Минавам да си впиша нещо,за да не ми става поста с храна и трен прекалено дълъг.
09.07. вторник
Начало на импровизирания режим.
Изходна позиция:
ръст 170см
тегло 57,1кг
BF 13,9%
талия 65см
ханш 87см
бедро 52см
От ръста май няма смисъл.Не се очаква да порастна още :D
Добавки: ЗМА Сайтек, МСМ, Уотър Контрол Сайтек . Ако има нови,ще ги вписвам.
09.07.13
14:19
къде ги криеш тези 57кг бе жена ?! не ми изглеждаш повече от 54-55 максимум с тези тънички крачета. Идеална си.% мазнини дори ми се струва доста нисък.Колко още искаш да сваляш? П.С. колко ти е бицепса? :)
казано от Queen Kobra на 09.07.13, 14:19:
къде ги криеш тези 57кг бе жена ?! не ми изглеждаш повече от 54-55 максимум с тези тънички крачета. Идеална си.% мазнини дори ми се струва доста нисък.Колко още искаш да сваляш? П.С. колко ти е бицепса? :)
Не съм казала,че искам да свалям,Кобри :) Казах,че независимо дали ще сваля или кача,стига да се харесвам,няма значение.
Нямам представа нито колко ми е бицепса,нито как се мери :D
09.07.13
16:26
сори за спама тогава :) мен бицепса ми е по на сърце от бедрото
казано от Queen Kobra на 09.07.13, 16:26:
сори за спама тогава :) мен бицепса ми е по на сърце от бедрото
На мен са ми еднакво важни,но не знам как се мери бицепс :)
09.07. вторник
Тренировката: От 10 човека в нашата малка зала,7 правеха ръце (dull)..фраш..не можах да направя детайлна тренировка...
Кръгова,не помня комбинациите, всяко упражнение до отказ,супер стриктни изпълнения
сгъване за бицепс, редуване на ръце
кик-бек трицепс
бицепс на машина
бицепс на скрипец,двустранно
трицепс на скрипец надхват,,двустранно
трицепс от скрипец,подхват,двустранно
кофи на пейка
лицеви
Храната: 17 часа фаст
1) 5 белтъка,40гр Вита, салата без мазнина и сол
2) 100гр безмаслена извара,90гр Вита
3) предтренировъчно: 100гр цаца на фурна
4) следтренировъчно: 100гр цаца
5) салата,100гр сирене
6) 3 пресни чушки,пълнени с 200гр извара безмаслена
Добавки: същите
Ретроскепция на деня:
Изтощителна тренировка,доста изморих ръцете.Всяко упр-е до отказ,измъчено и с охкане,яко потене (whew). Добро напомпване.
Храната-ВХ около 50гр,МЗ под 50гр, белтък около 130..Малко калории днес :) Често хранене.Не чувствам глад,добре се отразява.
ПМС симптоми на лице,лека водна задръжка,ниско кръвно.
Хубав ден.На следващата тренировка ръце ще гледам да ида в такова време,че да няма много хора и да успея да си направя по-детайлно натоварване.
10.07. сряда- НА Х*й НЕ СЕ СЯДА :D :D :D
Тренировката:
1.Сутринта,на гладно:
10-9-8..-1
раменна преса 10кг
клек 10кг
30мин средноинтензивно кардио на вело
2.Между 2 и 3 следобед,в залата:
арнолд раменна преса 4* 10-10-9-9 на ръка ,от стоеж
раменна преса с лост 20кг 3* 10-9-9 от седеж
раменна зад врат с лост 20кг,от стоеж 3*3
повдигане на дъмбели встрани от почти водоравен наклон напред 4*10
повдигане на дъмбел напред с намаляваща тежест 3*5 на ръка ,3*12 на ръка
повдигане на лост зад гърба 3*10 това нещо не го обясних май като хората :D
раменни опори 2*10
ХРАНАТА:
1) 1 час след сутреншното кардио: 5 белтъка,100гр овес,20гр мед
2) предтренировъчно: 100гр риба на фурна
3) следтренировъчно: 150гр пил.филе,50гр кафяв ориз,и двете в сурово съст.измерени, домат,краставица..и т.н.
4) 150гр пил.филе,50гр кафяв ориз
5) преди лягане: 130гр извара безмаслена,130гр Вита 6 зърна,домат,краставица и т.н.
