Too Little, Too Late

Прескочи до:
Carbohydrate

05.07.13
15:13

казано от Петко К на 05.07.13, 15:02:

казано от Vasil Stoianov на 05.07.13, 14:46:

С уважение ще кажа, че програмата има смисъл само във изпълнение на Джеймс-вариант, за функционалност. Има смисъл за не продължително време за така наречен пиков цикл, който се предшества от ББ цикл. Иначе, по мое мнение ще се претовари организъма и ефекта ще е отрицателен или нулев т.к. една от целите е покачване на силата мисля, че беше...

Точно за сила е добре да се тренира по-често дадено движение или група ;) И стига с това претоварване, в момента тренирам почти всеки ден, на диета съм и не съм се претоварил още.

има време за всичко;)

05.07.13
15:18

казано от Vasil Stoianov на 05.07.13, 15:11:

Може да не ти се иска, ама 160 лег не спада към ББ и се иска малко по друга тренировка.

MAX-OT си е точно бодибилдинг схема. Силов, но бодибилдинг. Това, че е по-различна от по-старите, не я прави нещо различно. :)

Ти сам забелязваш спада във силата, а твоето трениране е така от давна, еднотипно.

Спадът в силата дойде от орязване на калориите. Иначе точно есента и зимата, когато отпуснах малко храната и качих 4-5 кила, за пръв път стигнах 160 кг на лежанка, направих макс на раменни преси, изравних максималното си постижение на тяга (направено при 20 кг повече лично тегло). Това - след три години еднотипно трениране.

По никакъв начин не искам да ме мислиш за враг. Аз те уважавам, макар и да не споделям твоето мислене. :)
Повече мнения, повече възможности....Успех!
:D и от време на време ще те “дразня” със моите мнения и коментари))

Водим съвсем нормален разговор. Никъде не е казано, че мненията ни трябва да са еднакви. :) Докато поддържаме добрия тон (а аз не виждам причина да не го правим), всяко мнение е добре дошло. Това, че не си съгласен с мен, не ме дразни изобщо. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.07.13 15:19.

05.07.13
15:20

Като прочета някъде “функционален” и се изприщвам.
Функционална тренировка, функционални упражнения, функционално тяло.
Според wikipedia
“Functional training is a classification of exercise which involves training the body for the activities performed in daily life.”

Значи ако работиш на бюро, караш кола до вкъщи, а там ядеш, сереш, гледаш телевизия и спиш, то каква ще е съответната “функционална” програма?

05.07.13
15:29

казано от CarnalK на 05.07.13, 15:20:

Значи ако работиш на бюро, караш кола до вкъщи, а там ядеш, сереш, гледаш телевизия и спиш, то каква ще е съответната “функционална” програма?

При такова положение,както и да тренираш ,все ще е функционално :)

05.07.13
15:48

Този пример не е мой,а на треньор на доста UFC звезди !

Функционален атлет:
Не толкова функционален атлет:

05.07.13
15:59

BGcmex сравняваш ябълки и банани.
Кой е по-функционален - трибоец или маратонец?
На това не може да се отговори, понеже се състезават в коренно различни спортове.
Има функционална тренировка за дълго бягане, има си и тренировки по трибой.
Функционална е всяка тренировка, която те приближава към целите ти.

05.07.13
16:02

казано от CarnalK на 05.07.13, 15:59:

BGcmex сравняваш ябълки и банани.
Кой е по-функционален - трибоец или маратонец?
На това не може да се отговори, понеже се състезават в коренно различни спортове.
Има функционална тренировка за дълго бягане, има си и тренировки по трибой.
Функционална е всяка тренировка, която те приближава към целите ти.

“Functional training is a classification of exercise which involves training the body for the activities performed in daily life”
Е точно зад това изречение седят хората трениращи функционално,и както по горе написах аз не съм кадър пробвал от всичко та да имам  “мнение ” по въпроса !

Carbohydrate

05.07.13
16:07

Не знам от къде тръгна, но аз си мисля, че функционални тренировки са именно тренировките на кросфитъри, мма състезатели, борци и други, които трябва да повишат силовата издържливост, резистентност към млечната киселина, преобладаване на окислително-гликолитични влъкна и т.н.

