30.06.2013 г.
Яката копане на канали на село. Кръста леш. Храната домашна и много.
Първите плодове (зеленчуци :D) на пролетният труд бяха опитани.
01.07.2013 г.
Без тренировка! Въпреки че, бе ден за такава. Още като станах кръста се обаждаше. И факта че на работа решили да ремонтират покрива и докарали някакви майстори без техника. Нали съм “Ай Ти” та ме пратиха на въже без макара да им качвам материалите на покрива. Единия уж помагаше но отърва въжето още на третото руло и всичко мина през моят кръст. Докачих им останалите материали и категорично отказах да помагам, ако се налага, повече.
Та и утре пак няма да е гръб (nbad).
Храна
Закуска: Сандвич с масло и сирене, две филии бял хляб.
Помежду: Една суха паста, 1 гр. рибено масло, креатин.
Второ и трето хранене, разделено на две равни порции: Пилешко с ориз и зеленчуци, една ябълка, салата от домати и краставици.
Четвърто хранен: Две сухи пасти, една филия бял хляб намазана с течен шоколад от лешници, един морков.
Последно за деня: Две кюфтета печени на фурна, половин краставица, половин филия бял хляб, 1 гр. рибено масло.
Мнението беше редактирано от Иван К на 01.07.13 22:12.
02.07.2013 г.
Вакуумки сутринта - 10 по пет секунди през пет секунди.
Все още има напрежение в кръста.
Тренировка Б (почти на гладно)
Загрявка: Две завъртания
Shoulder Dislocations х10
Band pull aparts х10
Shoulder Dislocations над ляво рамо х6
Shoulder Dislocations над дясно рамо х6
без почивка
Загрявка за тилен лег: 1х20 лоста, 1х12 - 50 кг. 1х6 - 80 кг., 1х2- 110 кг. без почивка
Първо суперсеря от:
Повдигане на щанга от тилен лег 1х2 - 115 кг., 2х3 - 110 кг., 1х3 - 105 кг.
Полулег с дъмбели 4х10 - 25 кг.
Второ суперсерия от:
Кофички с акцент върху гърдите със собствено тегло 3х3 - 20 кг.
Флайс с дъмбели 3х10 - 15 кг.
Трето:
Повдигане на дъмдел от тилен лег, унилатерално 3х6 - 15 кг. на ръка без почивка
Четвърто суперсерия от:
Повдигане на щанга от тилен лег, тесен хват, с акцент върху трицепсите 1х5 - 80 кг., 2х3 - 85 кг., 1х3 - 80 кг.
Трицепсово разгъване на горен скрипец нормален подхват на портален скрипец 3х12 - 41 кг.
Пето
Кик бек с дъмбел (унилатерално ) - 1х12 - 7.5 кг., 1х10 - 7.5 кг. без почивка
! Много добра тренировка. На лега доста ми тежаха днес килограмите, почти никъде нямаше аванс за повторения. На всичко друго леко и с аванс. На суперсериите кофи-флайс почивка чак след втора суперсерия. На суперсериите тесен лег-разгъване втора и трета суперсерия без почивка.
Прогресът в силата, издръжливостта и покачване на мускулна маса е много осезаем. Усещам че наближава момента за преминаване към трисети.
Тренировката пак на гладно. Супер е усещането. Ще пиша резюме пак тия дни :D.
Другите тренировки през седмицата ще са кръсто щадящи.
Тия дни ще описвам и по часове да проследя някой неща.
Храна
06:40 Креатин
07:00 Закуска: Една филия бял хляб намазана с течен шоколад с лешници, две сухи пасти, 200 мл. натурален сок круша, 1 гр. рибено масло.
12:30 Второ хранене: 4-ри кюфтета печени на фурна, един домат, половин филия бял хляб.
16:00 Четвърто хранене: ~ 250 гр. извара, 3 обикновенни бисквити, 1/3 кофичка кисело мляко.
18:40 Помежду: 1 ч.л. тахан с мед, 1/2 ч.л. течен шоколад с лешници, 200 мл. натурален сок круша.
21:10 - 22:00 Тренировка
23:45 Последно за деня: Печени на фурна тиквички залети с кисело мляко, печено на фурна свинско месо, 1 гр. рибено масло.
03.07.2013 г.
! Трябваше да е тренировка “А” но напрежението и леката болка в кръста искат почивка така че почивка. Следенето по часове отпада до възстановяване на нормален тренировъчен режим .
Сутринта: На гладно 15 вакуумки по 5 секунди през 5 секунди.
Вечерта: Разтягания и самомасажи с тръбата, тенис топка и търкаляне върху бутилката.
Храна
Закуска: Две филии бял хляб намазани с течен шоколад с лешници, 1 гр. рибено масло, креатин.
Второ хранене: Шепа фъстъци, три парчета торта.
Трето хранене: Печени на фурна домашни тиквички залети с кисело мляко, печено на фурна свинско месо.
Четвърто хранене: ~200 гр. извара, 1/3 кофичка кисело мляко 3,6 %, 2 обикновени бисквити, един банан.
Пето хранене: 5 бъркани яйца (3 домашни), ~50 гр. сирене, 1 гр. рибено масло.
Последно за деня: Шепа печени слънчогледови семки, един морков.
04.07.2013 г.
Сутринта на гладно: 15 вакуумки по 5 секунди през 5 секунди.
Вечерта: Опити за предна централна опора с тежести. След 40-тата секунда с 5 кг. на гърба започнаха иглите в кръста и прекратих.
Кръста пак ме тормози. Ту отляво, ту от дясно се обажда. Явно е настинка + претоварване. Цял ден се чувствам отпаднал.
Храна
Закуска: 6 с.л. овесени ядки, 1 ч.л. течен шоколад с лешници, 1 гр. рибено масло, креатин.
Помежду: Един морков.
Второ хранене: Салата от краставица и домат, двайсетина маслини, печено на фурна свинско месо, една земелка.
Трето хранене: ~100 гр. извара, един банан, десетина маслини.
Четвърто хранене: 4-ри бъркани яйца (домашни), 1/2 ч.л. краве масло, няколко дупени картофа, 1 гр. рибено масло
Мнението беше редактирано от Иван К на 05.07.13 10:01.
05.07.2013 г.
Без тренировка отново, по стечение на обстоятелствата.
Кръста по-бива. Утре сутрин ще го пробвам на гладно.
Сутринта на гладно: 15 вакуумки по 5 секунди през 5 секунди.
Храна
Закуска: 6 с.л. овесени ядки, 1 ч.л. течен шоколад с лешници, 1 гр. рибено масло, креатин.
Второ хранене: Две банички.
Трето хранене: Дупени пресни домашни картофи, едно пилешко бутче, домат и краставица на салата, двайсетина маслини.
Помежду: Една голяма ябълка.
Четвърто хранене: Печени на фурна домашни тиквички залети с кисело мляко, дупени пресни домашни картофи, едно пилешко бутче.
Помежду: Шепа печени слънчогледови семки, пуканки.
