25.07.13
10:12
Ники ела ми някой ден на гости в Перник да пораздвижиш “малко”.Ще останеш много доволен... ще обменним опит :)
казано от Veselin Doichev на 25.07.13, 10:12:
Ники ела ми някой ден на гости в Перник да пораздвижиш “малко”.Ще останеш много доволен... ще обменним опит :)
Знаеме ние как ‘раздвижвате’ у Перник, даже няма да има нужда и от фоумролер, само винкелролер :D :D
27.07.13
13:07
Тренировка [90]
Клек : 2х3х100, 3х120, 2х140, 1х160, 1х150, 2х140, 3х120
Тяга : 3х70, 3х120, 3х140, 3х170, 2х200, 0х220, 3х170, 7х140, 10х140, 10х120
Размисли и страсти :
Нещо като кардио ден :D Тъй като Скота е на море, а в залата няма обикновено читави пазачи (или ако има, това са трибойците и няма как да ги ангажирам за по-дълго време като за суперсериите), реших уж някакъв обем да понаправя, раздвижване и да не губя тонус. Днеска клека - до 2х140 уж всичко добре, не тежеше. Сложих 160 - тежат, не се чувствам стабилен като цяло, свалих на 150 - същата история. И 140 г/д така, 120 нямаше как да тежат, ама то и това оставаше...
На тягата вече беше по-добре. Бях решил да го карам на 3ки докато мога. На 200 предполагам, че можех още едно, ама много кожа си свалих с 2те повторения и затова спрях :D После 0 на 220 - там още при отлепянето нещата изглеждаха зле и я пуснах :) После 3ка на 170 лесна и след това кардио на 140 :D Първата серия пак заради дланите я спрях, на втората пък на 10тото повторение леко залитнах назад и затова дотам(иначе се целех в 15ка). После 10 на 120 и към къщи.
Днеска не знам защо ми беше мнооого топло в залата, уж не беше задушно, рано отидох, ама се потях зверски още от началото, а накрая направо без коментар :) Не мисля че имаше влияние на кондицията де :)
Като се прибрах - душ веднага, първо контрастно на цялата задна верига, после само леден - няма такъв кеф :D И сега оклепан яко с магнезиево :)
Клипове на 10х140 и 2х200
Попринцип почти не чета чуждите дневници, но сега ги гледах клипчеата - да те попитам в СУ ли учиш? Много познат ми изглеждаш.
27.07.13
14:37
Да :)
Ясно, засичал съм те из ректората - до известна степен съм добър физиономист :D
27.07.13
14:53
казано от Миsh0 на 27.07.13, 14:41:
Ясно, засичал съм те из ректората - до известна степен съм добър физиономист :D
Вие двамата правите общо тегло от 260-270кг, нормално да се отличавате с поне малко от останалите.
27.07.13
20:50
Нямах публика, бях сам-самичък в залата... (само Стефчето въртеше на едно колело :D )
28.07.13
12:27
Тренировка [91]
Лежанка : 5ци на 60 и 80
Тесен лег : 3ки на 60
Тяга : 5х70, 2х3х110, 1х150, 1х180, 1х210, 1х180, 10х150, 10х150, 13х150
Размисли и страсти :
Нещо тежеше лежанката, нямаше пак кой да ме пази и беше за раздвижване. Стабилно де, въпреки че тежеше гледах експлозивно да избутвам и се получаваше добре.
На тягата не исках да се уморявам с 3ки в началото, реших да търся макс за деня - 210 с малко аванс. После обратно надолу, 3 серии да се доубия - 1вите 2 бяха с аванс, 3тата може би с 1-2 повторения, но краката ми трепереха зверски вече, бях след нощна, а и с мускулна от вчера. На последните 3 серии бях с фитили - на 180 почти си свалих кожата пак и даже държането на волана на прибиране беше мъка. Клипове на 210 и на 150 сериите има, но ще ги кача после - сега душ, ядене, ролер, магнезий и ще се наспя...
