22.07.13
12:24
Основна цел : Добра визия и функционална мускулатура (издръжливост и максимална сила). Няма да се обяснявам много, дневникът го правя за да следя себе си и не се давам като пример за подражание. Приемам всякакви съвети и критики. На 16 години 180см висок, 73кг. Често тренирам двуразово. Във фитнеса тренирам по бодибилдинг методика, като наблягам на свободните тежести и сериите в по-малко от 6 повторения (тоест тренирам за сила или както някои му викат “силов културизъм”) като в края на тренировката, често правя “суперсерии” за издръжливост на машини (2 упражнения в 15-20 повторения всяко), за да не се “вдървя”, тоест да не загубя издръжливостта си за сметка на силата. Със същата цел тренирам и със собствено тегло в някои от дните в които не правя фитнес. Тренировките ми по ММА са от 18:30, а силовите от 12:00, така че мисля че се възстановявам адекватно. Диетата ми е нещо от типа на ВВД с увеличени мазнини и много плодове. Пия по над 3 литра вода и спя по над 9 часа. В момента целя покачване на мускулна маса и сила при запазване на издръжливостта.
22.07.13
12:25
11:00 - 450гр праскови, 100гр овесени ядки, 50гр мед, 300гр домашно кисело мляко
12:20 - кафе с 20-25гр кафява захар.
13:00 - тренировка (лостове)
14:30 - 3 цели варени яйца, 200гр сини сливи, чай с остатъка от меда в буркана.
15:30 - 200гр печено свинско месо, 400гр варен кафяв ориз, 1 голям домат, 50гр сирене (имитиращ продукт).
18:00 - 200гр печено свинско месо, 300гр варен кафяв ориз
19:15 - тренировка (бокс)
21:00 - 100гр праскови, 150гр сини сливи, 3 цели варени яйца.
01:00 - 100гр варен кафяв ориз, 150гр сирене (имитиращ продукт), 100гр извара, половин домат, 2 филии пълнозърнест хляб намазани с маргарин
Тренировка 1 : Суперсерия набиране с широк надхват и дълбоки кофички (15,12,10,6,6 повторения на упражнение)
Суперсерия коремни преси с планк ( 4 серии по 50 преси с по 1 минута планк)
Суперсерия качване по траба с лицеви опори на юмруци с тесен разтвор (5 серии качване + 15 лицеви)
общо : 45 минути
Тренировка 2 : 10 мин крос, 6х10 клека, 8х10 лицеви ; Круши, техника.
Мнението беше редактирано от Стоил Иванов на 23.07.13 01:14.
23.07.13
11:23
11:00 - 100гр овесени ядки, 100гр конфитюр, 200гр домашно кисело мляко, 1 купена баничка (200гр) :( .
11:30 - кафе с 25гр кафява захар
12:10 - тренировка (фитнес)
14:30 - 3 цели варени яйца
15:00 - 100гр овесени ядки, 200гр домашно кисело мляко, 100гр конфитюр.
Мнението беше редактирано от Стоил Иванов на 23.07.13 15:16.
казано от Стоил Иванов на 22.07.13, 12:24:
Основна цел : Добра визия и функционална мускулатура (издръжливост и максимална сила). Няма да се обяснявам много, дневникът го правя за да следя себе си и не се давам като пример за подражание. Приемам всякакви съвети и критики. На 16 години 180см висок, 73кг. Често тренирам двуразово. Във фитнеса тренирам по бодибилдинг методика, като наблягам на свободните тежести и сериите в по-малко от 6 повторения (тоест тренирам за сила или както някои му викат “силов културизъм”) като в края на тренировката, често правя “суперсерии” за издръжливост на машини (2 упражнения в 15-20 повторения всяко), за да не се “вдървя”, тоест да не загубя издръжливостта си за сметка на силата. Със същата цел тренирам и със собствено тегло в някои от дните в които не правя фитнес. Тренировките ми по ММА са от 18:30, а силовите от 12:00, така че мисля че се възстановявам адекватно. Диетата ми е нещо от типа на ВВД с увеличени мазнини и много плодове. Пия по над 3 литра вода и спя по над 9 часа. В момента целя покачване на мускулна маса и сила при запазване на издръжливостта.
