21.05.13
14:02
Хора,имам нужда от помощ. При направата на бисквитена торта с нишесте и при направата на макарони на фурна с мляко и яйца,в кой момент е най-удачно да се сложи стевията?
Моята е стеовизид-бял прах.
Аз бих се притеснила повече за нишестето и млякото. ;)
Със термичната обработка на стевията не би трябвало да има проблем, след като се продава и под формата на чай.
Мнението беше редактирано от Margi на 21.05.13 14:04.
Аз бих се притеснила и за бисквитите, нали бисквитена ще е тортата ;) прочети само съдържанието на тия Закуска ( ако с тях ще правиш де ) :)
Правя с Роден край...Ми като ми се яде :D…..
Ся ще ме накарате да си опека бисквити и да си направя млечен крем и накрая торта..И пак ще има кусури (headbang)
Отклоняваме се от темата, но: нишестето - преработен прост въглехидрат; млякото - ами...мляко, нека не започваме темата “за или против млякото’.
И двете подложени на термична обработка не са оферта за здравословно похапване, а това с какво ще ги подсладиш няма почти никакво значение, защото нишестето в тялото ти ще се държи като захар, а млякото ако става за употреба самостоятелно, то подсладено и в комбинация с прости въглехидрати вече съвсем не е добър избор.
казано от Петър на 21.05.13, 14:13:
Аз пък мисля, че се притеснявате малко повечко :D
Ами, аз не се притеснявам, ама после току някой се оплаква, че яде здравословно, а пък имал мазнини, СПКЯ, висок естроген...
Мнението беше редактирано от Margi на 21.05.13 14:17.
Ми като ти се яде .. ЯЖ . От няколко парчета нито диабет ще хванеш , нито ще ти виснат паласки и глупости ...
казано от JulsaVena на 21.05.13, 14:18:
А за макароните на фурна-пулнозрънести-никой нищо не каза..
Пак са си прост въглехидрат.
21.05.13
14:20
Пълнозърнести, пълнозърнести, колко да са пълнозърнести?
Вървят екстра със сиренце и айрянче (y)
казано от Стоян на 21.05.13, 14:18:
Ми като ти се яде .. ЯЖ . От няколко парчета нито диабет ще хванеш , нито ще ти виснат паласки и глупости ...
Работата с храненето е, че ефекта от него не се вижда веднага, а действа с натрупване. После обвиняваме възрастта. :)
21.05.13
14:21
Направо замени макароните със зелен фасул. :D
(grin) Я сега и бобовите да оплюем...:D
Ох сега не знам вече кво да си направя..сладичко...
казано от CarnalK на 21.05.13, 14:21:
Стига бе - с тия млечни...:x :D
казано от JulsaVena на 21.05.13, 14:23:
Е, това да го каже човек, който има свободен и неограничен достъп до чист мед...нямам думи... :D :x
21.05.13
14:26
Какво пък им е на млечните? :D
21.05.13
14:27
казано от JulsaVena на 21.05.13, 14:23:
(grin) Я сега и бобовите да оплюем...:D
Бърка си мед с тахан и ядки.
(sun) Мед ..мед...ама той ми омръзва...:D
Не,сериозно....мисля да започна да се храня със слънчева енергия..Нали имаше такива ентусиасти..(wasntme)
казано от Petq Pavlova на 21.05.13, 14:26:
Какво не им е ...:D
21.05.13
14:28
казано от Петър на 21.05.13, 14:27:
казано от Petq Pavlova на 21.05.13, 14:26:
Какво не им е ...:D
Ами нищо стига да не прекаляваш с тях.
казано от Петър на 21.05.13, 14:24:
казано от CarnalK на 21.05.13, 14:21:
Стига бе - с тия млечни...:x :D
Cheat meal.
Иначе съм на стриктна диета от органични дълбоководни водорасли от островите Фиджи, водата си я топя от арктически айсберги, че да е възможно най-чиста, а в момента пиша посредством диви планински гълъби от пещерния ми комплекс в Хималайте, за да не се излагам на вредно лъчение от мобилни телефони, радио, телевизия и тн.
Значи с риск да ме помислите за извънземна..Тахан не обичам (wave)...Пък в комбинация с мед..Ми иде да стоя гладна с дни..
