16.07.13
11:07
Какво вие е мнението за периодичното гладуване ?
Ето малко повече информация, ако някой го е пробвал нека изкаже мнение дали наистина действа.
Периодичното гладуване е метод,който не е добре познат сред хората.Това не е диета,това е различно време през,през което набавяме нужните калории от храната.Причината поради която е толкова успешен е че имаме голям период в който не приемаме храна и точно тогава,изгаряме най-много мазнини.Звучи доста трудно,но по-голямата част от този период,ние спим,затова ПГ изобщо не е трудно.Повечето хора избират да прескочат закуската(може да настроите часовете така,че да я запазите,но една от причините хората да нарушават диетите си е,че обичат да си хапват вечер,изморени след тежкия ден работа или тренировки.Е,с ПГ това е възможно без да се тревожите дали това,че ядете късно,ще се превърне в ненужна мазнина.Часовете когато използваме ПГ.Можете да спрете да ядете 24 часа,1 или 2 пъти в седмицата-Плътни 24 часа без ядене,само вода.Може да пиете кафе или да изполвате аминокиселини.Това няма да наруши вашият фаст.(Фаст-период през който пием само вода без да приемаме храна).Този метод на ПГ с 24 часа е изцяло за хора,които искат да свалят килограми,не е подходящ за такива,които искат да изчистват и да запазват силата си,ОСВЕН ако предишният ден не сте прекалили МНОГО с калориите за деня(направили сте Чийт ден-ден в който даваме почивка от диетата и ядем каквото искаме,колкото искаме,без значение от калориите.)Обикновено в Чийт деня-човек с калории 2500 за деня,изяжда над 5000.Ако следващият му ден е 24 часов фаст,то той няма да качи никакви излишни килограми.След преяждане през чийт деня - 24 часов фаст изобщо не е труден за постигане,даже няма да искате да гледате храна.24 часов фаст повече от 2 пъти в седмицата или без чийт ден преди това,води до загуба на сила и може да ви накара да не се чувствате добре.19 часа фаст и 5 часа “прозорец” за набавяне на калории.Не препоръчвам този метод,той отново е само за заггуба на килограми,не за хора фокусирани върху силата и възстановяването.Ще загубите много мазнина,но е възможно да загубите и сила.16 часа фаст и 8 часа прозорец-този метод на ПГ може да направите част от живота си,защото може да се прави 7 дена в седмицата,365 дни в годината.Това е доказано,най-добрият метод на ПГ.С него работите,както за изчистване,така и за сила.Този начин на ПГ стимулира хормона на растежа и чуствителността на иснсулина..Лесно е и помага да станете релефни.Периодично гладуване-всеки прави периодично гладуване в живота си.Представете си,докато спите прекарвате по 8-12 часа без грам храна в тялото си.Причината поради,която ПГ е толкова успешен метод за изчистване е че когато сме във фаст,тялото изполва мазнините за източник на енергия.Сега знам,че всеки докато чете това си е задал поне веднъж въпроса-няма ли тялото ми да започне да яде мускул ?Проучването и изследванията върху ПГ показват,че това запова след 48 часа без никаква храна в организма.Аминокиселините в тялото се използват много бавно,затова няма за какво да се тревожите.Когато ядем нормално,тялото ни използва за източник на енергия храната(най-вече въглехидрати.Те са главният източник на енергия за тялото на човек),но за да започне да гори мазнини,то трябва първо да изхаби,целият гликоген(или на разбираем език да използва всичките въглехидрати скалдирани в мукулите и черният дроб,за да се насочим към мазнините.)Използвайки 16-8 аз не само запазих всичката сила,която имах,но виждам големи резултати в изчистването на мазнините.Ако почувствате загуба на сила,причината е прекалено малко калории,приети през прозореца за набавяне на калории.Пресметнете ги отново.Когато използваме ПГ не е нужен строг дефицит на калории 500калории под калориите за запазване на теглото е предостатъчен.Често задавани въпроси са:Какво трябва да съдържа първото ми ядене след фаст периода?-отговора е каквото работи,най-добре.Просто следете калориите.Имайте предвид,че заради периода на “глад” тялото е много по-чуствително към първата храна,която поемаме така,че може да се възползвате от нея-протеин с добър източник на въглехидрат е идеално.Мога ли в прозореца си да ям 1 голямо ядене с всичките си калории за деня?-Да,можете,но недейте.Не е добро,когато се опитваме да изградим мускул,само за сваляне на кг.Така реално правите прозореца си изключително малък и ще трбява след това ядене да започнете фаст отново.Аз съветвам най-малко 2 яденета едно за започване на прозореца,едно за край на прозореца.В последното ядене за деня,се препоръчва бавно разграждащ се протеин (казеин или извара).Може би най-добрата честота за яденета през прозореца са 5-6 яденета.По този начин комбинираме различни техники и забързваме метаболизма,но намерете какво работи за вас.За мен лично според тренировъчния ден и работа,2-4 яденета работят най-добре.Главната идея на ПГ е да тренираш на гладно,да губиш мазнина и да използваш цялата храна за възстановяване и естествено да се чувстваш сит,като ядеш голямо количество храна,без огризения.Винаги си лягайте 3-5 часа след последното ядене,за да сте сигурни,че през времето което спите,огранизма ще гори мазнини,а не храната която е в стомаха ви.Ако имате въпроси,напишете ми лично съобщение.Това е ПГ,аз препоръчвам да се опита,дори да сте скептично настроени.Надявам се това да помогоне.
16.07.13
11:15
Темата се дублира с доста други, а имаме и статия.
Разгледай ги, няма нужда от нова тема.