Събота, 29.06
Движение:
придвижване Плевен - Варна 8-)
плаж (sun)
раздвижване във фитнеса:
гребане с 1 ръка + (със същата ръка, но с по-малко кг) раменна преса
фейс пул + 3-4 ХСПУ с отлепяне на ръцете
стойки на ръце, изометрия във Воин
кипинг набирания
стойки на глава
техника на jump through…имеше няколко големи попадения
Добавки:
за сега - никакви
после - ензими
още по-после - МСМ, силиций
Храна:
06.30 - таханово бъркало*
13.00 - 2 глътки от шейка на Марги*
14.30 - 2 кайсии (големи)
18.30 - още малко шейк*
вечеря - каквото мама е сготвила ;)
казано от Маргарита Манева на 28.06.13, 19:54:
18.00 - Виняса - много тегаво започна, но после ми дойде настроението
Храна:
както започна денят, така и завърши:
19.30 - 3 и 1/2 фпх с кашкавал и куркума, препечени; 1 люта чушка; краставица; 3 ФаФли; сладоледДобавки:
ензимСега се оттеглям да се възползвам от безплатната Longevity Now конференция. :)
Имам чувството,че някой ти е хакнал дневника :D…фафли..сладолед...кашкавал...(wasntme)..няма звездички на храните :P
:D Да, другото ми аз, когато влезе във въглехидратния смерч, както казва Слави.
използвам случая да си призная вечерята (blush)
салата; тиквички с извара на фурна (от която извара ми се издува корема, но е ужасТно вкусна); мъъъъничко сладолед и домашни сладки; чашка вино*, и то домашно :)
Мнението беше редактирано от Margi на 29.06.13 23:00.
29.06.13
23:01
Като видях кашкавала се учудих, но след вафлите и сладоледа си помислих, че наистина някой ти е хакнал профила.
Е, аз зимата хапвам от време на време млечни, но лятото са рядкост в менюто ми и като цяло не се обичаме много с тях. ;)
Неделя, 30.06
Движение:
поздрави
3.30 мин стойка на глава
Добавки:
Б-тата, магнезий, ензими, МСМ, силиций
Храна:
доста и неприлична
Оженихме едни от най-готините хора от форума: Мишо и Яница (sun) , видяхме се с Вик, Миленка, Ивето, Валери...хора, които не се случва често да видим в не-спортна обстановка. :)
Понеделник, 01.07
Движение:
Ащанга 1 - доста тегаво след снощи, като добавка - коляното пак наложи пропускането на няколко пози
Добавки:
А, Д, Е, магнезий, цинк, МСМ, силиций, ензими, крилово масло
Мнението беше редактирано от Margi на 01.07.13 23:26.
...и един поздрав по традиция
Мнението беше редактирано от Margi на 01.07.13 13:55.
Храната днес:
19.30 - крем от авокадо, люта чушка, черен пипер; 1 корнишон; 2 лъжички домашна нутела*; лъжичка мед*’ 1/2 чаша вино*
22.00 - малко тиквички на скара с копър
23.00 - 1/2 шепа печени фъстъци
Мнението беше редактирано от Margi на 02.07.13 07:50.
Вторник, 02.07
Движение:
Ащанга - поздрави, пози от стоеж, първите 8-9 пози от 2-ра серия, обърнати, сток=йка на глава - 3 мин
пътуване Плевен - Варна, поздрави и стойка на глава след това
Добавки:
ензими, крилово масло, силиций, МСМ
Храна:
сутринта - чай от джинджифил* с мед*
обяд - 1 фпх със зехтин, черен пипер; 2 печени пиперки, малко тиквички на скара; домашни сладки, 2 парчета дом, баница; кит кат
вечеря - студена супа от домат, конопено масло, люта чушка, ч.пипер; домашен шоколад*
после - сок от вишни*
Удължили са Longevity Conference Webstream-a с няколко дни за сметка на липсата на достъп през уикенда, така че това става основното ми занимание до петък. (sun)
Проведохме експеримент със Слави да казва “чичковите червенотиквеничковчета’, получи се нещо такова: :D :D :D
Сряда, 03.07
Движение:
загрявката на Вик @12-ката
Ащанга 2 - каквото мога, около час
Добавки:
след ставане - Б9, Б6, метил-Б12, DHEA
после - 2гр Л карнитин
през деня - 5000IU вит. Д, 5000IU вит. А
с вечерята - ензими, крилово масло
след вечеря - хром
после - магнезий, йод, цинк
преди лягане - МСМ + силиций
Храна:
08.00 - мляко от кайсиеви ядки* с мака*, мед* и чиа*
12.15 - кайсии
после ще дописвам
Мнението беше редактирано от Margi на 03.07.13 18:53.
