Фъстъчено масло и фъстъци - разлики?

07.08.13
18:53

Защо в повечето мнения фъстъците не се препоръчват а фъстъчено масло е с повече  положителни коментари, суровината така или иначе е една и съща?
Тъй като в нас имам 50 кила домашни фъстъци, и си правя фъстъчено масло, смилам фъстъците и после добавям краве масло и мед.
Ядките(бадеми,орехи и т.н) ми излизат доста солено около 15-16 лв килото.

07.08.13
19:47

Принципно фастъците ги водят канцерогенни,но имат куп други плюсове,разлика не би трябвало да има ако маслото е органично,т.е. да не са му добавяли излишни захари и сол.
п.с. 10 минути преди да видя темата,вече бях нагънал една хубава лъжица.

07.08.13
19:49

Захари и сол няма, тъй като аз си го правя и слагам мед и краве масло(немско).

07.08.13
20:37

Щом имаш фъстъци у васи си ги яж спокойно. Това,  че ти си правиш фъстъченото масло е много добре. Доколкото съм чел по темите не се препоръчват печени фъстъци,  а твоите предполагам са сурови? Дже ти завиждам за 50-то килиграма фъстък.  :D

07.08.13
21:01

Запичам ги за 10 мин във фурната.Иначе сурови фъстъци ако ям започва да ме боли корема,от фъстъчено масло досега такъв проблем не съм имал, пък и е по вкусно :)

07.08.13
21:02

казано от Pavel на 07.08.13, 18:53:

Защо в повечето мнения фъстъците не се препоръчват

Защото повечето са печени, пържени или преработени с нещо, ако са сурови нищо им няма...

07.08.13
21:09

Аз сега си ги правя леко запечени(10 мин), това проблем ли е?

07.08.13
21:09

казано от Pavel на 07.08.13, 21:01:

Запичам ги за 10 мин във фурната.Иначе сурови фъстъци ако ям започва да ме боли корема,от фъстъчено масло досега такъв проблем не съм имал, пък и е по вкусно :)

Няма лошо,  че ги печеш. Аз винаги ги ям печени и проблеми не съм имал. Не вярвай на всичко написано по темите. ;)

07.08.13
22:21

Нали и за фъстъченото масло се пекат първо ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1