Стил и Мода

07.07.13
21:00

Провокиран от една скорошна тема, да стартирам малко дискусия.
Какво е вашето отношние към външния ви вид отвъд - стройна бедра, плосък корем, нацепана преса, големи ръце и тн.

Мъже, залагате ли и в ежедневието на официален анцуг, торбичка банан и изрязан потник с три ленти?
Жени, смятате ли, че комбинацията “леопардово + тигрово + розово” автоматично ви приобщава към хайлайфа?
Файтъри, носите ли тениски Tapout, Venum, bad boy, ultimate mma fighter killer Рамбо смърта?

Изобщо важно ли е облеклото за вас? Водите ли се модните тенденции? Бихте ли си купили нещо секънд хенд?

Нося TapOut, проблем? :D

07.07.13
21:28

За мен облеклото не е важно,не разбирам от мода камо ли да я следвам.Просто гледам да ми е удобно,черен цвят най-добре и да е леко,това е като цяло. :)

П.П. Най-мразя дънките...толкова са неудобни.А за обувките маратонки,здрави,леки и удобни.

Мнението беше редактирано от Христо Личев на 07.07.13 21:46.

Мила

07.07.13
21:39

казано от CarnalK на 07.07.13, 21:00:

Провокиран от една скорошна тема, да стартирам малко дискусия.
Какво е вашето отношние към външния ви вид отвъд - стройна бедра, плосък корем, нацепана преса, големи ръце и тн.

Мъже, залагате ли и в ежедневието на официален анцуг, торбичка банан и изрязан потник с три ленти?
Жени, смятате ли, че комбинацията “леопардово + тигрово + розово” автоматично ви приобщава към хайлайфа?
Файтъри, носите ли тениски Tapout, Venum, bad boy, ultimate mma fighter killer Рамбо смърта?

Изобщо важно ли е облеклото за вас? Водите ли се модните тенденции? Бихте ли си купили нещо секънд хенд?

А така....:)))

За мен външния вид е супер важен, както ще да звучи - чист, спретнат.
Леопардово+тигрово+розАво - не! В момента е на мода синьото в неговите най-красиви цветове.

Иначе наистина сериозно - да, облеклото е важно за мен, обувките и прилежащите аксесоари също. Относно модните тенденции - понякога те сами си се налагат. Отиваш в МОЛ-а хахах и искаш да си купиш блуза/тениска. Е човек, то всичко е в синьо - 10 нюанса, жълто - 10 нюанса, розАво - 10 нюанса и т.н.т ...то нямаш избор и се сливаш с хайлайфа :Д

Аз имам няколко неща секънд хенд - но това беше докато имах позната, която работеше в един магазин секънд хенд само за маркови дрехи и ми ги подбираше.

Иначе ненавиждам дрехи, които крещят марката си. Харесвам дискретността на стила.:) Най-обичам всички блузки/ризки/якета на мацките и момците, които на гърдите, респективно за мъжете на гърбовете е изрисувано крилатото клише армани :Д (против марката нямам нищо лошо, дразни ме начина по който се рекламира.)

Мнението беше редактирано от Мила на 07.07.13 21:43.

07.07.13
22:23

казано от Херцог Трън на 07.07.13, 21:23:

биаш ли са сас лошите?

Иначе доста сходно ми е мнението с това на Мила. Understatement all the way.
И ровене по сайтовете за нещо по-уникално на тънка цена. Доста от дрехите ми са такива, че могат да се облекат и след 10 години (някои са и на толкова :D).

казано от CarnalK на 07.07.13, 22:23:

казано от Херцог Трън на 07.07.13, 21:23:

биаш ли са сас лошите?

