10.10.05
17:17
Абе хора ето ми го режима http://www.bb-team.org/training/000156.php
какво мислите за тоя режим ? Упражненията не са ли твърде много ? Щото вече изкарах трета седмица по него и доста хора в фитнеса ми казаха че упражненията са прекалено много какво мислите ви е ?
Според мен спирай вече с тая програма.Разпредели си мускулните групи в 3 дена .Примерно понеделник,сряда и петък.Останалите дни почивка.
аз пък бих казъл да тренира още месец по нея :wink:само 3 седмици :?: :!: :!: :!:
Kang щом ти се струва тежка програмата махни няколко упражнения(за всяка мускулна група да има по 1 упражнение) 8) :wink:
аз пък бих казъл да тренира още месец по нея :wink:само 3 седмици :?: :!: :!: :!:
Kang щом ти се струва тежка програмата махни няколко упражнения(за всяка мускулна група да има по 1 упражнение) 8) :wink:
Не мислиш ли ,че като тренира в отделни дни различните мускули ще свикне по-бързо?Аз така почнах.
Добра си му е програмата болкерс е прав тук да се отреже от някое ако му е тежко
Не не ми е тежко бе добре си е даже самоче я изпълнявам за около 1час и 30мин. тва проблем ли е все пак има много упражнения ? Та абе питам ви съща защото един билдер от фитнеса доста здрав беше и ми вика че е тежка тая програма нз ? Иначе викам сега да карам последна седмица с нея и да мина на нешто др какво ще ме посъветвате ???
Ей и аз сам по тая програма и тренирам вече 2-3 седмици. Ама доста сам я по променил. Аз не прая за крака и сам сложил повече за другите МГ . 8) Да не става пак много лека. А и аз кога да я сменям . :roll
Аз кракати си ги правя задъжително програмата си я изпълнявам точно можеби не правя много правилно упражненията но се старая да ги правя правилно де,аз сама сменям по някое упражнение секи ден от програмата за гърди и за рамо , и добавям някое примерно в сряда добавям за бицепс пък в петак за гръб или в поделник примерно още 1 за трицепс, това го правя с тея мускулни групи които са дадени да се тренират по веднаж на ден ! незнам дали е правилно какво мислите ?
еми виж сега
1.няма да сменяш още от сега тая програма на която си сега.Карай по нея поне още месец като може да погледнеш и да замениш някои упражнения ако ти е омръзнала.
2.в тази програма по която ти караш се тренират всички мускилни групи в един ден и така като добяваш упражнение за някоя отделна група може да я претовариш.Но ако чустваш че програмата ти е лека добавяй :) твоя си работа
Програмата си е нормална, но бъпроса не е в броя на упр и сериите, ами з килограмите с които се празят...
Ако се хакнат едни неаекзатни килограми целия замисъл и ползотворен ефект отиват на кино... ДА не би това да е имал в предвид този “много якия” дето те е съветвал или просто го е раздавал умник...?
Ако те е видял човека че правиш кофти изпълнения и на високи килограми...
Зависи...
Поздрави
Ми според мене го раздаваше умник донякаде ТПД ! Ми кво да ти кажа не съм много силен и със малко килограми си правя упражненията примерно на лежанка дигам с 30-35кг. ! Ми засега карам 4 седмица по програмата значи вие ме съветвате поне още 3-4 седмици да си карам по нея ? Аз ще питам собственика на фитнесса тои е и нещо като инструктор да видим какво ще каже и ще поста какво е казал !
И аз на лежанката сам зле 25-30 даже. 25- 10-14 .28- 9. 30- 6-8.( ма не сам 185 а 140. :cry: ) .
14.10.05
18:45
Kang,
спокойно можеш да продължиш да тренираш по тази програма, няма опасност да претренираш! С изключение на упр. за гърди и бицепса нямаш друго упр. с щанга. А упр. с щанга са тези, които предизвикват максимален стрес върху тялото. Аз бих намалил повторенията за горната част на трупа на 6 до 8, за по-силно наблягане на изграждането на маса.
Кога да смениш с-мата? Ами, когато спреш да качваш сила и размер или не можеш да се възстановиш до следващата тренировка. Това може да стане и след 4 седмици, но може и след 4 месеца, например! Звучи тъпо да сменяш програмата, ако работи за теб, нали?
Kang,
спокойно можеш да продължиш да тренираш по тази програма, няма опасност да претренираш! С изключение на упр. за гърди и бицепса нямаш друго упр. с щанга. А упр. с щанга са тези, които предизвикват максимален стрес върху тялото. Аз бих намалил повторенията за горната част на трупа на 6 до 8, за по-силно наблягане на изграждането на маса.
Кога да смениш с-мата? Ами, когато спреш да качваш сила и размер или не можеш да се възстановиш до следващата тренировка. Това може да стане и след 4 седмици, но може и след 4 месеца, например! Звучи тъпо да сменяш програмата, ако работи за теб, нали?