Последно за деня: ~200 гр. извара, 1/3 кофичка кисело мляко 3.6 %, 4 ч.л. домашно сладко от вишни, 1 гр. рибено масло.
06.07.2013 г.
Сутринта преди тренировка
Търкаляне върху бутилката, разтягания.
Тренировка А (на гладно)
Първо суперсерия от:
Мъртва тяга 1х3 - 150 кг., 2х2 - 160 кг., 1х3 - 150 кг.
Набиране неутрален успореден хват 1х10 С.Т., 1х8 - С.Т., 2х7 - С.Т.
Второ суперсерия:
Гребане с щанга от наклон напред, надхват, леко сгънати крака в коленете 1х3 - 100 кг., 1х3 - 90 кг.
Гребане със собствено тегло (Bodyweight Rows) с крака на пейката: 3х10 - С.Т.
Ренегатско гребане с дъмбели 3х6 - 10 кг. на страна
Четвърто суперсерия от:
Бицепсово сгъване с щанга (прав лост) 1х3 - 40 кг., 1х3 - 50 кг., 2х3 - 40 кг.
Чуково сгъване с дъмбели: 2х12 - 12.5 кг., 1х10 - 12,5 кг. на ръка.
Набиране раменен подхват 2х4 - С.Т., 1х5 - С.Т.
Пето:
Зотман сгъване: 1х12 - 7.5 кг. на ръка.
Шесто суперсерия от
Повдигане на крака от вис 2х7
Повдигане на “Д-то” с пръстите на краката върху швейцарска топка 2х8
Седмо суперсерия от
Предна централна опора 1х40 секунди С.Т. Пояса бе вече изморен.
Вакуумки 10 по 5 секунди през 5 секунди.
! Много добра тренировка. Кръста беше добре. Отново на гладно и отново същите впечатления. По късно ще ги опиша.
Освен на суперсериите тяга-набирания, при останалите движения почивка след всяка втора суперсерия.
На тягата предпазливо. 160 бяха леки дори при надхват. Определено креатина започва да действа.
На гребането с щанга усетих напрежение в кръста. Намалих във втората суперсерия, но отново имаше напрежение затова прекратих.
Препрочитайки назад тренировките си забелязах че съм поизоставил упражненията за пояса. Трябва да се позасили че, като гледам на къде вървят работните тежести, а тренирам и без колан.
Тегло 98 кг.
Храна
7:10 Креатин
8:00 - 8:50 Тренировка
10:00 Закуска: Задушено печена пържола от свински бут, печени на фурна домашни тиквички залети с кисело мляко, сирене.
П.П
14:30 - Второ хранене: Купа таратор, задушено печена пържола от свински бут, един домат.
17:30 - Трето хранене: 1/3 тава пататник, една печена на фурна скумрия, една филия многозърнест хляб, една бира.
20:30 - Четвърто хранене: 1/3 тава пататник, шопска салата, една филя многозърнест хляб.
23:40 - Последно за деня: ~200 гр. извара, 3 с.л. домашно сладко от вишни,1 с.л. тахан с мед.
Мнението беше редактирано от Иван К на 07.07.13 09:32.
казано от Иван К на 06.07.13, 09:59:
Препрочитайки назад тренировките си забелязах че съм поизоставил упражненията за пояса. Трябва да се позасили че, като гледам на къде вървят работните тежести, а тренирам и без колан.
Тяга и клек без колан сами по себе си вече са упражнения за засилване на пояса.
казано от Boby_ на 06.07.13, 14:08:
казано от Иван К на 06.07.13, 09:59:
Тяга и клек без колан сами по себе си вече са упражнения за засилване на пояса.
Съгласен. И най-силно го усещам при преден клек. Но трябва да върна поне усукванията и централните опори.
07.07.2013 г.
Вакуумки сутринта - 10 по пет секунди през пет секунди.
Тренировка Б (на гладно)
Загрявка: Две завъртания
Band pull aparts х10
без почивка
Загрявка за тилен лег: 1х20 лоста, 1х12 - 50 кг. 1х6 - 80 кг., без почивка
Първо суперсеря от:
Повдигане на щанга от тилен 3х3 - 110 кг., 1х3 - 100 кг.
Полулег с дъмбели 4х10 - 25 кг.
Второ суперсерия от:
Кофички с акцент върху гърдите със собствено тегло 2х3 - 20 кг.
Флайс с дъмбели 2х10 - 15 кг.
Трето:
Повдигане на дъмдел от тилен лег, унилатерално 2х6 - 15 кг. на ръка, без почивка
Четвърто суперсерия от:
Повдигане на щанга от тилен лег, тесен хват, с акцент върху трицепсите 1х3 - 80 кг., 1х2 - 80 кг., 2х3 - 70 кг.
Разгъване на трицепс от тилен лег с дъмбели 4х10 - 7.5 кг. на ръка
! Слаба тренировка. Гърдите и раменете бяха сковани. Като цяло слабост.
Прибирам се от тренировка слагам макароните да се варят и си викам “ще ударя един душ”, но водата спряла. Пране има, трябваше да съм излязъл по работа вече ама на.
Храна
07:20 - Креатин
08:00 - 08:40 Тренировка
09:30 - Закуска: 1/3 Пакет макарони, сирене, масло, 1 с.л. рафинирана захар.
П.П.
12:00 - Една и половина лъжици тахан с мед.
14:30 - Чушка пълнена с извара, морков.
17:30 - Ориз със пилешко, свинско и зеленчуци на фурна, шопска салата.
20:00 - Пуканки, 0,5 л. айрян.
23:30 - ~100 гр. извара, 3 с.л. кисело мляко 3,6 %, 1 с.л. домашно сладко от вишни.
Мнението беше редактирано от Иван К на 07.07.13 23:25.
08.07.2013 г.
Слаба мускулна треска на гърба. Слаба слаба ама като се прозея и ми се схващат латералните :D.
Сутринта на гладно 10 вакуумки по 5 секунди през 5 секунди.
Вечерта самомасажи с тенис топка, търкаляне върху бутилката.
Храна
06:40 - Креатин
07:00 - Закуска: 10 с.л. овесени ядки, 1 ч.л. течен шоколад с лешници, 1 с.л. тахан с мед.
10:00 - Един морков.
11:00 - Друг морков.
12:30 - Второ хранене: Ориз със пилешко, свинско и зеленчуци на фурна, шопска салата, маслини.
16:20 - Трето хранене: Ориз със пилешко, свинско и зеленчуци на фурна, шопска салата, маслини.
18:40 - Четвърто хранене: Една праскова, шепа печени слънчогледови семки.
21:40 - Пето хранене: Омлет с гъби, телешка създърма и сирене (4 яйца, 100 гр. създърма, ~50 гр. сирене)
23:30 - Последно за деня: 1/3 кофичка кисело мляко.
09.07.2013 г.
Сутринта на гладно 10 вакуумки по 5 секунди през 5 секунди.
Преди тренировка разтягане, търкаляне върху бутилката и самомасажи с тенис топката.