Ретроспекция на деня:
Хубав сън,както винаги спокоен :)
Цял ден в движение,разходки.Хубава тренировка,но трябва занапред да си оправя структурата на тренировките като последователност,мисля..Калории-доволно,около 170гр белтък,около 30гр мазнини,180 някъде ВХ. Пак често хранене,овладян апетит покрай ПМС. Течности-засега малко под 2л,което за мен е ужасно много.Преди пиех по 2 чаши на ден. :)
11.07. четвъртък
Тренировката:
1) 30 мин fasted morning cardio, low intensity
2) по обяд,вкъщи:
4 кръга:
лицеви*6
военна преса*10 *10кг
хай-пул*10 *10кг
кофи на пейка*8
4 кръга:
преден клек 10*10кг
къси напади с дъмбели*20
повдигане на таз от лег*20
янда коремни*10
4 кръга:
бицепсово с лост 10*10кг
трицепс зад врат*10 на ръка
обратни коремни*10
рашън туист*20
3 кръга:
повдигане на пръсти с добавена тежест 30*20кг , 30*10кг, 30*5кг
арнолд раменна преса *10 на ръка
клек плие СТ*15 къса амплитуда на движение
тяга прави крака 20*20кг
Храната:
1) 1 час след кардиото,явява се и предтренировъчно за силовата: 1 яйце,2 белтъка,50гр кашкавал,5гр краве масло,100гр овес,20гр мед,шепа суров фъстък
2) 60гр Вита, салата,50гр сирене
3) салата,50гр сирене
4) 200гр пил.филе,салата
5) 130гр извара преди лягане
около 2л вода и 400мл зелен чай
Ретроспекция на деня:
Мързел от сутринта,но си навих на ината и си направих и кардиото,и силовата.Силовата-вкъщи,не ми се ходеше в тая жега долу в залата,там е ад по тва време.
Кихане от сутринта,което разбира се отшумя на петата минута от тренировката ;). Пак нещо вкъщи ме дразни,навън не кихам изобщо.
Калориите доволно,днес по-малко ВХ,с повечко МЗ.
Тренировката-малки тежести,супер добро напомпване се получи.Напоследък откривам нови вени по себе си,които по време на трен така изкачат,че като ги бутна са релефни :D
ПМС симптоми продължават,но залитания засега не се очертават.
Мнението беше редактирано от Juls на 11.07.13 14:38.
Дописвам си за вчера 200гр мед. Падна ми кръвното по никое време (dull).Затова пък днес се събудих с puffy face.Дали от меда снощи или от ПМС,не знам.
Днес мисля да почивам,защото последно съм почивала миналия петък.Ако не ме свърта,ще направя нещо кратко.Без кардио 100%.
Направих си схема за CARB CYCLING. Съобразила съм я изцяло със себе си на база преди как съм се чувствала при дадено въртене и долу горе да мъ съвпада с тренировките.Не знам колко би била ефективна.На път съм да разбера :)
Вчерашния ден се приема за 1) КАРБ ЛОУДИНГ , днес мисля да се пробвам с малко калории,малообемна храна.Тъкмо да си почина от толкова ядене.
Ето я и схемата.Освен въртенето на ВХ,има и въртене на калории.Коментари приемам всякакви.
1) CARB LOADING- MINIMUM FAT.
2) CARB 0-50GR.
3) CARB 0-50GR.
4) CARB LOADING- MINIMUM FAT.
5) CARB 0-50GR
6) CARB 50-100GR MINIMUM FAT
7) CARB 50-100GR MINIMUM FAT
Ами за другите не мога да кажа.Мога да говоря за себе си.Аз се храних дълго време,години с доста мазнини и от няколко месеца започнах да ги намалям и да вдигам ВХ,като пак имам периоди с доста МЗ,но са броени дни от месеца.Аз лично исках да видя как ще ми повлияе такъв тип хранене.Спомням си,че първия месец МЦ ми закъсня,но следващите си идва долу-горе на време,като се има впредвид,че аз винаги съм имала +- 3-4 дена разминавания.Така,че не мога да кажа,че малкото мазнини са ми повлияли продължителността на цикъла или пък в друг аспект да съм усетила негативи.Все пак гледам да има мярка :)
В този карб сайклинг специално,в дните с повече ВХ намалям мазнините,защото аз лично при комбинация от ВХ и МЗ в количества като в РБД долу-горе,се омазнявам доста бързо,независимо,че седмично погледнато нямам калориен излишък.
