05.08.13
09:20
Здравейте , кое е най - добре да приемам по (30-40-50гр) дневно след като се старая да се храня Г/Д като НВД ? Орехите , Бадемите или Стафидите? :)
Поздрави
05.08.13
09:21
Стафидите не са алтернатива на орехите и бадемите. Разгледай състава им и “леките” разлики в количеството въглехидрати. :)
05.08.13
09:29
При избор между орехи и бадеми - няма никакво значение, може и двете едновременно.
Стафидите са нещо съвсем различно.
Eми разгледах ги , орехите са по богати на мазнините отколкото на въглехидрати , а пък бадемите имат повече въглехидрати и по-малко мазнини .. А пък стафиди имат само въглехидрати доста ( 100гр - 75в) ... Незнам , двоумя се.
05.08.13
09:33
Това, което с Кольо искахме да ти кажем, е, че бадемите и орехите са една група храни, а стафидите - съвсем друга. Дали ще избереш орех или бадем - по-скоро е въпрос на вкус, но моят съвет е да разнообразяваш. Каквито и да са ядките, писват след редовна консумация.
Явно според мен най-добре е бадемите , защото на 50гр( имат около 10гр въглехидрати и окло 25гр мазнини , и то полезни мазнини ) . Изборът ми явно е Бадеми :))
+ това и бадемите имат белтъчини , ще ям бадеми докато не ми омръзне после ще мина на орехи , после може и малко на лешници !! :D
Благодаря ви много за бързите отговори !
Поздрави
05.08.13
10:25
В орехите има по-малко въглехидрати, по-малко белтъчини и повече мазнини от бадемите.
В стафидите има основно въглехидрати.
Разликата между орехи/бадеми и стафиди е огромна.
В стафидите също така има опасност да има добавена захар.
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 05.08.13 10:29.
казано от Petq Pavlova на 05.08.13, 10:25:
В орехите има най-малко въглехидрати и най-много мазнини.
В стафидите също така има опасност да има добавена захар.
Лол , ти ме уби :D , aз тея дни се разпрах да ям стафиди :D , аз избрах да ям бадемите , умерено количество полезни мазнини и умерено количество въглехидрати , според мен :)
Кои мазнини са полезни и кои вредни?
Мнението беше редактирано от Петър на 05.08.13 10:33.
05.08.13
10:33
казано от Венцислав Йоханов на 05.08.13, 10:29:
казано от Petq Pavlova на 05.08.13, 10:25:
В орехите има най-малко въглехидрати и най-много мазнини.
В стафидите също така има опасност да има добавена захар.Лол , ти ме уби :D , aз тея дни се разпрах да ям стафиди :D , аз избрах да ям бадемите , умерено количество полезни мазнини и умерено количество въглехидрати , според мен :)
Аз обожавам грозде, но стафидите са ми толкова гадни и гнусни. :D
Обърни внимание и на тиквеното семе има много добър състав.
05.08.13
10:36
казано от Петър на 05.08.13, 10:33:
Кои мазнини са полезни?
Както знаем, според диетолозите с подпухнали очи, които пушат по две кутии цигари на ден и гледаме често по телевизията само ненаситените в много малки количества разбира се. ;)
Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 05.08.13 10:36.
Петя вече ти отговори , иначе ако не беше отговорила щеше да видиш отговора на авторът ! ;)
До колкото аз знам :
Вредни : транс мазнините
Полезни - Омега 3 и Омега 6 ( в малки количества , може би ) - Без тях организмът ни не може да ги синтезира сам, затова задължително трябва да ги приемаме с храната. Най-богати на първите са рибеното, лененото и рапичното масло. Вторите се съдържат в слънчогледовото, царевичното, сусамовото олио и повечето ядки.
21.08.13
09:33
Стафидите наистина нямат нищо общо. Аз лично предпочитам бадемите