12.08.08
17:58
Какви тест. стимулатори сте ползвали, останахте ли доволни, с какво ги комбинирахте, постигнахте ли желаните резултати?
Много ми е интересно какви ще бъдат отзивите.. аз лично съм скептично настроен.. какво е вашето мнение?
Темата беше редактирана от death на 12.08.08 18:00.
12.08.08
18:15
Само да ти уточня,че има огромна разлика между тестостеронови стимулатори и прохормонални/простероидни продукти. Това са два типа продукти, които са напълно различни като механизъм на действие
12.08.08
19:27
Ъъ... никъде не пиша за прохормонни/простероидни продукти.. Въпроса ми е точно към тест. стимулаторите..
но благодаря все пак за разяснението..
Tribulus Terrestris - усеща се много добре, комбинации с креатинова матрица и азот. Не пиша фирми за да не излиза реклама. Но бяха качествени. От всичко това останах доста доволен - 3кг.
13.08.08
20:32
Аз съм много доволен от трибулус но смятам че с преписва в малки дози - 2 грама според мен са задължителни. Но тъй като се влияе от специфиите на храноссмилателната система, може само при мен да е така.
Трибулус по 250 мг. на всеки 10 кг. телесно тегло - резултатите бяха предимно в силата, но нищо особено.
14.08.08
06:57
а за по специфичните, като T-Bomb, Z-bol, Tribolan, Axis ?
някой останал доволен?
Tribulus - 1 g. на ден, никакви други добавки, отлични резултати в сила
Novedex XT - 3 седмици, 2 капсули на ден(минимално), лошо хранене и режим, малък спад в сила, не мога да преценя дали работи добре
Следващ избор: Tribulus + ZMA
14.08.08
08:08
казано от death на 14.08.08, 06:57:
някой останал доволен?
До няколко дена ще има ревю на Зибола с кръвен тест преди/след на тест, свободен тест и ZHBG. Същия човек беше пил и Т-бомб, но след цикъл със стероиди и се губи достоверността.
Очакваме също и кръвен тест на Триболан.
А аз вече си направих първия кръвен тест и утре започвам аксиса.
14.08.08
08:55
казано от iasen на 14.08.08, 06:36:
Трибулус по 250 мг. на всеки 10 кг. телесно тегло - резултатите бяха предимно в силата, но нищо особено.
Хм... не знам дали не съм очаквал прекалено много, но като приемах по 1250 мг, не усещах нищо. В момаента стандартно взимам по 2250 мг от този на Пийк и съм много доволен. Не би трябвало да от внушение, в първия случай се опитвах да си внуша ефкт, но такъв нямаше.
14.08.08
10:48
казано от Валентин Иванов на 14.08.08, 08:08:
казано от death на 14.08.08, 06:57:
някой останал доволен?До няколко дена ще има ревю на Зибола с кръвен тест преди/след на тест, свободен тест и ZHBG. Същия човек беше пил и Т-бомб, но след цикъл със стероиди и се губи достоверността.
Очакваме също и кръвен тест на Триболан.
А аз вече си направих първия кръвен тест и утре започвам аксиса.
Ще се радвам ако публикуваш резултатите.
14.08.08
17:58
Специално за tonu! Те могат да те вземат за рекламно лице на Tribulus! Един месец 3 кила,бреййй!! Не си ли се замислял, че може би тези 3 кг са вследствие на началния ти тласък в тренировките, което е абсолютно нормално. Сега не,че искам да обиждам, но Tribulus based products не оказват абсолютно никакво влияние върху покачването на мускулната маса, единствено помагат за стимулиране на либидото и евентуално увеличаване на силата, КОЕТО НЕ ОЗНАЧАВА УВЕЛИЧАВАНЕ НА МУСКУЛНАТА МАСА.
НЕ МЕ КАРАЙТЕ САМО ДА ВИ ПУБЛИКУВАМ ИЗСЛЕДВАНИЯ,ОТ КОИТО ЩЕ ВИ ХЛЪЧНАТ ЧЕНЕТАТА ;-P
Моите уважения, но по-горе е написано с какво е комбинирано така, че е напълно така. Човека пита за комбинации.