казано от Vasil Stoianov на 05.07.13, 15:13:

казано от Петко К на 05.07.13, 15:02:

казано от Vasil Stoianov на 05.07.13, 14:46:

С уважение ще кажа, че програмата има смисъл само във изпълнение на Джеймс-вариант, за функционалност. Има смисъл за не продължително време за така наречен пиков цикл, който се предшества от ББ цикл. Иначе, по мое мнение ще се претовари организъма и ефекта ще е отрицателен или нулев т.к. една от целите е покачване на силата мисля, че беше...

Точно за сила е добре да се тренира по-често дадено движение или група ;) И стига с това претоварване, в момента тренирам почти всеки ден, на диета съм и не съм се претоварил още.

има време за всичко;)

Имаш безкрай да си почиваш след 30-40-50 години. Дотогава е хубаво да вземеш да се понатовариш...

Боби тука ще накараш хората да се хванат за гушите... :D Не те ли е срам малко стига си си пил бирата от 10лв ами вземи мерки... :D

Carbohydrate

05.07.13
16:12

То Херцога: правя всичко възможно за да вдигна 150кг до края на годината. Не съм скатавка. Просто си имам наблюдения и програма, която я спазвам и е съобразена със моето желание- переодизация такава ;) Както гледам, почивката добре ти се е отразила ;)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 05.07.13 16:14.

05.07.13
16:19

казано от Vasil Stoianov на 05.07.13, 16:07:

Не знам от къде тръгна, но аз си мисля, че функционални тренировки са именно тренировките на кросфитъри, мма състезатели, борци и други, които трябва да повишат силовата издържливост, резистентност към млечната киселина, преобладаване на окислително-гликолитични влъкна и т.н.

Tочно за това говори и GSP на подобно зададен въпрос,той дава пример.......ако имаме напримерно борец и културист/това е само пример/,и 2-та живеят на 5км. от гора и имат следната задача да отсекат 5кубика дърва и да ги занесат до къщата,кой по добре ще се справи и кой по бързо ще се възстанови за нова задача ! Ненапразно синоним на функционално е практично!!!

05.07.13
16:22

казано от BGcmex на 05.07.13, 16:19:

Tочно за това говори и GSP на подобно зададен въпрос,той дава пример.......ако имаме напримерно борец и културист/това е само пример/,и 2-та живеят на 5км. от гора и имат следната задача да отсекат 5кубика дърва и да ги занесат до къщата,кой по добре ще се справи и кой по бързо ще се възстанови за нова задача ! Ненапразно синоним на функционално е практично!!!

А ако работиш по 9 часа зад бюро и работата ти е свързана с мислене и целта ти е да изглеждаш добре, нужно ли е да тренираш “функционално”, както е модерно ;)

Carbohydrate

05.07.13
16:26

казано от NeDD на 05.07.13, 16:22:

А ако работиш по 9 часа зад бюро и работата ти е свързана с мислене и целта ти е да изглеждаш добре, нужно ли е да тренираш “функционално”, както е модерно ;)

аз, лично бих искал да съм силен, издържлив и да имам хубаво тяло, яяяя виж ти, те които тренират функционално ги имат
П.П. даже и през ден да си пият )))))

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 05.07.13 16:26.

05.07.13
16:28

казано от NeDD на 05.07.13, 16:22:

Въпрос на избор.......

Хах ми то всичко е свързано с възстановяването... ако искаш да си супер издържлив, силен и оформен... ти трябват бая средства сещаш се... : )

Carbohydrate

05.07.13
16:31

казано от kristiancho на 05.07.13, 16:28:

Хах ми то всичко е свързано с възстановяването... ако искаш да си супер издържлив, силен и оформен... ти трябват бая средства сещаш се... : )

ай стига тия глупости с възстановяването, преумората, блъскай като луд и всичко ще стане. Даже и без храна, на гладно! :D

05.07.13
16:59

ако имаме напримерно борец и културист/това е само пример/,и 2-та живеят на 5км. от гора и имат следната задача да отсекат 5кубика дърва и да ги занесат до къщата,кой по добре ще се справи и кой по бързо ще се възстанови за нова задача !

