Как ядете яйцата?

19.06.04
20:22

Как ядете яйцата? Варени, печени или как (не вярвам да ядете пържени :lol: )? Питам в смисъл при кой начин на обработка се запазва максимално белтъка. А ако някой се чуди как така печени - ами днес си направих “печен омлет”: прави се като се разбиват 2-3 яйца, малко брашно със сирене и кашкавал и се слага във фурната да се пече за около 15 минути. Става много вкусно. Общо взето според мене яйцата са супер източник за билдерите, не само че дават много протеин, но и на цена са сравнително добре. Но предполагам ще се съгласите, че само варени яйца писва :roll: Кажете някои други рецепти и вие :wink:

19.06.04
20:30

лично аз докато свалям мазнини ям яйцата пържени! просто такава ми е диетата.

когато качвам ги ям бъркани на тефлонов тиган с извара. Не е много вкусно, но какво да се прави...

А иначе знам че яйцата е най-добре да се ядат варени около 7 минути. Така се запазва най-добре качеството на белтъка.

20.06.04
00:46

burkani v tigan bez maznina sus sirence i kvoto oshte se setish vutre - gubi, piper, domati ponqkoga kakvoto imam ostanalo hladilnika :D Tova e kato kachvam…dosega ne mi se e nalagalo da chistq ama i togava taka she gi qm shtoto sa mnogo vkusni 8)

20.06.04
00:52

[quote author=“neonik”]burkani v tigan bez maznina sus sirence i kvoto oshte se setish vutre - gubi, piper, domati ponqkoga kakvoto imam ostanalo hladilnika :D Tova e kato kachvam…dosega ne mi se e nalagalo da chistq ama i togava taka she gi qm shtoto sa mnogo vkusni 8)

При мен е същото - няма смисъл да повтарям колегата!

20.06.04
00:55

ЯМ ГИ С КЕФ  :lol:

22.06.04
02:04

A kakvo e suoptn6enieto vi beltutzi-jultutzi pri konsumiraneto na 5 iaitza naprimer? :?:

5 beltuka (tova e ve4e qsno:)) i 1 jultuk :?:  ili pove4e jultutzi :wink:

22.06.04
09:41

При мен са 5 белтъка и 3 жълтъка! Но обикновено ям по 7 белтъка и 4 жълтъка!

MA

22.06.04
13:48

При мен яйцата са сурови  :D нито ги варя, нито ги пържа. Отделям белтъка от жълтъка и го смесвам с протеина, малко кисело мляко и малко натурален сок.

22.06.04
17:03

Аз пък ги ям цели.  :)  Когато не съм гладен понякога ям само белтъците, но защо пък да хвърлям жълтъците?  :wink:

22.06.04
20:51

Az su6to ne gi otdelqm :D Ina4e ne sa mi vkusni :shock:
Moje bi trqbva da probvam da gi piq kakto matematic

Blagodarq vi za otgovorite! Uspeh!

22.06.04
21:15

За пиенето/приемането на яйцата сурови е писано много.
Не е добре.

22.06.04
22:06

gotcha, можеш ли да хванеш салмонела от сварени яйца? Щото наскоро четах, че в София 10 чивека са се заразили от яйца на някаква съмнителна фирма, ама незнам как са ги яли.

22.06.04
23:17

Ебалига  :shock:
ако яйцето си е заразено...
ама нали има термо обработка тоя бацил “салмонел” :)
не тря ли да пукне?

23.06.04
07:54

qiceto ne e zamrazeno a ohladeno :P Pri zamrazqvane po trudno umirat bakteriite :) Nali razmrazqvat kruv ot jivotni i posle klonirat :P
Qdeneto na surovi qica za men e za kamikadzetata ...... ako vi se mre qjte gi sorovi men mn vkusen staa proteina s surovi qica mnooooooo qko shtot se peni adski mnooooo tui i staa kat kremche smetana :) Ama….. ne mi se mre , ne e istina za ko staa duma 2 meseca v bolnicata na sistemi ? kak vi se struvat ? Dali shi kachite mnooooooo muskoli ot 2 meseca glad na sistemi v bolnicata ?

23.06.04
10:11

Не замразено а заразено  :P
Въпроса беше ако е сварено яйцето вируса, който е в него дали ще пукне :)?

MA

23.06.04
15:59

Аз едно време пиех по 5 сурови яйца барабар с жълтъка  :D .  Салмонела се намира средно  в едно на 10 000 яйца. Като цяло ако са гледани добре животните няма голяма опасност. Все пак варете ги, така и да има ще бъде унищожена.

ME

23.06.04
17:48

matematic i vse pak vseki moje da e edin ot shtastlivcite sas salmonela :!: pomislete si dobre predi da piete tva…  :roll:

23.06.04
21:18

То ако не е спукано не може да има салмонела. :shock:  Затова за всеки случай като ги поставите във вода вижте да не излизат мехурчета въздух от някъде. Затова обаче не съм много сигурен, така ми казаха. Ако някои знае нещо друго нека сподели. :roll:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1