Мнения и съвети за моя сплит

12.10.05
10:29

Та значи направих си една програмка и от около 2-3 седмици тренирам по нея:

1 ден - Гърди, Бицепс
2 ден - Крака (сгъване, разгъване и прасец), Корем
3 ден - Рамо
4 ден - Почивка - карам велоаргуметър
5 ден - Гръб, Трапец, Трицепс
6 ден - Почивка
7 ден - Почивка

Какво ви е мнението по този сплит?
Мисля, че успях да ги разделя така че да не се преуморяват мускулите.
Ако имете забележки, моля дайте и препоръки.

12.10.05
11:59

Рамото няма смисъл да е само.По добре го сложи при краката.Корем може да правиш всяка тренировка.Няма нужда 6 и 7 Ден да са почивка

1 ден - Гърди, Бицепс
2 ден - Почивка
3 ден - Рамо,Крака (сгъване, разгъване и прасец), Корем
4 ден - Почивка - велоергуметър
5 ден - Гръб, Трапец, Трицепс
6 ден - Почивка

Ето така мисля,че е перфектно.

12.10.05
12:31

Ами ако имаш възможност рамото го прави отделно.Програмата ти е добра.

12.10.05
16:31

напротив Martin87 :!:  , BabaVanga е прав :wink:

12.10.05
17:44

A напротив болкерс
Абе не знаете на човека целта може да иска да акцентира точно на рамо помислете преди да забранявате категорично нещо почисли ли за това ?

RO

12.10.05
20:31

Аз след всяка тренировка си правя коремни. Ако искаш пробвай така.

NE

12.10.05
21:24

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]A напротив болкерс
Абе не знаете на човека целта може да иска да акцентира точно на рамо помислете преди да забранявате категорично нещо почисли ли за това ?

Точно това най-вероятно е причината да сложи рамото в отделен ден!
Мойто рамо изостава, от останалите мускулни групи ( за сметка на гърди, гръб, крака ) и го сложих в отделен ден, дава резултат.
Така че програмата е много добра !

12.10.05
22:06

Ми такъв ми беше замисъла за рамото. Около 6-7 месеца несъм го включвал като отделна група. Можеби това ми беше голямата грешка.
От около 2 месеца го тренирам усилено. Първо го правех с крака, но сега го отделих, защото му отделям повече време. Натоварвам го добре и това определено дава резултат. Сложих го в самостоятелен ден за да не стоя по 2-2,5 часа в залата когато го правя с крака.
:?  :roll:

12.10.05
22:16

[quote author=“svetllio”].... Сложих го в самостоятелен ден за да не стоя по 2-2,5 часа в залата когато го правя с крака.
:?  :roll:

И какво правиш толкова време в залата?! :shock: При условие, че за крака правиш сгъване, разгъване и прасец?! Без клек или някое сериозно упражнение!
И другите ли тренировки са ти толкова дълги?

13.10.05
00:19

Аз като казах “сгъване, разгъване, прасец” имах предвид че включвам целият крак. Клекове с щанга, разгъване на столче, сгъване на столче, мъртва тяга и т.н.
:roll:

Грешката е моя, не се изразих правилно.

13.10.05
02:02

Мъртвата тяга я прави в тренировката за гръб!

13.10.05
08:59

Е ти правиш 20 упражнения за крака.Ако ги правиш както трябва според мен няма начин да не претренираш.
Аз го съветвам да сложи рамото при краката,защото една тренировка само за рамо някак си няма смисъл.Рамото се тренира за 30-45 мин максимум(и това е много).Ако го сложи при краката ще тренира първо него и пак може да акцентира на рамото.Не виждам смисъл да се тренира в отделен ден.

13.10.05
22:07

Благодаря ви момчета. Научих някои неща непонятни за мене до сега. :)  :wink:

14.10.05
19:51

[quote author=“svetllio”]Та значи направих си една програмка и от около 2-3 седмици тренирам по нея:

1 ден - Гърди, Бицепс (натоварва се трицепса)
2 ден - Крака (сгъване, разгъване и прасец), Корем
3 ден - Рамо (натоварва се трицепса)
4 ден - Почивка - карам велоаргуметър
5 ден - Гръб, Трапец, Трицепс (натоварва се трицепса)
6 ден - Почивка
7 ден - Почивка

Какво ви е мнението по този сплит?
Мисля, че успях да ги разделя така че да не се преуморяват мускулите.
Ако имете забележки, моля дайте и препоръки.