Тренировка В (на гладно)
Първо супер серия от:
Преден клек с щанга 1х3- 100 кг, 1х3 - 105 кг., 1х2 - 105 кг., 1х2 - 100 кг.
Класически клек с щанга зад врат 3х6 -100 кг., 1х3 - 100 кг.
Второ суперсерия от:
Хип тръстери от земя 3х8 - 50 кг.
Добро утро 3х8 - 40 кг.
Загрявка раменен пояс: Две завъртания
Band pull aparts х10
без почивка
Трето суперсерия от:
Военна преса 1х3 - 70 кг., 1х2 - 70 кг., 1х3 - 65 кг., 1х3 - 60 кг.
Раменни преси с дъмбели, успореден хват 4х8 - 10 кг.
Четвърто суперсерия от:
Високо изтегляне от вис, широк надхват (за белязките) , до брадичката 2х6 - 50 кг., до средата на гърдите 1х5 -60 кг.
Разтваряне на дъмбели назад от наклон напред 3х10 - 10кг.
! Много добра тренировка. Определено вече усещам ефекта на креатина. На последната серия на предният клек някак си успях да закача щангата за ограничителите на стойката за клякане и неможах да я откача. Това ми уби инерцията и за задният клек. На задният клек имаше аванс за осмици, ако не и за десетки но другият път ще натискам. Военната преса с раменни преси с дъмбели успореден хват не върви. Дъмбелите веднага ме удариха във върящият момент на рамото. Не остана време за коремният пояс.
Забравих си ластика там. Сутринта на отиване към работа ще мина през залата дано е отворена и да е там (headbang)
Лично тегло 97 кг.
Храна
07:00 - Закуска: Ориз със пилешко, свинско и зеленчуци на фурна, 1 ч.л. тахан с мед, Креатин.
10:00 - Един морков.
11:20 - Друг морков.
13:00 - Второ хранене: Омлет с гъби, телешка създърма и сирене (3 яйца, 100 гр. телешка създърма, ~50 гр. сирене), половин домат, маслини.
16:30 - Трето хранене ~200 извара, 4 с.л. кисело мляко 3,6 %, 2 обикновени бисквити, половин домат.
19:20 - 1 ч.л. тахан с мед.
21:00 - 22:00 Тренировка.
22:40 - Последно за деня: Печено на фурна свинско с къри, Ориз със пилешко, свинско и зеленчуци на фурна, 1 ч.л. домашно сладко от вишни, половин домашен компот от джанки.
The Birthday Massacre - Red Stars
10.07.2013 г.
Яка мускулна треска на бедрата, глутесите и част от задни бедра. Направо съм им разказал играта снощи. Слаба мускулна на коремният пояс.
Поне сутринта си взех ластика :)
Никаква тренировка но километрите пеш днес ми дадоха зор. Не знам утре как ще се ходи до работа.
Сутринта: без вакуумки, поясът достатъчно изморен.
Вечерта: самомасажи с тръбата, търкаляне върху тенис топките.
Храна
07:00 - Закуска: 6 с.л. овесени ядки, ~50 гр. телешка създърма, 1 ч.л. тахан с мед.
10:00 - Второ хранене: Две палачинки с домашно сладко от череши, някакви сладки и бонбони (почерпка)
11:20 - Един морков.
13:00 - Трето хранене: Печено на фурна свинско месо с къри, ориз със пилешко, свинско и зеленчуци на фурна, маслини.
15:20 - Един морков.
16:30 - Четвърто хранене: ~200 извара, 4 с.л. кисело мляко 3,6 %, една баничка.
20:30 - 4 бъркани яйца със сирене поръсени със чили сос, шопска салата.
21:20 - Един био чери домат, от тези които гледам на терасата (party). Страшно вкусен :D
23:30 - Чаша топло мляко с 1 ч.л. натурално какао (доста горчи), 1/2 ч.л. тахан с мед.
11.07.2013 г.
Квадрицепсите днес са аут. Не си спомням да съм имал толкова сериозна мускулна треска. Едва ходих до работа и обратно.
Търкаляне върху бутилката, тенис топките, разтягания. Самомасажи и яко разтривка на квадрицепсите.
Тренировка А
Загрявка за първата суперсерия, суперсерия от
Широока мъртва тяга (длани извън белязките) 1х3 - 70 кг., 1х3 - 100 кг., 1х2 - 130 кг.
Мъртва тяга 1х5 - 70 кг., 1х5 - 100 кг., 1х2 - 13- кг.
Набиране неутрален успореден хват 2х5 С.Т., 1х3 С.Т.
Първо суперсерия от:
Мъртва тяга 1х3 - 150 кг., 2х2 - 160 кг., 1х3 - 150 кг.
Набиране неутрален успореден хват 3х8 - С.Т., 1х7 - С.Т.
Второ суперсерия:
Гребане с щанга от наклон напред, надхват, леко сгънати крака в коленете 2х3 - 100 кг., 1х2 - 100 кг.
Гребане със собствено тегло (Bodyweight Rows) с крака на пейката: 3х10 - С.Т.
Ренегатско гребане с дъмбели 2х6 - 10 кг., 1х5 - 15 кг. на страна
Четвърто
Упражнението от видеото по-долу 3х30 секунди С.Т.
Пето суперсерия от:
Набиране раменен подхват 2х5 - С.Т., 3х3 - 10 кг., 1х3 - С.Т.
Чуково сгъване с дъмбели: 3х12 - 12.5 кг. на ръка.
Шесто:
Зотман сгъване с дъмбели: 2х12 - 10 кг. на ръка
! Зверска тренировка. Добре се раздадох. На всякъде освен на суперсериите тяга-набиране почивка по минута чак след втора суперсерия. Краката ми бяха аут и тягата беше яко на кръст теглена днес. Даже в момента кръста е на кокал и утре сигурно ще си плащам :D
Широката тяга е супер. Още не смея да пробвам с повече от 130 кг. Странно но я усетих по лека от конвенционалната.
На 160 кг. на тягата пак надхват но нещо не можех да направя тройки. Дали краката ми пречеха?
Поясът също доста изморен.
Много изнервени и тежки работени дни тая седмица. Размених някой груби думи с този, онзи и шефа, но седми месец презполовяваме вече пък за мен един ден отпуска няма. Нищо че имам 31 дена.
Храна
07:00 - Закуска: 6 с.л. овесени ядки, 1 ч.л. тахан с мед, аша топло мляко с 1 ч.л. натурално какао и 1/4 ч.л. захар.
10:00 - Два моркова.
13:00 - Второ хранене: Печено на фурна свинско месо с къри, 300 гр. боб по механджийски, 2 -ри пълнозърнести бисквити, една палачинка.
16:30 - Трето хранене: ~200 извара, 4 с.л. кисело мляко 3,6 %, 4 -ри пълнозърнести бисквити, шепа печени фъстъци.
19:20 - 1 и половина с.л. тахан с мед.
