Моля за съвет за тренировки

09.07.13
02:46

В момента тренирам 6 или 7 дни в седмицата 1 ден гръб -7-8 упражнения по 3 серии по 10 повторения
2 ден гърди 6-7 упражнения 3,4 серии всяко по 8-10 повторения
3 ден рамо 5-6 упражнения 4 серии по 8-10 повторения
4 ден крака тука правя към 10 упражнения по 3 серии по 8 или повече повторения
5 ден бицепс и трицепс  по 4 упражнения за всяко -3-4 серии по 8-10 повторения
6 ден корем  -5-6 упражнения ,трицепс ако не сам го правил 1 упражнение и ако намеря време предмищница 1 упражнение
7 ден ако имам сила тичане ако нямам почивка

тренирам предимно вечер към 22-  22.30 продължителност 60-70 минути

Моля за съвети БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :)

казано от Radoslav Vladov на 09.07.13, 02:46:

В момента тренирам 6 или 7 дни в седмицата 1 ден гръб -7-8 упражнения по 3 серии по 10 повторения
2 ден гърди 6-7 упражнения 3,4 серии всяко по 8-10 повторения
3 ден рамо 5-6 упражнения 4 серии по 8-10 повторения
4 ден крака тука правя към 10 упражнения по 3 серии по 8 или повече повторения
5 ден бицепс и трицепс  по 4 упражнения за всяко -3-4 серии по 8-10 повторения
6 ден корем  -5-6 упражнения ,трицепс ако не сам го правил 1 упражнение и ако намеря време предмищница 1 упражнение
7 ден ако имам сила тичане ако нямам почивка

тренирам предимно вечер към 22-  22.30 продължителност 60-70 минути

Моля за съвети БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :)

За гърди - 4 упражнения, за гръб 4-5 упражнения, за рамо 3-4 упражнения, за крака 5-6 упражнения, за ръце 3-4 упражнения по 3 серии !!!

09.07.13
10:41

Той дори Рони Колман не прави толкова много упражнения!

09.07.13
11:24

Много са ти тренировъчните дни и упражненията. Ако целите са ти маса тренирай 3 пъти седмично, по 2 мускулни групи дневно, с по 3-4 упражнения за група.

09.07.13
12:51

ако намаля упражненията ,да увелича ли сериите примерно 5 упражнения 5 серии -8-10 повторения .и тази опция съм пробвал
иначе хранителен режим нямам кои знае какъв,ям мюсли, предимно сутрин храни богати на протеин сйомга ,месо ,риба тон консерва без мазнина .общо взето въглехидрати само от мюсли и от някои консервирани плодове или зеленчуци
3 тренировъчни дни ми се струват много малко а и нямам толкова време,че да тренирам 2 групи в един ден нито имам сила за 2 мускулни групи в един ден .

09.07.13
13:05

Защо да нямаш сила? Има ли разлика дали ще правиш 7 упражнения за гръб или 4 за гръб и 3 за трицепс примерно?

09.07.13
14:40

като правя 4 упражнения за гръб не ме товарят достатъчно , особено гърба много трудно го натоварвам не знам защо ...

09.07.13
15:13

Може би не се раздаваш на макс. Ако можеш сподели тренировката за гръб.

Доста хора не препоръчват тренировките да са късно вечер.Съвет:ако целта ти е да качиш,оставяй и време за почивка на мускулите.Те растат докато са в покой.Яж силна храна,тренирай редовно,но не прекалено.Упорствай и успеха ще те връхлети ;)

10.07.13
01:23

Днес тренирах гръб
1.чукчета с нормален хват 2 по 10 повторения с 60 кг  с обратен хват 2 по 10 с  60 кг
2.дърпане на дъмбел 4 по 10 на всяка ръка с 40 кг
3.мъртва тяга 4 по 10 -140 кг
4 .дърпане на горен сктипец пред гърди 3 по 12 -50 кг
5.набирания широк хват -3 по 10
6.гребане на машина 3 по 12 около 90 кг не съм сигурен
7.дърпане на долен скрипец - 3 по 12 -40-50 кг
8.една машина не зная как се казва но ми товари перките - 3 по 12 50 кг

За съжаление не мога да тренирам през другото време на деня понеже работя от 10 до 14 и от 18 до 22
и някак си не ми се получава от работа на фитнес пак на работа , пробвах не става :)
и единствената опция ми е след 22 ...

10.07.13
01:28

Не знам според мен това си е доста тежка тренировка ,пощи не почивам между сериите , но гърба не го чувствам така натоварен както гърдите или краката .... нямам представа защо някой ако знае да сподели много благодаря ...

