03.07.13
19:12
На кратко - висок съм 1,80 см, тежа 72 кг. искам да кача килограми, без значение “чисто” или не, ектоморф съм, ето я и програмата, с която мисля да тренирам 6-8 седмици(посочвам само мускулните групи като след известно време ще вкарвам нови упражнения, ще правя по 2 упражнения за мускулна група) :
Понеделник: гърди, рамена, трицепс
Вторник: гръб,трапец,бицепс
Сряда: почивка
Четвъртък: гърди, бицепс, трицепс
Петък: крака
Събота: почивка
Неделя: почивка
03.07.13
19:21
И защо 2 пъти ще правиш гърди, бицепс и трицепс, а крака само 1 път? Предполагам краката ти са доста добри от мачлетата, които правите вечер, обаче по гърдите и ръцете трябва още маса.
03.07.13
20:39
Ми не знам дали е от мачлетата ама наистина краката ми като цяло са по - развити :D ръцете ми доста изостават не знам от ген ли е, от какво е, но искам да наблегна на тях особено, а пък за гърдите - предпочитам тях да правя повече, отколкото гръб примерно за сега.
03.07.13
21:01
Айде още 1 ентусиазиран с големи и релефни крака,нямащи нужда от тренировка.
Както винаги се залага на огромните бицепси и релефните гърди - на кратко ,плажен билдър му кажи. :D
Но нека сега погледнем как стои качването на ММ,за която си мечтаеш.Най-много маса може да качиш в съответно най-големите мускулни групи.На 1во място са КРАКАТА,колкото и да си изненадан.След това идва гърба,след него гърдите ,трицепси, рамене и бицепси.
Заключения и съвет:Тежки базови упражнения с ДОБРА храна и ще качиш.
03.07.13
21:14
казано от Gainz Gainz на 03.07.13, 20:39:
Ми не знам дали е от мачлетата ама наистина краката ми като цяло са по - развити :D ръцете ми доста изостават не знам от ген ли е, от какво е, но искам да наблегна на тях особено, а пък за гърдите - предпочитам тях да правя повече, отколкото гръб примерно за сега.
Е какви крака може да имаш на 72 кг, айде кажи ми... Оправи си сплита, ходи 3 пъти седмично на фитнес, нещо такова:
Гръб и Бицепс
Гърди и Трицепс
Крака и Корем
По 14-18 серии на тренировка, с тежест за 4-8 повторения. Ръцете ти ще растат по-бързо в момента, ако ги тренираш косвено чрез базови упражнения - тяга, набирания с различен хват, раменна преса, лежанките, не като ги изнасилваш по 2 пъти седмично с програмата на Джей Кътлър. :)
03.07.13
21:35
ОК, благодаря за съветите :)
казано от Севастократор Стрез на 03.07.13, 21:14:
Е какви крака може да имаш на 72 кг, айде кажи ми... Оправи си сплита, ходи 3 пъти седмично на фитнес, нещо такова:
Гръб и Бицепс
Гърди и Трицепс
Крака и Корем
По 14-18 серии на тренировка, с тежест за 4-8 повторения. Ръцете ти ще растат по-бързо в момента, ако ги тренираш косвено чрез базови упражнения - тяга, набирания с различен хват, раменна преса, лежанките, не като ги изнасилваш по 2 пъти седмично с програмата на Джей Кътлър. :)
Рамо,няма ли да тренира... (giggle)
04.07.13
10:16
казано от Коледен Пандализъм на 04.07.13, 00:44:
казано от Севастократор Стрез на 03.07.13, 21:14:
Гръб и Бицепс
Гърди и Трицепс
Крака и Корем
По 14-18 серии на тренировка, с тежест за 4-8 повторения. Ръцете ти ще растат по-бързо в момента, ако ги тренираш косвено чрез базови упражнения - тяга, набирания с различен хват, раменна преса, лежанките, не като ги изнасилваш по 2 пъти седмично с програмата на Джей Кътлър. :)Рамо,няма ли да тренира... (giggle)
Може да го включи, евентуално с раменна преса с щанга или дъмбели.
... той ще тренира корем, а рамото: “Абее... мооооже да го включи като 1 или нааай-много 2 упражнения колкото да не е без хич...”..
04.07.13
12:12
казано от лежачка на 04.07.13, 11:57:
... той ще тренира корем, а рамото: “Абее... мооооже да го включи като 1 или нааай-много 2 упражнения колкото да не е без хич...”..
Хващате се за най-малкото. Дори и да не тренира рамо, не вярвам да е проблем. Ако не тренира корем, също няма да е никакъв проблем. Отделен въпрос е, че на юнака му трябват кръгови тренировки с основни упражнения, но той пуска сплит и иска мнения, съответно аз му казвам набързо някакъв по-добър вариант.
Отгоре на цялата тая работа, дори и да тренира рамо в отделна тренировка, ако щеш, не му трябва нищо повече от 7-8 серии раменна преса, на неговите 70 килограма. И да не вярваш, не ми се занимава да ти обяснявам, изпробвано е милиони пъти от много хора.
04.07.13
12:31
Добре де, не се изказах правилно. Имах предвид, че може да не тренира рамото, ако прави основни движения; да не се занимава с всичките му разтваряния, повдигания с дъмбели, опъване на скрипци, а да замени тези упражнения с една тежка раменна преса, това ми беше мисълта. :)
04.07.13
16:19
С две думи искаше да кажеш да не тренира предната и задна част на рамото,тъй кат те получават натоварване от гърба и гърдите,а да тренира средното рамо по-усилено ?
П.С.Раменната преса е безсмислена ,когато се тренират гърди.
05.07.13
22:14
И все пак задължително ли е да тренирам “само” 3 дни в седмицата, за да постигна оптимални резултати, имайки предвид, че не съм напълно начинаещ и имам известен “опит” във фитнеса - 2-3 месеца ?