12.07. петък,нетренировъчен
активна почивка :)
Храната: CARBS 0-50
1) 100гр пил.филе,салата,30гр кашкавалллл
2) 3 яйца,130гр извара
3) 50гр кайсиеви ядки
4) 200гр хек,салата,100гр сирене
600мл зелен чай
казано от JulsaVena на 12.07.13, 11:56:
В този карб сайклинг специално,в дните с повече ВХ намалям мазнините
Така се и прави. Колкото повече въглехидрати, толкова по - малко мазнини и ест обратното :) Това го разбрах преди няколко месеца от 1 от културистите в залата в която работех, защото правех грешка в зареждащите дни да си ям и мазнини и да убивам всякакъв режим :)
карб сайклинг
Въглехидратна ротация. ;)
12.07.13
21:07
казано от Awake на 12.07.13, 20:59:
Така се и прави. Колкото повече въглехидрати, толкова по - малко мазнини и ест обратното :) Това го разбрах преди няколко месеца от 1 от културистите в залата в която работех, защото правех грешка в зареждащите дни да си ям и мазнини и да убивам всякакъв режим :)
Ами то това е логично. :D
:) Аз чета доста за natural bodybuilding и много харесвам мисленето на Алън Барел.Той е голям привърженик на ротацията на ВХ и също в зареждащи дни свежда МЗ до минимум.И в интерес на истината,най-добрите си резултати постигнах по този начин,разбира се криввам от пътя от време на време :) Неговото правило номер 1 относто dieting-a е NEVER EAT SHIT :D и другото,което ми харесва при него е,че когато е във фаза bulking се старае да качва максимум чиста ММ,а не както мнозинството 3 кила мускул и 2 кила мас.
Точно затова и аз се опитвам да си стабилизирам храненето преди да си вдигна общите калории.Не че искам да качвам кой знае колко,още 2-4кг може би. Но колкото се може по-lean :)
Много се отплеснах май :D
http://www.youtube.com/watch?v=h03GVRxDKcE
за бълка
;д(пича може да е олигофрен, ама всичко което казва е истина :Д )
Мнението беше редактирано от umad brah на 12.07.13 21:13.
12.07.13
21:13
Въпреки, че на мен ми е направило впечатление, че като смесвам въглехидрати с растителни мазнини проблем няма, но когато е с животински и по-голямата част е наситени се омазнявам.
казано от Petq Pavlova на 12.07.13, 21:07:
Логично,но за мезо и едноморфи. Ако си един абсолютен ектоморф,надали ще те бърка как и кога ги смесваш.
12.07.13
21:16
казано от JulsaVena на 12.07.13, 21:14:
Логично,но за мезо и едноморфи. Ако си един абсолютен ектоморф,надали ще те бърка как и кога ги смесваш.
E да, то тях нищо не ги бърка.
Но има и друг период при някои от тях, след определена възраст изведнъж напълняват рязко.
казано от Petq Pavlova на 12.07.13, 21:16:
казано от JulsaVena на 12.07.13, 21:14:
E да, то тях нищо не ги бърка.
Но има и друг период при някои от тях, след определена възраст изведнъж напълняват рязко.
Ами той соматотипа може да се променя с хранене и тренировки,респективно начин на живот. Освен това,това което казваш ти,може да се дължи и на хормони :)
Не знам..започнах да се вглеждам в тялото си и това как реагира на определени тренировки/хранене и все повече се усещам мезоморф..засега :) Струва ми се,че с този соматотип може да се направи доста с постоянство и се чувствам някакси мотивирана допълнително от това.
казано от umad brah на 12.07.13, 21:12:
http://www.youtube.com/watch?v=h03GVRxDKcE
за бълка
;д(пича може да е олигофрен, ама всичко което казва е истина :Д )
Относно бълка,пак ще намеся Алън Барел.Той казва,че целта му е да РАЗВИЕ мускула,а не само да трупа и трупа и трупа.Много ми допада тоя пич :)
Дописвам си за вчера 2 яйца и 50гр кашкавал.
Днес се събудих освирепяла от глад :D .Отчитам 1ви ден от МЦ,тоз месец по-рано (wasntme)
13.07. събота
Тренировка: (whew) (whew) (whew) (rock)
4 км. бързо ходене за загрявка на жегата с 10кг диск в раницата :D 8-)
стреч,чупки ала-бала,стави и т.н.
