14.10.05
16:28
Искам да си сменя програмата.Знам 4е на си4ки и е писнал да повтарат 1 и ся6то ма 6те си пита пак за мне.
Аз сям 173-75 кг на 16 г сям тренирам от 1 г и половина горе доло.Досега сям тренирал така
понеделник-гярди
вторник-гръп
срада-крака
четвъртак-рамо
петак-раце
събота и недела почивка
та искам да ми кажите програма за сила и маса.
Да не пускам по 100 теми 6те питам тука
Искам да земам хранителни добавки за маса и сила ма нз каква комбинация да си зема и на коя фирма
та помогнете на тяпия 4овек!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 17.04.11 19:57.
много е зле стария ти сплит !
препоръчвам ти да по чонеш по 3 дни в седмицата !
14.10.05
18:27
[quote author=”^MaD^”]много е зле стария ти сплит !
препоръчвам ти да по чонеш по 3 дни в седмицата !
Що да е зле ??? За стаж година и половина всеки ден по една мускулкна група си е добре.
CoCo как искаш да си смениш програмата като си дал само мускулните групи но не и упражненията които правиш ???
——гърди-пеика 4*8
някои пят слагам големи кг за 1 пят
горна 4ас 4*8
кофи4ки 4*8
флаис 2*8-10
——грап 1:мяртва тяга 3*8 и 2*1-3
набирания 4*6-8
гребане с 6танга 4*8
ме4ка 4*8
2:набирания 4*6-8
скипец отзат 4*8
гребане с дъмпел 4*8
ме4ка 4*8
——-крака:клек 4*8
нз как се казвам ма тази машината кадето се бута нагоре 4*8
и о6те 1 кадето нз как се казва 3*8
и прасец 4*8
——-рамо 1:с лост нагоре 4*8
средно рамо 4*8(на уред)
задно рамо 4*8 (на уред)
дигане на щанга нагоре кям брадата 4*8
2:с дъмпел нагоре 4*8
средно рамо 4*8(с дъмпел)
задно рамо 4*8 (с дъмпел)
дигане на щанга нагоре кям брадата 4*8
——раце:бицепс
с дъмпел 4*8
с прав или крив лост праж 4*8
с дъмпел седнал с 1 рака наклонена 4*8
трицепс
с важе 4*8
на лейанката с тесен хват 4*8
с дъмпел с 2 раце (1 дъмпел!)4*8
14.10.05
19:21
[quote author=“ZeroMancer”]Що да е зле ??? За стаж година и половина всеки ден по една мускулкна група си е добре.
CoCo как искаш да си смениш програмата като си дал само мускулните групи но не и упражненията които правиш ???
Вие не искате да разберете, че обема на тренировката се намалява с увеличаване на интензитета, което може да стане само с прдобиване на съответния опит от трениращия, тоест с натрупване на стаж. Увеличаване на интензитета се постига с използването на форсирани, частични, негативни повторения, разтоварващи серии и т.н. Обема се намалява, защото трениращият не може да поддържа този интензитет дълго време!
Виждам във форума да се препоръчват за начинаещи с-ми с веднъж седмично натоварване на дадена мускулна група! Начинаещият не знае как да държи щангата още, но знае как да тренира така интензивно, че му е нужна едноседмична почивка, докато натовари пак същия мускул!
Ако е добре за някой със стаж 1-2 г. да тренира по една мускулна група в тренировка, веднъж седмично, тогава какъв е следващия етап? По половин мускулна група на тренировка?