31.07.13
00:37
Много се чудих как да си направя тренировката за ръце,измислих тук нещо,но искам да чуя вашето мнение.Благодаря.
Бицепс -
Набирания подхват 4 серии - 2 с допълнителна тежест , 2 без .
Чуково сгъване 4 серии 10 повторения .
Бицепсово сгъване с щанга 4 серии 10 повторения.
Трицепс -
Кофички 4 серии 10 повторения
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват 4 серии 10 повторения
Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава 4 серии 10 повторения ( тъй като го правя последно това упражнение не мога да запазя много баланс и понякога го правя с две ръце )
31.07.13
14:27
Не успях да ти разбера въпроса ако говориш за допълнителната тежест,с колан и закачам някакви кг.
Искат да ти кажат, че е добре да напишеш и какви упражнения правиш и за другите мускулни групи като гръб, крака, рамена и тн.
Те ръцете не си растат единствено с изолиращите упражнения. Тоест и другите ти дни са важни, щото ако не правиш базовите упражнения, ръцете едвали ще ти пораснат много.
Иначе като за тренировка за ръце ми се вижда добре.
31.07.13
19:36
Съжалявам за непълната информация. Висок съм 1.73 см 63 кг.
Втори ден
Гръб
Набирания широк хват - 4 серии 10 повторения
Набирания успореден хват - 4 серии 10 повторения
Долен скрипец - 4 серии 10 повторения
Гребане с щанга - 4 серии 10 повторения
Рамо
Раменна преса с щанга зад врат - 4 серии 10 повторения
Повдигане на дъмбели напред - 4 серии 10 повторения
Машина за странично рамо - 4 серии 10 повторения
Машина за задно рамо - 4 серии 10 повторения
Трети ден
Гърди
Права лежанка - 4 серии 10 повторения
Избутване на дъмбели от наклонен лег 4 серии 10 повторения
Машината за долна част ( не знам как се казва машината ) 4 серии 10 повторения
Пек-дек машината 4 серии 10 повторения
Краката не съм им измислил хубава тренировка затова правя само клекове .. :(
Не си много висок, затова намали от сериите за ръце, добре е тренировката, но намали от обема.
Как ги правите тези тренировки над 30 серии направо не знам. Аз с доближаването на 18-20 серия (тежко, на макс, естествено) съм мъртъв.
Мнението беше редактирано от pe6о на 31.07.13 21:57.
31.07.13
22:33
Значи да намаля цялостната ми програма с 3 серии или само ръцете ?
Много хора се оплакват, че тренират с всякакви упражнение за ръце, а те не растат.
Не съм видял, обаче, някой, който прави със сериозни кила клека, тягата, набиранията и кофичките, да е останал с малки ръчички.
Мнението беше редактирано от DYEL на 31.07.13 22:59.
31.07.13
23:21
Не правя тяга защото тренирам волейбол и от там имам малка травма на кръста знам,че пропускам едно от най-доброто упражнение,но .....
31.07.13
23:23
казано от Miroslav Aleksandrov на 31.07.13, 23:21:
Не правя тяга защото тренирам волейбол и от там имам малка травма на кръста знам,че пропускам едно от най-доброто упражнение,но .....
А кофи и набирания с тежест можеш ли да правиш?
31.07.13
23:38
Не забравяй и ХРАНАТА ;)
Утре майка ти ще те помоли да й вдигнеш покупките от пазара и какво ще кажеш? “Ами имам малка травма от волейбола”.
Всички ви боли кръста за тягата бе,как никой не го болят лактите за лега :D Иначи тва набиране при ръцете няма място,сложи друго упражнение и през седмица сменяй упражненията :)
31.07.13
23:59
Да мога да правя кофи и набирания с допълнителна тежест.
Мнението беше редактирано от Miroslav Aleksandrov на 01.08.13 00:00.
01.08.13
00:04
казано от K1Dream на 31.07.13, 23:58:
Всички ви боли кръста за тягата бе,как никой не го болят лактите за лега :D Иначи тва набиране при ръцете няма място,сложи друго упражнение и през седмица сменяй упражненията :)
Няма място ? Досега никои не изрази такова мнение ? Защо мислиш така ?
Няма да ви обяснявам за каква травма става въпрос,но накратко,ако се усложни докторите ще ми забранят да вдигам повече от 20 кг , така че благодаря за остроумните отговори :))
01.08.13
00:08
казано от Miroslav Aleksandrov на 31.07.13, 23:59:
Ми,прави ги тогава...
01.08.13
00:24
казано от ArmStrong_ на 01.08.13, 00:08:
казано от Miroslav Aleksandrov на 31.07.13, 23:59:
Ми,прави ги тогава...
Правя ги както сам написал още най-отгоре :D
казано от Miroslav Aleksandrov на 01.08.13, 00:04:
Няма да ви обяснявам за каква травма става въпрос,но накратко,ако се усложни докторите ще ми забранят да вдигам повече от 20 кг , така че благодаря за остроумните отговори :))
Интересно, как тогава правиш гребане с щанга и долен скрипец?
Според мен е излишно да правиш и кофи и тесен хват в една тренировка, пък и ако броим тези за гърдите ти стават 5 бутащи упражнения. Кофите бих ги сложил при гърдите, на мястото на тая машина, дето не я знаеш каква е.
И между другото, упражненията за ръце не са от особено значение. При мен съм забелязал, че няма никакво значение какви упражнения правя за тях и колко ги тренирам. Стига да качвам маса и да ставам по-силен, ръцете се увеличават. И се смаляват, ако свалям килограми.
01.08.13
01:37
Ако сложа кофите при гърдите какво да сложа на тяхното място при трицепс ?
За тягата съм говорил с достатъчно специалисти ,така че мисля да заложа на тях ;)
Мнението беше редактирано от Miroslav Aleksandrov на 01.08.13 01:45.