Функционална мускулатура определено не се прави с 15-20 повторения на машина. Машините ги махни.
23.07.13
11:39
казано от DYEL на 23.07.13, 11:32:
казано от Стоил Иванов на 22.07.13, 12:24:
Основна цел : Добра визия и функционална мускулатура (издръжливост и максимална сила).
Във фитнеса тренирам по бодибилдинг методика
Функционална мускулатура определено не се прави с 15-20 повторения на машина. Машините ги махни.
Нито пък с такава методика.
23.07.13
15:15
По-добри идеи? Смятах да правя 3 дни фитнес (гърди и трицепс, гръб и бицепс, крака и рамо) и 3 дни лостове където пак ще отделям мускулните групи, за да не претренирам. Във фитнеса да тренирам с тежко 4-6 повторения, а на лостовете със собствено тегло и по-малки почивки за издръжливост. Относно коментара на DYEL - махам машините (гледам съм тренировка на cro cop в която прави много повторения на машини, но както и да е). James Hinks, сила не се ли добива като се правят по-малко повторения ?. Какво ще ми предложиш ти, което да дава визия и максимална сила и да може да се съчетае с лостове за издръжливост?
Първо: дефинирай “издръжливост”.
Второ: “претрениране”, поне както си го мислиш ти, няма! Има недояждане и недоспиване.
Трето: Отделянето на мускулните групи е пълна глупост:
Четвърто: Сила се прави с базови, многоставни движения, погледни трето.
Пето: Какви са тия тренировки дето ги гледаш?
23.07.13
18:31
Претрениране си има, ако например понеделник разкъсам мускулните влакна на гърдите чрез тренировка и направя същото вторник, сряда и четвъртък например, то 100% ще претренирам -> не е глупост отделянето на различни мускулни групи.
Мнението беше редактирано от Стоил Иванов на 23.07.13 18:42.
23.07.13
18:44
казано от DYEL на 23.07.13, 18:12:
Първо: дефинирай “издръжливост”.
Второ: “претрениране”, поне както си го мислиш ти, няма! Има недояждане и недоспиване.
Трето: Отделянето на мускулните групи е пълна глупост:
Четвърто: Сила се прави с базови, многоставни движения, погледни трето.
Пето: Какви са тия тренировки дето ги гледаш?
1) Издръжливост нужна за ММА..
2) Има ако се разкъсат мускулните влакна на някой мускул едно след друго няколко пъти се претренира.
3) Не е пълна глупост (погледни 2ро)
4) Знам, затова се старая да правя повече базови упражнения, но не и в един ден, за да не претренирам (погледни 2ро)
5) Е*а ли му майката, изглеждаше ми добре, вие го изкритикувахте яко :D
23.07.13
18:52
казано от Стоил Иванов на 23.07.13, 18:31:
Претрениране си има, ако например понеделник разкъсам мускулните влакна на гърдите чрез тренировка и направя същото вторник, сряда и четвъртък например, то 100% ще претренирам -> не е глупост отделянето на различни мускулни групи.
Нямаш дори базова идея първо какво значи “разкъсване” на мускулни влакна (дали гърди или където и да е ....), второ какво е претрениране. На нивото, на което си ти ще претренираш през крив макарон ;)
казано от Стоил Иванов на 23.07.13, 18:31:
Казал си. Само дето, ако отвориш дневниците на много хора тук, ще видиш, че те тренират всеки път цялото тяло (всички мускулни групи). Те как не претренират?
Аз мисля, че ако разкъсаш мускул се ходи на лекар :)
Също така е интересно как трибойци, гимнастици, стронгмени и други спортисти тренират всеки ден едни и същи мускули и не претренират? На ММА тренировките отделни мускули ли ползвате, или цялото тяло? Как смяташ да тренираш три пъти седмично фитнес и три пъти седмично на лостове, без да застъпваш мускулни групи? Едни кофи и набирания ти натоварват всички мускули на горната част на тялото.