Благодаря за менението никола бул ! Аз приказвах с човека в фитнеса тои е и собственик и нещо като фитнес инструктор , та питах го за програмата одобри я само ми каза че мога да сменя там едно упражнение за краката бедреното разгъване с ръзгаване на лег преса , аз нали тренирам по грограмата самоче нали примерно понеделник дигам от лег, после дигам дъпмели от полулег и в сряда сменям дъпелите от полулег с обратен лег , нали разбирате пак правя гърди но сменям по едно упражнение както и за Гърба нали правя първото си упражниние 3 сирии после 2-то в понеделни и в сряда сменямам 2-то с друго за гръб така е и за бицепсите и за рамото само за трицепса още не съм започнал да сменям, нали да има малко разнообразие пък и с различните упражнения предполагам ще се натоварят и малко по др мускули ?
Никола само не разбрах кое упражнеие има предвид да намаля повторенията а да дигна килограмите че нали разбираш не съм много напреднал и не ги знам сичките по имена ?
15.10.05
16:15
[quote author=“Kang”]примерно понеделник дигам от лег, после дигам дъпмели от полулег и в сряда сменям дъпелите от полулег с обратен лег , нали разбирате пак правя гърди но сменям по едно упражнение както и за Гърба нали правя първото си упражниние 3 сирии после 2-то в понеделни и в сряда сменямам 2-то с друго за гръб така е и за бицепсите и за рамото само за трицепса още не съм започнал да сменям, нали да има малко разнообразие пък и с различните упражнения предполагам ще се натоварят и малко по др мускули ?
Никола само не разбрах кое упражнеие има предвид да намаля повторенията а да дигна килограмите че нали разбираш не съм много напреднал и не ги знам сичките по имена ?
Kang,
разбирам теорията за изненада на мускулите с постоянно въртене на упражненията, която ти е предложил фитнес-треньора в залата ти, но не съм съгласен с нея и никога не съм я правил. Теоритически звучи добре, но практически според мен не е приложима ефективно. Защо?
1). Аз спазвам твърдо принципа на постепенността. Работя винаги с максимално големите за мен тежести и е немислимо да натоваря с големи тежести ставата без да съм опознал много добре движението и тънките моменти, което всяко отделно упражнение притежава, още от първата тренировка. Трябват ми поне 3-4 тренировки, докато достигна максималните тежести в едно ново за мен упражнение. Така се предпазвам от травми, да чукна на дърво!
2). Сменяйки постоянно упражненията не мога да отчитам прогреса ми в силата. Във всяка тренировка се боря постоянно да увелича поне с едно повторенията от предишната тренировка и когато направя 8, веднага качвам тежестта с 2,5-5 кг, падам на 5-6 повт. и пак борба за “великолепната осморка” и т. н. Така знам, че прогресирам на сила, което (при високобелтъчно хранене!) ще доведе от своя страна и до мускулен растеж!
По метода на постоянното въртене на упражненията как ще отчиташ своя растеж?
Освен това смятам, че не можеш да извлечеш максимума от дадено упражнение, който може да ти даде.
А да намалиш повторенията имах впредвид да намалиш повторенията във всички упражнения за горната част на трупа: гърди,гръб, рамо, бицепс и трицепс от 10 на 6-8. Разликата е голяма, повярвай ми!
Давай яко!
Да разбирам те още на следващата трен ще го направя ще гледам да правя с повече КГ но съответно ще стават по малко повторения ! Пък за смяната според теб да не я практикуват така ли да те разбирам ? Само имам още един въпрос таи като упражнението ми за рамо е едно примерно в понеделник да правя 2-ве за рамо после таи като за бицепс ми е 1 в сряда правя 2 за бицепс и да намалям пак 1 за рамо и в петък да правя 2за трицепс и да намалям както си е прог. 1за рамо 1за бицепс , с тва имам предвид да има повече натоварване и на тези мускули но само 1път в седмицата иначе си ги тренирам нормално, защото в програмата е писано по веднаж !
Малко офтопик: Видях ти снимките Никола имаш много здраво тяло,браво на теб да продължаваш само така и да ставаш още по здрав и як !
16.10.05
09:43
Да ти кажа, Kang, звучи ми добре това, което си решил да направиш! Има логика! Давай да видим!
P.S. Благодаря ти, за добрите думи, Kang! За мен винаги е било важно една физика освен сила да има и хармония. Едното не върви без другото! За съжаление към средата на ноември ще замина пак за чужбина и ще спра тренировките за около 4 месеца. Просто няма как - ще работя по 14-16 часа на ден. Но съм решил да се запася с протеини и да се храня максимално добре, за да не дръпна много назад. И като се върна ... Е, замислил съм някои неща!
Благодаря за вниманието никола !
Е много жалко че като заминеш няма да можеж да тренираш,но кво да се прави такъв е живота :( !