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 28.07.13 12:28.
28.07.13
21:01
Обещаните клипове :
210кг :
1. 10х150кг :
2. 10х150кг :
3. 13х150кг :
То убаво,но защо на сериите с 10 повторения на негативната част на тягата (т.е. като пускаш) тръгваш с коленете?Първо се накланяш и после пускаш коленете.Както го правиш сега ти се прецаква малко ‘‘groove’‘-a и губиш повторения.
Мисли го така,позитивната част тръгваш с коленете и накрая заключваш с таза,на негативната започваш движението с таза и оставяш накрая с коленете,т.е. инвертираш движението.Ще видиш,че като го усетиш това,на тъч н го повторенията силата ще литне много.
28.07.13
22:01
Мда, забелязах го сега, на 1вата серия почти незабележимо, на 3тата доста. Най-елементарното обяснение - краката ми бяха на фасул :) Особено на 13ката трепереха, та да си *** мамата :)
29.07.13
18:05
Днес съвсем официално приключих стака с ДАА, Ирейз и трибулус :) Последната капсула Ирейз беше изпита, утре сутрин ще отида рано-рано да си направя изследвания, а четвъртък-петък ще пусна и едно измерване с калипер :) Имам мерки с метър, кантар, калипер + кръвни отпреди стака, така че ще направя същите и сега, за да видя как са нещата :) Ще направя и резюме какво съм усетил :)
30.07.13
16:04
Ако кажа, че съм шокиран от резултатите, ще е много, много меко казано...
Ето ги и най-драстичните промени по изследванията :
04.06 -> 30.07
Моноцити : 5,3 -> 10,9
Базофили : 0,1 -> 1,1
Неутрофили : 60,5 -> 54,3
Глюкоза : 4,63 -> 3,63
Холестерол (общ) : 4,88 -> 5,12
Холестерол (HDL) : 1,06 -> 0.95
Холестерол (LDL) : 3,27 -> 3,72
Холестерол (VLDL): 0,55 -> 0,45
Триглицериди : 1,21 -> 0.99
Естрадиол : 163,20 -> 231,30
Тестостерон : 15,19 -> 16,05
Стойностите на естрадиола и тестостерона тотално противоречат на логиката, а и на усещанията ми като цяло...
30.07.13
16:16
И на мен ми е интересно. Сигурно си има обяснение с оглед на това, че и другите стойности са се променили значително.
На тягата можеш да пробваш тия 10-ки на 190-200 кг. и ще дръпнеш с макса, така само губиш енергия и ще се разадаптираш
Според мен резултатите са си много последователни. С изключение на моноцитите и донякъде естрадиола не се е променило нищо. Останалото е в рамките на нормалните колебания.
Обяснението е просто - или не си качил изобщо тестостерона, или инхибиторът ти не е бил ефективен и не си успял да блокираш ароматизацията. Според мен и двете. Аз от известно време съм решил за себе си, че освен трибулус и цинк един-два пъти годишно, нямам особена нужда от друго.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.07.13 16:35.
30.07.13
16:47
Боби, освен Ирейза пиех(пия) и цинк по 150мг/ден. Тоест по 2 различни начина се търсеше намаляване на ароматизацията, но очевидно неуспешно - такова драстично увеличение на естрадиола е ясно, че е заради много тестостерон + ароматизация...
Също така холестерола е проблемен - “добрият” е паднал под долната граница (макар че тези граници не са твърди, все пак не е хубаво), а “лошият” се е увеличил още повече. Общият също се е увеличил. Иначе моноцитите поне доколкото прочетох говорят за възстановяване/наличие на хронична инфекция. А в последните 2 месеца, с малки изключения се чувствам доста добре.
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 30.07.13 16:47.
30.07.13
16:53
Ники, как се хранеше през това време? На мен резултатите ти са ми много интересно и е супер, че си си направил изледания преди и сега.