Да, разделянето на мускулите има смисъл, ама за бодибилдери или напреднали атлети, които тренират с големи тежести.
Специално за твоите цели ще е по-добре, ако:
- тренираш три пъти седмично (през ден) цялото тяло, само с базови упражнения, или го разделяш на две (горна-долна част или бутащи-дърпащи и тренираш 4 пъти седмично).
- комбинираш ги в кръгове или суперсерии, ако искаш издръжливост и съкращаваш почивките до минимум
- ползваш големи тежести и малко повторения. Издръжливостта ще дойде от малките почивки.
- в залата така или иначе правиш набирания и кофи (или поне би трябвало), така че тренировките на лостове са излишни, освен ако не смяташ да тренираш умения, като везни, силови и други.
Има няколко дневника, които можеш да провериш за пример (примерно на The Reem).
Мнението беше редактирано от Петко К на 23.07.13 19:24.
23.07.13
21:12
Благодаря на всички за съветите, в някои се вслушах, в други не чак толкова. Отделно почерпих информация и то други места. Както и да е. Ето какво съм решил да правя :
Тренировки фитнес :
Вторник - Гърди + Трицепс
Четвъртък - Гръб + Бицепс
Събота - Крака + Рамо
Сравнително големи почивки (2-3 минути), премахвам машините изцяло, само свободни тежести и малко повторения (4-6). Вместо да разделям тялото на две части, реших да го разделя на три и вместо да спра до тук реших да включа още 3 тренировки в които ще се наблегне на издръжливост (идеята с кръговете и суперсериите с големи тежести не ми допада мисля, че няма да развия нито достатъчно сила, нито достатъчно издръжливост)
Тренировки лостове :
Понеделник - Лицеви + Кофички + Корем (различни видове)
Сряда - Спринтове + Клекове + Корем (различни видове)
Петък - Набирания + Корем (различни видове)
Суперсерии и кратки почивки. Много повторения (по възможност 12+)
Храненето :
ВВД - 6 хранения, около 500кал положителен калориен баланс.
Съня :
минимум 10 часа.
Водата :
минимум 3 литра.
Тази седмица ще си запиша размерите, максовете на базовите упражнения, както и на тези със собствено тегло и времето на 400метра. След 3-4 месеца ще се сравня пак. Ако няма промяна към по-добро или е твърде незначителна ще сменя програмата.
Чукча - не читател!
Сериозно. Чии съвети послуша? Щото си пееш старата песен на нов глас, че даже и правиш точно обратното на това, което ти се препоръча.
Мнението беше редактирано от CarnalK на 23.07.13 23:41.
24.07.13
00:08
казано от CarnalK на 23.07.13, 23:32:
Чукча - не читател!
Сериозно. Чии съвети послуша? Щото си пееш старата песен на нов глас, че даже и правиш точно обратното на това, което ти се препоръча.
Послушах съветите да спра машините и да наблегна над базовите упражнения. Не мисля, че има значение толкова дали разделям тялото на 2 или на 3 части. Мисля, че силата зависи основно от броя повторения. Реших да си направя отделни тренировки за сила и за издръжливост, което мисля че е подходяща идея, защото не смятам, че само от фитнес се добива издръжливост, особено ако се тренира в диапазон от малко повторения и с големи почивки (нещо нужно за покачване на сила). Ако ти се занимава изкритикувай ми програмата точка по точка да видя къде според теб бъркам. И кое правя точно обратното на това, което ми се казва ?!
24.07.13
00:20
казано от Стоил Иванов на 23.07.13, 21:12:
(идеята с кръговете и суперсериите с големи тежести не ми допада мисля, че няма да развия нито достатъчно сила, нито достатъчно издръжливост)
Тук по-скоро “не ми допада” е важното - ше вземеш да се напрегнеш :D Тенденцията напоследък е явно да не вземе някой да се пренатовари, барем стане як :D Искам да видя как ще развиеш и сила, и издръжливост с програмата, която си избрал, ще е много забавно начинание :D
“Акъл море - глава шамандура” са казали хората :)
казано от Стоил Иванов на 24.07.13, 00:08:
казано от CarnalK на 23.07.13, 23:32:
Чукча - не читател!
