22.07.13
14:33
Здравейте ! Днес се регистрирах и реших да си направя дневник ... за по-голям личен контрол :), а и с надеждата някой да помага допълнително . Казвам се Гери . Имам сериозен проблем с килограмите . Да кажа , че имам три деца и проблема с кг е още след първата бременност . Висока съм 160 см , а тежа 89 кг. Преди да забременея с първото си дете бях 60 . Наскоро ходих на лекар и от там изскочи диабет тип 2 или инсулинова резистентност (не ми поставиха точна диагноза) , но пък ми посочиха точна цел ....да сваля 6 кг за 6 мес с Ниско Въглехидратна Диета и поне 4 хранения за деня (имам лошия навик да ям само веднъж на ден и то вечер).Покрай децата нямам много време за спорт .Спортувам с разходки на бебето и мъкнейки покупки от всякакъв вид...има-няма 20 кг + количка и бебе още около 25 кг = 45 кг....нагоре по баира :D Та така общо-взето надявам се някой да помогне с някаква НВД , защото ми се струва , че само с прости изчисления няма да стане ...пък и да предложи някакъв спорт , който да не иска много време и да мога да съчетая поне с малката - няма на кого да я оставя . Благодаря предварително за вниманието :)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 22.07.13 14:39.
Здравей Гери и добре дошла :)
Първо респект, че си родила и отглеждаш 3 деца (bow) Аз за сега съм само с едно и ми е трудно, а с 3 ....не знам.
НВД и според мен е добро решение за проблемите с килограмите и диабета. Разгледай в раздела за хранене режимите, и се информирай добре за всеки един от тях. Разгледай и Цикличното хранене, щом казваш, че се храниш веднъж на ден, може да ти допадне. В спортно отношение доста мами тук във форума практикуват домашни тренировки докато дечковците им спят ;) ( в това число съм и аз, когато сме си вкъщи с дребен ), има доста информация и тренировки в нета, можеш да гледаш директно от там. Аз преди време доста се заглеждах по тренировките на Зузана и ги правех у дома.
Много ефикасни за мен се оказаха и тренировки със СТ ( собствено тегло ) като лицеви опори, клекове, напади, коремни преси, Бърпита, скачащи напади, скачащи клекове и т.н. Опитай и ти :)
УСПЕХ !!!
Мнението беше редактирано от Vess на 22.07.13 16:02.
Ходене като спорт...но интензивно, а не релакс.
Power Walking…пусни в Google да видиш.
Плуване...
Ролери...
Колоездене...
Гимнастика вкъщи и упражнения със собствено тегло...
Йога, пилатес, някакви антистрес техники...
Фитнес и тежести накрая, защото е ангажимент, изискващ повече време и финанси...
На по-късен етап тичане на трева обаче.
Всичките тези неща не изискват никаква екипировка(колело и обувки само), иска се само желание и малко време, след като имаш и тази диагноза си длъжна да се грижиш за себе си. Хубаво е да спортуваш сутринта, за да имаш тонус за деня. Избора си опира до теб, хубаво е да си избереш едно-две неща и да се занимаваш, с детето не може да се спортува нищо друго освен ходене и тичане(и колоездене може, но аз не съм привърженик на това), но ако наистина имаш желанието ще можеш да отделиш 30-40 минути за себе си, под формата на спорт.
Ще се опитам да ти бъда полезен с някакви материали за диабета и храненето, защото имам една книга в която този проблем е застъпен. :)
Благодаря :) Аз също съм привърженик на тренировките със собствено тегло , защото и без тежести съм си доста якичка ( принципно работя в маг.хранителни стоки като да го наречем общак :D , мъкна и вдигам всичко из целия магазин на ръце , за да зареждам ) , а пък колело и ролери не мога да карам (blush).С бягането съм скарана заради лека астма по рождение ....абе направо съм си живо предизвикателство за треньорите :D Колкото до хранителния режим приемам всякакви идеи .
Здравей, успех с дневника :)
Аз също съм с три деца, та чудесно те разбирам за липсата на време. Тренирам предимно сутрин, но всичко зависи от дребния, на почти 11 месеца е и ако реши може да е много непоносим :)
Здравейте ! Поздравления за дечицата ,Ваня. Моята щерка също е почти на 11 мес. Малко отчет за вчера : прекалих с въглехидратите (blush) - тук е мястото да кажа че дневния ми прием в момента е 2200 ккал , от които протеин 40 % - 214 ;мазнини 40% - 96 ;въглехидрати 20% - 107…иначе другото е в дефицит . Приети ккал-1280 ;протеин -54 ;мазнини - 62 + 60 преси + 50 за дупе (толкова време ми остана след ровенето в нета по темата и след щуротиите на синовете ми и мрънкането на малката)- резултат около 600 гр надолу в теглото.Нещо не мога да си разпределя времето тия дни . Може ли някой да ми каже дали е подходящо вечер да се правят тренировки (щели да правят фитнес площадка в парка до нас )...та мисълта ми е вечер като приспя домочадието да ходя там ...след 21.00-21.30 (като през деня няма да търкам стола ест.)Другото , което исках да питам -колко въглехидрати има в нес кафето и какво кафе е по-добре да пия - нес или еспресо , защото честно казано аз вода почти не пия ...пия кафе ...по 1.5 литра на ден горе-долу...просто много го обичам(wasntme)(blush)
23.07.13
10:53
Здравей и от мен! Евала на всички мами които се изказаха до тук! Иначе на мнение съм, че не е важно кога тренираш, щом хранителния ти режим е правилен и си в дефицит. Енергия се гори по-всяко време. И аз като теб съм с 3 деца, 2 мои и едно доведено и съм сигурна, че ще намериш 30 мин. за себе си и за здравето си. Цикличното хранене и НВД са много добри идеи, остава да решиш сама за себе си! Успех!