21:00 - 21:50 Тренировка
23:30 - Последно за деня: Печена на фурна свинска пържола от плешка, дупени картофи, шопска салата.
Четвъртото упражнение от тренировката
12.06.2013 г.
Все още зверска мускулна треска на квадрицепсите. По-лека на цяла задна верига.
Без вакуумки поясът изморен.
Вечерта: разтягания, самоамъсажи и търкаляне върху фъстъка (две тенис топки увити със лейкопласт)
Храна
06:40 - Закуска: 500 мл. прясно мляко, 1 ч.л. какао, 1 с.л. тахан с мед, креатин.
08:10 - Второ хранене: 5-6 дупени картофчета, ~50 гр. сирене.
10:30 - Трето хранене: Половин вита баничка.
13:00 - Четвърто хранене: Дупени картофи, печена на фурна свинска пържола от плешка, маслини, 3 био чери домати от тези които си гледам на терасата, шоколадов сладолед.
16:30 - Дупени картофи, печена на фурна свинска пържола от плешка, маслини, една пълнозърнеста бисквита.
20:30 - Пържени картофи, шопска салата с напълно домашно отгледани зеленчуци, една скумрия, кексчета и домашна торта за десерт.
22:30 - Няколко парчета диня.
До тук с отчета по часове. Следващото такова отчитане на ежедневното хранене ще е зимата.
13.05.2013 г.
Към предният пост забравих да спомена и странната мускулна треска на хвата, включваща безименните пръсти и кутретата на двете ръце. Широката тяга.
Все още се усеща напрежение в квадрицепсите. Следващият път по-умерено ще се тренират крака.
Днес у къщи (канзас) компотена фабрика. Не остана време за раздвижване.
Сутринта ставам и с изненада установявам че съм се сдобил с нова 10-12 см. стрии от едната страна на коремният пояс. Прибавам го към колекцията от още стотина. Явно много рязко съм свалил подкожните мазнини. На това ме навежда и факта че трябва да си дупча нови дупки в коланите. Тия дни ще се мери талията.
Храна
Закуска: 3 филии бял хляб намазани с майонеза, свински пушени гърдички, парче тъмен шоколад, кексче, банан, 1 ч.л. домашен мед, креатин.
Второ хранене: 3 яйца на очи, шопска салата с предимно домашни продукти, маслини, бананов сладолед. (голям кеф да готвиш на тиган с керамично покритие)
Трето хранене: 1 филия бqл хляб намазана с майонеза и горчица, пушени свински гърдички, 1 филия бял хляб намазана със течен шоколад с лешници отгоре с парчета банан.
Помежду: Шепа печени тиквени семки.
Четвърто хранене: Две пълни на връх чинии гювеч, една филия бал хлаб.
Последно за деня: Гювеч.
Чревоугоднически лаком ден.
Преглед и анализ на тренировките на гладно, полугладно.
Доста се забавих с това, но все не намирах време от работа и отлагах. Забележка към мен, “Мързел такъв (dull)”
Първия път когато пробвах тренировка на абсолютно гладно вечерях към 23:00 Петък вечерта и тренирах на другата сутрин в 7:30. След тренировката естествено щях да припадна от глад. На следващите няколко свикнах.
В дните когато бях на работа и имах тренировка опитах един ден да ям на обяд и да ида към 20:30 на тренировка но гладът ме събори още към 17:00 часа. Затова Пробвах да оставя по къс интервал от време на глад. Около 4-5 часа, през които консумирах най-много лъжичка тахан с мед. След това когато се падаше да тренирам събота и неделя, правех така че да има поне 8-9 часа от последното хранене.
Първата тренировка на гладно беше опипваща но веднага усетих едно нещо, което се потвърди по-късно при останалите опити. След тренировка мускулната група която бях натоварил най-много не бе така изтощена и не ме събаряше като цяло. Даже напротив чувствах се по-енергичен. Дори зареден. Няколко часа след тренировка имах чувството че мога да направя още една тренировка.
Преди когато тренирах вечер се прибирах страшно изморен, не можех и чиниите да си измия след като се наям. Сега въпреки че ежедневието ми не се е променило и дори последните месеци имам двойно повече работа, след тренировка се чувствам по свеж.
По време на самата тренировка също се усеща друга енергия когато не съм ял 4 до 8 часа преди това. Сякаш съм по-концентриран.
Друго което установих е че изградих капацитет за глад, буквално липсва такъв в голям период от време. Някой дни в които съм имал тренировка между храненето преди тренировка и след нея има 7 часов с най-много лъжичка тахан с мед.
Имам съмнения че, този начин на трениране и хранене спомогна и за бързото сваляне на подкожните ми мазнини. Което вече е доста очевидно поне за мен. Най-голям прогрес имам последните две-три седмици.
Друго което забелязах е че, на следващият ден след тренировка, до следобед не мога да се изхраня. Постоянно съм гладен. Не че преди не бе така, но сега е доста по-силно чувството за глад.
Поне за мен този начин на тренировка и хранене за сега дават много добри резултати.
Мнението беше редактирано от Иван К на 14.07.13 01:09.
14.07.2013 г.
Все още се усеща напрежение в бедрата. Лека болка в десен глезен.
Храна
Закуска: две филии бял хляб намазани с майонеза, отгоре наденица, креатин.
Второ хранене: Две филии бял хляб намазани с маргарин, сирене, маслини.
Трето хранене: Праскови, джанки, малини, къпини, много касис (червен).
Четвърто хранене: Шопска салата (домашни продукти), месо от кокошка със зеле, пържени тиквички с кисело мляко и чесън.
Пето хранене: Джанки, касис, две филии бял хляб намазани с течен шоколад с лешници.
Шесто хранене: Пилешко филе с ориз и зеленчуци на фурна, шопска салата (домашни продукти).
Последно за деня: Шишчета от свинско месо, пъпеш, джанки.
15.07.2013 г.
Тренировка Б (на гладно)
Загрявка, раменен пояс: Две завъртания
Band pull aparts х10
без почивка
Загрявка за тилен лег:
Повдигане на щанга от тилен 1х12 лоста, 1х12 - 50 кг., 1х8 - 80 кг., 1х1 - 110 кг. без почивка
Полулег с дъмбели 2х3 - 30кг.
Първо суперсеря от:
Повдигане на щанга от тилен 3х3 - 115 кг.
Полулег с дъмбели 3х5 - 30 кг.
Лицеви опори с крака на пейката 3х10 С.Т.
Второ суперсерия от:
Кофички с акцент върху гърдите 1х3 - 15 кг., 2х3 - 20 кг.
Флайс с дъмбели 3х5 - 20 кг. на ръка
Повдигане на дъмдел от тилен лег, унилатерално 1х6 - 20 кг., 1х5 - 20 кг., 1х6 - 17,5 кг. на ръка
Трето суперсерия от:
Повдигане на щанга от тилен лег, тесен хват, с акцент върху трицепсите 3х3 - 85 кг.
Трицепсово разгъване на горен скрипец нормален подхват на портален скрипец 2х5 - 47 кг., 1х10 - 48 кг.
