Мнение за програмата ми

05.07.13
17:19

Здравейте,на 17 години съм,188см 86кг.Имам половин година опит в залата.Какво мислите за програмата ми,целя покачване на мускулна маса.
Понеделник-гръб,коремни мускули-горен скрипец с под и надхват,гребане,долен скрипец и гребане с дъмбел,за корем-базови урпажнения и преси.Всичко по 5 серии
Вторник-рамо,гърди-раменна преса4x8-10,повдигане на крив лост за рамо3x10-12(извинете но,незнам как се нарича упражнението)и раменни преси с дъмбели3x-10-12,чудя се дали да добавя и упражнение за задно рами
за гърди-щанга от лег4x8-10,щанга от полулег3x10-12,дъмбели от полулег3x10-12+флайс3x-10-12
сряда-почивка
четвъртък-ръце-бицепсово сгъване с крив лост4x10-12,скотово сгъване с крив лост3x10-12,чуково сгъване3x10-12.
френска преса4x10-12,трицепсово разгъване на горен скрипец3x-10-12 и трицепсово разгъване с дъмбел зад глава3x10-12
петък-почивка
събота-повтарям рамо и гърди
неделя-почивка
Благодяри ви предварително !

05.07.13
17:27

с една дума програмата е много зле
1.много упражнения за гръб,сред които няма мъртва тяга-базово упражнение ,което не е за пропускане
2.не съм чувал да има базови упражнения за корем,но щом казваш...
3.груба грешка е ако започваш с рамо ,а не с гърди.толкова ли са ти здрави гърдите ,че ги оставяш за накрая? колко вдигаш от лег 20х300кг?
4.не мисля ,че за половин година си толкова напреднал ,че да правиш 2 пъти седмично рамо и гърди вместо крака. никога не пропускай краката - те са най-важни!!
и още нещо - щом целиш маса се ориентирай към базови движения

Мнението беше редактирано от Ронката на 05.07.13 17:28.

05.07.13
18:49

Какво имаш предвид под базови,би ли ми пратил една примерна програма,благодяра :)

05.07.13
18:54

базови са упражнения ,в които участва повече от един мускул.такива са - клек,мъртва тяга,набиране,гребане,лег,кофички,военна преса...

05.07.13
19:11

Набиранията и кофичките не ги умея много,някакъв съвет ?

05.07.13
19:17

Вариант освен да замениш набиранията със горен скрипец,не виждам вариант за кофички прави на пейка с допълнителна тежест.

05.07.13
20:45

Няколко съвета за покачване на маса.

Научи се да изпълняваш ПРАВИЛНО клек и мъртва тяга.
Не заменяй набиранията със скрипец виси на лост, използвай чийтинг но ги прави, за да свикнеш
Не се нахвърляй на програми със специфично отношение към някоя мускулна група, наблегни на програма с повече базови упражнения.
Рамената можеш да ги сложиш при тренировката ти за крака.

05.07.13
21:27

“Не заменяй набиранията със скрипец виси на лост, използвай чийтинг но ги прави, за да свикнеш”
Не съм казал да го замени,просто да дърпа да се научи защото е най-близкото до набирания,има и друг вариант ако има във фитнеса машина,която те учи да се набираш и там да ги учи...

05.07.13
22:23

казано от F.T.W на 05.07.13, 19:17:

Вариант освен да замениш набиранията със горен скрипец,не виждам вариант за кофички прави на пейка с допълнителна тежест.

кофичките на пейка не са базово упражнение,затова щом не може да прави кофи и набирания просто да не ги прави ,но за сметка на това да наблегне на лег и гребане докато качи малко сила и след това може да ги вкара (кофите и набиранията)

Мнението беше редактирано от Ронката на 05.07.13 22:23.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1