Благодаря , Цвети ! Ще се постарая :) Днес да се похваля ...поне до момента .... съм в дефицит при всичко - дори и при въглехидратите - на -21 съм (clap) . Оказа се , че аз пак последна съм разбрала за фитнес площадката и тя вече е готова ...та тази вечер съм там . Иначе днес увеличих пресите и дупето+задната част на бедрата с по 20 бр и обиколих с малката околните квартали - да проверя дали не е станала някоя нова дупка по пътя :)
Набързо : Снощи нищо не стана с фитнеса ...не можах да се вредя от дечурлига :D Успях да устискам всичко да ми е в дефицит : - 1218 ккал ; -3 въгл. ; - 50 мазн. ; -173 протеин. Резултат : - 900 гр от теглото (party)
Мнението беше редактирано от dadan81 на 24.07.13 17:31.
Е то няма такова ядене като вчерашното (blush) резултат : мазнините + 3 и нито грам от теглото надолу (dull) Днес ще се реванширам ;)
Привет ! Не съм писала няколко дни , но просто няма нищо интересно. Всичко върви по план , като изключим едни малко спечени стомашни проблеми . Купих си ленено семе , но не знам точно как се ползва , така че ако някой може да ме светне с идейка - ще съм му благодарна :)...пък и други бабини рецепти против такъв вид спек :P
Старая се всичко да ми е в дефицит . Днес намалих калориите с още 200 . Иначе съм свалила 4 кг вече (party)
казано от dadan81 на 23.07.13, 09:46:
Другото , което исках да питам -колко въглехидрати има в нес кафето и какво кафе е по-добре да пия - нес или еспресо , защото честно казано аз вода почти не пия ...пия кафе ...по 1.5 литра на ден горе-долу...просто много го обичам(wasntme)(blush)
Ко, нееее :D
Аз ли нещо не съм в час или ти си сгрешила ??? Не е нормално според мен да пиеш по 1.5 литра кафе на ден (headbang) Не е, повярвай ми. Водата няма заместител, камо ли с кафе да се лочиш.....
То и аз обичам шоколад, ама дай да ям шоколад по цял ден и да замествам зеленчуците и всичко полезно, защото просто много го обичам :)
И повярвай ми с толкова много кафе на ден си смъкнала 4 кг. вода, не мазно, защото кафето е деуретик.
Мнението беше редактирано от Vess на 30.07.13 15:20.
Мисля, че имаш ужасяващо погрешно разбиране за понятието калориен дефицит и приложението му в хранителните режими.
Изобщо много объркана история, прочети по-сериозно основните теми за хранене в сайта.
Кафето го намалих вече ... не пия повече от 3 на ден (900мл) и бутилката с водата стои до мен ,за да ми пречи и да се сещам да я пия :)На мен кафето не ми действа като диуретик от много години насам -само газираното и динята ми действат по-този начин. Относно калориите - като намаля тях -намалям всичко...въглехидрати , мазнини , протеини (като въглехидратите са ми най-важни ) За кг се радвам , защото ми дадоха 6 мес да сваля 6 кг , а аз свалих 4 за няма и месец . Обиколките на талията и ханша намаляха ...малко ,но все пак е нещо като се има пред вид , че преди растяха без да има причина за това...поне не видима :)
казано от dadan81 на 30.07.13, 15:38:
Кафето го намалих вече ... не пия повече от 3 на ден (900мл)
3х300мл. кафе (tmi) на мен чая ми даже не е толкова на ден ......... :x
Не се заяждам, просто е безмислено много това, колкото и да го обичаш, помисли и от здравословна гледна точка как ще ти се отрази след време....
Мнението беше редактирано от Vess на 30.07.13 16:45.
Разбирам вредата от кафето , но това е най-бързия и лесен начин да си държа очите отворени - кръвното ми е доста ниско...систолата ми е под 100 след 1-то кафе , едва след 3-то влиза в норма (120).Опитвала съм с вит.С и шоколад , но ефекта е минимален и за кратко. А сега в жегите нещата са още по-зле . Както и да е . Досега живях угаждайки си , сега трябва да се науча да живея правилно.Общо - взето съм начинаеща:)...тепърва има да уча за храненето , спорта и водата :) Малко късно , но както казват старите хора ” По-добре късно , отколкото никога “
Та искам да кажа ...радвам се ,че ме критикувате (не го приемам като заяждане в никакъв случай ) :) . Може би наистина не съм разбрала принципите на здравословното хранене , но както казах тепърва се уча и ще се радвам на всякаква помощ .