Един дървосекач ще ги направи смешни и двамата :D
А на така поставения въпрос няма отговор, без да знаеш колко и как са тренирани двамата и какви са им физическите възможности. Щото бореца може да е 60 кила и да не тренира с тежести, а културиста да е 120 и да има 350 тяга ;)

казано от Vasil Stoianov на 05.07.13, 16:26:

аз, лично бих искал да съм силен, издържлив и да имам хубаво тяло, яяяя виж ти, те които тренират функционално ги имат

Не всички ;) А аз пък си имам хубаво тяло и без да тренирам функционално :D

Мнението беше редактирано от Петко К на 05.07.13 17:11.

Един дървосекач ще ги направи смешни и двамата

Защото тренировките на дървосекачите са по-функционални! (wait)

Мнението беше редактирано от Сгазен Помияр на 05.07.13 17:12.

Много е дразнеща тази “пропаганда” във форума, че ако не тренираш силово/кондиционно/функционално/кросфит - си “жалък плажен билдър”.
Kултуризмът е загуба на време и се ограничава до “помпане за бицепс” и лежанка. Едва ли не е по-добре изобщо да не тренираш, отколкото да си културистично ориентиран....

Мнението беше редактирано от Мирослав на 05.07.13 17:25.

казано от Vasil Stoianov на 05.07.13, 16:31:

ай стига тия глупости с възстановяването, преумората, блъскай като луд и всичко ще стане. Даже и без храна, на гладно! :D

по-скоро нищо няма да стане : ) ако беше така всички щяха да са шампиони по всичко... но шампиона е един и то най-подготвения финансово и състезателно който има най-добрите генетични заложби...  изключения правят българите които са многократни шампиони по всякакви първенства и по всякакви спортове... но само те са изключение .. другите не са!

Carbohydrate

05.07.13
17:42

казано от Миsh0 на 05.07.13, 17:21:

Много е дразнеща тази “пропаганда” във форума, че ако не тренираш силово/кондиционно/функционално/кросфит - си “жалък плажен билдър”.
Kултуризмът е загуба на време и се ограничава до “помпане за бицепс” и лежанка. Едва ли не е по-добре изобщо да не тренираш, отколкото да си културистично ориентиран....

Няма такова нещо, трениращите сериозно, никога не биха го правели. Просто ни е скучно )))

И искаме омразата на Боби ( и на Кольо който трябва да трие вместо да прави нещо по-инетерсно ) ... такива сме ние.. зарежда ни хейта :D

Carbohydrate

05.07.13
17:46

казано от kristiancho на 05.07.13, 17:40:

казано от Vasil Stoianov на 05.07.13, 16:31:

по-скоро нищо няма да стане : ) ако беше така всички щяха да са шампиони по всичко... но шампиона е един и то най-подготвения финансово и състезателно който има най-добрите генетични заложби...  изключения правят българите които са многократни шампиони по всякакви първенства и по всякакви спортове... но само те са изключение .. другите не са!

Еми, тук на форума са само шаМпиони)))))

Carbohydrate

05.07.13
17:47

казано от kristiancho на 05.07.13, 17:45:

И искаме омразата на Боби ( и на Кольо който трябва да трие вместо да прави нещо по-инетерсно ) ... такива сме ние.. зарежда ни хейта :D

“Воо-лен!, Во-лен!, Во-лен!”

05.07.13
18:31

Леле, какво сте направили, докато мина през залата! :D Ще трябва наистина да тренирам много кратко и интензивно, че да не ви оставям време да се развихрите. :D

05.07.2013 г. (тренировъчен ден 4, седмица 10)

Тренировка - гърди, преса

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег  - 10х20, 10x20, 10х70, 10x70 кг.

Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x130, 2x130 кг.

Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 3х155, 3+1х150, 3+1х150 кг.
2. Повдигане на щанга от лег с обратен наклон - 6х135, 5х135 кг.
3. Повдигане на дъмбели от полулег - 6х50, 6х50 кг.
4. Планк - 85, 75, 65 сек.
5. Коремни преси на с доп. тежест - 16x10, 15x10, 13x10 кг.

Обобщение за тренировката:
Направо не е за коментиране...

Добавки:
1. След ставане -  5 грама рибено масло, 1 доза Animal Flex.
2. Към 11 - 1 грам витамин C.
3. По време на тренировката - 10 грама Modern BCAA на USP Labs.
4. След тренировка - ~50 грама Matrix на Syntrax.
5. Към 18 - 3 капсули Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 капсула Opti-L-Zing на Now (30 мг цинк).
6. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло.