Имам към теб един въпрос: “Не чувстваш ли трицепса постоянно уморен и когато дойде денят за тренировка на трицепса не е ли той още с мускулна треска?” Интересно ми е!

14.10.05
20:06

а така става ли
1:Гърди
2:Гръб
3:Бицепс
4:Трицепс
5:Крака+рамо
така по-добро ли ще е развитието на всяка група отколкото по 2 групи на ден?
И по колко упражнения трябва да се правят?

15.10.05
01:55

[quote author=“nikolaBULL”]Имам към теб един въпрос: “Не чувстваш ли трицепса постоянно уморен и когато дойде денят за тренировка на
трицепса не е ли той още с мускулна треска?” Интересно ми е!

Мне. Не усещам умора. Мускулна треска не съм имал от доста време. :?
Ти как ги тренираш? Какъв ти е сплита?

15.10.05
07:37

[quote author=“svetllio”]
Мне. Не усещам умора. Мускулна треска не съм имал от доста време. :?
Ти как ги тренираш? Какъв ти е сплита?

Не знам, svetllio, ako не можеш да постигнеш мускулна треска и то “от доста време” нещо не тренираш както трябва и затова не е виновна програмата, а начина, по който изпълняваш упражненията.

svetllio, kakъв ти е тренировъчния стаж? Ако е по-малък от 6 месеца няма проблем, но ако е повече...И най-добрата програма е безполезна, ако нямаш добър интензитет по време на сериите. Основното е да изпълняваш сериите до отказ, а ако изцедиш 1-2 форсирани повторения на края на всяка серия, мускулната треска е гарантирана!

Аз лично, имам мускулна треска след всяка моя тренировка - ако нямам за мен е все едно, че не съм хогил в залата. И то такава, че ме държи по 3-4 дена на мускул! Замисли се дали се нуждаеш от 1 седмица почивка на мускул, ако нямаш и един ден след това мускулна треска!

15.10.05
18:29

От 8 месеца.
Тея неща които споменаваш за сериите до отказ, форсирането..., всичките са налице при мене. Просто следващите 24-48 часа изпитвам съвсем лека болчица когато натисна мускула. Сега след твоя пост се замислих и наистина това е мускулна треска. Аз просто като я спомена и ми дойде на акъла, как преди 1-2 години...само като ни карат да бягаме в училище и следващите 5 дена неможех да ходя от болка заради мускулната треска. Аз като казах че не съм имал от много време имах предвид че точно такава не съм изпитвал. Иначе “съвсем лека мускулна треска” имам почти винаги на групата която съм тренирал. Примерно вчера правих гръб и трицепс, сега като срегна гърба леко наболява. Същото е и при трицепса. :roll:  :?

П.П.
Ейй ама верно не се бях замислял че се получава от това треската. Аз мислех че просто съм схванат и неотпочинал и затова ме наболяват мускулите след тренировка. :D

15.10.05
19:35

[quote author=“svetllio”]
Примерно вчера правих гръб и трицепс, сега като срегна гърба леко наболява. Същото е и при трицепса. :roll:  :?

П.П.
Ейй ама верно не се бях замислял че се получава от това треската. Аз мислех че просто съм схванат и неотпочинал и затова ме наболяват мускулите след тренировка. :D

Това е добре! Сега остава да видиш дали след тренировката ти за рамо, когато дойде време да тренираш трицепса, той ще те “наболява” тогава. Ако да - ще трябва да го преместиш и да го тренираш по-добре заедно с рамото! Иначе не му даваш време за почивка и ще претренираш! Виж поста ми, където съм ти нашарил програмата! 8)  Иначе други забележки по програмата ти нямам.

Давай здраво!

16.10.05
00:16

Ми тая седмица рамото го рпавих в сряда, в петък за трицепса нямах проблеми. Не усещах болка. Даже стигнах до 38 кила френско (една серия направих без проблем), което за мене е рекорд. :)

16.10.05
00:17

Тогава продължавай все така!

16.10.05
00:21

Пак ще повторя, благодаря ви много пичове. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1