казано от tonu на 14.08.08, 19:10:
така, че е напълно така.
Директно за бисерите си мой човек :-) :-) :-)
14.08.08
19:41
казано от LawrenceTaylor на 14.08.08, 17:58:
Специално за tonu! Те могат да те вземат за рекламно лице на Tribulus! Един месец 3 кила,бреййй!! Не си ли се замислял, че може би тези 3 кг са вследствие на началния ти тласък в тренировките, което е абсолютно нормално. Сега не,че искам да обиждам, но Tribulus based products не оказват абсолютно никакво влияние върху покачването на мускулната маса, единствено помагат за стимулиране на либидото и евентуално увеличаване на силата, КОЕТО НЕ ОЗНАЧАВА УВЕЛИЧАВАНЕ НА МУСКУЛНАТА МАСА.
НЕ МЕ КАРАЙТЕ САМО ДА ВИ ПУБЛИКУВАМ ИЗСЛЕДВАНИЯ,ОТ КОИТО ЩЕ ВИ ХЛЪЧНАТ ЧЕНЕТАТА ;-P
Публикувай, ще ми е приятно.
Лорънс а продуктите от трибулус които усилват свободния тестостерон?
http://www.bodybuilding.com/store/clabs/blueup.html ?
казано от Vasko на 14.08.08, 19:40:
казано от tonu на 14.08.08, 19:10:
така, че е напълно така.
Директно за бисерите си мой човек :-) :-) :-)
Какви бисери бе, пубер.
Не знаех, че креатиновите матрици са Testosterone Boosters. Всеки ден научавам нещо ново в тоя форум...
Иначе сериозно, при 18-20 таблетки трибестан на ден основно заради естрогена се разводняваш хубаво и качваш за една седмица около 2 килограма пъпки по ръцете и гърба. Също така качваш и по някое друго кило на резултатите в тоалетната....
Колкото до изследванията, които е чел Lawrence са доста отрезвителни, както и тези за DHEA и конкретно те прекратиха манията ми по Тribulus.
Мнението беше редактирано от Кобра на 27.08.08 13:31.
казано от Кобра на 27.08.08, 13:21:
Не знаех, че креатиновите матрици са Testosterone Boosters. Всеки ден научавам нещо ново в тоя форум...
Иначе сериозно, при 18-20 таблетки трибестан на ден основно заради естрогена се разводняваш хубаво и качваш за една седмица около 2 килограма пъпки по ръцете и гърба. Също така качваш и по някое друго кило на резултатите в тоалетната....Колкото до изследванията, които е чел Lawrence са доста отрезвителни, както и тези за DHEA и конкретно те прекратиха манията ми по Тribulus.
Пича(Тону) е писал креатинова матрица, защото въпроса в темата е с какво са комбинирани тестостеронните стимулатори. А и той го разясни по-долу. Като сте кьорави купете си очила, за да не се изказвате друг път неподготвени.
Хитро да взимаш 20 таблетки трибестан, при макс доза 3-4 пъти по 3 на ден. Напълно в стила на други твои постове. А и трибестана е боклук като добавка по принцип, нищо общо с трибулус базираните американски продукти. Но благодарим, че ни поръси с мъдрост, и аз научавам нови неща от теб всеки път..
378 поста! Браво Бътхед! Скоро ще си най-уважавания дървен философ със завидни способности за заяждане. Ако искам ще си пия и по 50 трибестана защото търся кое работи и при какви дози. А това какво пише на листовката всички го знаем, аз лично го знам отпреди 10 години. Кои от нещата които казах за Трибестан не са верни според теб?
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10861339
Supplementation with tribulus does not enhance body composition or exercise performance in resistance-trained males.
Мнението беше редактирано от Кобра на 27.08.08 19:39.
да четох това преди време...но според мен е трябвало да направят тези изледвания с поне 20-30 мг на кг ...тези 3,21 на кг с които са го направили за един 80 kг атлет прави 256.8 на ден ,което според мен е твърде малка доза.