ръсбиръ се, ас съм фъйтер ! :D

07.07.13
22:31

Моето мнение е че облеклото трябва да изразява характера на човек, това е стилът му. Аз на работа ходя със костюм и вратовръзка, но когато излизам с приятели винаги си нося удобни дрехи, анцузи, тениски марките са си обичайните:  Everlast, Tapout :D
Трите ленти, найк, пума, армани, версаче станаха толкова срещани, че да те е срам да се облечеш.  Не разбирам манталитета на българина да си купи тениска менте НАЙК или АДИДАС която е за 15-20 лева от ужасна синтетична материя, вместо да избере някоя памучна тениска, без надписи, но много по удобна и стилна

07.07.13
22:36

... и сако. :D :P

07.07.13
22:39

Най-не обичам модните тенденции,и по-точно обличане/прически/аксесоари избрани според стадния принцип...несъобразени с килограми,височина,дебелина,големина на главата,на ушите и прочие... ;) Пресен пример от вчера с това популярното бръснене на част от главата при жените...на една хич не и се беше получило.Като изключим идиотската прическа,не се беше съобразила с анатомичния белег ‘’щръкнало ухо’’ :)

Колкото до мен - нито тялото и структурата ми,нито работата,нито вкуса ми,ми позволяват да се водя по стадната мъжка мода ;)

07.07.13
22:45

Когато излизам вечер риза/тениска + сако - адски ми е удобно и маратонки Air Jordan :D А денем и в ежедневието (кафе/университет/разходка) къси гащи/джапанки/дънки - като почти винаги нося нещо на Джордан (тениски, горнища/обувки/дори чехли :Д) - голям фен съм :D

Мнението беше редактирано от Мирослав на 08.07.13 10:10.

Нека се намеся и аз. Работя в магазин за маркови дрехи от няколко години и мога да кажа, че 90% от българите са ужасно комплексирани на тема дрехи. Марки освен Dolce&Gabbana; и Армани не се признават. Марки, които по целия свят са известни, но у нас не са достатъчно популярни се подценяват жестоко. Реално погледнато, в момента профилът на средностатистическия мъж в България е с менте тениска D&G(които впрочем пуснаха последната си колекция миналата година, но повечето клиенти не го знаят, защото те си носят ментетата по принцип), къси дънкови панталони AJ, задължително с орела отзад и чехли (пак с орела). Това е от моя магазин. Иначе има много хора, които се обличат добре и това се забелязва. Общо взето съм оптимист - мисля че занапред ще се подобри културата на обличане в България, но трябва време; а и да не забравяме, че модата е просто една част от мейнстрийма в България, който в нашия случай е чалга културата. Когато тя стане демоде и модата ще се промени.
Иначе аз имам доста скъпи дрехи, основно заради естеството на работата ми и привилегиите, които имам. Иначе не бих инвестирал пари в никаква дреха, освен яке и обувки. Те си заслужават най-много, защото се носят често и е хубаво да са качествени. Иначе тениски, блузи и панталони - каквото дойде, само да стои добре. :)

07.07.13
23:09

Гардеробът ми е доста еднообразен, поради естеството на работата ми и се състои в ризи с къс и дълъг ръкав, панталони и тъмносини дънки. Не робувам нито на марки, нито на тенденции, нито на мода. За мен е важно облеклото да е стилно. Комбинация до три цвята/техни нюанси, за предпочитане тъмни.
В ежедневното си облекло, което за нещастие нося само уикенда и отпуската цветово се отпускам повече -зелено, червено (любими цветове), но правилото за трите цвята стои :).
Иначе всички модата е нещо много хубаво, но когато човек притежава умението да я усети и адаптира спрямо себе си, а българите сме...генетично обременени в това отношение :D

07.07.13
23:16

Повече пари бих дал за обувки, но тези обувки ме държат много време - не като по-евтините. Имам и един оригинален анцуг на Пума, който нося трета или четвърта година вече и не е мръднал, освен че логото почти не се личи от много пране. Всичко друго пазарувам спрямо цената и дали ми харесва, много мразя типичните тинейджърски тениски с безмислени надписи (най-вече напълно произволни думи които не значат нищо), харесвам V-тип тениските. Както много от горните мнения не държа на дрехи с марка която обхваща 50% от повърхността на дрехата.
Преди време когато си купувах анцуг за тренировки, тъкмо излизах от един магазин, когато влезе един мургав господин, който попита продавачката : “Кви анцузи имаш ма?”. Тя съответно му отговори и му предложи разни Капи, Лотто (много оригинални :Д), при което той добави: “Мани ги тея, нещо на Хадидас имаш ли?”.

