12.10.05
12:27
Здравейте искам да попитам следното нещо значи тренирам близо 1 година и забелязах че дясната ми гърда зе да изостава от към зарното и леко в канала.Та искам да попитам как може да го корегирам или по точно да ги изравня!
Искам да ви благодаря предварително ще чакам с интерес да видя какво ще ме посаветвате !
незнам защо ти изостава едната но ако качиш още маса би трябвало да се изравнят :wink:
Трябва да знаеш че човешкото тяло в никакъв случаи не е симетрично.Постигането на симетрия е и главната цел на нашия спорт.Въпреки това дори Мр Олимпия не е изцяло симетричен и ако някои твърди обратното бих му се изсмял.Малко са хората които могат да се похвалят с добра симетрия(аз също не съм от тях въпреки годините тренировки).Сравнително симетрични културисти са Декстър Джаксън,Флекс Уилър.Да ти кажа ако имаш изградена масива мускулатура асиметрията няма да личи чак толкова.А имай предвид,че тези които не тренират никога не забелязват примерно,че едната ти ръка е 1см по-голяма или едната гърда не толкова “повдигната”.Аз също те съветвам да качиш малко маса и нещата ще стоят по балансирани(или поне ще изглежат така) :)
12.10.05
17:58
ахам и и аз от 1 година тренирам и едната ми ръка изостава от другата :shock:
Благодаря за инфото сега ще наблегна да кача някой друг килограм понеже лятото нямах възможност зарди това че работех и след отслабането което стана през лятото близо 4 килограма забелязах тази разлика !
стреми се да вдигаш равномерно със 2те ръце за изравняване на размери се препоръчват упр с дъмбели
14.10.05
20:01
Абсолютно вярно! Упражненията с щанга може да задълбочат дадена диспропорция, защото по- силната част поема процент от натоварването и така “помага” на по-слабата да вдигне тежестта.
След първото базово упр. с щанга прави 2-3 упр. с дъмбели.
Успех!
на мен лявата ръка ми е по-слаба от дясната,но мисля че ако вдигам известно време малко повече с лявата ще оправя проблема.а иначе на мен гърдите ми вървят нормално засега.не са ми кой знае какви,но всеки ден правя лицеви опори.между 3 и 5 серий по 10-15.
[quote author=“Leldorin”]на мен лявата ръка ми е по-слаба от дясната,но мисля че ако вдигам известно време малко повече с лявата ще оправя проблема.
Аз мисля, че това ще е голяма грешка. Ще се получи обратния ефект.
[quote author=“UnnORmaL~”]Здравейте искам да попитам следното нещо значи тренирам близо 1 година и забелязах че дясната ми гърда зе да изостава от към зарното и леко в канала.Та искам да попитам как може да го корегирам или по точно да ги изравня!
Искам да ви благодаря предварително ще чакам с интерес да видя какво ще ме посаветвате !
Замести лостовете с дъмбели и с изоставащата гърда прави 2-3 повторения повече, но със същата тежест.
[quote author=“Leldorin”]на мен лявата ръка ми е по-слаба от дясната,но мисля че ако вдигам известно време малко повече с лявата ще оправя проблема.а иначе на мен гърдите ми вървят нормално засега.не са ми кой знае какви,но всеки ден правя лицеви опори.между 3 и 5 серий по 10-15.
е кога да расте тоя мускул като всеки ден го тренираш ?