Креатин за 15-годишен?

16.05.13
18:52

Здравейте.
Смятам, че е удачно да започна така... тежа около 70 килограма, момче на 14 (близо 15) години, висок 1.68. Смятам да пробвам да взимам Креатин за 10-15 дни, ако има ефект - месец. Да, веднага ще почнете “Момче в пубертета си, веществата, които Креатинът ги предлага можеш без проблем да си ги извлечеш от храна!”. По принцип да, но наистина нямам време нито желание да ям по 2 кила телешко на ден. А риба не търпя, така че... Идеята ми е да питам вас, понеже съм нереално неопитен, дали Креатинът може да ми повлияе негативно на тази възраст? Наясно съм, че не трябва да надвишавам 5-6 гр. дневно, и да пия редовно вода.

*Има тема за Креатин, но не видях нищо за възможни странични ефекти при юноши

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.05.13 19:49.

16.05.13
18:59

Общо взето нищо незнаеш. Никой никого не кара да яде по 2кг месо на ден за да стане 90-100килограмово добиче. Без време и желание няма как да станат нещата ;)

16.05.13
19:06

И време и желание имам - близките 20 години мисля точно с това да се занимавам, а телешкото е естествен начин за набавяне на креатин и на 1 кг се падат 3-4 грама... за това го споменах.

16.05.13
19:48

Креатинът е хранителна добавка. Помисли какво точно значи това- добавка към храната. Тоест не е заместител на пълноценното хранене. Никой не те кара да ядеш всеки ден телешко в големи количества и тн. Просто наблягай повече на масата в кухнята и ще видиш как ще качиш килограми.

16.05.13
19:51

Първо, за 10 дена ефект няма да има и второ, ефекта от креатина не се изразява в качването на маса.

16.05.13
20:22

Я ми погледни сигнатурата за момент.

Сам казваш, че нямаш време, а за да постигнеш ефект в тази сфера ти трябва и време и постоянство и куп други работи, които няма да описвам. До колкото знам креатинът няма странични ефекти при прием в нормални количества, все пак не мисля че на тази възраст трябва да го приемаш по простата причина, че съдейки по изказването ти, нямаш нито стаж в залата нито опит с хранителните добавки. Храни си се редовно, и си тренирай правилно, почивай достатъчно и ще видиш, че ефект ще има и без креатин.

16.05.13
22:22

- Без пипнат хранителен режим няма да стане. Не се засилвай много, това не е състезание, а начин на живот. Започни да градиш навици един по един - хранителни такива, както и тренировъчни.
- Няма причина да не приемаш креатин монохидрат. На твое място просто не бих прекалявал. 5 грама всеки ден за 50 дни, пауза от 20-тина дни и после пак. Думи от типа на ефект...забрави ги!

19.05.13
12:01

@avitohol avitohol
Проблем нямам, още по-малко с качването :D Преди 5-6 месеца бях кокали + сланина към тях - 60 кг. Мога да гарантирам, че ям достатъчно и качвам редовно :D

@Петко К
В такъв случай, за по-дълъг период ще е. Не съм давал предположения за какво е добавката.

@Владислав Андонов
Опита идва с пробването, нали O.o Няма сам да дойде :P. А голям стаж в залата нужен ли е, за да мога да изпълнявам с правилна форма упражнение и да се възползвам на макс от дадена добавка? А от изброените, само почивката ми е проблем. Покрай училище често спя по 4-5 часа вечер.

@Strelok91
Е, не очаквам като с магическа пръчка изведнъж да стана 80 кила мускули :D. Определено нямам супер-стегнат хранителен режим, но ям предостатъчно и от всичко нужно. И... не бързам, ще отделя доста време за това, но по принцип не съм хард-гейнър, точно обратното. Мисълта ми беше, като може малко overkill, или просто да си помогна без да си навредя... защо не?

Опитът идва с времето в залата, а ако той е 2 седмици и захар на прах да взимаш пак ще имаш ефект. Не се нахвърляй на добавки ако не си тренирал дълго или ако не смяташ да тренираш дълго. Просто приятелски съвет! :)

03.07.13
12:35

Здравейте! На 15 години съм, но скоро ще правя 16.Решил съм да си взема креатиновата матрица на Olimp - Creatine Xplode. И евентуално да я съчетая с нещо - Carbo NOX на Olimp, Whey protein complex 100%. Въпроса ми е дали може да има странични ефекти от креатиновата матрица? Знам че трябва да пия по 2-3 литра вода на ден.

03.07.13
14:20

не

Масата се прави на маса братле.И аз ще взема креатин,ама на UNIVERSAL.Няма никакъв проблем да се взима креатин сега.Питал съм наляво-надясно и така са ми казвали :) Успех

10.07.13
16:53

Добре бе, защо никой никога не отговаря конкретно на въпросите.Момчето пита ще навреди ли-Не,няма ако го пиеш както е указано, защо винаги трябва да се избълват още хиляда глупости, негова си работа.

казано от Realist на 10.07.13, 16:53:

Добре бе, защо никой никога не отговаря конкретно на въпросите.Момчето пита ще навреди ли-Не,няма ако го пиеш както е указано, защо винаги трябва да се избълват още хиляда глупости, негова си работа.

Отговорът на anyone не се ли вижда?

казано от Ivelin Georgiev на 16.05.13, 18:52:

Здравейте.
Смятам, че е удачно да започна така...

КО?... НЕ

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1