07.07.13
23:42

Айде и аз да се разпиша.
Като цяло не се интересувам от мода и т.н. “тенденции”. Обличам се предимно спортно, спортно-елегантно (освен ако няма специален повод, който налага друго). Предимно с кецове и дънки, лятото рокли и поли, слагам обувки на токове доста рядко.  За мен е важно облеклото да е чисто, спретнато, да е подбрано и съчетано с вкус. Изобщо не харесвам прекалено шарени комбинации, както и комбинации от типа: зимна шапка + рокля (наскоро видях нещо подобно) или пък ботуши с къси панталонки. :D
Не се интересувам от марки и не бих си купила нещо само заради това какво пише на етикета. Обаче ако дадена дреха ми хареса, веднага си я взимам - без значение колко струва.
И съм на мнение, че да имаш стил е едно, а да имаш вкус - съвсем друго. Скъпите дрехи не са гаранция за второто.

07.07.13
23:51

ИНтересно защо всички се изказват негативно за вкуса на българина.
Напълно нормално е, когато идолите ти по телевизия Планета ходят с анцузи и абсурдно тесни дънки и фешън тениски да има търсене на подобни неща.
От друга страна винаги го има и сравняването на “хората от квартала” и хората, които се виждат по центъра на Х (Х - който и да е голям европейски град). Само дето по кварталите на европейските градове е пълно с такива модни недоразумения, че ум да ти зайде.

за съжаление нещата опират и до покупателна способност. Хубавите качествени неща са скъпи.

07.07.13
23:54

Изключвайки деловото облекло - там няма бягане, другото са сравнително спортни дрехи.
Спортни или по-скоро “спортни” - панталони по мярка без излишни джобове, ризи, блузи и различни видове фланелки.
Обувки - стабилни и черни, понякога и тъмни маратонки.
Официален анцуг си нямам дори. Имам някакви долнища, които ползвам изключително и само за тренировки или домашни дрехи.
Аз съм още по-консервативен към цветовете - до 2.
Къси панталони нося като ходя на излет, плаж, планина или до съседния магазин. В тия случаи и потник може да нося.

Чехли, ланци, гривнички, гел, бижута, пиърсинг, лъскавко, шушляково, розово, лилаво, раета, “спортно сако”, татуировки, слънчеви очила, нокът на кутрето, чантичка “манафка”, ръчен часовник, бели чорапи на тъмни дрехи и обувки, обувки на босо -  брлрлрл не!
Може би съм прекалено консервативен...ама к’во от това. :)

08.07.13
00:00

Иначе аз имам доста скъпи дрехи, основно заради естеството на работата ми
.....................................

Гардеробът ми е доста еднообразен, поради естеството на работата ми и се състои в ризи с къс и дълъг ръкав,

Като реклама на прах за пране сте. :D

п.п. ето един обществено приемлив и приятен за окото стил: :Д

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 08.07.13 00:34.

08.07.13
00:00

казано от 6th на 07.07.13, 23:54:

обувки на босо -  брлрлрл не!

Защо така? Има си обувки, които точно за носене на бос крак са мислени.

не говоря за кожените чехли и плетените обувки от пазара. :D

Да изгориш на плетени обувки е най-аграрното слънчево изгаряне :D

08.07.13
00:05

Не ме кефи. Виж, то има и готини татуировки, слънчеви очила, модерни и стилни лилави ризи и т.н., но аз за себе си не ги приемам. :)

08.07.13
00:28

Какво обличане бе?!?Като си изцепен не ти трябват дрехи.Бельото ти е дреха за пред хората само. :D

Нааай-много едни шорти ей , така - http://25.media.tumblr.com/tumblr_lwzzgxynOH1r979vko1_500.gif

Тук , с един анцуг може да разнообразиш, но по-рядко така - http://i2.ytimg.com/vi/QfMp8kFwWaw/0.jpg

Това е.