10.07.13
13:40

Според мен трябва да намалиш повторенията - какви са тези 10 повторения на тяга,гребане и набиране? На тягата прави най-много 6 и съответно увеличи тежестта. За гребането прави по 6-8. А на набирането слагаш допълнителна тежест и си готов. Ако и тогава не можеш да го натовариш добре вкарваш 2-3 изолирани упражнения (горен скрипец,долен скрипец,хиперекстензии). А и прави пулоувър - много добро упражнение е. Успех :)

10.07.13
14:18

може ли да ме светнеш какво е хиперексцезии ? много мерси предварително ,а набиране с тежести трудно тежък съм и набирането много ме мори .

10.07.13
14:23

Хиперекстензии - http://www.bodybuilding.com/exercises/detail/view/name/hyperextensions-back-extensions
А относно набирането с тежест - прави ги като първо упражнение.

13.07.13
21:07

Я си кажете мнението за тренировки всеки ден ??? Защото на мен така най-добре се чувствам

13.07.13
23:04

Тотална грешка. Къде си виждал някой да тренира всеки ден? А кога ще се въстановяваш? Дори на стероиди да минеш пак не тренирай всеки ден. За мен е най-добре да се тренира 3 пъти седмично за маса и сила. Така имаш повече почивни дни, отколкото тренировъчни в седмицата и се въстановяваш доста добре.

20.07.13
12:45

?с тренировка всеки ден всеки мускул има 5-6 дни за възстановяване ? според теб не е достатъчен време

20.07.13
21:07

Да ,но когато тренираш големите мускулни групи се натоварват и малките, а пък от базовите упражнения се натоварва цялото тяло.

Carbohydrate

20.07.13
21:11

казано от Radoslav Vladov на 13.07.13, 21:07:

Я си кажете мнението за тренировки всеки ден ??? Защото на мен така най-добре се чувствам

има и такива тренировки, важното е да се съобразяваш със възстановяването...

21.07.13
01:31

тренирам така ,че да се вастановявам  ,тренирам примерно гърди на следващият ден ,корем после ,гръб,после крака след това рамо  ,бицепс и трицепс  6 дни са напълно достатъчни за възтановяване спя по минимум 9 4аса опитвам се да спазвам някакв хранителен режим , проблемът е ,че не мога да го спазвам в определени часове но това е положението ...
взех си малко протеини за преди лягане по 1 шейк и така . Ще видим дали ще имам някакви резултати ,все пак аз съм 186 см  -95-100 кг  не гоня 75 кг релеф така ,че бавно .. :)

21.07.13
12:01

Ако гониш мускулната маса не би трябвало да тренираш повече от 4 дни в седмицата. А имам и още един въпрос - като направиш тежка тяга в тренировката за гръб, как правиш на другия ден задни бедра?

22.07.13
15:51

зависи как дойде , ако имам болка в краката правя ,рамо или корем  и после крака въртя ги не е фиксирано според как се натоварвам . Ако имаш желание пробвай ... а няма как да тренирам 4 дни не мога да вкарам вскички мусколи в 4 дни невъзможно ми е ....  сега започнах да вкарвам 1 упражнение супер тежко с 5-6 повторения и някое по леко за напомпване в края по 10-12 повторения

22.07.13
18:19

Ми не знам ти си решаваш. Но пак ти казвам аз не бих тренирал всеки ден (най-много 4,максимум 5,но и това е много).

24.07.13
01:56

специялно сила качвам иначе за маса не чак толкова ..

03.08.13
08:55

Aко смяташ да правиш 5 дневен сплит, то тогава се опитай да се придържаш към 4/5 упражнения , със 3 до 4 серии във първите няколко седмици. Аз във момента започнах нещо подобно, така че от личен опит мога да кажа, че се отразява доста добре. След 4-тата седмица...вече може да пробаш да увеличиш съвсем малко сериите, до към 5, но както винаги и със всичко във фитнеса си е до усещане.Във зависимост как се чувстваш даденият ден може да опиташ да дигаш по-тежко и да свалиш малко повторения, да си вземеш 1 ден почивка, ако видиш , че не си се възсановил от предния ден.

03.08.13
11:20

Престанете да бъдете толкова категорични в изказванията си. Някои хора тренират 3 дни седмично, а други 7 и резултати пак има. Всичко е строго индивидуално. Възстановяването зависи както от почивката и храненето, така и от това как точно са разпределени мускулните групи(както и функционално) през седмицата.
Колкото до това дали качваш сила, фактора е по-скоро дали в тренировките надминаваш възможностите на мускулите си, а не колко често тренираш.

09.08.13
14:18

почивах 2 дни и след тях доста повече сила имах , но аз си правя експерименти , както каза колегата за всеки е индивидуално ,сега смесвам примерно 2 упражнения тежко с 2 упражнения по леко , но според мен най-важното е да тренираш воля и постоянство

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1