Кофички, тесен хват, акцент върху трицепсите 1х7 - С.Т., 1х6 - С.Т., 1х7 - С.Т.
! Мощно :D. Много сила днес. На всякъде имаше аванс. Най-много на лега и тесният лег. Но предпочетох да не избързвам с килограмите. Този път първият кръг само три серии. Следващият път ще пробвам за 4-ри. Просто усетих че освен гърдите трицепса също бая го отнесе. Кофичките с тесен хват отиват пред разгъването за трицепс.
Време: 45 минути със загрявката.
Храна
Закуска в 04:00: Филия бял хляб, намазана с крема сирене, наденица, пудинг.
Второ: Парченце шоклад, Креатин.
Трето хранене: Една голяма ябълка, шепа фъстъци.
Четвърто хранене: Ориз със пилешко и зеленчуци, едно кюфте, едно шишче със свинско месо, салата домати и краставици.
Пето хранене: ~200 гр. извара, 4 ч.л. кисело мляко 3.6 %, 3 пълнозърнести бисквити.
Помежду: Парченце шоколад, 1 ч.л. тахан с мед.
Последно за деня: Печени на фурна тиквички залети с кисело мляко, едно кюфте, половин шишче свинско месо, парче пъпеш.
16.07.2013 г.
Скапан ден. От сутринта леки болки в стомаха викам си днес ще се мре. И така си беше, към обяд гастритна криза. Болки, пот, болки пот и накрая си заминах по-рано от работа. Не е свързано с храната която съм ял. Най-вероятно нерви или нещо съм пипнал.
Надявам се тази вечер да успея да дремна 2-3 часа.
Утре ако още е така без тренировка :(
Храна
Оскъдна
Закуска: 6 с.л. овесени ядки, парченце шоколад, креатин.
Второ: Банан, 1 ч.л. тахан с мед
Трето: 1 ч.л. тахан с мед.
Четвърто хранене: пилешко с ориз и зеленчуци на фурна.
Пето: 1 ч.л. тахан с мед, един курнишон.
Последно за деня: Няколко варени картофчета, курнишон, 1 ч.л. тахан.
казано от Иван К на 16.07.13, 23:08:
Скапан ден. От сутринта леки болки в стомаха викам си днес ще се мре. И така си беше, към обяд гастритна криза. Болки, пот, болки пот и накрая си заминах по-рано от работа. Не е свързано с храната която съм ял. Най-вероятно нерви или нещо съм пипнал.
Утре ако още е така без тренировка :(
Защо не идеш на гастроентеролог да си направиш един тест за Helicobacter Pylori? Може и без гастроскопия да стане - има вече кръвен тест за специфични антитела. После един курс лечение с антибиотици и имаш 99% шансове да се отървеш дългосрочно (даже завинаги) от проблема.
казано от Boby_ на 17.07.13, 08:50:
казано от Иван К на 16.07.13, 23:08:
Утре ако още е така без тренировка :(Защо не идеш на гастроентеролог да си направиш един тест за Helicobacter Pylori? Може и без гастроскопия да стане - има вече кръвен тест за специфични антитела. После един курс лечение с антибиотици и имаш 99% шансове да се отървеш дългосрочно (даже завинаги) от проблема.
Благодаря за предложението. Ще се поинтересувам. (bow)
По принцип не ми е чак такъв проблем гастрита. При мен е по-скоро на нерва почва. Обажда се един, максимум два дни в годината. А и с малко билки минава по-лесно.
17.07.2013 г.
Гърдите и трицепсите леко натегнати. Оскъдната храна и сън предният ден оказват голямо влияние върху възстановяването ми.
Преди тренировка
Разтягания. Разтягания върху бутилката и фастъка. Самомасажи с тенис топка и фъстъка.
Тренировка В (на гладно)
Загрявка за първи трисет
суперсерия от
Класически клек с щанга зад врат 1х10 - лоста. 1х5 - 60 кг, С пауза 5 секунди, 1х5 - 100 кг.
Преден клек с щанга 1х5 - лоста, 1х5 - 60 кг., 1х3 - 80 кг.
Първо трисет от:
Класически клек с щанга зад врат 1х3 - 120 кг., 1х3 - 145 кг. Л.Р. (по грешка), 2х3 - 125 кг.
Преден клек с щанга 2х5 - 80 кг., 2х6 - 85 кг.
Скок върху кутия, изпълнен на стълби h~=60 - 70 см. 1х5 - С.Т., 1х8 - С.Т.
Второ трисет от:
Хип тръстери от земя 3х8 - 60 кг.
Добро утро 3х5 - 45 кг.
Хиперекстензии 3х10 - С.Т.
Загрявка раменен пояс: Две завъртания без почивка
(стандартната)
Трето трисет от:
Военна преса 1х3 - 70 кг., 1х2 - 75 кг. Л.Р. (втората с лек пуш), 1х3 - 70 кг., 1х2 - 70 кг.
Високо изтегляне от вис, широк надхват , до горна част гърди 4х5 - 60 кг.
Четвърто:
Фермерска разходка 2х10-12 м. - 55 кг. на ръка
! Много добра тренировка. На задният клек обърках тежестите, вместо да сложа петици между 20 кг. дисковете съм сложил 10 кг. -ви. Клякам аз викам бре с 5 кг. отгоре немога да ги стана, глутесите се подпалиха, клякам втори път едва под паралела, третия до паралела. Свалям щангата (facepalm). П.П. Трябваше да са 125 кг. те 145 кг. Кръста веднага се уДръви. Починах малко повече и продължих. На трисета с военна преса раменете изморени трицепса и той се усещаше. Второто повторение на 75 кг. беше с лек пуш.
Стомаха още леко раздразнен.
Последна тренировка за сега. Не се знае кога и къде ще е следващата. Другата седмица най-сетне отпуска (whew).
Храна
Закуска: Парче шоколад, креатин.
Второ хранене: Варени картофи.
Трето хранене: Варени картофи, кюфтета, свинско шишче, салата домати и корнишони, парче пъпеш.
Четвърто хранене: Маслини, ~200 гр. извара, 5 с.л. кисело мляко 3.6 %, 3 пълнозърнести бисквити, парче пъеш.
Пето хранене: Шепа сурови слънчогледови семки, няколко сурови фъстъка, 1 ч.л. тахан, боровинки.
Шесто хранене: Гювеч със свинско и едно яйце отгоре, салата курнишони и домати неувкосени, чери домати домашни от терасата.
Последно за деня: Може малко боровинки и кисело мляко преди лягане.
Мнението беше редактирано от Иван К на 17.07.13 23:38.
Забравих снощи да впиша. Преди тренировка направих малко измервания.
Врат 42 см. +1 см. от преди месец
Гръдна обиколка издишал, отпуснат 122,5 см. + 0.5 см. от преди месец
Мишница дясна, стегната 42,7 см. +1 см. от преди месец
Предмишница дясна стегната 36,5 см. + 0,2 см. от преди месец
Талия през пъпа 91 см. - 3 см. от преди месец
Ханш 105 см. не запомних точно.