08.07.13
00:36

казано от A.W.E.I.T на 08.07.13, 00:28:

Какво обличане бе?!?Като си изцепен не ти трябват дрехи.Бельото ти е дреха за пред хората само. :D

Нааай-много едни шорти ей , така - http://25.media.tumblr.com/tumblr_lwzzgxynOH1r979vko1_500.gif

забравяш да споменеш, че е много важно да си имаш чантичка-диагоналка, позната още като хюмнетка, за да си държиш вътре епилатора, автобронзанта и вазелина.

Интересното е, че дизайнът е изведен от едновремешната овчарска торбичка. Което обяснява и афинитета на определени индивиди към нея.

08.07.13
01:22

Баш така,виж как знаеш.

08.07.13
01:49

Флешове & мастило

Мила

08.07.13
12:34

Аз бих казала, че българите се обличаме доста добре и много добре поддържаме външния си вид! В една Англия нещата са извън контрол! :D Когато бях там, всеки път си казвах ‘’е това в България го няма’’ и почти бях праа. Българинът обича да се глези, особено що се отнася до визия:)))

Мнението беше редактирано от Мила на 08.07.13 12:35.

08.07.13
13:16

казано от Мила на 08.07.13, 12:34:

Аз бих казала, че българите се обличаме доста добре и много добре поддържаме външния си вид! В една Англия нещата са извън контрол! :D Когато бях там, всеки път си казвах ‘’е това в България го няма’’ и почти бях праа. Българинът обича да се глези, особено що се отнася до визия:)))

Стига да не повдигаме въпроса за хигиената!!!!

казано от CarnalK на 07.07.13, 21:00:

Мъже, залагате ли и в ежедневието на официален анцуг, торбичка банан и изрязан потник с три ленти?... Изобщо важно ли е облеклото за вас? Водите ли се модните тенденции?

По една или друга причина имам доста анцузи, но ги нося изключително в ситуации, които са пряко свързани със спортна дейност. Възможно е да облека анцуг по друг повод (разходка в планината, например), но като цяло изключенията са малко. Случвало ми се е да отклонявам покани заради това, че съм облечен неподходящо. Потник - само на игрището за плажен волейбол. Като цяло стилът ми е по-скоро спортен и неофициален. Модни тенденции не следвам, практик съм и давам приоритет на собствения си вкус (какъвто и да е той). Обувките ми за спорт често са екстравагантни, но не ги използвам за друго, освен за тренировки. На улицата предпочитам по-семпло облекло.

DO

08.07.13
13:50

Да вместим една гатанка в лексикона ви.

Лагерфелд му е иконом.
Всяка година наема нови прислуцници, защото основно правило на привилегированите е да са току що завършили абитуриентки.
Колата естествено е Порш, часовника Патек, вилата е край Дженоа, сутрин си жабури зъбите с вода Пелегрино.

Що е то ?

Айде, че ви е трудно :
Лоренцо Лординов - Феймъс Италиано

Мнението беше редактирано от donsir на 08.07.13 14:23.

08.07.13
13:59

Предпочитам по-семпли и изчистени неща. въпреки че в гардероба си имам и неща които ме опровергават в това ми твърдение. Предпочитам черния цвят с други нюанси на черното :D всъщност- нещо като ми хареса го нося. Не ме бъркат модните тенденции и марки- стотици левове за дрехи не давам.  Съобразявам това как се обличам с това къде ще ходя и с кой ще се срещам.

А да- аз имам от тия чантичките диагоналните. но малка. Еми трябва да кажа. че лятно време няма по-удобно нещо- като почна- ключове за колата. за вкъщи/с всички там други ключенца за пощенска кутия и тн/. портфейл. документи за автомобил. телефон и евентуално някоя друга дреболия- еми не се получава да навра всичко това по джобовете.

08.07.13
16:00

Както каза Жиката за прическите, да допълня. Напоследък е много модерно сред “мъжете” бръснатата глава, герданчетата с кръст до пъпа, татус на гърдите и тениска изрязана до пъпа (да се вижда гердана) и някакви ретро цайси..... Не знам... Аз почти винаги съм с бръсната глава, защото ми отива (такъв ми е черепа, че седи естествено), ама някакви такива като ги видя по 50 килограма момченца с бръсната глава и имам чувството, че са онко болни....

