19.06.04
20:22
Как ядете яйцата? Варени, печени или как (не вярвам да ядете пържени :lol: )? Питам в смисъл при кой начин на обработка се запазва максимално белтъка. А ако някой се чуди как така печени - ами днес си направих “печен омлет”: прави се като се разбиват 2-3 яйца, малко брашно със сирене и кашкавал и се слага във фурната да се пече за около 15 минути. Става много вкусно. Общо взето според мене яйцата са супер източник за билдерите, не само че дават много протеин, но и на цена са сравнително добре. Но предполагам ще се съгласите, че само варени яйца писва :roll: Кажете някои други рецепти и вие :wink:
19.06.04
20:30
лично аз докато свалям мазнини ям яйцата пържени! просто такава ми е диетата.
когато качвам ги ям бъркани на тефлонов тиган с извара. Не е много вкусно, но какво да се прави...
А иначе знам че яйцата е най-добре да се ядат варени около 7 минути. Така се запазва най-добре качеството на белтъка.
burkani v tigan bez maznina sus sirence i kvoto oshte se setish vutre - gubi, piper, domati ponqkoga kakvoto imam ostanalo hladilnika :D Tova e kato kachvam…dosega ne mi se e nalagalo da chistq ama i togava taka she gi qm shtoto sa mnogo vkusni 8)
[quote author=“neonik”]burkani v tigan bez maznina sus sirence i kvoto oshte se setish vutre - gubi, piper, domati ponqkoga kakvoto imam ostanalo hladilnika :D Tova e kato kachvam…dosega ne mi se e nalagalo da chistq ama i togava taka she gi qm shtoto sa mnogo vkusni 8)
При мен е същото - няма смисъл да повтарям колегата!
22.06.04
02:04
A kakvo e suoptn6enieto vi beltutzi-jultutzi pri konsumiraneto na 5 iaitza naprimer? :?:
5 beltuka (tova e ve4e qsno:)) i 1 jultuk :?: ili pove4e jultutzi :wink:
При мен са 5 белтъка и 3 жълтъка! Но обикновено ям по 7 белтъка и 4 жълтъка!
22.06.04
13:48
При мен яйцата са сурови :D нито ги варя, нито ги пържа. Отделям белтъка от жълтъка и го смесвам с протеина, малко кисело мляко и малко натурален сок.
Аз пък ги ям цели. :) Когато не съм гладен понякога ям само белтъците, но защо пък да хвърлям жълтъците? :wink:
22.06.04
20:51
Az su6to ne gi otdelqm :D Ina4e ne sa mi vkusni :shock:
Moje bi trqbva da probvam da gi piq kakto matematic
Blagodarq vi za otgovorite! Uspeh!
gotcha, можеш ли да хванеш салмонела от сварени яйца? Щото наскоро четах, че в София 10 чивека са се заразили от яйца на някаква съмнителна фирма, ама незнам как са ги яли.
Ебалига :shock:
ако яйцето си е заразено...
ама нали има термо обработка тоя бацил “салмонел” :)
не тря ли да пукне?
qiceto ne e zamrazeno a ohladeno :P Pri zamrazqvane po trudno umirat bakteriite :) Nali razmrazqvat kruv ot jivotni i posle klonirat :P
Qdeneto na surovi qica za men e za kamikadzetata ...... ako vi se mre qjte gi sorovi men mn vkusen staa proteina s surovi qica mnooooooo qko shtot se peni adski mnooooo tui i staa kat kremche smetana :) Ama….. ne mi se mre , ne e istina za ko staa duma 2 meseca v bolnicata na sistemi ? kak vi se struvat ? Dali shi kachite mnooooooo muskoli ot 2 meseca glad na sistemi v bolnicata ?
Не замразено а заразено :P
Въпроса беше ако е сварено яйцето вируса, който е в него дали ще пукне :)?
23.06.04
15:59
Аз едно време пиех по 5 сурови яйца барабар с жълтъка :D . Салмонела се намира средно в едно на 10 000 яйца. Като цяло ако са гледани добре животните няма голяма опасност. Все пак варете ги, така и да има ще бъде унищожена.
23.06.04
17:48
matematic i vse pak vseki moje da e edin ot shtastlivcite sas salmonela :!: pomislete si dobre predi da piete tva… :roll: