07.08.13
18:53
Защо в повечето мнения фъстъците не се препоръчват а фъстъчено масло е с повече положителни коментари, суровината така или иначе е една и съща?
Тъй като в нас имам 50 кила домашни фъстъци, и си правя фъстъчено масло, смилам фъстъците и после добавям краве масло и мед.
Ядките(бадеми,орехи и т.н) ми излизат доста солено около 15-16 лв килото.
Принципно фастъците ги водят канцерогенни,но имат куп други плюсове,разлика не би трябвало да има ако маслото е органично,т.е. да не са му добавяли излишни захари и сол.
п.с. 10 минути преди да видя темата,вече бях нагънал една хубава лъжица.
Захари и сол няма, тъй като аз си го правя и слагам мед и краве масло(немско).
07.08.13
20:37
#3
Щом имаш фъстъци у васи си ги яж спокойно. Това, че ти си правиш фъстъченото масло е много добре. Доколкото съм чел по темите не се препоръчват печени фъстъци, а твоите предполагам са сурови? Дже ти завиждам за 50-то килиграма фъстък. :D
Запичам ги за 10 мин във фурната.Иначе сурови фъстъци ако ям започва да ме боли корема,от фъстъчено масло досега такъв проблем не съм имал, пък и е по вкусно :)
07.08.13
21:02
#5
казано от Pavel на 07.08.13, 18:53:
Защо в повечето мнения фъстъците не се препоръчват
Защото повечето са печени, пържени или преработени с нещо, ако са сурови нищо им няма...
07.08.13
21:09
#7
казано от Pavel на 07.08.13, 21:01:
Запичам ги за 10 мин във фурната.Иначе сурови фъстъци ако ям започва да ме боли корема,от фъстъчено масло досега такъв проблем не съм имал, пък и е по вкусно :)
Няма лошо, че ги печеш. Аз винаги ги ям печени и проблеми не съм имал. Не вярвай на всичко написано по темите. ;)