Мила

08.07.13
16:03

Мишо, тениската трябва да е цепната до пъпа, за да се виждат гърдите и 6 пака на 60 килограмовото момченце...естествено обилно намазани с лосион :Д

08.07.13
16:05

казано от Мила на 08.07.13, 16:03:

Мишо, тениската трябва да е цепната до пъпа, за да се виждат гърдите и 6 пака на 60 килограмовото момченце...естествено обилно намазани с лосион :Д

Ийей, тая мода май още не е дошла до Пловдив...за щастие :D

казано от Мила на 08.07.13, 16:03:

:D

08.07.13
17:10

казано от CarnalK на 08.07.13, 00:36:

забравяш да споменеш, че е много важно да си имаш чантичка-диагоналка, позната още като хюмнетка, за да си държиш вътре епилатора, автобронзанта и вазелина

Ела да ни го кажеш в Бургас - в чантичката има боксове, телескопични палки и газови пистолети :D В бургаската съдебна палата, още като видят някой с такава чантичка (адидас най-често) му казват да почака извън сградата.

Шегата настрана- от телохранители до юристи и финансисти - масово се носят мъжките чанти с разделения, защото ти остават свободни ръцете и не си тъпчеш джобовете (ако изобщо имаш джобове).

Мнението беше редактирано от introducer на 08.07.13 17:11.

08.07.13
17:24

казано от introducer на 08.07.13, 17:10:

Шегата настрана- от телохранители до юристи и финансисти - масово се носят мъжките чанти с разделения, защото ти остават свободни ръцете и не си тъпчеш джобовете (ако изобщо имаш джобове).

От чанта до чанта има разлика ;). Както казах и по-горе всичко е въпрос на себеусещане - някои просто се усещат завършени с чантичка-диагоналка :D (Скоте, нищо лично :D )

Мнението беше редактирано от Петър на 08.07.13 17:25.

08.07.13
19:04

казано от summertime на 08.07.13, 13:16:

казано от Мила на 08.07.13, 12:34:

Стига да не повдигаме въпроса за хигиената!!!!

Тоя въпрос си е за отделна тема..
след като чух ,как ‘най-успялата’ ни мис България и четвърта ли беше в света Калканджиева, от ефир на национална телевизия се ‘похвали’ как учила сина си, разбираш ли, да се къпел 2(два) пъти на седмица (rock) (fubar) (tmi) , което явно според нея е повече от достатъчно, сигурно тя се къпе по веднъж??!

Но като знам как и в Обединеното кралство излизат от ваната и си замята хаФлията..

08.07.13
19:33

Eто една малка статия към въпроса с къпането :D.

независимо от модите, килограмите и ръста... всички мъже изглеждат добре в костюм или само с риза и панталон... или с дънки и сако :) иначе се затвърждава тенденцията според мен сухарите с прически да се бръснат и да носят прилепнали потници Тапаут ( или тениски ) ... повечето хора които носят такива дрехи Тапаут не са помирисвали ринг...

08.07.13
19:54

казано от Петър Стоянов на 08.07.13, 19:33:

Да бе, то и в казрмата имах един идиот, който не си миеше зъбите ‘щото щели да му се изтъркат’ (giggle)

08.07.13
20:34

Ми да ти кажа, от моя позната която работи във фризьорски салон, научих че една от известните красавици (няма да кажа коя) си мие косата веднъж на две седмици, и то само във фризьорски салон, за да не и пострадала прическата и там каквото си прави по косата.

08.07.13
23:14

казано от Петър Стоянов на 08.07.13, 19:33:

tell slater not wash his dick

09.07.13
22:17

Аз почти не се водя по модата. Но все пак искам да изглеждам добре, гледам да нося по цветни дрехи, които да ми са удобни. Изобщо не нося тениски свързани с фитнес индустрията и модата, така да се каже :D . Иначе дънки изобщо не нося, фен съм на джинсите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1