Вероятно ако нямаше изследвания и разчиташе само на усещане, щеше да си мислиш съвсем различни неща.
Мнението беше редактирано от Мила на 30.07.13 16:55.
30.07.13
17:25
Ами, храненето ми не беше абсолютно стриктно, но в сравнение с 2та месеца преди това бях далеч по-стриктен - намалени тестени, почти никакво сладко(което при мен е сложно). Напоследък леко поотпуснах, но пак рядко си позволявам повече въглехидрати. Храненето ми клони към ВМ-НВД (яйца доста, пилешко, свинско, масло, пълномаслени млечни, тук там плодове последната седмица). Точно затова и съм изненадан от резултатите...по-логично би било да бяха сегашните преди 2 месеца, а тогавашните сега, но логика явно няма. Освен това съм и -7-8кг спрямо тогава, което също трябва да има значение...
Интересни резултати... странни за тия режими, тренировки, добавки последно време
Ще ми се някой компетентен да разсъждава малко в/у тях. Интересно ми е, какво ще каже
Лично аз смятам, че при тебе тая ВМДиета не се получава
Теглото ти е над нормата и мазнините ти са не малко, нормално е хормоните да не са ти оптимални. Просто продължавай, като вече го няма шкембето и циците си пусни изследвания, до тогава само ще се вкарваш във филми.
30.07.13
18:19
казано от Херцог Трън на 30.07.13, 17:25:
Ами, храненето ми не беше абсолютно стриктно, ...... клони към ВМ-НВД (яйца доста, пилешко, свинско, масло, пълномаслени млечни, тук там плодове последната седмица). ...Освен това съм и -7-8кг спрямо тогава, което също трябва да има значение...
Привет от мен!
Когат пробвах ВМ-НВД при горе-долу подобни изходни данни, като тегло/ 122-125 кг/, телесна структура/% мазнини/,хранене /7-8 цели яйца, пълномаслени продукти и т.н. всички “спайдер” препоръки/, имах същия ефект -свалях килограми, свалях обеми, чувствах се по-лек и по-добре, започна леко да ми се нормализира кръвното, но холестерола ми се повиши.. близо с 30-40 %; разбира се стигнах и плато в свалянето на около 100 кг.
Нямам представа на какво точно се дължеше, но в чест на експеримента е редно да се каже, че в момента който минах на чисто “бодибилдинг” хранене /често оплювано тук/ от типа на 5 белтъка +1 жълтък, бяло пилешко, овесени ядки/варен ориз, обезмаслена извара, никакви или много малко нискомаслени млечни, преминах платото, свалих и холестерола до долна граница.
За съжаление се чувствах и като “плужек” никаква енергия, никаква сила, тренировките ме смазваха.
Ако имаш желание след купа България, дай за 2-3 месеца шанс на чист бодибилдинг режим - просто за да провериш резултата; е ще трябва да се откажеш от подобряването на силовите постижения за този период..
Поздрави
30.07.13
18:54
@Петър, да и аз имам сходни наблюдения...да не говорим, че си клоня към въглени...
@Джон Сноу - извода ти противоречи на логиката - да, ясно е, че не са оптимални, но за близо 2 месеца от около 140 свалих до около 130, храненето ми се изчисти сравнително много от джънк и мерките падат (за сравнение - червената тениска, която нося на последните клипове с тягата, преди ми беше доста точно като размер - сега като изключим, когато се свия/изпъча, си ми е широка и то с доста аванс). Освен това добавките бяха именно с насоченост към подобряване на тестостерона и естрадиола (увеличаване на теста, намаляване на естрадиола чрез блокиране на ароматизацията). Очаквах хормоните пак да не са оптимални, но стойностите да са се подобрили.