LoL, ти си знаел английски:)
От къде го изнамери това изследване ве, пич?:) От преди 8 години, не пише на колко години са изследваните, трибулуса какъв е(процент сапонини), 250 мг забеляза ли, че са дозите?(за сравнение на НАУ двете разфасовки са 500 и 1000 мг, и дават вариант 2 таблетки на 1000 мг), изобщо информация за изследване в 5 изречения и отдолу фундаментално умозаключение. Обаче тея в дясно в единия линк са по-хитри - тествали са някакви 20 годишни ръгбистчета и са стигнали до същия извод, не работи. Ми много ясно няма да работи, на 20 са.:) Ама кой съм аз да оспорвам заключенията на велики университетски умове...
Вероятно мога да ти намеря подобни изследвания за това, че триб работи, но това, което е по-важно е, че има десетки мнения по форуми потвърждаващи този факт. А и от собствен опит мога да кажа на 99% сигурност, че трибулуса освен за либидо и тонус работи и за сила(exercise performance.)Има наистина и десетки мнения, че не работи, но съм сигурен, че повечето са на хора на възраст около и под 20 години. Трябва да си някъде 24+, за да се усети ефект. Разбира се както при повечето добавки никой не може да ти гарантира, че ще работи във всички случаи и при всички хора. Но заключението, че не работи изобщо за сила пък е доста по-далеч от истината. За маса вероятно не, въпреки, че има логична индиректна връзка м/у сила - големи тежести - големи мускули.
Чел съм ти постовете, ясен си ми какво представляваш. Самият факт, че слагаш трибулуса и трибестана под общ знаменател..трибестан е евтиния бг боклук с 30 ст себестойност на кутия дето го има във всяка аптека. Дето излиза по-скъп от американските му еквиваленти, а е на 250 мг, без инфо за сапонини и по-малко таблетки в опаковка. Пий по 100 хапа на ден ако искаш, не ми дреме, после се чуди що ти излизат пъпки. И какъв естроген бълнуваш, това да не ти е стероид или щото го взимаш в стероидни дози сигурно. Вземи си естроген блокер заедно с трибестана, пак така - по половин опаковка на ден, да има. Те на етикета да си пишат к’вото си искат.
И какво се опитваш да ми кажеш с това 378 поста? Виж кога съм регистриран. Че ти ако го съпоставиш с времето от момента на регистрация май се оказва, че повечето в тази тема само са по-активни писачи. Смешен си.
28.08.08
06:06
Какъв е смисъла на темата???! Ако е за Tribulus, то реално въпроса тук е за какво се ползва тази съставка и по какъв начин. Ако е за повишаване на нивата на тестостерон в организма, то тогава вече какво да ви кажа епицентъра на разгвора се мести на светлинни години от Tribulus като добавка и всички продукти които го имат в състава си излизайки с гръмки заглавия здучащи екзотично и леко страховито като чели са някакъв натурален заместител на контролираните субстанции. Това е BS рекламна стратегия и 99% от потребителите се ловят като шарани на дървен чеп.
Tribulus се използва ефективно:
- след хормонален цикъл или терапия, за да възстанови тест нивата в организма.
- от лица претърпели заболявания пряко засягащи производството на тест ( напр. Заушка, но единствено след преминаване на болеста, не по време).
- от хора на възраст, която не им позволява да “вдигнат самолета” ефективно (след 35-40 годишна възраст).
Всичко останало е рекламна стратегия и нищо повече. Ако сте между 16-30 години и не попадате в по-горните три категории то тогава е абсолютно безмислено да взимате Tribulus, дори в някои случаи може да има нежелани странични ефекти.
Едни от бисерите, които са ми мн любими са:
1. “... този протеин/аминки ги чувствам много добре...” - пълна глупост; това просто няма как да стане
2. ” ... аз съм на 16-30 години и DHEA-та която взимам ми дейста мн добре...” - още една колосална глупост. 1-DHEA и 4-DHEA със сигурно ще ги усетите като ефект, но това вече не е DHEA-та, която е популярна у нас. Това са прозводни на DHEA с променена химична формула. DHEA-та е подходяща за мъже на възраст над 35 години.
