Тренировъчна програма за напреднали

06.07.13
01:29

Здравейте,
имам 2 месеца в които ще мога да се посветя единствено и само на спорта, след като свалих 5кг последния месец от работа в планината и тренировки крос + фитнес със свободни тежести извън зала.
Ето и дадения сплит по който мисля да почна, акцента е върху рамена и по специфично върху задно рамо.
Фитнес тренировки ще са между 15 и 18 часа.
1ви ден - Гърди, Рамене, Трицепс
2ри ден -
3ти ден- Гръб, задно рамо, Трапец, Бицепс
4ти ден -
5ти ден - Крака, Рамене, Трицепс(През седмица Бицепс)
6-7 ден - почивка
Сутрешни тренировки
ОФП - 15 Асана от Хата Йога (Приблизително време 10-15мин) Коремна мускулатура (4-6мин Свръх серия) Лицеви опори + Трицепсови и набирания (под 5мин) Общо максимално време - 20-25мин
1ви ден - ОФП + Крос ~ 6-10 км
2ри ден - ОФП + Спринтови отсечки на стадион.
3ти ден - ОФП + Крос ~ 6-10 км
4ти ден - ОФП + Скачане на въже (15-30 мин)
5ти ден - ОФП
6ти ден - ОФП
7ми ден - ОФП - Скачане на въже (15-30 мин)
Балансиран хранителен режим над 3,500 ККАЛ дневно
Суплементи: Amix Predator protein, AMIX Nitric Oxide, AMIX Creatine Monohydrate, Декстроза
Scitec Nutrition - Mega daily One.

В предвид че съм с 57% вода в организма мисля че тази комбинация ще ми въздейства силно, като се има на предвид че спирам всички кофеинови напитки

Фитнес тренировките са по тежки и дълги, но съм на мнение че ще са добре.

Темата беше редактирана от Onqgore на 06.07.13 01:35.

06.07.13
09:17

няма ли тренировките да са много обемни ?

06.07.13
12:42

1ви и 5ти ден тренировките са добре
3ти ден тренировката ще е на ръба така да се каже, когато ми се приспи приключвам, или по възможност малко преди това.
но за гръб при лично тегло 81кг в момента тренирам:
мъртва тяга 180кг,
мечка 60кг,
гребане на скрипец 90 (без двойни макари),
Гребане с щанга от наклон напред - надхват 80кг-90кг,
скрипец и набирания изостават като тежест и като мускулна група
Пуловър влиза в тренировката при гърди, а не при гръб.
Краката тренировката до сега не съм я карал на много тежки килограми, поради това че беше сезон за лека атлетика и спартакиади.
Правя краката с повече повторения и по малки килограми, също е ефективно.

Удрям мускулните групи от всички посоки + някои упражнения от кинезетерапията като стабилизатори.
Ръцете се опитвам да ги сложа 2пъти в тренировката, но не успявам. Съотношението бицепс към трицепс като обем е 50/50 а би трябвало да е 30/70. По някаква причина от 4-5 години (след като тренирах бойни изкуства) не успявам да кача маса на трицепса, а от там държа и ръка 38см макс(Другата причина е че все избягвам голямо натоварване в лактите и раменната става). А в предвид че тренирам силово и на Скотово със ЕЗ щанга примерно тренирам 65кг-70кг последна серия, докато трицепса да не засегна ставите е примерно френско до 40кг ...

В дневника е описана подобна програма http://www.bb-team.org/forums/viewthread/57168 последния пост (от преди месец е)

Мнението беше редактирано от Onqgore на 06.07.13 12:59.

07.07.13
11:36

Браво бе човек,на скота да правиш със 65-70 кг с ЕЗ лост си е впечатляващо (поне за мен де ) .  Явно имаш доста сила ,въпреки не многото ти килограми :)

09.07.13
13:23

Относно програмата да се върнем на нея.
Акцента е на Рамене, Ръце като се внимава за гърдите - лесно падам на долу, макар и до преди месец да бяха развити правилно.
Приемам и други варианти на комбинация между упражненията. За големите мускулни групи държа да имам 72 часа (необходимото време за въстановяване и свръх въстановяване) почивка преди да се повторят. При малките мускулни групи би трябвало да е същото но и 48ч са достатъчни.
Упражненията сам ще си ги подбирам на място и според фитнеса в който тренирам дадената тренировка.

казано от Dimitar Kostadinov на 07.07.13, 11:36:

Браво бе човек,на скота да правиш със 65-70 кг с ЕЗ лост си е впечатляващо (поне за мен де ) .  Явно имаш доста сила ,въпреки не многото ти килограми :)

Тренирам основно за сила, предишната ми програма беше само базови упражнения, без ръце (като бях на нея не само заради това, но заради ограниченото време с което разполагах за редовни тренировки)
Високите кг си имат и недостатък, винаги трябва да има 1-2 ма души наоколо. Иначе за това че не съм бил на стандартна тренировка от години, като отида в някой фитнес ако не ме знаят започват да ми дават уроци (примерно да не тренирам 5х5 лежанка или нещо подобно,  а до края на тренировката те ме питат ама как така :D ) Последно в родния ми град Казанлък (Фитнес клуб Лион - Държи го Данаил Генев който ми е бил и инструктор в ученическите години, сега повечето медалисти в бодибилдинга са тренирани от него)имаше подобен парадокс, на силова програма, като един от бившите инструктори (който ме познава) правеше последна серия скотово ЕЗ щанга и се мъчеше привидно доста, аз направих 20 повторения на същите кг (55кг) на базик да видя дали се усеща и ме гледаха на криво известно време.
Сега малко по сериозно.
Скотовото е силно при мен, но съм си в норматива за КГ/Височина/Сила. Винаги се стремя да достигна едни нормативи от книгите когато е нямало стероиди, или не са били навлезли толкова.
За съжаление другите мускулни групи, изключвам гърба, са изостанали спрямо това.
Свиващите мускулни групи са ми развити на 100%, проблем имам със Бутащите. като рамената са ми развити най добре от Бутащите.

Мнението беше редактирано от Onqgore на 09.07.13 13:28.

10.07.13
00:25

Аха,разбирам те. Имах предвид,че за 81 кг не си много тежък,но явно в някои упражнения имаш повече сила,отколкото някой с 30-40 кг по-тежък от теб.А скота явно ти е МНОГО СИЛЕН . ПРодължавай все така ,успех :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1