казано от JulsaVena на 21.05.13, 14:27:
Не,сериозно....мисля да започна да се храня със слънчева енергия..Нали имаше такива ентусиасти..(wasntme)
Ееее...храната далеч не е само печена и варена. Ако знаеш колко нови вкусове съм открила, откакто започнах да наблягам на суровата храна. А и разнообразието е наистина доста по-голямо отколкото в началото си мислех. :)
Мед, фурми, какао, плодове, ядки - такива чудеса можеш да сътвориш с тези продукти, че.... и то в суров и непреработен вид.
Въпрос на избор :)
При мен проблемът е,че пред вкуса на мазна пържола на скара или омлетче с масълце и сиренце..или сланинка..всички вкусове бледнеят..Искам и аз да наблягам на сурово,старая се,колкото мога.Но не искам да се отказвам от храните,които подлежат на термична обработка.
Знам,знам...(headbang)
21.05.13
14:35
CarnalK, твоят пост ме изпълни с възхищение. ХималаЙте е някакво незнайно за мен място.
печени филии с масло и мед, обикновени бисквити със заквасена сметана, мед с прясно или кисело мляко, нишестено кремче с мляко и захар-ей така от тенджерката още-моите изпитани предложения :)
казано от Queen Kobra на 21.05.13, 14:35:
CarnalK, твоят пост ме изпълни с възхищение. ХималаЙте е някакво незнайно за мен място.
Естествено! Неопетнено от човешка ръка (Най-вече тази на Климент) и правопис :D 100% еко-био-органично и сурово!
21.05.13
14:51
казано от JulsaVena на 21.05.13, 14:32:
При мен проблемът е,че пред вкуса на мазна пържола на скара или омлетче с масълце и сиренце..или сланинка..всички вкусове бледнеят..Искам и аз да наблягам на сурово,старая се,колкото мога.Но не искам да се отказвам от храните,които подлежат на термична обработка.
Знам,знам...(headbang)
А, защо и да трябва да се отказваш щом не искаш?!
Хубаво е да е балансирано.
21.05.13
16:47
казано от Стоян на 21.05.13, 16:40:
Сега последно ще ядем ли торта , или не ?
Стоянеее, на теб май ти се хапва тортичка, хмм ? :D
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 21.05.13 16:47.
Винаги съм се чудил като поствате толкова бързо в отговор някое меме, имате ли ги тия мемета на компютрите запазени (папчица с мемета примерно) или някак си ги намирате ултрабързо в интернет :D
Съвсем сериозно питам, аз никога не мога да намеря подходящо, камо ли толкова бързо :D.
Пардон за спама, ма ми е важно да попитам :D
Мнението беше редактирано от Петър на 21.05.13 16:52.
казано от Петър на 21.05.13, 16:51:
Винаги съм се чудил като поствате толкова бързо в отговор някое меме, имате ли ги тия мемета итам :D
От месеци го чакам този въпрос !
Намирам ги :D :D
П.С
Такава торта ми се яде
Мнението беше редактирано от Стоян на 21.05.13 16:58.
21.05.13
17:04
За тая торта съм ти казала нещо....
Иначе към Julsa, на мен сушените плодове доста добре ми засищат глада за сладичко :)
А иначе нишесте, направено като крем за торта с прясно мляко и с бисквитки, мммм (inlove) ... Нездравословни идеи мога да дам доста :D
Значи торта ще ядем,но утре ;) .Направих я,но нека да изстине и стегне хубаво и утре ще се лапа!
Съставките са нишесте банан с оцветител и ароматизатор; прясно мляко домашно от почти пресъхнала крава,стевия,бисквити Роден край със захар,консерванти,аромати и всички екстри на купешките бисквити и най-важното-домашно сладко от ягоди с много захар вътре :D
Не може само храна за тялото,трябва и за душата..Кво да се прави..така или иначе ще се мре :D
02.08.13
20:34
Доста интересна тема изрових. Как беше тортата да попитам ?
Аз не виждам лошо ако имаш добра активност(фитнес, кардио и т.н.), да си хапваш и забранени храни 1 или 2 пъти седмично.
Аз дори когато свалям в зареждащия ден се омазвам стабилно с каквото ми се яде и винаги на края на месеца съм с 5-6кг. надолу.
Друг е въпроса да не се яде торта 5х дневно.