казано от Маргарита Манева на 02.07.13, 22:41:
Проведохме експеримент със Слави да казва “чичковите червенотиквеничковчета’, получи се нещо такова: :D :D :D
Баси му и гадната работа...:)
Още:
17.00 - Бейсик Виняса - час
Храна;
13.30 - мляко от кайсиеви ядки* с какао*, канела и мед*
16.00 - сок от вишни*
18.30 - 1/2 чаша вино*; салата тиквички, домати, магданозен сос* с люта чушка; 2 фпх* с шарлан* и сминдух; домашен течен шоколад*; 4 обикн. бисквити Роден край със сладко от рози*
20.30 - 2 хапки пълнозърнест хляб*; сок от вишни*
преди лягане - още ензими
Мнението беше редактирано от Margi на 03.07.13 21:07.
Четвъртък, 04.07
Движение:
след ставане - мачкане на ролера
сутринта - Йога, основни неща - малко над час
следобед - Ащанга 2: поздрави, пози от стоеж, първите 7-8 наклона назад, техника на Титибасана А, В, С, D, обърнати
Добавки:
2 гр. Л-карнитин
крилово масло, ензими
келп, МСМ, силиций, магнезий
Храна:
08.00 - таханово бъркало*
15.00 - кокосов шейк* с мака*, мед*, кардамон
17.00 - вишново фрапе*
18.15 - студена доматена супа*; корнишони; салата от вчерашната; кафяв * и черен* ориз; домашен бял течен шоколад*, няколко хапки домашен шоколад*; шепа кайсиеви ядки и малко стафиди; 1/2 чаша дом. вино*
19.00 - вафла с халва и 4 бисквити РК
Мнението беше редактирано от Margi на 05.07.13 10:11.
Най-новото от света на спорта :D ..сядам да гледам представянето на Кайл Сийс
Мнението беше редактирано от Margi на 04.07.13 22:05.
Петък, 05.07
Движение:
Виняса - час
висене на шведска стена
Добавки:
след ставане - Б9, Б6, метил-Б12
през деня - 5000IU вит. Д, 5000IU вит. А, вит. Е
след вечеря - хром
Храна:
07.00 - таханово бъркало*
13.00 - рейши*- мака*- жен шен -мед*- кокос* шейк
15.00 - няколко кайсии
17.00 - още няколко кайсии
Добавям:
от рейшито ми дойде ненадейна енергия ;), та:
в по 3 суперсерии, без почивки:
А1: 6 х гребане с дъмбел (15, 17,5, 15кг) + раменна преса с дъмбел (8,5, 12, 12кг) - дясно
А2: 6 х гребане с дъмбел + раменна преса с дъмбел - ляво
В1: стойка на една ръка - лява, дясна, без да слизам - по около 10-тина секунди
В2: висене на една ръка - лява, дясна - пак около 10-тина секунди, много се пързалях
С1: 6 х пуш-пул @25, 20, 20кг
С2: 3 х ХСПУ с отлепяне на ръцете
D1: 10 на крак ходещи напади @2 х 7,5кг
D2: 6 х повдигане на таза от успоредка @7,5кг
разтягане, шпагати, стойки на ръце в баланс - по 10-15 секунди задържане
18.45 - салата тиквички, краставици, зелен сос*; студена доматена супа*; черен* и кафяв* ориз с подправки и много люти чушки; домашен течен шоколад*, 6-7 обикн. бисквити РК, 1/2 чаша дом. вино*
20.30 - шепа бразилски орехи
Мнението беше редактирано от Margi на 05.07.13 20:37.
05.07.13
19:14
рейши като гъба или като добавка от нея го приемаш?
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 05.07.13 19:15.
На прах. Днес като за първи път обаче май попрекалих с дозата. Чак след като я изпих прочетох, че максималната дневна доза била 2 гр, а аз изсипах една щедра лъжица в шейка...нищо чудно че горчеше. :) Най-вероярно тази стойност е занижена, но все пак...