Никола би ли хвърлил едно око на хранителния ми режим за покачване на маса ! Повечето хора го одобриха но все пак да си кажеж мнението ето ти линк към него http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=9535&postdays=0&postorder=asc&start=0 има лека промяна в него но като го видиш и си постнеш мнението ще ти пиша какво съм променил !
Аиде чао и много по-здрави !
19.10.05
20:07
[quote author=“Kang”]Никола би ли хвърлил едно око на хранителния ми режим за покачване на маса ! Повечето хора го одобриха но все пак да си кажеж мнението ето ти линк към него http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=9535&postdays=0&postorder=asc&start=0 има лека промяна в него но като го видиш и си постнеш мнението ще ти пиша какво съм променил!
Kang, прочетох диетата, която си си направил, както и цялата дискусия около нея. Значи ти си 185 см, 55 кг, на 16 г без нещо ...
По моите таблици трябва да приемаш 2700 ккал., 125 г белт. (25%), 50 г мазнини (15%), 428 г въгл. (60%).
Извод: белтъчините и мазнините са добре (не издребнявай за някакви си 10-20 г), но въглехидратите ти са малко, а оттам и общите калории! Относно въглехидратите трябва да знаеш, че особенно за диетите се делят на такива, които дават “лоши” калории (т. нар. прости въгл.) и на такива, които дават “добри” калории (т. нар. комплексни въгл.). “Лошите” повишават нивото на инсулина в кръвта, който от своя страна е основния виновник за затлъстяването! Според някои специалисти са по-силен фактор за затлъстяване, отколкото мазнините! Затова може да си слаб и пак да имаш тлъстини около корема, както казваш. Така че трябва да увеличиш въглехидратите, но само комплексните - кафяв ориз и спагети, овесени ядки, картофи ...
Сега по отделните хранения:
17:00. Преди тренировката. Не съм много сигурен - ти за 200 г ориз суров преди готвенето ли говориш или за сготвен? Защото 200 г ориз суров като се сготви е голямо количество! Аз си готвя 200 г ориз с 1 л. мляко и ми излизат две големи порции. Ако ги изям и двете наведнъж няма да мога да се мръдна, камо ли да тренирам! М/у другото да знаеш, че продуктите се изчисляват само в сурово състояние.
Веднага след тренировка. Тогава ти трябват 1 г прости въглехидрати на кг телесно тегло (в твоя случай 55-60 г). Това е единственото време през деня, когато може (и трябва) да се приемат прости въглехидрати. Аз лично приемам декстроза. Един час след това правиш едно стабилно хранене богато на белтъчини.
Иначе като цяло диетата ти е добра, особенно като първи опит!
Караш по нея 3 седмици и преценяваш лично при теб как работи и съответно коригираш. Изкарай 3 седмици и пусни тема да обсъдим резултатите и да дадем препоръки!
Успех!
Ми Никола вече сигурно съм изкарал 4седмици с режима но не на 100% спазване де щото понякога се налага да хапнеш и нещо друго но като цяло мисля че съм го спазвал добре до някаде и засега все още не съм качил кои знаи колко максимум 0.5 - 1.00кг. !
Пък относно Белтъчините които приемам сигурно са към 150гр. на ден заедно с Про Голд 90 като пия 2лъжички вече може би стават малко повече мазнините сигурно се докарват 80-90гр. повече от колкото ми илзиза за качване и Въглехидрати около 300гр. ! Та Про Голд ми е сваршил още от миналата седмица и сега ще си зема пак + тоя суровърчния геинер на нутрим Жуниор и викам и тях да добавя към диетата какво мислиш ! Относно прости въглехидрати за след трен ям 2-3лужици мед или няква вафла тъханова дето е с доста по малко мазнини от шоколодавоте но основното ми е медд-та ! и след 15мин ям или изпивам полвин кофичка кисело мляко и вече след 30мин ям пилешко месо около 200гр. + краставица или домат ако има и като ми сварши към 21:30часа тва ядене вече в 23:30 пия 2лъжици Про голд 90 в 200мл. прясно мляко и си лягам ! относно медда и киселото мляко след трен сигурно за напред ще ги заменя с тоя геинер Жуниор !
Та тва са ми прости въглехидрати или поне гледам да са ми това ! Бял хляб не ям , ям пълнозърнест на бонус по 3-4филиики , пък относно ориза защо кафяф ? аз досега не съм ял такъв ял съм само от белият !
относно спагетите и макорните и другите понякога вклиочвам и тях вместо някое друго въглехидратно хранене ! пък за ориза преди трен ми към 200гр. след приготвянето му сварен и поел сичкото си прясното мляко !
И пак много ти благодаря за обърнатото внимание Никола !
Засега това ае да бягам да ям закуската си !
Чао и за сега и много по-здрави и УСПЕХИ и за теб !