Бедро дясно 69,6 см. +0,4 см. от преди месец
Прасец десен 43,1 см. не е нръднал
Тегло 96 кг.
Прогресът поне за мен е доста. Не само във увеличаването на мускулната маса но и във свалянето на мазнини и покачването на сила, и силова издръжливост. Осъзнавам че при по-изчистена диета нещата щяха да са още по-добре.
казано от Иван К на 18.07.13, 10:27:
Осъзнавам че при по-изчистена диета нещата щяха да са още по-добре.
Много пъти съм си мислел да ти го кажа :)
18.07.2013 г.
Пореден ден, поредният счупен стол :D
Нямаше време за самомасжаи и търкаляне. Стягане малко на багажи. Изпратих чери домата на гости че докато се върна да има кой да го полива и бере.
Пак напрежение от вътрешната страна на десният глезен. Преди месец при инцидент пак със счупен стол си изсипах половината бюро на глезена нямаше проблем. Сега какво стана две седмици след клек. Ще разтривам разтяга и да видим. Имам съмнения от де иде ама да видим. Не съм забелязал да имам липса на мобилност в глезена.
Храна
Заксука: Креатин, Гювеч със свинско и едно яйце отгоре, 1 ч.л. сусамов тахан.
Второ хранене: Гювеч със свинско и едно яйце отгоре, салата домати краставици и маслини, парче пъпеш.
Трето хранене: 1/3 кофичка кисело мляко 3,6 %, парче пъпеш.
П.П. Един сладолед карамел със вафлена фунийка от “Дриймса”.
Четвърто хранене: Шепа сурови фъстъци, шепа сурови слънчогледови семки, шопска салата.
Пето хранене: Филе от хек, 0,5 л. бира.
Последно за деня: Печен на фурна пилешки дроб на фурна с лук, шопска салата.
Мнението беше редактирано от Иван К на 19.07.13 14:28.
19.07.2013 г.
Сутринта опити за вакуумки 5 по 5 секунди през 5 секунди.Имам лека мускулна треска на поясът, глутесите и бедрата.
Глезена пак така ме извърта. Странното е че при никое движение не ме боли. Не боли дори и при натиск. Чувството е все едно компресия от вътрешната страна на глезена, и лека болка към петата.
Вечерта малко разтягания и самомасажи.
Днес със задължителните 6 км. и обикалянето по работа затворих към 10 км пеш. Вечерта среща с приятели и стягане на багаж. Не остана време да ида до залата.
Най-сетне отпуска :)
Храна
Закуска: Шепа сурови фъстъци, шепа суров белен слънчоглед, 1 ч.л. тахан с мед, креатин.
Второ хранене: Печен на фурна пилешки дроб, земелка, шопска салата, 250 мл. кола.
Трето хранене: извара с кисело мляко 4.5 %, 3 пълнозърнести бисквити.
Четвърто хранене: Една голяма катма с крема сирене, шунка и кашкавал, от тракийските.
Пето: Порция пържени картофи със сирене.
Последно за деня: Сурови фъстъци, сурови слънчогледови семки, 2 варени яйца, един домат, 1/2 ч.л. тахан с мед.
20.07.2013 г.
Преди тренировка: самомасажи и разтягания със фъстъка.
Тренировка А
Описвам пак само работните.
Първо суперсерия от:
Мъртва тяга 1х3 - 140 кг., 2х2 - 160 кг., 1х3 - 150 кг.
Набиране неутрален успореден хват 2х8 - С.Т., 2х7 - С.Т.
Второ суперсерия:
Гребане с щанга от наклон напред, надхват, леко сгънати крака в коленете 3х10 - 80кг.
Ренегатско гребане с дъмбели 3х6 - 10 кг. на страна
Четвърто суперсерия от
Набиране раменен подхват 1х6 - С.Т., 1х6 - 10 кг., 2х6 - С.Т.
Чуково сгъване с дъмбели: 1х6 - 22 кг., 1х6 - 24 кг., 1х5 - 24 кг. на ръка
Пето:
Зотман сгъване с дъмбели: 1х10 - 12 кг., 1х10 - 10 кг. на ръка
Шесто суперсерия от:
Предна централна опора 2х1 минута
Ball tuck с крака на швецарска топка 1х8, 1х6
Усукване с кабел от горе 1х10 - 29 кг. на страна
Усукване с кабел от долу 1х10 - 29 кг., 1х8 - 29 кг. на страна
Още като се прибрах в Казанлък, преди обяд, минах през една зала на 100 м. от вкъщи. Хареса ми и по обяд отидох да тренирам. Недоспал и малко уморен но сърце не трае :D. Всички лостове за набиране са на уреди. Нямаше прав лост за набиране, затова подхват се хващах за гредата на уреда, която е доста дебела и хлъзгава. След първата серия реших че е по-безопасно да се набирам без тежест.
Храна
Закуска: 3 варени яйца, шепа сурови фъстъци, шепа сурови слънчогледови семки.
Второ хранене: Сандвич с крема сирене и пушено пилешко месо, 2 филии бял хляб намазани с крема сирене, конфитюр от ягоди и шипков мармалад. П.П. креатин.
Трето хранене: Салата от домашни домат и краставица с зехтин, пушено пилешко месо, бургаски салам, малка тънка филийка бял хляб намазана с крема сирене, 2 ч.л. тахан с 2 ч.л. от два вида домашен мед (има и акациев но не го намерих).
За сега до тук.....
Мнението беше редактирано от Иван К на 20.07.13 15:02.
казано от Иван К на 20.07.13, 14:57:
Ако няма читав лост за набиране, закачаш лоста на смит машината (ако има) на най-горните куки и си готов. :)
казано от Петър на 20.07.13, 16:04:
казано от Иван К на 20.07.13, 14:57:
Ако няма читав лост за набиране, закачаш лоста на смит машината (ако има) на най-горните куки и си готов. :)
Няма смит машина! Аз така правя в нашата зала Bodyweight Rows.
Имаше един вариант. Да закача един от лостовете за скрипеца на някой от уредите но беше зает. Другия път :)
21.07.2013 г.
Лека мускулна треска на Гърба. Неприятно напрежение в раменете от хвърляне на камъни.
Сутринта 10 вакуммки по 5 секунди през 5 секунди.
Вечерта търкаляне върху фъстъка и твърда топка.
Днес ни снабдиха с кора домашни пресни яйца и 6 л. прясно краве мляко от което вече 4/6 е на кисело. Утре трябва да има и към 1 кг. домашно сирене.
Храна
Закуска: 200 гр. извара, 150 гр. кисело мляко, 50 гр. конфитюр от ягоди и шипков мармалад, 25 гр. сурови фъстъци, 25 гр. сурови сурови слънчогледови семки, една поничка (гадна (puke)) креатин.
Второ кранене: 250 мл. прясно домашно краве мляко с 1/2 ч.л. мед, 3 печени домашни яйца, салата домати и краставици, 1 ч.л. тахан с мед.