Събота, 06.07
Движение:
загрявка за китки
Ащанга 2 - колкото мога, доста неща модифицирам или пропускам, чувствам се като Пинокио ;(
после на пистата - още занимавки
Добавки:
крилово масло, ензими, МСМ
Храна:
10.00 - шейк: рейши*, какао*, мед*
13.00 - крем от кайсии с мака* - не беше най-доброто ми кулинарно постижение, но си го изядох ;)
14.00 - таханово бъркало*
18.30 - 1/2 чаша дом. вино*; корнишони, връзка магданоз; остатъка от ориза*; 2-3 вафли с халва; 4-5 бисквити РК със сладко от рози*; 3 шок. бонбона
Един от малкото успешни опити, само дето трябва да се получи 10-тина пъти, а при мен са три...със зор. (sweat)
Неделя, 07.07
Движение:
почивка, плаж, миене на кола
Добавки:
след ставане - Б9, Б6, метил-Б12
след вечеря - хром
Храна:
09.00 - таханово бъркало*
13.00 - омлет от 3 белтъка с куркума в кокосово олио*; 2 корнишона; 2 лъжички (за дегустация) - сладолед от жълтъци*
18.30 - няколко хапки салата цвекло, тиквички, краставица, зелен сос*; 4 филии ръжен хляб* със зеления сос*, няколко чери домата; сладолед от 3 жълтъка* (без две лъжички), 2 шок. бонбона
Мнението беше редактирано от Margi на 07.07.13 19:14.
Понеделник, 08.07
Движение:
сутринта - час лежерна йога
излизане в най-големия дъжд, последвано от горещ душ и едночасова дрямка |-)
следобед - Ащанга 1 - няколко пропуснати пози, пак коляното
Добавки:
ензими, 1 гр крилово масло, МСМ, магнезий
Храна:
08.00 - таханово бъркало*
12.00 - шейк от мурсалски чай*, рейши*, джинджифил*, какао*, мед* ...веднага след който заспах :x
14.30 - 3 кайсии
15.00 - 2 шепи накиснати кайсиеви ядки
18.00 - салата домат, пиперка, зелен сос*; 3 варени яйца* със зелен сос*; кафява халва...половината си я изядох, т.е. към 120 гр
Мнението беше редактирано от Margi на 08.07.13 22:58.
Вторник, 09.07
Движение:
Ащанга 2 - поздрави, пози от стоеж, завършващи пози, и каквото мога от същиската част...забелязвам че се получава точно както когато започнах с първата серия - след поздравите и позите от стоеж (те са си стандартни) се раздавам на първите 7-8-10 пози, после идват тези, които ме карат да се чувствам като Тенекиения човек, след тях вече почти нямам сили за останалите, но някак издрапвам и тях, и на стойките на ръце и дълбоките наклони назад вече ми се плаче от болка и немощ. Добре, че са финалните пози (също стандартни), че да не има нещо, което го мога за накрая. (whew)
следобед съвсем набързо в залата:
3 серии:
А1: КБ армбар + ТГУ + уиндмил на всяка страна @12-ката
А2: 6 х гребане с дъмбел с една ръка @15кг
А3: стойка на една ръка - дясна, лява 10-тина секунди + ХСПУ с отлепяне на ръцете без да слизам до земята
Добавки:
след ставане - Б9, Б6
след вечеря - хром
Храна:
08.00 - таханово бъркало* с мака*
13.00 - рейши* и родиола шейк
19.30 - салата тиквички*, краставица*, домати*, зелен сос*; 2 и 1/2 филии ръжен хляб с шарлан* и подправки; домашна нутела*; 60-тина грама кафява халва
Мнението беше редактирано от Margi на 09.07.13 20:03.
казано от Маргарита Манева на 09.07.13, 20:02:
Вторник, 09.07
ХСПУ с отлепяне на ръцете без да слизам до земята
О, боже...с какъв човек жиевя:) Ти явно умееш левитацията, ама не си ми я показвала:)))
Поясни моля!!!
:)))))))))))))))))))))))))
Прогресия към ХСПУ с пляскане и левитация с главата надолу. :D
Превеждам - стойки на на всяка ръка, ХСПУ с отлепяне на ръцете, по време на трите движения не спускам краката на пода за да почивам.