Храна:
20,5 часа фастинг, последвани от:
1. Към 17:30 - две дози протеин.
2. Към 18- гулаш с телешко контрафиле, домашна лютеница, люти чушки, една ябълка, маслини, малко сирене, сурови ядки.
3. Към 21 (план) - пържен сафрид, пилешки шишчета, салата домати

Днес ще пропусна алкохола.

Обобщение за деня:
Малко работа, но пък цял ден ми е криво и омърлушено. Пролича си и в залата това.

А за да се включа и аз в разговора за функционалността, ето най-силния атлет в най-функционалния според мен спорт. (mooning)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.07.13 18:34.

казано от Boby_ на 05.07.13, 18:31:

Ще трябва наистина да тренирам много кратко и интензивно, че да не ви оставям време да се развихрите. :D

Че ти пък сега как можеш да ни спреш.... (devil)

05.07.13
18:38

казано от kristiancho на 05.07.13, 18:32:

казано от Boby_ на 05.07.13, 18:31:

Ще трябва наистина да тренирам много кратко и интензивно, че да не ви оставям време да се развихрите. :D

Че ти пък сега как можеш да ни спреш.... (devil)

Из дневника на Чапаев - спомени от ВОСР (ха сега де, кой не знае какво е ВОСР):
Ден първи: Тежки боеве. Изтласкахме белите от гората!
Ден втори: Пристигнаха подкрепления за врага. Бихме се храбро, но белогвардейците си върнаха гората!.
Ден трети: Контраатакувахме и пак изтласкахме белите от гората.
Ден четвърти: Дойде горският и ни изгони всичките.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.07.13 18:40.

06.07.13
16:14

06.07.2013 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. След ставане - 5 грама рибено маслo, 1 доза Animal Flex.
2. Към 18 (план) -  3 капсули Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 капсула Opti-L-Zinc на Now (30 мг цинк).
3. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло.

Храна:
19,5 часа фастинг, последвани от:
Сега отиваме на “парти с барбекю”, така че после ще дописвам храната.

Обобщение за деня:
Днес ден за работа из нас - аквариуми, чистене, пране, простиране...
След малко се приготвямe да излизаме семейно - имаме покани за едно парти по случай 4-ти юли, организирано от AmCham.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.07.13 16:45.

А за да се включа и аз в разговора за функционалността, ето най-силния атлет в най-функционалния според мен спорт.

Вярно е, Савицкас остаря вече, ама още е най-добрият! :) Аз съм му голям фен! :D

06.07.13
16:46

казано от Севастократор Стрез на 06.07.13, 16:36:

А за да се включа и аз в разговора за функционалността, ето най-силния атлет в най-функционалния според мен спорт.

Вярно е, Савицкас остаря вече, ама още е най-добрият! :) Аз съм му голям фен! :D

Остарял бил Савицкас... :) Разликата ми с него е точно 2 седмици. :D А и кой миналата година направи световен рекорд на логлифт? :)

Боби имам един въпрос към теб - какви са ти впечатленията от ЦХ-то, както и по-конкретно към съня? Като приемаш голяма част от калории вечер как спиш - по-добре от преди или по-зле?Будиш ли се през нощта?Как се чустваш сутрин като станеш? Ще ме прощаваш, че ти задавам толкова много въпроси, но и аз искам да опитам ЦХ, но имам някакви наблюдения, че като ям богати на протеин вечер храни и трудно заспивам.

казано от Boby_ на 06.07.13, 16:46:

Остарял бил Савицкас... :) Разликата ми с него е точно 2 седмици. :D А и кой миналата година направи световен рекорд на логлифт? :)

Eеее, Боби, извинявай! :D Нали знаеш, че животът изглежда различен като си на 24. :D

06.07.13
23:47

казано от дебилен аморамлен на 06.07.13, 16:52:

Боби имам един въпрос към теб - какви са ти впечатленията от ЦХ-то, както и по-конкретно към съня? Като приемаш голяма част от калории вечер как спиш - по-добре от преди или по-зле?Будиш ли се през нощта?Как се чустваш сутрин като станеш? Ще ме прощаваш, че ти задавам толкова много въпроси, но и аз искам да опитам ЦХ, но имам някакви наблюдения, че като ям богати на протеин вечер храни и трудно заспивам.

