15.07.13
08:24
Здравейте :) тренирам от 2 години и за този период съм сменил около 4-5 вида програми и начин на трениране.И снощи случайно попаднах на това >> http://getmascular.blogspot.com/2012/06/rock-dwayne-johnson-workout-and-diet.html всички упражнения ги знам мога да ги изпълнявам освен първият ден в който прави Рамо последното упражнение >> Four Way Neck Machine нямаме такава машина във фитнеса.Иначе останалите имам възможност да ги правя.Обаче едно нещо не мога да разбера примерно повечето упражнения имат по 4 5 серии и със всяка изминала серия повторенията намаляват пример >> 5 sets x 12, 10, 8, 6, 4 reps ? Повторенията намаляват ,но не е написано тежестта увеличава ли се или не ?Ще съм благодарен на някой който му е ясно да обясни :)
15.07.13
10:37
Да, тежестта се увеличава и повторенията намаляват. Пирамида.
Гарантирам ти, че това не е тренировъчната му програма (и никога не е била), както и хранителният режим. Не веднъж е споделял принципите, които спазва, когато изгражда програмите си, а написаното в линка, който си дал им противоречи до голяма степен. Като гледам и авторът на статията на какъв бросайънз го е обърнал, ми става ясно колко достоверен източник е.
Наскоро в туитър и инстаграм, Скалата публикува снимки и видео от подготовката си за Херкулес, която по негови думи е продължила около 22 седмици. Ако се интересуваш, но не можеш да ги намериш, ще ги потърся и ще ти ги пратя, но не виждам от каква полза биха били те за теб. Мисля, че за 2 години трябва да имаш представа кое и какво работи за теб, а не да се ръководиш по чужд режим и програма. Съветвам те да не го правиш, но изборът си е твой.
5 сета по 12 10 8 6 4 повторения означава, че правиш всяка серия с кг,които ти позволяват да направиш нужните повторения. Но на мен програмата много не ми допада, защото няма клек и тяга.
15.07.13
10:58
Благодаря Ви много и на 2-мата за бързите отговори .Noctis Caelum много ще съм благодарен ако ми го намериш да разгледам този материал . А иначе мен ми е ясно че няма как да си публикува където и да било как се храни и как тренира , и че това е нещо което сигурно е много далеч от неговите принципи на тренировка. Аз искам да опитам нещо ново и ефективно за тези почти 2 години /знам че е много минимален стаж/ минах няколко програми
първо 1 месец кръгова след това стандартна
Гърди бицепс
гръб трицепс
Рамо корем
крака
След това смених на
Гърди предно бедро
Гръб задно бедро
Ръце
Рамо трапец корем
Все правя по 10-12 повторения и редувам упражненията имам клек със щанга зад врат сега правя клек със щанга над гърди .Правя за гърди 3-те лежанки със щанга едната седмица другата ги редувам със дъмбели /3-те лежанки преси с дъмбели/ правя крос оувър флайс кофички.За гръб правех чукчета,скрипци,мъртва тяга от скоро започнах да се набирам /в началото нямах сила/ и искам вече да опитам нов начин на трениране .Всеки път тренирам много интензивно някой път по 20 секунди ми е максимума на почивка между сериите и упражненията :) има голям визуален ефект за тези 2 години :)
И съвсем случайно го намерих това и реших да го пробвам .До сега съм ходил по 4-пъти седмично никога 5 на фитнес и реших да опитам :D , ако някой може да препоръча какво да правя как би било по-добре.Целта ми е да изчистя максимално мазнините и съответно да създам нещо на тяхно место :)
Какво му е трудното да си съставиш 5дневен сплит - по една МГ на ден.Напр:
1.Гърди
2.Гръб
3.Почивка
4.Рамо
5.Ръце
6.Крака
7.Почивка
15.07.13
13:36
казано от `~1! на 15.07.13, 11:40:
Какво му е трудното да си съставиш 5дневен сплит - по една МГ на ден.Напр:
1.Гърди
2.Гръб
3.Почивка
4.Рамо
5.Ръце
6.Крака
7.Почивка
Как би било по добре .Да правя в 1 ден по 2 мускулни групи с примерно по 4 различни упражнения за големите мускули /крака,гръб,гърди/ и по 3 за по малките бицепс,трицепс,трапец или да правя както ти си написал всяка мускулна група в отделен ден ?Кое би бил по удачен избор ?
15.07.13
18:23
За мен всеки ден различен мускул е най-добре ,както е написал колегата само ,че аз правя и 1 ден корем + 1 упражнение за предмищници ,
Зависи от стажа. Например този сплит (5дневния) не е за начинаещи. На мен не ми харесва много. Предпочитам да тренирам 3 дни седмично или 4 ,но не повече. А за трапец в никакъв случай не прави 3 упражнения. Най-добре прави по 2-3 МГ на ден на да са такива ,че едната да не се натоварва от другата (например гръб и трицепс). И сега упражненията - за крака - 5, гръб - 4-5, гърди - 4, рамо-3-4, трицепс-3, бицепс+брахиалис - 3.Най-добре ги комбинирай в 3 или 4 дневен сплит.