18.07.13
10:19
Здравейте, момчета.
Някои може да са прочели предишната ми тема, в която търсех съвет за “преминаване към по-горно ниво”, където исках съвет за програма.
Но най-накрая, се реших и отидох в една близка зала, за която съм чувал добри отзиви. Намерих си инструктор и му обясних що годе с какво съм се занимавал до сега ( около година на лостовете с малки почивки от седмица - две, поради лошо време или прекалено много работа...) и последните три месеца в зала. Каза ми, че ще ми направи програма по която да тренирам и да отида след няколко дни.
Интересното бе, че когато отидох в залата, пича ми се появи не с една, ами с две програми |-( Една “лека” четиридневен сплит в суперсерии и една тежка програма в която се тренират горна/долна част на тялото в малки серии и повторения с възможно най-тежки килограми.
Искам да ги постна тук, за да чуя мнението ви, тъй като от една страна, като се замисля...май все още ми е рано да се изхвърлям на суперсериите ...или пък не?
ето ги и тях :
Тренировъчен сплит
Ден 1 - ръце, рамо
Ден 2 - почивка
Ден 3 - гърди, гръб
Ден 4 - почивка
Ден 5 - Крака
Ден 6 - почивка
Ден 7 - Гърди, гръб
Ден 8 - почивка
Ден 9 - повтаряне на цикъла
Гърди/Гръб
Суперсерии :
лежанка 5х12,10,8,6,5
Набиране 5х10
Наклонена лежанка 5х10,10,8,6,5
Гребане с щанга 5х10
Флайс 5х10
Гребане на скрипец 5х10
Кофички 5х10
Гребане на скрипец тесен хват 5х10
Бицепс/трицепс
Сгъване с дъмбели 5х8
Разгъване с дъмбели от лег 5х10
Сгъване с дъмбели от седеж 4х8
Разгъване с дъмбели от седеж 4х10
Скотова пейка 4х8
Кофички 4х10
Рамо
Повдигане на щанга 4х10-8
Повдигане към брадичка 4х10-8
Разтваряне за задно рамо 4х10-8
Крака
Клек 5х10
Бедрено разгъване - 4х до отказ
Лег преси 4х10-12
Бедрено сгъване 4х10-8
Повдигане за прасци 5х12-10
Тежка програма :
Ден 1 - Гърди, гръб, рамене, корем
Ден 2 - почивка
Ден 3 - Бедра, задно бедро, прасци, бицепс, трицепс
Ден 4 - почивка
Ден 5 - повтаряне на цикъла
Ден 1 :
Вдигане на щанга от леж 3 х 8
Вдигане на щанга от полулег 2х8-10
Набиране или придърпване на скрипец 3х8
Гребане 3х8
Мъртва тяга 3х8
Раменни преси зад врат 3х8
Разтваряне в страни 3х8
Разтваряне от наклон 2х8
Коремни 3х до отказ
Повдигане от вис 3 х до отказ
Ден 2
Клек 4х8
Хак клек 3х8
Бедрено сгъване 3х8
Повдигане от стоеж 3х8
Сгъване на щанга 3х8
Скотово с дъмбел 2х8
Разгъване на скрипец 3х8
Френско 2х8
Съветите бяха да тренирам с първата програма седмица, след това 1 седмица с втората и така да си ги редувам. Също някой от описанието упражнения не са ми ясни като описание. Опитах се да намеря инфо в сайта, но без успех.
Примерно : разликата между гребане на скрипец и гребане на скрипец с тесен хват?
Е, чакам мнения, критики, съвети :)
18.07.13
12:17
На мен не ми пречи да си започна с него, но пък по някакъв начин се доверявам на човек, който би трябвало да разбира повече от мен :D
Никъде не съм виждал някой да си редува програмите през седмица. А пък не виждам какво и е тежкото на втората програма - това си е нормална програма за мм. Тежки са програмите за сила като 5х5,3х3 и т.н. Предлагам ти да си почнеш обикновен 4дневен сплит като на първите (най-тежките) базови упражнения правиш тежки серии за сила, а останалите упражнения - 3х6-8 за мм.
19.07.13
09:59
Така.
Днес започвам по първата, да видим какво ще стане :D
До колкото разбрах, първата програма за цел има да се покачи силата и съответно да се завишат килограмите, когато като започна през втората седмица с другата програма, тогава мускула да се стресира, тъй като тя се върти 1 х 2 х 1 х 2 х и натоварването в мускулите ще бъде по-голямо> Съответно - растеж...
Втората програма не е тежка, да. Но при нея се използват максималните килограми на серия, а не както при първата да започнеш от по-лекото.
Тренира се, докато се стигне състояние на “Плато” / “Застой” или най-образно казано - докато мускула спре да расте. А дали ще порасне изобщо, ще видим следващите няколко месеца :D