Не съм имал проблеми със заспиването, откакто съм на ЦХ. При мен специално вечер не беше голяма промяна. Мисля, че е въпрос на адаптация и няма от какво да се притесняваш.

06.07.13
23:54

казано от Севастократор Стрез на 06.07.13, 17:05:

казано от Boby_ на 06.07.13, 16:46:

Eеее, Боби, извинявай! :D Нали знаеш, че животът изглежда различен като си на 24. :D

Шегувам се, де. :) Прекрасно знам на колко съм и как изглежда от определени гледни точки. 24 си е екстра. Иска ми се и аз да бях на толкова, но това става само веднъж.

07.07.13
15:14

07.07.2013 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Към 18 (план) -  3 капсули Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 капсула Opti-L-Zinc на Now (30 мг цинк).

Храна:
16 часа фастинг, последвани от:
1. Към 13:30 - порция свински ребърца на скара, овчарска салата, зелева салата, две кебапчета, две живи бири.
2. Към 15 - кофичка овче кисело мляко.
3. Към 16:30 (план) - телешки гулаш, някаква салата.

Обобщение за деня:
По план трябваше да тренирам днес, но снощи доста прекалих с пиенето, а на обяд седнахме на заведение и от кафето и содата ненадейно преминах на ребърца и бира. По-късно днес летя за Цюрих. Връщам се във вторник вечерта, а от сряда започвам по новата програма. Тази последна тренировка за гръб ще я пропусна.

08.07.13
15:01

Боби, махни в първата бутаща разгъването на скрипец и вместо него сложи лег с тесен хват. Смени и раменния надхват с неутрален хват в първата дърпаща. Така и така ще е силов цикъла - използвай го.

Относно дискусията за функционаните тренировки не ми се иска да изказвам мнение ;)

08.07.13
19:15

казано от James Hinks на 08.07.13, 15:01:

Боби, махни в първата бутаща разгъването на скрипец и вместо него сложи лег с тесен хват. Смени и раменния надхват с неутрален хват в първата дърпаща. Така и така ще е силов цикъла - използвай го.

Обмислях да сложа тесен лег, но се притеснявам дали няма да стане в повече за гърдите. Ще пробвам и ще видим.
Какво имаш предвид под неутрален хват? Набирания на портален скрипец примерно?

08.07.2013 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Към 18 -  3 капсули Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 капсула Opti-L-Zinc на Now (30 мг цинк).

Храна:
1. Към 13:30 - обяд на блок-маса - пилешки гърди, тайландско къри със скариди, пушена сьомга, ростбийф, разни салати.
2. Към 20 - доматена супа, телешки стек със зеленчуци, няколко филийки хляб, 100-тина грама картофи, сладолед, няколко чаши червено вино.

Днес по обясними причини зарязах фастинга - нямам възможност за две нормални хранения вечерта.
На вечеря ядох хляб, картофи и десер - менюто беше фиксирано, порцииите бяха нищожни и пред мен стоеше избора да ям така омразите въглехидрати или да си легна гладен. Е, избрах първото...

Обобщение за деня:
Ми какво да кажа - цял ден затворен в хотелска конферентна зала. Утре пак това ме чака. За щастие е само два дни този път.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.07.13 22:18.

08.07.13
20:32

От Жобсът, за разтуха :D

09.07.13
10:46

казано от Boby_ на 08.07.13, 19:15:

казано от James Hinks на 08.07.13, 15:01:

Обмислях да сложа тесен лег, но се притеснявам дали няма да стане в повече за гърдите. Ще пробвам и ще видим.

казано от James Hinks на 03.07.13, 10:53:

казано от Boby_ на 03.07.13, 10:13:

Приемам критики за разпределение, брой и подбор на упражненията. :)

Добре е схемата, ако искаш малко повече силово ориентиране - махаш скрипци, гребане и бицепс.
Почни я както си я замислил - с разделени упражнения(А и Б), след един месец ги събери в една тренировка и намали обема на отделните елементи, като за сметка на това повишиш общия обем на тренировката. Колкото повече неща съдържа една тренировка, толкова по- малко серии от всяко правиш, особено ако ги въртиш през 2 дни.

казано от Boby_ на 08.07.13, 19:15:

Успореден хват с ширина колкото ширната на раменете или малко по-малка.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1