Упражнения за ръце

13.10.05
03:14

Привет!

Данни: 180 см/70 кг/34-35 см ръка

Бицепс и трицепс ги тренирам в един ден.
От близо месец и половина го карам на тези упражнения:

Трицепс

1. Френско
2. Разгъване на дъмбел зад врат
3. Разгъване на скрипец

Бицепс

Сгъване с щанга
Скотово с кривия лост
Концентрирано сгъване/Прав сгъване с дъмбели
——————————————————————————————-

Проблема е, че няма голям ръстеж, или поне аз не забелязвам. Дали не правя нещо погрешно?
Не ги разбирам много нещата, така че ще се радвам ако ме посъветвате :)

13.10.05
09:08

Първия въпрос, който трябва да си зададеш е “загряваш ли добре”??
Недей почва с френското, първото упражнение за деня нека да ти е Разгъване на дъмбел зад врат или Разгъване на скрипец. Направи по 2 серии по 15 повторение загряващо (за трицепс и бицепс) упражнение и после започвай с работните.  Добре е ако дадеш и серии-повторения, за да знаем колко ги товариш тия ръце, може проблема да е в претренирването.

13.10.05
10:29

Трицепс

1. Френско 3x8
2. Разгъване на дъмбел зад врат 3x8
3. Разгъване на скрипец 3x10, 4-та x 15

Бицепс

Сгъване с щанга 3x8
Скотово с кривия лост 3x8
Концентрирано сгъване/Прав сгъване с дъмбели  3x8
———————

По принцип загрявам само с лоста за френско и то само 1 серия x 10-15.
Други опражнения за загрявка не правя.

Днес ще загрея, както ти каза 2x15 френско и скотово.

13.10.05
11:53

нямаш голям растеж за месец и половина .. нз кво очакваш за толкова време :wink:  колко ти е стажа и годините си кажи

13.10.05
12:25

[quote author=“valaraukarky”]нямаш голям растеж за месец и половина .. нз кво очакваш за толкова време :wink:  колко ти е стажа и годините си кажи

Стажа ми е малък, точно затова очаквам да расте повечко в началото.
Миналото лято ходих няколко месеца и това лято почнах пак - общо да съм ходил 7-8 месеца, а сега без прекъсване ~3-4 месеца.
На 17 години съм, доволен съм от това, което съм постигнал, защото като почнах миналата година бях много сух - ~50-55 кг, а ръката беше ~26-27.
Сега просто искам да се консултирам с вас за упражненията и очаквам полезни съвети, като този за загряването. Колкото и глупаво да звучи - наистина не знаех, че трябва да загрявам бицепса и трицепса преди да започна същинската тренировка :oops:

С тези упражнения за ръце, които правя, се напомпвам добре, но не зная дали са подходящи за мен и дали няма някаква по-добра алтернатива :)

П.С Сега измерих ръката - излиза ~36, но е напомпана.

13.10.05
13:55

Ами на 70кг колко ръка искаш ??? 40см ли? За тея кила е добре,поне според мен
ps.бях чел някъде ,че приблизтелно ръката трябва да ти е 2-2,2 делено на теглото. За твойте 70кг 34-5 ръка е съвсем нормално,ако искаш по-голяма ръка ти трябва още маса :)

14.10.05
16:05

Mayhem щом стажа ти е малък упражненията трябва да са ти 2 макс-за предпочитане едно :wink:
примерно:
  трицепс
френско
  бицепс
сгъване от стоеж
:arrow:  :wink:

14.10.05
16:38

bolkers, баш пък по едно упражнение :?

14.10.05
16:40

ми така е защото ти е малък стажа пич. :wink:

Момчета само да Ви помоля да не го обръщате на чат!

head_hunter

15.10.05
00:00

[quote author=“bolkers”]Mayhem щом стажа ти е малък упражненията трябва да са ти 2 макс-за предпочитане едно :wink:
примерно:
  трицепс
френско
  бицепс
сгъване от стоеж
:arrow:  :wink:

Ти си почитател на малкото упражнения за мускулна група както и малкото серии и малкото повторения (за последните 2 не съм 100% убеден, но за първото...)

XA

28.10.05
11:39

Искам да попитам ако пробвам сега по тая програма да тренирам за ръце.Смятам да тренирам бицепсите до краи докато нямам повече сила за тях, така смятам да правя и за трицепсите.Дали ще има ефект :?

FI

28.10.05
15:07

Аз имам малко над 2 години стаж, без прекъсвания и при мен най-добре за маса работи за ръце по 2 упражнения по 4 серии, от които 2 до отказ

28.10.05
17:57

[quote author=“XaMcTeP”]Искам да попитам ако пробвам сега по тая програма да тренирам за ръце.Смятам да тренирам бицепсите до краи докато нямам повече сила за тях, така смятам да правя и за трицепсите.Дали ще има ефект :?

недей смята така  :wink: чисто претрениране ..

XA

29.10.05
00:21

OK няма да карам по тая схема

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1