Послушах съветите да спра машините и да наблегна над базовите упражнения. Не мисля, че има значение толкова дали разделям тялото на 2 или на 3 части. Мисля, че силата зависи основно от броя повторения. Реших да си направя отделни тренировки за сила и за издръжливост, което мисля че е подходяща идея, защото не смятам, че само от фитнес се добива издръжливост, особено ако се тренира в диапазон от малко повторения и с големи почивки (нещо нужно за покачване на сила). Ако ти се занимава изкритикувай ми програмата точка по точка да видя къде според теб бъркам. И кое правя точно обратното на това, което ми се казва ?!
Няма какво да ти критикувам точка по точка. Хората вече са го написали 5 пъти.
На теб не ти трябва сила и издръжливост, ами и силова издръжливост. което с отделни тренировки няма как да стане. Никой не ти е казал да разделяш тялото на две. Има голяма разлика между дърпащи/горна половина и гърди + бицепс.
Малко повторения + големи почивки = абсолютна сила. е е зле, но по време на спаринг е все тая дали буташ 100 или 140.
Що не правиш отделни тренировки по граплинг и страйкинг? Има много повече смисъл от отделни тренировки за сила и изръжливост. :)
24.07.13
07:15
..не се пънете ,момчето иска да има визията на Антонио Сабато младши ,да е яко като Иван Стоицев ,да е издържливо като Иван Раня и да съчетава уменията на Джонс и Силва взети заедно..и се вслушва в съветите ви, но не чак толкова щот е абсолютно всичко му е ама напълно ясно...
Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 24.07.13 07:16.
24.07.13
11:19
Добре, вие какво предлагате за сила и силова издръжливост? .. Искам силен удар, захват, сила за хвърляне и т.н и да не се изморяван по време на спаринг и да повтарям тези неща многократно (ключове, хвърляния, удари и т.н). Идеята да разделя седмицата си на 2 части от които 1 за сила и 1 за издръжливост очевидно не е подходяща. Посаветвайте ме или ми дайте примерна програма (ако на някой му се занимава). Ще ви бъда много благодарен ! Извинявам се, че не послушах съветите, но някои от тях не ми изглеждаха логични, след като видях, че никой не ме подкрепя осъзнах, че бъркам някъде. Къде е грешката да разделям силата и силовата издръжливост в отделни тренировки и какво предлагате вие? Каква програмата ще ме посъветвате да използвам. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :) !
Мнението беше редактирано от Стоил Иванов на 24.07.13 11:23.
24.07.13
11:21
“Ние” да не сме персонала в магазин за сила и издръжливост, че да ти предлагаме нещо ? :D
Дадоха ти се съвети, има писано, писано по тая тема, търси и чети. После ако имаш въпроси - питай.
24.07.13
11:43
Сила- няма да обяснявам, на форума доста хора тренират за сила.... Силова издържливост- самата дума дава насока на къде да се върви. Ето- сила- правиш мощно кроше и след няколко такива във бой, ръцете ти висват и намаш сила. Значи трябва да повишиш състоянието(да увеличиш времето), в което да правиш повече като количество такива крошета, без да ти висват ръцете и без да намаля силата на удара. Например, удар със чук по гума, цепене на дърва, хвърляне назад пудовка...и т.н. Или, кратки, интензивни движения правени през такова време(почивка), че пулса да е постоянен и да не надвишава предела. Например, удар със чук по гумата, пулса ти подскача до 180уд.м., почивка няколко секунди през което време пулса спада до 120-140 уд.м., пак удар и пулса е 180, ако продължим без да правим почивка, то скоро, след няколко удара мускулите ще се вдървят, за това правим почивки. Но, ако почивките са големи, то същевремено мускулите ще успяват да се възстановят и няма да има ефекта, който търсим. Почивките се определят практически и се почва леко със намаляне през определен период на такива почивки тъй като организъма се адаптира. И сега вече можеш да видиш, че на кросфитъри са им такива тренировките. На борците са подобни, като си имат свой набор от упражнения, които правят и т.н......Във ютуб също има......Не ми се пише повече, мисли))...