Трето: 150 гр. печени слънчогледови семки (тегло със шлюпките), 60 гр. чипс.
Четвърто хранене: 250 мл. прясно домашно краве мляко, един банан.
Пето хранене: 200 гр. пилешко месо от бут печено, 150 гр. салата домат и краставица с 1 ч.л. зехтин.
Последно за деня мисля да е: 250 мл. прясно домашно краве мляко, с 1/2 ч.л. мед.
! Проблема с глезена се оказа по нагоре във веригата. Пробвах да масажирам мястото където чувствах компресия и минавайки по нагоре по прасеца усетих къде е проблема. Flexsor halucios longus и солеусът от вътрешната страна на крака бяха доста натегнати. Масажирах ги с една по твърда топка. След 5 минути масаж когато стъпих на земята крака ми бе като схванат. Тази сутрин се събудих с мускулна треска на това място. Една от най-вероятните прични е неудобните ми вече покъсани маратонки с които почти всеки ден минавам минимум 6 км. пеш. И точно на дясната липсва парче от подметката. Та време е за нови маратонки. Дано е от това. Тази вечер продължавам с масажите и докато не ме отпусне напълно няма да се тренират крака със свободни тежести.
Мнението беше редактирано от Иван К на 21.07.13 23:14.
22.07.2013 г.
Тренировка Б
Загрявка, раменен пояс: Две завъртания
Band pull aparts х10
без почивка с ластик 14-33 кг.
Първо суперсеря от:
Повдигане на щанга от тилен 1х3 - 110 кг.
Полулег с дъмбели 3х5 - 34 кг.
Полиметрични лицеви опори с крака на пейката 2х6 С.Т., 1х 5 С.Т.
Лицеви опори с крака на пейката 3х5 С.Т.
Второ суперсерия от:
Кофички с акцент върху гърдите 1х5 - 15 кг., 1х5 - 20 кг.р 1х4 – 25 кг.
Флайс с дъмбели 3х5 - 18 кг. на ръка
Повдигане на дъмдел от тилен лег, унилатерално 1х6 - 18 кг., 2х5 - 18 кг. на ръка
Трето суперсерия от:
Повдигане на щанга от тилен лег, тесен хват, с акцент върху трицепсите 1х3 - 80 кг., 1х2 – 85 кг., 1х3 – 80 кг.
Трицепсово разгъване на горен скрипец нормален подхват 3х8 – 21 кг.
Лицеви опори тип диамант 2х10 – С.Т., 1х6 –С.Т.
Четвърто:
Кик бек с дъмбел 1х10 – 8 кг., 1х6 – 8 кг. на ръка
Продължителност 40 минути със загрявката. Ако залата не беше пълна можеше и по бързо да приключа.
! Добра тренировка. На всякъде почивка минута, минута и половина чак след всяка втора суперсерия.
Раменете нещо ме наболяваха още при загряването на лежанката. Затова след първата суперсерия тя отсъства от следващите. Трябва да спра да хвърлям камъни.
Трицепсите малко ги поизморих в първият кръг и след това се наложи и на тях да понамаля килограмите. Успоредката пак е на уред така че няма тясна.
Покачването на сила продължава да се усеща. На всяко движение имаше аванс от по 2-3 повторения или някое кило отгоре.
Направи ми впечатление че лоста е по-тежък с 1-2 килограма от този в залата в която тренирам обикновено. Ще го имам в предвид.
Храна
Закуска: 200 гр. обезмаслена извара, 150 гр.домашно кисело мляко, една супени лъжици конфитюр от ягоди, една супени лъжици шипков мармалад, 2 с.л. тахан с мед.
Второ хранене: 50 гр. варен бял ориз, 100 гр. пилешко месо от бут печено, 80 гр. печен свински стек, един домат домашен, 30 гр. сурови фъстъци, 20 гр. сурови слънчогледови семки.
Трето хранене: 3 бъркани яйца домашни в капка зехтин, 140 гр. кисело мляко домашно на айрян без сол, един домат.
Четвърто хранене: 220 гр. печен на скара свински стек, 50 гр. варен бял ориз, салата краставица домат чушка домашни със зехтин.
Последно за деня, ще бъде: 200 гр. прясно домашно мляко, 20 гр. сурови слънчогледови семки.
П.П. Дозата креатин с хранене номер три. Чай от жълт кантарион, липов цвят, цвят от лайка със второто хранене.
Самомасажи с фъстъка и твърдата топка.
Разтягания.
Мнението беше редактирано от Иван К на 24.07.13 10:48.
23.07.2013 г.
Следобед на село. Дърпане, влачене, търкаляне, вдигане и тем подобни на 8 кубика трупи. Не успях да си хвана автобуса на обратно и спах на село.
Леко дораздвижване след офанзивата с дървата.
3 кръга без почивка
Набиране малко по шиток от раменен хват, собствено тегло 1х8, 1х7, 1х5
Набиране раменен подхват собствено тегло 1х8, 1х5, 1х8
Лицеви опори 2х20
Храна
Закуска: 200 гр. извара обезмаслена, 200 гр. домашно кисело мляко, 30 гр. сурови фъстъци, 10 гр. сурово слънчогледово семе.
Помежду 1 с.л. сусамов тахан.
Креатин
Второ хранене: 120 гр. лапад с ориз, 150 гр. домашно кисело мляко на айран без сол.
Трето хранене: 150 гр. печен свински стек на скара, 500 гр. домашно прясно мляко, 20 гр. сурови фъстъци, 50 гр. маслини.
Последно за деня: 4 яйца домашни бъркани, салата домат, чушка, краставица, 20 гр. сурово слънчогледово семе.
Мнението беше редактирано от Иван К на 24.07.13 11:14.
24.08.2013 г.
Нямаше време за тренировка.
Вечерта: малко самомъсажи със фъстъка че цял ден седя пред компютри и лаптопи да върша услуги.
Храна
Закуска: Мляко с ориз ~100 гр..
Второ хранене: 500 мл. мляко домашно, 20 гр. фъстъци.
Помежду 1 с.л. тахан.
Трето хранене: 200 гр. месо от печено пиле, 50 гр. маслини, 50 гр. царевица задушена в масло, 100 гр. домашно кисело мляко на айран без сол.
Четвърто хранене: 4 домашни яйца бъркани (приготвени със зехтин), 30 гр. сирене, 100 гр. домашно кисело мляко на айран без сол, 25 гр. сурово слънчогледово семе.
Помежду 1 с.л. тахан, креатин.
Пето хранене: 200 гр. месо от печено пиле, един домат и една краставица на салата (домашни), 150 гр. броколи.
Последно за деня: 100 гр. обезмаслена извара, 100 гр. домашно кисело мляко на айран без сол.
25.07.2013 г.
Преди тренировка разтягане върху фъстъка. Статични разтягания.
Тренировка преди обяд.