@Петър Кетенев - всъщност, малко преди да пишеш си прерових разговорите с Лазар Радков след последното мерене на мазнините и той ми беше споменал абсолютно същото - че според него трябва да мина на малко по-билдърски стил на трениране и да въртя нутриентите. Имайки предвид, че така или иначе си ме влече да хапвам въглени, от утре мисля да направя промяна - ще мина именно на билдинг стил на хранене за известно време. Така или иначе, почти нямам останали яйца/масло/мазно месо, така че ще заредя пилешко+ориз/картофи. И аз като теб последната седмица съм (доколкото може за седмица да се твърди де) в плато спрямо теглото - между 1 и 3кг съм задържал от вода и не мърдам.
Иначе да спомена относно това, което и Мила отбеляза - целта на изследванията беше именно да видя как точно се променят показателите, а не само усещанията ми.
За времето, през което пих този стак, мога да кажа, че :
-като цяло енергията ми беше на ниво - не помня да съм имал летаргични периоди, случвало ми се е преди да задрямвам следобед, докато съм на работа
-либидото - грандиозна разлика, може би в пъти. Няма да изпадам в подробности, защото са ясни индикаторите, но наистина разликата е огромна и заради това предполагах и голяма разлика в тестостерона като увеличение
-сила - тук няма някаква потресаваща разлика, може би в тягата, в която доста бързо (след около месец-два много рядко дърпане) върнах бързичко почти същите работни килограми. Клека олекна и стига да съм свеж, съм сигурен че макса е скочил.
-визуални промени - тук има поне за мен забележима разлика, която беше отбелязана и от хора, които имат възможността да ме виждат често - ръцете, раменният пояс и гърдите дръпнаха визуално много. Особено разликата е в раменете според мен. Загубих мазно по гърдите, това беше отбелязано и от други хора. Краката - може би заради по-честото клякане, доста се уголемиха - дори според нашите са вече грозно големи (което според мен не е така, но всеки с вкуса си), макар основно мазното да е останало близо до слабините. Прасеца - на миналата страница мисля, че пуснах снимка, определено има напредък и там.
-възстановяване - доста обща категория. Мога да кажа, че нямам проблеми с възстановяването от тежка тренировка дори без много храна, сънят определено ми се подобри значително. Като стана дума за храна - имаше период, в който апетитът ми беше СТРАХОТЕН, но в други случаи пък почти никакъв - имаше 2-3 пъти да фаствам по близо 48 часа без да си го налагам :) В този смисъл - минах и на нещо като ЦХ, пак без да си го налагам, по-скоро се вписа в ежедневието ми, а и не ми пречеше (глад и т.н.)
Като проблем при храненето отчитам едно нещо - така и не си осигурявах адекватно количество протеин през целия период - в най-добрия случай се въртях около 200гр дневно, но дори и това беше рядко. Това ще опитам да оправя.
За следващите седмици :
-ще мина на билдърска диета - мазнините ще са сведени почти до нула (предполагам ще ги набавям от салатите/някое и друго яйце), въглехидрати около 1,5гр/кг, протеин ще опитам да вкарам поне по 2гр/кг. Според това как се чувствам - може би малко повече въглени. Предните сметки (1,5гр въглен, 2гр протеин) възлизат на около 2000ккал дневно, което ще си е рестрикция и то стабилна.
-ще продължа цинка и трибулуса, ще добавя витамин Е като основна част от суплементацията заедно с тях. Цинка се чудя дали да остане на 150мг, след като очевидно тази доза не действа (а може би действа, но заради ирейза не е? звучи странно, но може би е истина)
След известно време пак ще направя профилактични изследвания, но не знам кога точно - ще преценя допълнително.
За който е прочел този wall of text - дано с нещо му/й е бил полезен :)
По колко мг трибулус пиеше ?
Трябвало е да си вариш бабини зъби, всички мои познати го усещат много по-добре от трибулуса на капсули.
30.07.13
19:06
казано от Madboy на 30.07.13, 19:01:
Трябвало е да си вариш бабини зъби, всички мои познати го усещат много по-добре от трибулуса на капсули.
подкрепям за чая.