Влакната, които работят, са окислително-гликолитични. Аз на форума съм качвал преведени клипчета, как се тренират...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 24.07.13 11:54.
24.07.13
11:51
казано от Vasil Stoianov на 24.07.13, 11:43:
Сила- няма да обяснявам, на форума доста хора тренират за сила.... Силова издържливост- самата дума дава насока на къде да се върви. Ето- сила- правиш мощно кроше и след няколко такива във бой, ръцете ти висват и намаш сила. Значи трябва да повишиш състоянието(да увеличиш времето), в което да правиш повече като количество такива крошета, без да ти висват ръцете и без да намаля силата на удара. Например, удар със чук по гума, цепене на дърва, хвърляне назад пудовка...и т.н. Или, кратки, интензивни движения правени през такова време(почивка), че пулса да е постоянен и да не надвишава предела. Например, удар със чук по гумата, пулса ти подскача до 180уд.м., почивка няколко секунди през което време пулса спада до 120-140 уд.м., пак удар и пулса е 180, ако продължим без да правим почивка, то скоро, след няколко удара мускулите ще се вдървят, за това правим почивки. Но, ако почивките са големи, то същевремено мускулите ще успяват да се възстановят и няма да има ефекта, който търсим. Почивките се определят практически и се почва леко със намаляне през определен период на такива почивки тъй като организъма се адаптира. И сега вече можеш да видиш, че на кросфитъри са им такива тренировките. На борците са подобни, като си имат свой набор от упражнения, които правят и т.н......Във ютуб също има......Не ми се пише повече, мисли))...
Е, че и аз това мислех. Затова са лостовете (лицеви, набирания, кофички, коремни преси, спринтове, катерене по тръба, клекове) - много експлозивни повторения с кратки почивки (за силова издръжливост и бързина). Просто мислех освен това да добавя и фитнес тренировка с малко повторения, за да може тези много крушета, които ще мога да удрям без да се изморявам да са и силни, но явно не ви допада идеята :( ..
24.07.13
12:52
Не :D
Ето в този раздел има поне 15 теми, които разискват боен спорт + физическа подготовка.
силова издръжливост
Силови тренировки
Как да си съставим програма за сила и силова издръжливост
Интересни теми от daobg има в този раздел
http://daobg.com/index.php?showforum=51
Всичко си е написно. Остава да четеш.
Между другото пулс 180 само с лицеви/кофички/набирания няма да стане. Ще стигнеш мускулен отказ много преди да ти се качи пулса. За висок пулс се изисква да работи цялото тяло и най-вече краката.
Прост тест - прави един път само кофички, набирания и лицеви.
Друг път направи 20 бърпита с набиране (хубави бърпита с лицева).
Измери си пулса в края.
24.07.13
15:02
За висок пулс се изисква да работи цялото тяло и най-вече краката.
Както и съпротивлението да е много силно, защото с тежести = 40-50% от 1ПМ не става.
24.07.13
15:49
казано от CarnalK на 24.07.13, 14:47:
Ето в този раздел има поне 15 теми, които разискват боен спорт + физическа подготовка.
силова издръжливост
Силови тренировки
Как да си съставим програма за сила и силова издръжливост
Интересни теми от daobg има в този разделhttp://daobg.com/index.php?showforum=51
Всичко си е написно. Остава да четеш.
Между другото пулс 180 само с лицеви/кофички/набирания няма да стане. Ще стигнеш мускулен отказ много преди да ти се качи пулса. За висок пулс се изисква да работи цялото тяло и най-вече краката.
Прост тест - прави един път само кофички, набирания и лицеви.