Тренировка В
Загрявка
суперсерия от
Преден клек с щанга 1х10 - лоста, 1х5 - 60 кг., 1х5 - 80 кг.
Класически клек с щанга зад врат 1х10 - лоста. 1х5 - 60 кг, 1х5 - 90 кг.
Първо суперсерия от:
Преден клек с щанга 2х3 - 100 кг., 1х3 - 90 кг., 1х3 - 60 кг.
Класически клек с щанга зад врат 2х8 - 90 кг, 1х3 - 120 кг.
Второ суперсерия от:
Хип тръстери от земя 1х8 - 60 кг., 1х6 - 80 кг., 1х8 - 80 кг.
Добро утро 2х6 - 10 кг., 1х7 - 40 кг.
Загрявка раменен пояс: Две завъртания без почивка
Band pull aparts х10
без почивка с ластик 14-33 кг.
Трето суперсерия от:
Военна преса 1х10 лоста, 1х6 - 50 кг., 1х5 - 60 кг. 1х1 - 70 кг.+1х4 60 кг., 1х3 60 кг.
Високо изтегляне от вис, широк надхват , до горна част гърди 1х10 - лоста, 3х5 - 60 кг., 1х5 - 55 кг.,
Четвърто суперсерия от:
Разтваряне на страни с дъмбели 1х10 - 8 кг. 1х8 - 8 кг.
Разтваряне на дъмбели назад от наклон напред 1х10 - 8 кг. 1х8 - 8 кг.
Фейс пул с въже 2х15 - 18,5 кг.
! Слаба тренировка. Още със ставането ми беше кофти. Даже бях леко блед. С една дрямка през деня и хапване се оправиха нещата. Явно съм орязал калориите без да искам твърде бързо.
Поне пробвах за пръв път да клякам със стойки и без предпазител. Няма такъв кеф да клякаш ниско колкото си искаш, без да се притесняваш дали ще закачиш ограничителите. Само трябва да се свикне че имам навика на по големи килограми да закачам с тласък. Малко по-предпазливо кляках обаче и доста по бавно си оставях щангата.
Следобяд 10 вакуумки по 5 секудни през 5 секудни.
Второ раздвижване, само да пробвам концепцията.
Суперсерия от
Бърпи 1-2-3-4-5
Скок върху кутия (тон колона)55 см. 1-2-3-4-5
Време 2:01 минути
! Добре е като някакво динамично раздвижване за през деня. Колоната обаче ми е ниска. Почти прав скачам. Краката и раменете изморени така че доста мудно.
Вечерта търкаляне пак върху фъстъка. Самомъсажи.
Храна
Закуска: 2 тънки филии бял хляб намазани със шипков мармалад и поръсени със сирене, 200 гр. домашно кисело мляко, 20 гр. сурови слънчогледови семки.
Второ хранене: 250 гр. печено пилешко (предимно гърди), салата домати краставици (домашни) приготвени със зехтин, 40 гр. маслини, 100 гр. сок от кайсия.
Помежду: 1 с.л. тахан.
Трето хранене: 170 гр. изчистена ябълка, 150 гр. домашно кисело мляко на айран без сол, 20 гр.сурови слънчогледови семки.
Четвърто хранене: 3 бъркани яйца приготвени със зехтин, 2 с.л. манджа тиквички с домати и моркови, един малък домат домашен.
Пето хранене: 250 гр. свински стек задушено печен, 150 гр. задушени броколи, 100 гр. пъпеш, салата домат краставица.
Последно за деня ще е: 100 гр. извара, 100 гр. домашно кисело мляко, креатин.
Мнението беше редактирано от Иван К на 25.07.13 23:52.
Егати дългите постове пиша. Чак на мен ми е зор да ги чета :D
От тук на татък малко по-съкратено.
Тия дни нямаше време за тренировка, работа на село и т.н.т. Поне храната да си отбележа да я имам на видимо място. Снимка 1 - 26.07.2013 г. снимка 2 - 27.07.2013 г.
От боя с ковашкият чук, да цепя трупи, хвата на дясната ръка е аут поне за два дни. Утре ще ида до залата и на място ще реша дали ще са бутащи горна, или ще се прави долна част.
28.07.2013 г.
Храната както винаги много разнообразна и в по-голямата си част домашна. Сливи, праскови, малини, къпини, круши, зеленчуци всякакви, сирена млека яйца.
Прекалено рязко съм редуцирал калориите и въглехидратите и установих че над 2800 кк и 25 - 30 % въглехидрати се чувствам отлично. Преди месец и на 3000 кк свалях, така че ще се движа в този диапазон.
Мнението беше редактирано от Иван К на 29.07.13 01:25.
29.07.2013 г.
Тренировка “1/2 А + 1/2 Б”
Първо суперсерия от
Повдигане на щанга от тилен лег 3х5 - 100 кг.
Набиране, успореден хват 2х5 - 15 кг., 1х4 - 15 кг.
Второ суперсерия от
Мъртва тяга 1х3 - 140, 1х5 - 140, 1х3 - 140 кг.
Кофички с акцент върху гърдите, наклон напред 3х5 - 15 кг.
Трето суперсерия от
Повдигане на щанга от тилен лег, тесен хват, акцент върху трицепсите 3х5 - 70 кг.
Чукова сгъване с дъмбел 3х5 - 22 кг.
Четвърто суперсерия от
Предна централна опора 2х60 секунди
Ball tuck с крака на швейцарската топка 2х8
Повдигане на краката от вис пред тяло, сгънати в коленете 2х10
! Лека тренировка. Хвата на дясната ръка хич го нямаше, затова намалих тежестите на всякъде.
Лично тегло 94,4 kg.
Храна
Всичко е на снимката по долу освен 4 кебапчета и две кюфтета към вечерята.
П.П. още две сливи и малко кисело мляко.
Мнението беше редактирано от Иван К на 30.07.13 01:25.
30.07.2013 г.
Напрежение в пояса. Явно добре съм го натоварил.
Плуване и препичане, язовир Копринка.
Храна
Предимно ориз, свинско, яйца, плодове много, зеленчуци много, домашно сирене, 3 парченца шоколад, ядки, семена.
31.07.2013 г.
Отново на село. 16 колички материал забъркани и на плоча. Всеки грам ми мина през ръцете поне 5 пъти. Лактите болят, раменете болят, кръста само загатва.
Дланта на дясната ръка още е натъртена от боя с чук.
Стабилна мускулна треска на коремният пояс.
Тези дни си давам почивка докато не отшумят всички болежки.
Вечерта
Разтягания, самомасажи с фъстъка.
Храна
Домашно сирене, домати краставици домашни, кебапчета, кюфтета, грозде домашно, варена царевица домашна, пържени картофи домашни, пресен пчелен мед домашен, мекици, гювеч със свинско, кисело мляко и извара, ядки, семена, праскови, сливи (и те домашни).
Мнението беше редактирано от Иван К на 01.08.13 00:11.
03.08.13
00:06
Честит рожден ден! :) Жив и здрав и много вдигнати железа ти пожелавам! :)