Повишения естро може да е някакъв вид рибаунд ефект, все пак не се знае ДАА-та кога спира да стимулира тестостерона и ерейза кога спира да блокира ароматазата ( ако въобще го прави)
он дъ сайд ноут: -а-декса излиза по-евтино от ерейза и е сигурно че работи :Д
30.07.13
19:11
На усещания не вярвам аз.
Кой знае какъв трибулус с индийска суровина са пили. Да си вземат трибестан на соформа и да го сравняват с варенето на бабини зъби. :)
Много ти е голям минуса. Като зациклиш на 3000 калории можеш да свалиш на 2700 после на 2300 и тн. Но ако ся почнеш от 2000 сваляш-сваляш и зациклиш на 2000 калории ще е голямо наказание да сваляш от тях.
Иначе за противоречането на логика, не противореча. И при сегашното положение си над нормата независимо от напредъкът та фактора който ти бъзика хормоните остава. Хубаво е, че напредваш, но не очаквай при тегло от 140 килограма като свалиш 7-8 да има осезаема разлика. А при теб такава дори има - по си енергичен / либидото е на ниво което е винаги добре. Гледай си тренировките, огледалото и как се чувстваш докато не се видиш такъв какъвто искаш, пък след това ако ти е толкова гъдел прави си изследвания.
казано от Gogo на 30.07.13, 19:11:
Трябвало е да си вариш бабини зъби, всички мои познати го усещат много по-добре от трибулуса на капсули.На усещания не вярвам аз.
Кой знае какъв трибулус с индийска суровина са пили. Да си вземат трибестан на соформа и да го сравняват с варенето на бабини зъби. :)
Вярвай на каквото си искаш ;)
30.07.13
19:40
казано от Madboy на 30.07.13, 19:20:
Вярвай на каквото си искаш ;)
Твоите връстници, тийнейджъри на по 20 години, на които още хормоните им кипят - какво си мислиш, че ще са усетили от варенето на бабини зъби? Какъв екстракт ще са успели да направят, че в тяхното състояние изобщо да усетят нещо, освен горчивия му вкус? Повече чекии ли са почнали да правят?
Не отричам, че има някакъв ефект от чая, но чак пък да го усетят. Йе! :D
Немалко е писано за свойствата на бабините зъби и за това, че ефективността им зависи от региона, в който расте билката. Затова и направих съпоставка с т.н. трибулус, който са пили.
Не вярвам в усещания, а в резултати. Нормално за един трезвомислещ човек.
Тръне, интересни са резултатите, но не и чак шокиращи. Сам каза, че си отслабнал, следователно си бил на ОКБ. Дали с НВД или ВМНВД в общата картинка няма никакво значение. Нормално е да ти падне тестостеронът щом сваляш. Обратно на това, вторите ти изследвания все пак показват завишение с около 6% . Което означава, че фактическото повишение на тестостерона е с доста повече от тези 6% - може би 16-20%, което вече е в границите на очакваното...
Що се отнася до естрадиола - това, което си мисля, е че ирейзът като количество не ти е бил достатъчен. Ясно е, че ти се е повишил тестостерона => и ароматазата, и явно ирейзът не е успял да я блокира в достатъчно количество. Предполагам, че като са изчислявали препоръчителната доза от ПЕС са имали предвид мъже с тегло примерно около 80-90 кг и процент мазнини не по-висок от 18-20. Може би е трябвало да им пишеш с въпрос за препоръчителната доза за човек с твоите габарити. Което за мен означава, че, за да има успех подобно начинание, трябва първо да се поотървеш от излишните мазнинки, и чак тогава да “бараш” хормоните.
Иначе за да са валидни някакви заключения, трябва да поддържаш един и същ режим на хранене - ти си започнал при РБД или нещо около нея и си свършил с рестриктивен режим, барабар с това и различен начин на трениране...Затова и според мен могат да се правят само някакви спекулативни изводи. Но въпреки това експеримента е интересен :).
