06.07.13
22:17
Здравейте :) 94-5 кг съм спазвам НВД на ден трябва да си набавя около 120 гр. мазнини сутрин изяждам 4 цели варени яйца от там получавам доза мазнини около 20 гр мазнини .. остават 100гр за остатъка от деня... набавях ги чрез 2 приема на бадеми сурови първия прием 70 гр и 2-рия преди лягане 50гр със извара и 1с.л зехтин през деня...... обаче ми излиза доста скъпо 120гр бадеми на ден... 1кг =15-6 лв... 1 кг-8 дни..... може ли да мина на нещо по евтино като сурови белени семки примерно?Сега тая седмица си купих 1 кг сурови орехи но като ги свърша ще търся по евтин начин.Ям и по малко маслини но са ми гадни и трябва доста голямо количество за да набавя толкова мазнини ... а и както казах не ги обичам..
Масло. Млечни продукти (пълномаслени). А и в месото има мазнини, стига да не ядеш само чисти пилешки гърди.
Мнението беше редактирано от Петко К на 06.07.13 22:24.
Ям чисти пилешки гърди... те г/д ги гледам имат около 7.5 гр мазнини .А от млечни продукти нали казват ,че в тях има лактоза която е не желателна в диетите ?А пък в сиренето казват ,че има много палмово масло и не знам си още какво :) примерно сутрин ако приемам 100гр кашкавал пак не става надвишавам калорийте а не набавям нужните мазнини?Проблем ли ще е ако ги набавям от белени семки сурови или те не са добър източник ?Защото 1 кг ми е 4 лв :)
Масло, заквасена сметана, сланина. Ако ти стиска, може и свинска мас направо - 100гр мазнини на 100гр :)
казано от Желязото на 06.07.13, 23:04:
Масло, заквасена сметана, сланина. Ако ти стиска, може и свинска мас направо - 100гр мазнини на 100гр :)
Бих я ял тая свинска мас но нали няма да е проблем при НВД-то ? гледам има 0 въглехидрат 900кал и 100гр мазнини :)
казано от garret gt на 06.07.13, 22:57:
Ям чисти пилешки гърди... те г/д ги гледам имат около 7.5 гр мазнини .А от млечни продукти нали казват ,че в тях има лактоза която е не желателна в диетите ?А пък в сиренето казват ,че има много палмово масло и не знам си още какво :) примерно сутрин ако приемам 100гр кашкавал пак не става надвишавам калорийте а не набавям нужните мазнини?Проблем ли ще е ако ги набавям от белени семки сурови или те не са добър източник ?Защото 1 кг ми е 4 лв :)
То и оная работа намалявала казват , ама мойта още не се е смалила.Нищо не пречи.. Лично аз ям поне 600-700 мл. домашно кисело мляко.Сиренето и кашкавала са добър избор.Фъстъците също стават.Аз също се придържам към някакво подобие на НВД и от това мляко си набавям около 30 мазнини и също толкова белтък. Като взема и малко фъстък примерно 100 гр още 50 гр мазнини и другото от останалите хранения през деня.
Мнението беше редактирано от Пенев на 07.07.13 18:29.
07.07.13
23:38
казано от garret gt на 07.07.13, 10:32:
казано от Желязото на 06.07.13, 23:04:
Бих я ял тая свинска мас но нали няма да е проблем при НВД-то ? гледам има 0 въглехидрат 900кал и 100гр мазнини :)
Ами щом има 0 въг, а режима е НВД?!?
Яж си спокойно, стига да ти харесва на вкус...
Аз все пак бих препоръчал, ако този режим се спазва в по-дългосрочен план, мазнините да не се набавят главно от тлъсти червени места. Първо повишената консумация е свързана с повишен риск от някои видове рак, второ полиненаситените МК индуцират по-добре кетоза спрямо наситените и трето - ненаситените имат по-добър атерогенен профил....
11.07.13
09:11
казано от forbidden на 09.07.13, 22:50:
Аз все пак бих препоръчал, ако този режим се спазва в по-дългосрочен план, мазнините да не се набавят главно от тлъсти червени места. Първо повишената консумация е свързана с повишен риск от някои видове рак, второ полиненаситените МК индуцират по-добре кетоза спрямо наситените и трето - ненаситените имат по-добър атерогенен профил....
Дам.Най-добре е да се придържа към пилешко месо,яйца,хубаво краве масло,сурови бадеми,лешници или орехи и хубав зехтин.
11.07.13
11:44
Всъщност в момента на пазара пилешкото месо е може би най-опасно.
От свинското месо няма нищо да му стане.
11.07.13
13:18
казано от Petq Pavlova на 11.07.13, 11:44:
Всъщност в момента на пазара пилешкото месо е може би най-опасно.
От свинското месо няма нищо да му стане.
Защо да е най-опасно пилешкото месо?Само не ми казвай ,че смяташ че може би прасетата се отглеждат по-добре от пилетата :) относно препаратите който им дават за да растат ?
Заради кратката продължителност на живота, пилешкото е по-лош избор. Аз и не виждам особена разлика между маслото и сланината/маста да речем. Като кажеш масло- мед капе от сърцата на хората, но сланина (особено мас)- о ужас, това е отрова.
Мнението беше редактирано от Петър на 11.07.13 13:26.
11.07.13
20:01
А колко процента от мазнините, могат да се набавят от ядки/растителни масла? Имам усещането, че не трябва да се прекалява с тях.
Растителните олиа наистина са кофти, затова пък животински мазнини може да се бухат преспокойно колкото душа иска
11.07.13
20:39
казано от Radost_nezemnA на 11.07.13, 20:01:
А колко процента от мазнините, могат да се набавят от ядки/растителни масла? Имам усещането, че не трябва да се прекалява с тях.
На растителните масла им няма нищо стига да са в суров вид, от масовите ядки кашуто трябва да се консумира умерено.
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 11.07.13 20:41.