05.04.13
16:00
Здравейте, ще помоля някой който разбира се има желание и иска да ми помогне с изготвянето на тренировъчна програма за фитнес.Ще бъда много благодарен ако някой ми направи програма по която да тренирам дори може по някакъв начин да му върна жеста.Така ето и малко за мен аз съм на 14 години, 1.75 висок, 50 кг., занимавам се с фитнес от скоро около седмица някъде ходя през ден. Начинаещ съм. преди тренирах известно време на лостове но не сериозно за жалост.Целта ми е покачване на чиста мускулна маса без добавки и др. И това е общо взето питах няколко човека, но никой не поиска да ми помогне надявам се тук в този форум да намеря някой който да ми помогне. Ако трябва ще давам още информация на ЛС и снимки!
Благодаря предварително !!! :)
05.04.13
21:29
Здравей.
Започвай с кръгова тренировка поне за месец,а после като решиш че си готов ,ще мислим сплит подходящ за теб.
Добавки не ти трябват за да покачиш мускулна маса,така че не се притеснявай от това.
Единственото, което те съветвам е да НЕ ПРОПУСКАШ хранене и резултатите ще дойдат много бързо.
Успех!
http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa
Мнението беше редактирано от El_tiggeraso на 05.04.13 21:30.
казано от El_ tiggeraso на 05.04.13, 21:29:
Здравей.
Започвай с кръгова тренировка поне за месец,а после като решиш че си готов ,ще мислим сплит подходящ за теб.
Добавки не ти трябват за да покачиш мускулна маса,така че не се притеснявай от това.
Единственото, което те съветвам е да НЕ ПРОПУСКАШ хранене и резултатите ще дойдат много бързо.
Успех!
http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa
Благодаря, по-нататък ще пиша пак :)
казано от Станислав Младенов на 04.07.13, 23:20:
Бих искал да кажете мнението си за следната програма по която тренирам от скоро дали е добра ако не какво да променя или да добавя приемам всякакви съвети и критики.
ПП: Програма я е правил един мой познат няма да назовавам име :)))
Добре избрани и подредени упражнения според мен. Изглежда твоят познат има значителен опит във фитнеса и знае нещата. Съветите в скоби също са много добри.
Здравейте, на 14 години съм тренирам от 2-3 месеца с цел покачване на мускулна маса висок съм 1.75 тежа 55 кг. разполагам със лежанка, скрипец, дъмбели, крив лост, успуредка, стойки за лицеви опори и уред за бедрено сгъване и разгъване.Бих искал да кажете мнението си за следната програма по която тренирам от скоро дали е добра ако не какво да променя или да добавя приемам всякакви съвети и критики.
Ден 1 - Бутащи(гърди,рамене,трицепси)
—Гърди——
1.Лежанка с наклон/хоризонтална 4 серии пирамида(12-10-8-(6-8)) + 1 загряваща
2.Преси с гири (хоризонтално или с наклон,в зависимост от първото) 4 серии(тук вече си загрял,няма нужда от допълнителни серии)
3.Флайс - 3 серии по 12 ,или силово 1 зягряваща, 2 работни.Лично за теб препоръчвам първия вариант.
—-Рамене—-
1.Изнасяне ръцете напред с дъмбели или щанга 4 серии.Загряващ пак добре преди това.
2.Въртолет 3 серии.
—-Трицепси—-
Тук си избери 1-2 изолиращи упражнения за тях.Не прави бутане с тесен хват ,понеже си тренирал гърди.
Ден 2 Дърпащи(гръб,бицепси,трапец)
Гръб——-
1.Набиране 4 серии
2.Гребане с щанга или дъмбели 4 серии(12-10-8-8),препоръчвам щангата ,защото е силов вариант и може да използваш по-голяма тежест.Наблягай на техниката.
3.Тяга - с прецизна техника правиш 4 серии в пирамида! (10-8-8-6)
Трапец - 4 серии повдигане на раменете с дъмбели
Бицепси——-
Пак като трицепса 1-2 упражнения.
Ден 3 Крака.
1.Бедра - Клекове 2-3 загряващи серии и 3 работни в диапазон 8-10 повторения
2.Задни бедра(тук понеже не разполагаш с машина за сгъване се сещам само за мъртва тяга с прави крака,но там се изисква перфектна техника ,така че ако се чувстваш несигурен по-добре я пропусни.)
3.Прасци-няколко серии до отказ са ти достатъчни.Не е нужно дори да ползваш тежест,поне не и в началото.
ПП: Програма я е правил един мой познат няма да назовавам име :)))