Друг път направи 20 бърпита с набиране (хубави бърпита с лицева).
Измери си пулса в края.
Благодаря адски много :).
Между другото днес пробвах метод “табата” с клекове и с напади + няколко кръга за корем и изометрично натоварване (китайско столче, планк). Пулса се вдигна адски много, а от изометричното натоварване се скапах.. Голямо нещо се оказа, така наречената от мен “шаолинска олигофрения” , страшно напомпване и се изисква много воля.. Добър ли е този метод за целите ми?
Чувствам се меко казано прост .. Без да видя примерна тренировка ми е адски трудно да разбера за какво става въпрос :( .. Ще почета още и дано ми стане ясно. За пръв път чувам, че силова издръжливост може да се тренира в малко повторения. Мислел съм си, че е нужно разделянето на тренировките (една за сила (тежко, големи почивки, малко повторения) и една за експлозивност и издръжливост (леко, много повторения, кратки почивки) ..
Мнението беше редактирано от Стоил Иванов на 24.07.13 16:09.
24.07.13
16:20
казано от Стоил Иванов на 24.07.13, 15:49:
Между другото днес пробвах метод “табата” с клекове и с напади + няколко кръга за корем и изометрично натоварване (китайско столче, планк). Пулса се вдигна адски много, а от изометричното натоварване се скапах.. Голямо нещо се оказа, така наречената от мен “шаолинска олигофрения” , страшно напомпване и се изисква много воля.. Добър ли е този метод за целите ми?
Кой метод точно ???
Ти на 16 години какви цели може да имаш, освен добро здраве и хубаво и правилно физическо развитие ? Шампион по ММА :D
Не се излагай повече и чети, чети, чети, чети, после осмисляй, премисляй, питай и чак тогава пробвай...Такива “шампиони” и “състезатели” като тебе валяло, ако почнем за всеки да смиламе едно и също нещо, защото не може да седне и да отдели 2 -3 дни за четене вместо за чекии, ще трябва само това да правим.
Струва ми се,че не търсиш http://daobg.com/index.php?s=a16a749e4c63bb361c9c5bf5a7f205d8&showforum=51
Кво толкова се вживяваш, като искаш да си як на борба се бори всеки ден и готово.
24.07.13
21:44
От това, което прочетох до сега от дадените линкове научих, че ми е нужна както максимална, така и динамична сила ...
Максимална сила Динамична сила
80-100% 10-40%
1-10 10-20
4-6 4-6
4-5 мин 2-3 мин
средна, макс. макс.
Това не разбирам как ще го включа в една тренировка :D .. Какво ще кажете за идеята да имам дни с базови упражнения със свободна тежест за максимална сила, а в други дни за динамична сила и силова издръжливост (упражнения със собствено тегло) .. И в крайна сметка, ако разбирам прочетеното правилно ще си правя същото, както преди -_- ..
Мнението беше редактирано от Стоил Иванов на 24.07.13 21:46.
24.07.13
22:09
казано от Стоил Иванов на 24.07.13, 21:44:
80-100% 10-40%
1-10 10-20
4-6 4-6
4-5 мин 2-3 мин
средна, макс. макс.
Това не знам къде си го прочел, но е абсолютна глупост.
Повечето неща в линковете съм ги писал аз. Мога, колкото и не скормно да е, да ти кажа, че съм специалист в ОФП и СФП в БИ/БС на световно ниво и нещата, които съм писал са проверени и доказани...ама тия глупости, които пишеш ти...за парламента си :)
24.07.13
22:16
Сигурно е гледал статии свързани с westside barbell и/или ST community.
Аз съм гледал интервюта с Лу Симънс от Уестсайд барбел как тренира мма бойци. И той е чел руските книги. Всъщност и той и Поликин си признават, че са крали от руснаците и като цяло източния блок.
Проблемът на повечето такива величия е, че са добри бизнесмени. Често включват някакви екзотични машини и пособия.
То сигурно изглежда много яко да тренираш с въжета, чук и гума, reverse hyper и тн.