Без почивки:
7 кръга:
преден клек до паралел,тесен разкрач 10*30кг
лег преса редуване акцент глутеус-акцент вътрешни глави 15*100кг
7 кръга:
повдигане на пръсти с щанга на гръб 10*100кг
повдигане на пръсти от седеж 20*10кг
7 кръга:
хакен клек,акцент предно бедро 10*50кг
бедрено разгъване,без акцент 20*15кг
7 кръга:
тяга прави крака 15*30кг
БГ клек *10 на крак с два дъмбела по 10кг всеки
Храната: CARBS 0-50
17 часа фаст. Удържах си зверския глад :D. Фастът приключва с тренировката.
1) следтренировъчно: 100гр пил.филе
2) 3 яйца, 10гр масло, салата с 5гр шарлан, 50гр сирене
3) 50гр смес овес,ръж,пшеница,ечемик ядки с 100гр к.мляко и 15гр мед
4) 3 яйца, 10гр масло, салата с 5гр шарлан, 50гр сирене
Ретроспекция на деня:
Хубав фаст и хубава тренировка.СУпер напомпване и изтощение,усещах всяко повторение.Едвам се прибрах.Очаквам утре муск.треска.
Въпреки МЦ и глада,пак си навих на ината и дадох всичко от себе си и на тренировката,и за фаста.
Водна задръжка,ясно изразена от вчера,около 2 кила (dull)..както винаги..
Вероятно ще има още храна,ще се дописва.
Иии малко фотоси,голям съм ръб..никаква фотогеничност във мен няма (dull) Но пък се вижда как съм се изпотила от зора :D ии мазния трицепс естестено (dull)
13.07.13
14:36
Браво на детето,хихи !
К’ва ръка си напра’ила,машала !И много бързо някак.И краката са много различни от преди,и корем,и всичко.
Голяма си машина (makeup)
Проблемът с мазния трицепс и аз /и ще/ го имам - напипвам го,пораснал е,твърд е,понадига ми малко сланината нагоре,ама е тлъста пущината.Много бавно,мазно и досадно ми върви горната част (swear)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.07.13 14:37.
:D колко да е бързо...ама явно е бързо,щото днеска ми зададоха въпроса: НА КАКВО СИ??? :D И аз отговарям: еми аз си пия малко ЗМА и за стави и кости суплементирам и почвам да обяснявам колко съм доволна от ЗМА-то и срещу мен някакъв смях абсолютен (dull) WTF???
13.07.13
14:49
Достатъчно бързо е ;)
Т’ва ЗМА и аз го обмислям,само да набарам паранга :D
Смехът недей го слуша - аз редовно понасям коментари относно добавки,начин на хранене,тренировки,колко било грозно жена с мускул,ала бала и тинтири-минтири,и как е по-яко да си тлъсто прасе,вместо да имаш релефна ръка (на мен ми харесва до няк’ва определена граница,де),ама ми дреме на дупарката - вътрешно им пращам най-саркастичните сигнали :D и всичко приключва след две минути.
Да ти се похваля,ръката ми вече не се вее,когато поздравявам някой махайки :D
Мдааа,оф,сори,че спамя,ама много ми се бърбори :D
А може би имаше предвид,че са се смяли,щото не вярват,че си доволна от ЗМА-то ? Ох :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.07.13 14:55.
13.07.13
14:50
Това е, защото много добре си изглежда даже и от завист.
Аз не виждам да е толкова мазен. ;)
13.07.13
14:53
Мда,тя си е чудна,ама щом си го вижда мазен,сигурно още не му е постигнала максимума :)
Пък те нека й завиждат,ний ще й изпращаме вируално положителни вълни,та да отклоняваме уроките :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.07.13 14:54.
Като ми се смяха за ЗМА-то и като ме питаха на какво съм,са имали впредвид ААС :D (headbang) ама и аз не стоплих веднага
казано от Т. Тодорова на 13.07.13, 14:36:
Проблемът с мазния трицепс и аз /и ще/ го имам - напипвам го,пораснал е,твърд е,понадига ми малко сланината нагоре,ама е тлъста пущината.
Естрогенчето там се “крие” ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 13.07.13 22:54.
