09.10.05
21:02
искам да ви попитам:
какво трябва да ям
колко пъти на ден тряаа да ям(аз ям по 4пъти a Ldacrisgta-6)
колко литра вода тряаа да пия.
да ми обясните по-точно кво е(бицепс,трицепс и др.такива неща за трениране.)
какви упражнения да правя и колко време?
добре ли ще ми се отрази тичането.
ето и за мен:
аз съм на 12
55кг
1,72м
от пловдив(са се преместих в софия)
друго питайте ако ви тряаа нещо за мен
09.10.05
21:29
Първо:добре дошъл в форума.
Второ:Препоръчвам ти да прочетеш сайта в него има всичките отговори коието ти трябват.
Трето: Щом си толкова малък ти препоръчвам да не почваш от сега с тежести а да правиш упражнения в които участва собственото ти тегло(лицели опори,набирания,кофички,коремни преси) - лично мнение
на твоит години си яж каквото искаш.Ходи през ден да се набираш,да правиш кофички,лицеви опори,коремни преси и карай така 1-2 години
Като бях колкото тебе много се кефек да права коремни.
Което сега ми е много от полза защото с корема нямам почни никакви пробреми.
Спомням си че правех по 300 коремни.
На 12 не можеш да оформиш абсолютно никакъв мускул. Още организма не ти се е развил до такава степен че да усвоява упражненията.
така че поне още 2 години не ти е нужна зала. Губене на време и излишни средства. Запиши се някав спорт. Но лично не ти препоръчвам баскет. Колкото си по висок толкова по малки ти изгеждат мускулите. Е хокей :) даже е весело.
Ами то и аз не сам много голям 13, обаче сам много нисак 140 см. . :cry: Но от форума каза че 12-13 можеш да дигаш, наи-рано.Ама да не са претожарваш много и да не превиш , такива набиващи опражнения. :roll:
[quote author=“dock-”]Ами то и аз не сам много голям 13, обаче сам много нисак 140 см. . :cry: Но от форума каза че 12-13 можеш да дигаш, наи-рано.Ама да не са претожарваш много и да не превиш , такива набиващи опражнения. :roll:
големите тежести набиват костите :) ( лично мнение )
10.10.05
18:44
[quote author=“mmds”]Като бях колкото тебе много се кефек да права коремни.
Което сега ми е много от полза защото с корема нямам почни никакви пробреми.
Спомням си че правех по 300 коремни.
На 12 не можеш да оформиш абсолютно никакъв мускул. Още организма не ти се е развил до такава степен че да усвоява упражненията.
така че поне още 2 години не ти е нужна зала. Губене на време и излишни средства. Запиши се някав спорт. Но лично не ти препоръчвам баскет. Колкото си по висок толкова по малки ти изгеждат мускулите. Е хокей :) даже е весело.
не е верно бе брат аз от 5 до 12 годишен съм тренирал спортна гимнастика ... не е истина кво трупче бех гърди, ръце всичко си имах и в много повече :wink:
11.10.05
19:50
аз на 1ноември навършвам 13
Според мен до 16 години за хора без желание да стават професионални спортисти няма нужда да стъпват във фитнес/тоест да работят с тежести/
Просто е тотално лиено от смисъл. Но всеки си решава/
Аз преди 14 години кофчки даже не съм правил, рядко набирания.КАрах на лоцеви опори коремни, футболче,баскетболче, тенис, плуване. И за себе си знам, че това е най-доброто.
Яденето обаче е друго нещо, което не съм павил много добре и балансирано, което е грешка.
Ако на млада възраст човек се запоснае и усвои начините за добро хранене, ще спечели много. /Може да се четат статиите в сайта, дори и да има непознати моменти може би с времето ще се изясняват, а може и да се пита съвсем спокойно/
Поздрави
[quote author=“B_Ball_P”]
не е верно бе брат аз от 5 до 12 годишен съм тренирал спортна гимнастика ... не е истина кво трупче бех гърди, ръце всичко си имах и в много повече :wink:
Да и аз познавам някой такива момчета, наистина има с уникални постижения и данни, но докато при някой тренировките нямат отрецателни последици, а само положителни, при други са много сериозни проблрмиър. Примерно при некадърен тренъор, липса на опит, коато е неминуема и т.н... Една травма в ранна възраст, примерно 10г е много страшно нещо, не че след това е по различно, но все пак... 10 годишен с осукани кръстни връзки... пълен гърч...
11.10.05
20:13
аре моляви се некой да ми напрай неква програма ко да ям.
сутрин ям в училище
необядвам(е хапва малко в 3)
вечерно време ям плодове и такива(чушки,домати,сирене,печена тострер филия,салам)
[quote author=“tpd”]
Яденето обаче е друго нещо, което не съм павил много добре и балансирано, което е грешка.
прав си важное човек да свикне да яде добра храна,не само сандвичи и чипсове,шоколадчета... на !2 обаче да си правиш стриктна програма кога да ядеш е глупост.
Яж 3-4 пъти на ден(ако ти се яде,и повече).Не се насилвай.
12.10.05
17:37
[quote author=“Size”][quote author=“tpd”]
прав си важное човек да свикне да яде добра храна,не само сандвичи и чипсове,шоколадчета... на !2 обаче да си правиш стриктна програма кога да ядеш е глупост.
Яж 3-4 пъти на ден(ако ти се яде,и повече).Не се насилвай.
аз попринцип ям по 6 и по много но са почнах по 3 и попомалко.заради тренирането.
GTA fen-че това е грешка при културизма се яде но на повече приема от 4-6 това не значи че плюскаме много
8) Eми пич аз сам на 13 и съм 172 като тебе!Ходи в фитнеса моите мусколи се оформят!Можеш да Клякаш без проблем с тази височина!Като питаш за мусколните групи трапец бицепс и др. като идеш в фитнеса на една таблица трябва да ги има ! За яденето ядеш добре точно като мене но аз в три часа ям по 6 вилии и съм 59 кг.