16.07.13
12:23
Здравейте!
Тренирам от 15 февруари и днес стават точно 5 месеца, от както започнах. Форумът го чета от дъъълго време и съм сравнително запознат с материята. Вместо да се нахвърля на сплитове и изолиращи упражнения, направих точно както съветвате. 3 пъти седмично, базови движения. Раменна преса, клек, тяга, лежанка, набирания и кофи с тежест, и т.н..
Тренирах 3 пъти седмично. Досега правих кръгови, но мисля да започна 5х5.
175-6, 63 кг, 18 години.
Проблемът е, че не напредвам.
На тягата стигнах до 110х1 и после изведнъж се върнах до 90х3 за тренировките.
На клека миналата седмица едвам направих 5х5 със 60 кила.
Набиранията - мога 3х6 със 15 или 3х3 с 20.
Лежанката - 5х5 със 50.
Мисля, че тези резултати са ужасно слаби за 5 месеца тренировки. Също така като размер не съм мръднал - ръката ми е 33, колкото и почнах. Единствената промяна, която наблюдавах е - изграждане на малко мускул по краката и гърба/гърдите, като гръдния ми кош през зърната вече е около 101.
За сравнение - мои приятели, които тренират за г/д същото време вече имат ръце 37-39, а гърбовете им са доста по-големи. Яденето ми може да не е перфектно, но съм ял доста калорично, даже в училище си носех всеки ден.
Качвам 2 снимки и се надявам на съвети - дали да започна 5х5 и въобще всякакви идеи.
По принцип целта ми е сила, но освен това започнах с идеята да кача 10 кг, за една година... е да, ама за 5 месеца съм качил 2 кила, ако не и по-малко.
16.07.13
14:19
Търсиш проблем в тренировките, а всъщност трябва да обърнеш внимание на храненето. В случая то е по-важно.
Знаеш ли защо обикновено победителите в Mr.Olympia са едни и същи в 2 поредни години,защото за една година е трудно да се постигне шокираща промяна във физиката даже на профисионални културисти.Въпреки че те имат на разположение всичко каквото си пожелаят.
Не си споменал какво ти е храненето,на колко си години,колко си килограма и от какви данни си започнал.
По принцип за човек сам да си забележи промяна е доста трудно,тъй като се вижда всеки ден,поискай мнение на някой,който не те е виждал например от година и той ще ти каже най-добре.
НО 5 месеца са твърде малко за каквото и да е.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 16.07.13 14:40.
16.07.13
14:43
Опиши тренировките и храненето като искаш съвет, де.
Примерно хранене:
7:00 Закуска - 3 яйца цели, 3 филии хляб с масло и сирене
Първо ядене в училище: 100-150 грама овес с кофичка кисело мляко
Второ ядене в училище: Зависи какво си взема: Литър прясно мляко или кифла (не е мазна, готини са) + кисело мляко
След училище тренировка
Обяд: Кюфтета (истинска кайма) + салата или месо + ориз/картофи или спагети
После: Тахан 100 грама с мед
Фъстъци 100 грама (понякога само 1 от двете)
Вечеря: Същото като обяда
Не знам дали е добре или зле, но пък и за 60 кг. човек не се иска чак толкова много, за да качваш.
Споменал съм: 18 години, 175-6 висок, 63/4 килограма.
Питал съм дали съм се променил, казаха ми, че най-вече ми се е разширил гърба и гърдите са се попроменили. Аз и сам го усещам, понеже като си слагам тениските съм ги понапълнил. Ръцете въобще не са ми дръпнали. За сравнение хора, които тренират от същото време, но храненето им не е по-добре от моето, вадят по-добри резултати.
Благодаря за съветите. Целите ми за 15 октомври месец са: 5х5 клек поне с 90 кг. 5 повторения на 120 кг тяга.
16.07.13
16:03
Храната ти е зле, потруди се повече. Вкарай още поне 2 стабилни яденета.
1. Храната ти не е достатъчно стабилна, вкарай повече протеин и въглехидрати, с тея кисели млекца и кроасанчета няма как да стане.
2. За 5 месеца не очаквай много.
16.07.13
19:39
казано от lemon на 16.07.13, 12:23:
Здравейте!
Тренирам от 15 февруари и днес стават точно 5 месеца, от както започнах.
Да вземеш да по-тренираш още малко ли?
В тягата са ти малко височки целите x2 личното тегло че и в серии не е хич малко.
Давай го по-бавно,да не се наложи да си почиваш.
казано от K1Dream на 16.07.13, 20:50:
Вземи си едно станозолче.
Няма нужда! :D
Иначе за тягата - аз се надявам, следвайки съвети от форума да кача, пък и 5х120 не е толкова тежко.
Тази седмица фитнесът не работи, но от другата с подновяването на картата ще се опитам и да подобря яденето значително.
Яж, яж, яж и после пак яж. .Тази маса няма как да се появи от въздуха, а другите ги остави и се нагаждай спрямо себе си
казано от lemon на 16.07.13, 21:06:
казано от K1Dream на 16.07.13, 20:50:
Вземи си едно станозолче.
Няма нужда! :D
Иначе за тягата - аз се надявам, следвайки съвети от форума да кача, пък и 5х120 не е толкова тежко.
Тази седмица фитнесът не работи, но от другата с подновяването на картата ще се опитам и да подобря яденето значително.
Разчитай на себе си и това,което чувсташ,не прави 5х5 5х10 и 5х2000 и подобни тъпотии,хвани си едно три или четиридневно,поддържай си го храни се стабилно,но наистина го прави и резултатите ще доидат.