25.07.13
18:22
Здравейте,днес си купих един чай бабини зъби,но доста ме изненада приемът му.Вижте сами.Според Вас така ли да го пия или да го пия без почивка.Имам предвид,на трибулуса като хранителни добавки на различни фирми не пише за такива почивки.Какво ще кажете Вие ? :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 26.07.13 06:15.
Основната задача, цел и добавена стойност на съвремената фармацевтика е да открива, изолира и доставя определени активни вещества на потребителите в леснодостъпна и безопасна форма. За да не не се налага (на потребителите) да си правят експерименти с на баба си хвъчилото..пардон..зъбите.
Да си вариш “бабини зъби” е малко като да дъвчеш магарешки бодил за черения дроб...
Иначе природните хормонални бустери не се пият циклично по принцип защото са нещо като хомеопатия.
казано от Дългия на 25.07.13, 20:11:
Иначе природните хормонални бустери не се пият циклично по принцип защото са нещо като хомеопатия.
Май не си наясно нито с билките, нито с хомеопатията. ;)
казано от Маргарита Манева на 25.07.13, 20:15:
казано от Дългия на 25.07.13, 20:11:
Май не си наясно нито с билките, нито с хомеопатията. ;)
Наясно със сигурност не съм. Имайки предвид, че цялата научна общественост не е наясно с билките и хомеопатията едва ли бих претендирал за дефинитивно мнение. Но доколкото разбирам от тона..ти си?
Наясно съм дотолкова, че да знам че билки и хомеопатия са две много различни неща.
И да, използвам, доста билки в ежедневието си, наясно съм с някои от качествата им. Освен това съм прекарала известна част от времето си да се обучавам за въздействието на билки и други природни средства върху човешкия организъм.
Мнението беше редактирано от Margi на 25.07.13 20:44.
26.07.13
09:23
И все пак, как се пие това нещо последно ? :)
Дълъг, цялата научна общественост е ангажирана с правене на пари, полезните открития ги правят някакви отритнати от този модел черни овци, които наистина ги е грижа да направят нещо за хората
казано от Емил Дюлгеров на 26.07.13, 09:23:
И все пак, как се пие това нещо последно ? :)
Според bb-team се пие циклично - повече тук: Трибулус
Според мен - изобщо не трябва да се пие. Поемаш някакъв не особено изследван билков гювеч заради една активна съставка. Която освен това се предлага изчистена, изолирана и тн от един куп производители.
Дълъг, цялата научна общественост е ангажирана с правене на пари, полезните открития ги правят някакви отритнати от този модел черни овци, които наистина ги е грижа да направят нещо за хората
Да, те креатин монохидрата, суроватъчните изолати и другите благини са измислени от учени филантропи затворени в манастирски изби. ;)
Мнението беше редактирано от Владо на 26.07.13 11:22.
26.07.13
13:02
Дълъг, тази билка е позната още от времето на древните гърци. Ако е била вредна мислиш ли, че нямаше да разберат поколенията които са я прилагали като част от народната медицина?
казано от Светослав Илиев на 26.07.13, 13:02:
Дълъг, тази билка е позната още от времето на древните гърци. Ако е била вредна мислиш ли, че нямаше да разберат поколенията които са я прилагали като част от народната медицина?
Да! Мисля.
Кръвопускането като лечение през вековете
10 лекарства за деца и възрастни базирани на кокаин и хероин
Имам безкрайно доверие в простотията на човечеството като цяло и народната медицина в частност 8-)
Мнението беше редактирано от Владо на 26.07.13 13:20.
26.07.13
13:30
Дозата прави лекарството. А тази дискусия става въпрос за билка за която не са известни или поне не толкова често странични ефекти които са опасни и непредвидими. Изключвам алергията към продукта.
26.07.13
13:32
То по твоята логика недей приема мента, маточина и други доказани билки. Недей се храни с месо и плодове щото знаеш ли какво се съдържа в тях? Все пак нямаме доверие на учените...
26.07.13
13:49
казано от Дългия на 26.07.13, 13:15:
казано от Светослав Илиев на 26.07.13, 13:02:
Да! Мисля.
