17.07.13
21:44
Здравейте,
Вече няколко месеца тренирам по типичния бро-сплит: гърди/рамене, гръб/трапец, почивка, крака, ръце, почивка, почивка. Възнамерявам да премина на Push/Pull/Legs, за да наблегна на базовите движения. Но ми се иска да тренирам 4 дни в седмицата, когато имам възможност. Всяка седмица различна тренировка от 3-те ще се повтаря 2 пъти. Смятате ли, че ще бъде подходящо?
Съответните тренировки:
Push
лег - 4х6-8
лег с тесен хват - 4х6
раменна преса - 4х6-8
кофички - 4х6-8
Pull
гребане с щанга - 4х6-8
набирания с тежест - 4х6-8
шръг 4х6-8
сгъване с крив лост за бицепс 4х6-8
Legs
клекове - 4х6-8
тяга с изправени крака - 4х6-8
напади - 4х6-8
няколко серии до отказ за прасец
Четох и варианти на Push/Pull/Legs със системата 5х5, но така трябва или да намаля обема, или упражненията. Ще се радвам ако дадете мнението си по 2-та ми въпроса.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Темата беше редактирана от pe6о на 17.07.13 21:45.
Не ми допада много тази програма. Как мислиш да направиш раменната преса и кофите като си изцедил вече раменете и трицепса? Същото важи и за набиранията. Защо не пробваш така като всеки ден започваш с базово упражнение (така ще ги правиш винаги на макс):
1.Гърди + Бицепс
2.Крака + Корем
3.Почивка
4.Рамо + Трапец + Врат + Предмишница
5.Гръб + Трицепс
6.Почивка
7.Почивка
17.07.13
22:48
Много просто,едната седмица ще набляга на първите упражнения , в другата ще размени местата, така хем ще избягва застой,хем ще удря едни и същи мускули,но всеки път с различна интензивност. Много,много хора правят така.
17.07.13
23:22
Гледам съгласни сте с мен (за горното ми мнение),затова ще дам и пример,в случай че има неразбрали. Ето с първият ден, конкретно:
Push
лег - 4х6-8
лег с тесен хват - 4х6
раменна преса - 4х6-8
кофички - 4х6-8
тук акцентът е основно върху ръцете,приемайки,че равният лег не е перфектно упражнение за гърди.Също и второто акцентиращо на трицепсите.Гърдите и предните рамене са второстепенни, а средните рамене ще отнесат по-малко бой,кофите довършват.
Тук кофите са с по-лека тежест и раменните преси.
Това прави едната седмица (или в първото врътване на програмата, второто, демек в 5-тия ден прави следното:)
Пуш:
Раменни преси
Кофички
Тесен хват лег
Горен лег
Тук кофите и пресите са на макс.
Така пак ще натовари същите мускули,но акцентът ще падне на предните рамене и трицепсите,защото кофите и пресите над глава наблягат там. Но гърдите ще бъдат малко повече ударени,защото вече са си взели от кофите (да,кофите е по-базово от лег-а) и биват довършени с горен лег. Тесният лег довършва натоварените мускули,тежестта е по-ниска от тази в първата тренировка. Тесен лег = раменен хват д/г
Пуш (9 календарен ден от програмата):
Лег (но с дъмбели,защото набляга повече на гърдите,докато раменете и трицепсите ще са б ити здраво със следващото упражнение,а то от своя страна изолира гърдите,почти 100% особено долната му част изпълнено правилно)
Раменни преси
Кофички
тесен лег
тук биват пребити и трите групи,но най-силно раменете (най-вече средните) и гърдите, трицепса ще даде фейл в края. Най-тежкото е на раменните преси и лег-а.
Общо какво имаме за 10 дни.
1. Акцент върху ръце, след това гърди
2. Акцент върху рамене ,след това трицепси
3. Акцент върху гърди , след това рамене
при натоварване на еднакви мускулни групи,акцентът пада на различни места.
И т.н. :)
Мнението беше редактирано от lordinario на 17.07.13 23:25.
Много благодаря, A.W.E.I.T. Ще имам предвид нещата, които написа, за да разнообразявам програмата и да прогресирам.
На още един въпрос ми се ще да намеря отговор - необходимо ли е да вкарам упражнение за средната глава на рамото в края на Push тренировката? Нещо от сорта на 2 серии по 8-12 повторения?
18.07.13
14:46
Няма проблем.
20.06.14
22:50
Извинявам се ,че пиша в стара тема,но според мен е по-добре така ,отколкото да пускам нова тема.Та въпросите ми са:
-Мога ли вместо този шръг(даже не знам какво е ) да правя обикновена тяга?И ако да ,някакви промени трябва ли да правя в реда на упражненията?
-Вместо тяга с изпънати крака да правя лег преса?И ако да ,някакви промени трябва ли да правя в реда на упражненията?
Благодаря предварително :) .