Сряда, 10.07
Движение:
Бейсик Виняса - час
преди това за загрявка:
3 суперсерии:
А1: 6 не ръка ренегадско гребане с двете 12-ки
А2: 3 х ХСПУ с отлепяне на ръцете
Добавки:
крилово масло, ензими, МСМ
Храна:
08.00 - рейши шейк*
13.00 - резен диня
16.00 - резен диня
17.00 - 2 хапки от вчерашната салата; 2 и 1/2 пресен филии многозърнест хляб* от пекарната с конопено масло* и прясна чубрица*; 2 домата*; домашен течен шоколад* - уникално вкусен се получи, помня монента, в който отворих блендера и секунди след това вече бърках с пръст да обирам остатъците :D ; 5-6 обикн. бисквити РК със сладко от рози*
по-късно - вероятно шепа бразилски орехи
Четвъртък, 11.07
Движение:
уддияна и наули крия
колелце
Ащанга 2 - колкото мога, на места се налагаше да почивам повечко (whew) ...от вчера ме болят раменете
Добавки:
след ставане - Б9, Б6
след това - келп
след вечеря - хром
после - магнезий, цинк
Следобед на пистата:
стойки на ръце, наклони назад малко, общо 30-тина ходещи напада с лост, лицеви опори между две пейки, висене и други рахабилитации
Храна:
07.30 - таханово бъркало*
11.30 - спирулинов шейк*
14.00 - 6-7 сини сливи*
16.00 - 6-7 сини сливи*
19.30 - салата домати*, краставици*, прясна чубрица*, шарлан*; хумус*, 2 филии многозърнест хляб*, домашен течен шоколад*, 5-6 обикн. бисквити РК с малко сладко от рози*
Мнението беше редактирано от Margi на 12.07.13 13:32.
Петък, 12.07
Движение:
20-тина миинути на фоум ролера
Ащанга - поздрави
статична работа за ставна мобилност - външна и вътрешна ротация на ставите в долната част на тялото
Странична извивка, Маричиасана А, С - задържане по минута на всяка страна
още малко статична работа с по минута задържане във всяко положение
стойка на глава 2 минути
Добавки:
крилово масло, ензими, МСМ, магнезий
Храна:
08.30 - таханово бъркало*
12.45 - 5 сливи
ще има продължение
За всички, които правят турски изправяния с лост, суингове с дъмбел, степ ъп с пудовки, и изобщо забиват пирони с отверка:
http://breakingmuscle.com/strength-conditioning/the-killer-app-using-the-right-equipment-for-the-right-exercise
12.07.13
13:51
казано от Маргарита Манева на 08.07.13, 18:16:
мурсалски чай*
Купен или бран ?
12.07.13
13:56
Тоест див и бран :)
Щото в последните години се изтарикатиха и го гледат в градините, които са на много по-малка надморска височина и на други микроклиматични условия и го продават за див и набран, пък разликата е осезаема ако си пил див и такъв гледан в градина.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.07.13 13:57.
Не знам на каква надморска височина го берат, но мисля че е див. Давали са ми такъв от градина, изглежда по малко по-различен начин и има различен аромат. Купуван е от Добринище (или Банско, не помня), а там доста от нещата съм склонна да вярвам, че са набрани в планината, защото нямат “култивиран” вид. :) ...включително и боровинките, заради които вече нямам търпение да отидем натам. ;)
ПП: А иначе този, който продават по билковите аптеки съм чувала че около Триград го гледат.
Мнението беше редактирано от Margi на 12.07.13 14:04.
казано от Маргарита Манева на 12.07.13, 13:47:
За всички, които правят турски изправяния с лост, суингове с дъмбел, степ ъп с пудовки, и изобщо забиват пирони с отверка:
http://breakingmuscle.com/strength-conditioning/the-killer-app-using-the-right-equipment-for-the-right-exercise
Личното ми мнение - малко кон с капаци е автора. От този тип, за които силовата тренировка е силова, а кардиото е кардио и по никакъв начин не бива да се смесват. Що? Щото ще настъпи библейския потоп.
казано от Vic на 12.07.13, 15:42:
казано от Маргарита Манева на 12.07.13, 13:47:
http://breakingmuscle.com/strength-conditioning/the-killer-app-using-the-right-equipment-for-the-right-exerciseЛичното ми мнение - малко кон с капаци е автора. От този тип, за които силовата тренировка е силова, а кардиото е кардио и по никакъв начин не бива да се смесват. Що? Щото ще настъпи библейския потоп.
Няма, естествено да настъпи библейския потоп, но специално за частта за заместването на пудовки с други свободни тежести и обратното съм абсолютно съгласна с него. В повечето случаи не се случва нищо страшно (освен споменатия суинг с лост, който така и ми е трудно да си визуализирам) но просто не е същото упражнение. За босу-то също съм съгласна - имайки опит с него твърдя, че е един безполезен уред, който в общия случай може да бъде заместен с друго, и който неоправдано си зае място при цондиционната подготовка на професионални атлети.