14.07.13
00:21
казано от Маргарита Манева на 13.07.13, 22:45:
казано от Т. Тодорова на 13.07.13, 14:36:
Проблемът с мазния трицепс и аз /и ще/ го имам - напипвам го,пораснал е,твърд е,понадига ми малко сланината нагоре,ама е тлъста пущината.
Естрогенчето там се “крие” ;)
Стига, че преди 20 минути един току що завършил медицинската охлюв ми обясняваше, че това за първи път го чувал (ест) че гънката на трицепса се определя от естроген, и като цяло че кожните гънки са маркери за нива на хормони, и ми се присмя .добре че сме на някакво събиране и се правя на културен, че очилата щяха да му отхвръкнат на 10 метра от шамара. :Д
а са се събрали некви разбирачи, единия асистент във ФМИ, другия завършил медицина, третата неква малоумна медицинска сестра...единият висок и с женски цици и шкембе, другият 60кг, но мазен, с бузки и педалско излъчване, а третата яко дебело прасе....но иначе мноо ги чуват нещата, и за яйцата се изказаха категорично.
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 14.07.13 00:22.
Не мога да не се отбия рано-рано,за да отчета БРУТАААААЛНАТА МУСКУЛНА ТРЕСКА НА КРАКАТА :D….едвам ходя :) Да не говорим за клякане,ставане,сядане,лягане и други дейности :x
казано от Ragnar Lodbrok на 14.07.13, 00:21:
...
За съжаление доста неща са убягнали от обучението на докторите. Това не ги прави нито маловажни, нито погрешни.
Никой лекар не го обучават, нито специализира “Хранене”. Това означава ли че храненето е маловажно и няма отношение към здравето?!
Докторите ги обучават за контрол (умишлено не казвам лечение) върху заболявания, никой от тях няма представа за това как се поддържа здравето на клиентите си...то някак не им е и необходимо, тъй като ако го поддържат, един ден ще останат без тях.
14.07. неделя
Тренировката:
1) сутринта,на гладно,кардио импровизация на стадиона ;)
-1 обиколка крос,на финала спринт
-5 кръга:
half burpees*20
jumpin jacks*30
power squats*10
rope jumps*20
suicide drill*20
high knees*20
-още 5 кръга от същото
Това цялото за време 36мин. със почивките за духане на нос и пиене на вода.
2) следобед,в залата: корем и малко прасец,че вчера само него не успях да гипсирам
5 кръга:
молитва*10 нарастваща тежест
повдигане крака от лег*20
5 кръга:
корем от вис*10
хиперекстензии*15
5 кръга:
корем от стенд*12
странични хиперекстензии*10 на страна
5 кръга:
hanging side knee raises*10
наведи с дъмбел* 15 на страна
В-преса 3*20
коремни на римско с 10кг 3*15
3 кръга:
прасец от стоеж 10*100кг
прасец от седеж 10*25кг
Храната: КАРБ ЛОУДИНГ,МИНИМУМ ФАТ
1) 1 час след кардиото: 4 белтъка,75гр овес,30гр мед
2) 250гр хек, един черпак пилешка супа
3) 75гр овес,30гр мед
4) 150гр пилешко филе,100гр кафяв ориз
5) 250гр извара безмаслена, домати,краставици и т.н.
някъде измежду другото една бисквита-11гр , някаква с шоколадова глазура
600мл зелен чай,малко над 2л вода (party)
Без добавки днес.
Ретроспекция на деня:
Въпреки ужасната сковаваща,болезнена м.треска,придружена с ОТОК ,се назорих и направих страхотно кардио сутринта,на въздух.Всяко движение ми носеше болка,особено бягането,но пък след това като че ли малко намаля болката.
Силовата-натоварих корема добре,малко почивки между сериите,защото упражненията от вис без ръкавици ми правят доста болезнени мазоли и хвата ми не издържа,та се налага..
Храната-доволно калории и ВХ,сравнително равномерно разпределени,но ми се струва,че точно този ВВХ ден ще ми удължи м.треска.
И от течностите съм доволна,бавно ги увеличавам,но не ми се нрави..
Направо си изядох и 1 чийт мийл :D- 2 банана и 7 филии с мед.
Утре depleting carbs грубо и грубо къмто 1000 кал,не повече (wasntme)
ДОбро утро :)
Значителен спад в болката,по-малко скованост,но отокът все още е доста осезаем,особено във вътрешната част на краката и гъза-изглежда като помпан с автомоб.помпа :D