Освен това:
1. работят с атлети на различно ниво - най-често професионалисти
2. Тренировките често са спортно-специфични, а на 16 си трябва стабилна ОФП.
Примерна програма има тук: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/52949
24.07.13
23:27
казано от James Hinks на 24.07.13, 22:09:
казано от Стоил Иванов на 24.07.13, 21:44:
80-100% 10-40%
1-10 10-20
4-6 4-6
4-5 мин 2-3 мин
средна, макс. макс.Това не знам къде си го прочел, но е абсолютна глупост.
Повечето неща в линковете съм ги писал аз. Мога, колкото и не скормно да е, да ти кажа, че съм специалист в ОФП и СФП в БИ/БС на световно ниво и нещата, които съм писал са проверени и доказани...ама тия глупости, които пишеш ти...за парламента си :)
http://daobg.com/index.php?s=2fa2a6cb896ea7ea161f0539cb017536&showtopic=11762 .. Явно съм го разбрал грешно, но цъкнах copy-paste на таблицата не знам как може да съм сгрешил, а от НСА да грешат ? ..
Роден си за депутат. То бива избирателно четене, ама.
От същия документ, от който си пуснал таблицата по-горе
Методи за развиване на силова издръжливост
Силовата издръжливост се изгражда в началните етапи на спортната подготовка като основа на работа за максимална и динамична сила. Методите се характеризират с равномерна стандартна работа във всяко тренировъчно занимание, която се състои в многократно преодоляване или удържане на дадено непределно съпротивление с цел да се достигне ясно изразена умора. Това предизвиква увеличаване броя на активните двигателни (моторни) единици и укрепва опорно-двигателния апарат, предпазва от травми и дават възможност за контрол върху техниката на изпълнението. Равномерната стандартна работа се реализира най-пълно в т.нар. кръгова тренировка и метод на прогресивно нарастващото съпротивление.
При кръговата тренировка работата се извършва в кръг като отделния състезател изпълнява серия от упражнения за определено време при постоянен брой опити на всеки уред /станция/. В рамките на една тренировка за силова издръжливост могат да се преминат от 2-4 кръга за определено време. Дозировката е съобразена с индивидуалните възможности на състезателите и задачите на подготовката за дадения етап от спортната подготовка.
Четеш ги тия неща като дявол- евангелието. Не търсиш истинта, а потвърждение на собствените си представи.
Мисля достатъчно ти се даде наготово от форума. Основна литература, примерни програми. Всичко имаш. Какво ще правиш с него си е до теб веше.
25.07.13
00:35
казано от CarnalK на 24.07.13, 23:39:
От същия документ, от който си пуснал таблицата по-гореМетоди за развиване на силова издръжливост
Силовата издръжливост се изгражда в началните етапи на спортната подготовка като основа на работа за максимална и динамична сила. Методите се характеризират с равномерна стандартна работа във всяко тренировъчно занимание, която се състои в многократно преодоляване или удържане на дадено непределно съпротивление с цел да се достигне ясно изразена умора. Това предизвиква увеличаване броя на активните двигателни (моторни) единици и укрепва опорно-двигателния апарат, предпазва от травми и дават възможност за контрол върху техниката на изпълнението. Равномерната стандартна работа се реализира най-пълно в т.нар. кръгова тренировка и метод на прогресивно нарастващото съпротивление.
При кръговата тренировка работата се извършва в кръг като отделния състезател изпълнява серия от упражнения за определено време при постоянен брой опити на всеки уред /станция/. В рамките на една тренировка за силова издръжливост могат да се преминат от 2-4 кръга за определено време. Дозировката е съобразена с индивидуалните възможности на състезателите и задачите на подготовката за дадения етап от спортната подготовка.Четеш ги тия неща като дявол- евангелието. Не търсиш истинта, а потвърждение на собствените си представи.
Мисля достатъчно ти се даде наготово от форума. Основна литература, примерни програми. Всичко имаш. Какво ще правиш с него си е до теб веше.