Кръвопускането като лечение през вековете
10 лекарства за деца и възрастни базирани на кокаин и хероинИмам безкрайно доверие в простотията на човечеството като цяло и народната медицина в частност 8-)
Тая глава горе да знаеш, че е за мислене...не я използваш особено много в момента в това й качество.
Ако проследите постовете ми по темата (особено първият), ще видите че основното кредо е само: - “Моето мнение е че фармацевтичен продукт базиран на трубулус терестрис е по-удачен избор от самата билка”. Нищо повече.
(Впрочем, такова ще бъде и при евентуални теми за дъвчене на магарешки бодил за набавяне на силимарин и варене на френски сини сирена за набавяне на пеницилин.)
Ето ви най-бързия и лесен довод за това - дозата. Всеки ботаник че ви каже, че химическия състав на растенията варира според разтежа, периода на цъфтеж, географията и тн. Тоест и активните вещества варират. Билката Трибулус терестрис преминава и през “леко отровен” период.
Фармацевтичната форма не страда от тези минуси. А съветвайки 15 годишни 60 килограмови тинейджъри как да си “сварят една шепа и да пият на три пъти” не правим нищо добро по форумите. Затова съм и по-краен в изказването си.
Извинявам се ако личното ми недоверие към лечителските способности на древните гърци и народната медицина обижда някой. Това си е мое мнение. :)
По въпроса за ментата, маточината и месото - съгласи се че между билка за която се предполага че влияе на жлезите с вътрешна секреция и какво си слагам в мохитото за да ми мирише свежо има маалка разлика. В рисковия фактор.
Да не говорим, че повечето от нас в този форум избират фармацевтични продукти базирани на месото, които доставят точно елементите които искаме без да ни натоварват с тези които не са ни нужни. Когато ти трябва креатин обикновено не пасираш половин бизон по стара народна рецепта.
Тая глава горе да знаеш, че е за мислене...не я използваш особено много в момента в това й качество.
Може и да си прав Трън. Обикновено я ползвам за да си насочвам лоста на френското разгъване към нещо.. :) Поздрави!
Мнението беше редактирано от Владо на 26.07.13 15:49.
29.07.13
23:16
Аз лично съм на 3-ти цикъл на прием на Бабини зъби , приемам ги както е посочено с 10 дневна пауза . Недолавям много голям ефект от тях.
05.08.13
10:13
• Научни изследвания доказват, че при прием на Tribulus terrestris в дозировка от 1000 – 1500 mg. За период от 5 дни, нивото на ендогенен тестостерон (естествено производство на тестостерон) се увеличава с 30% при здрави мъже. Аз ще взимам по 500 гр. На ден по 20 гр, това значи ли ,че тестостерона ще се вдигне с около 300% няма да пия хапчета а бабини зъби стрък като хапче ли е ?
На 19 години съм искам да попитам дали ще има проблем ако почна да приемам бабини зъби или съм прекалено малък все още ?
Благодаря !
12.02.14
13:53
казано от fletcher на 12.02.14, 13:10:
На 19 години съм искам да попитам дали ще има проблем ако почна да приемам бабини зъби или съм прекалено малък все още ?
Благодаря !
Проблем няма да има,същото важи и за положителен ефект от него който ти няма да усетиш :)
13.02.14
20:39
и какво стана с полемиката относно бабините зъби ? ефект нулев ? ефект пласибо ? стигнахте ли до консенсус или ще си мерите познанията. някой ще изходи ли с опит, защото ботаническите ви познания не са ни много от ползва
Пробвал съм билката на 18 години. Ефекта беше един много здрав сън, което никак не е малко, но не мисля, че е помогнала на силовите ми постижения и за натрупването на мускулна маса.
Мнението беше редактирано от Милен М на 13.02.14 20:49.
14.02.15
07:49
Билката помага на хора които се чувстват слаби да тренират и не приемат никаква качествена храна,стига сте лъгали,че ефект няма,няма щото сте тинейджъри и организма ви произвежда силно всички хормони !!!