Аз затова не си правя изследвания :D. Щото после възникват повече въпроси отколкото отговори. :D
Прочети това и имай предвид, че лошия естроген/естрадиол се причисляват към УОЗ.
30.07.13
20:18
Ей, сбихте се :D По-спокойно, разумни хора сме/сте :)
Да отговоря :
@Медбой - пиех по 2гр/ден трибулус на Бълк паудърс, като само последните 3 дни смених на този на НАУ, защото на бълка свърши. Те не предлагат вече трибулус, така че не мога да кажа със сигурност колко % бяха техните капсули, но мисля че с малко повече от тези на НАУ.
@Рагнар - колкото до действието на ДАА и Ирейза - да, не е ясно, честно казано в началото не усещах особен ефект(субективно е), но би трябвало след 50 дни да е почнал да действа стабилно.
-а-декс не знам какво е ;)
@Джон - както казах - всичко зависи от усещанията. Ако ми се яде, не съм от срамежливите - ям. Тези планове горе са само планове - според това как се чувствам ще увеличавам нутриентите. Като цяло споделям теорията, че дневният калориен прием не е толкова важен, защото е твърде малък като статистически отрязък от време - седмичната база според мен е далеч по-добра за оценка. И все пак - единственото сигурно е, че тези стойности горе ще са някакъв минимум.
@Петър - да, ОКБ, но на моменти. Все пак тренировките също имат влияние, особено периода с многото суингове имаше ефект - само там 3-4кг заминаха :) За мен по-скоро шокиращ беше факта, че естрадиола е скочил толкова много - 50% увеличение е страшно много, особено щом е завишен и без това. Идеята ти, че вероятно дозата на ирейза не е била адекватна - има смисъл, макар че доста мнения изчетох преди да почна да го пия - 3 капсули си беше максимума и то само някои хора я ползват (и докладват проблеми със ставите). Колкото до режима - рестрикцията не е била особено голяма през целия период, това което ограничих беше сладкото най-вече, както и тестените, но тези калории идваха от други места. Иначе да, малко на РБД е биел режима, с всичкото въглен преди :) Сега да видим ВВД как ще е ... :)
Колкото до изследванията - понякога е добре да се правят - въпроси изскачат, но не знаеш какво ще намериш, за което нямаш идея...дали положително или не.
Редакция : @Марги - благодаря :)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 30.07.13 20:23.
казано от Херцог Трън на 30.07.13, 20:18:
пиех по 2гр/ден трибулус на Бълк паудърс, като само последните 3 дни смених на този на НАУ, защото на бълка свърши. Те не предлагат вече трибулус, така че не мога да кажа със сигурност колко % бяха техните капсули, но мисля че с малко повече от тези на НАУ.
Предлагат, но само при поръчки по телефона...На тоя етап онлайн нямали да пускат..Смяяяятай за кво иде реч ;). Иначе сапонините му са по-малко от тоя на НАУ - 40%.
@Петър - да, ОКБ, но на моменти. Все пак тренировките също имат влияние, особено периода с многото суингове имаше ефект - само там 3-4кг заминаха :)
Тогава пак си бил на ОКБ - просто енергоразходът ти е бил по-голям при да речем нормалното ядене :)
03.08.13
16:19
Тренировка [92]
Клек : 3х3х130, 3х1х150
Тяга : 3х100, 1х150, 1х170, 0х200, 1х170, 2х5х150
Размисли и страсти :
Жега, мор. Мислех да раздвижа само и то така и се получи. 200 щях да ги дръпна, но много криво и се отказах на средата. От снощи имам болки в кръста след футбол, нямам идея от какво - преди лягане бяха в кръста и към глутеуса, днес е по-добре, само кръста ме опъва. Слаба работа, ама поне проведох един полезен разговор :)
Готвиш се уж за състезание а ходиш да играеш футбол, доста несериозно отношение.
05.08.13
16:08
По неволя и принуда тази седмица ще стана фен на ледените душове :D