Е аз какво съм казал за силовата издръжливост, писах за максималната и динамичната сила..
25.07.13
01:26
1)100гр овесени ядки, 150гр домашно кисело мляко, 60гр конфитюр, 2 цели варени яйца, 1 морков.
Малко преди тренировка)1 кафе с 25гр кафява захар.
Веднага след тренировка)100гр овесени ядки, 150гр домашно кисело мляко, 60гр конфитюр, 2 цели варени яйца,
2)100гр печени пилешки дробчета, 300гр варен кафяв ориз, 1 морков.
3)100гр печени пилешки дробчета, 300гр варен кафяв ориз,
Малко преди тренировка)2 шоколадови десертчета (190кал)
Малко след тренировка)2 шоколадови десерч (190кал)
4)100гр печени пилешки дробчета, 200гр варен кафяв ориз, 2 белтъка, 100гр пълнозърнест хляб, 150гр пържени кюфтета
5)200гр обезмаслена извара, 2 жълтъка, 1 домат, 3 праскови.
общо : над 4100 калории.. С тея калорийни таблици е малко сложно
13:20 - Тренировка
Табата с клек със собствено тегло (8 рунда по 20 секунди с 10 сек почивка)
8 минутна тренировка за корем
Табата с напади със собствено тегло (8 рунда по 20 секунди с 10 сек почивка)
8 минутна тренировка за корем
Суперсерия - Макс клекове за 30 секунди + 1 минута китайско столче + макс коремни преси за 30 секунди + 1 минута планк (2 рунда)
Разтягане на краката и корема (2 кръга, общо 8 минути)
общо : 60 минути.
19:15 - Тренировка
5х10 клекове, 8х10 лицеви опори, круши, техника и т.н
общо : 90 минути
Сравнително малко вода и сън (след малко си лягам да докарам поне 8 часа, пък утре ще си поспя 1-2 часа на обед :) )
Мнението беше редактирано от Стоил Иванов на 25.07.13 01:28.
25.07.13
09:13
казано от Стоил Иванов на 25.07.13, 00:35:
казано от CarnalK на 24.07.13, 23:39:
От същия документ, от който си пуснал таблицата по-гореМетоди за развиване на силова издръжливост
При кръговата тренировка работата се извършва в кръг като отделния състезател изпълнява серия от упражнения за определено време при постоянен брой опити на всеки уред /станция/. В рамките на една тренировка за силова издръжливост могат да се преминат от 2-4 кръга за определено време. Дозировката е съобразена с индивидуалните възможности на състезателите и задачите на подготовката за дадения етап от спортната подготовка.Четеш ги тия неща като дявол- евангелието. Не търсиш истинта, а потвърждение на собствените си представи.
Е аз какво съм казал за силовата издръжливост, писах за максималната и динамичната сила..
И в НСА грешат, особено, че когато става въпрос за ОФП и СФП в БИ са гола вода. Тия методи за максимална и динамична сила могат да помогнат на професионалист, не на 16 годишен.
01.08.13
16:38
11:30 - 200гр диня, 500мл прясно мляко(3%), 50гр мед, 3в1, 2 бучки кафява захар, 4гр БЦАА
12:00 - Тренировка
14:30 - 100гр типов хляб, 100гр кайма за принцеси, половин голям домат,150гр овесени ядки, 300гр диня, 50гр мед, 300мл прясно мляко.
16:30 - 500гр кафяв ориз (варен), 200гр руло стефани (кайма, кисела краставичка, морков, яйце), половин голям домат, 100гр сирене.
18:00 - 1 парче сладоледена торта (шоколадова), 250мл портокалов сок
Мнението беше редактирано от Стоил Иванов на 01.08.13 20:03.
03.08.13
14:14
2/3 “snikers”, 200гр диня, 3в1, 200мл прясно мляко, 2 бучки кафява захар
300гр печено пилешко месо, 200гр диня, 100гр капини от компот, 1 домат, 400гр варен кафяв ориз, 200гр диня, 150гр овесени ядки, 50гр мед, 300мл прясно мляко