Ето Ви повече инфо относно DHEA на този линк/пост http://www.bb-team.org/forums/viewthread/33848/
3. ЕТО ГО И НОВОТО ПОПЪЛНЕНИЕ: “... трибулуса ми дава мн сила и постигнах мн добри резултати с него...” - Обясних по-горе за какво се използват продуктите с трибулус, всичко друго е абсолютна заблуда и мн хора просто се хващат.
Не ме разбирайте погрешно, Tribulus Т. е уникална билка и използвана по предназначение, просто няма равна. Но тук пак повтарям по предназначение!!!!
P.S. Мненията изразени по-горе може да бъдат намерени навсякъде в нета под всякаква форма. Написаното от мен не цели да обиди никой или да го конфронтирам. В този бизнес сме от доста време, а в индустрията като цяло от 15 години с обменен и придобит опит предимно отвъд океана (САЩ). Написаното по-горе е чисто с информативна цел.
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 28.08.08 06:26.
Абе, Бътхед (много правилен ник си сложил), аз съм си завършил висшето образование на английски в английски университет, също така говоря още 2 чужди езика и съм сред най-младите мениджъри в България. Май друг е смешника в случая.
Мнението беше редактирано от Кобра на 28.08.08 10:02.
Значи мога да ти извадя десетки, да не кажа стотици мнения от форуми на хора, които казват, че трибулус(или трибулус базирани продукти) е предизвикал малко или голямо увеличение на силата. Нима твърдиш, че при всички тези случаи е налице placebo ефект?
Да, не предизвиква такова увеличаване на тестостерона както хормоналните препарати, но влияе по някакъв начин - дали на свободния тестостерон, дали да възстанови някакви естествени нива. Ето ти сам пишеш, че се прилага ефективно за възстановяване на тестостеронните нива след хорм.цикъл и при хора със занижени нива след болест, значи влияе.
Ще ти кажа на базата на какво твърдя, че при мен трибулус е проработил. Взимал съм го в продължение на 5-6 месеца(1000 мг на ден) с няколко почивки от по 2 седмици. През това време хранене и тренировка са били относително постоянна величина. Не съм взимал НИЩО ДРУГО освен протеин и малтодекстрин. За този период качих десетки килограми над максималните ми постижения до този момент на всички базови упражнения. Като в двуседмичните периоди на почивка от трибулус се усещаше минимално, но рязко и отчетливо понижаване на тонуса и силата. Ползвал съм не малко добавки, ако за някоя мога да твърдя със сигурност, че е проработила при мен това е тази. А това, което си го сложил в графата “бисери”, че всички сме заблудени и триб не работи е просто bul***t.:) Не твърдя, че работи във всички случаи, ако не си над 24-25 години, ако имаш естествено високи нива на тестостерон вероятно няма да работи. Виж ДХЕА-та е отделен въпрос, там съм съгласен, не съм ползвал, но по това, което съм чел няма и да пробвам. Но да се слагат ДХЕА и Трибулус под общ знаменател не е добра идея.
П.С. Аз си мислех, че това е форум за фитнес, а то било за мениджъри и полиглоти. Извинявай, Кобра, аз съм смешника:)
Мнението беше редактирано от butthead на 28.08.08 10:22.
28.08.08
11:22
Пак нещо ми се губи смисъла тук... за мен спортът, в който 90% от нас сме ангажирани до една или друга степен се състои от две неща!!
1. Покачване на сила
2. Покачване на “добро” тегло (Мускулна маса).
Повишаването на нивата на тестостерон в организма не на 100% са свързани с право порпоционалното покачване на силата. С други думи, определен човек може да повиши нивата на тест в организма си, но това не означава, че ще повиши силата му до степента на повишаване на нивата на тест. При положение, че нямате проблеми със секрецията на тест, то тогава какъв е смисъла. Има хиляди добавки които биха надскочили резултатите, които имате от трибулуса, когато нивата на тест са ви ОК. НО, мн са малко добавките които биха довели до нормализиране на нивата на тест в организма при наличие на занижена секреция и трибулуса е един от тях, един от най-добрите.
Разберете ме правилно, трибулуса като продукт е с оценка от мен АА+++, но когато се ползва по предназначение, иначе е просто прахосване на пари.
Ако взимате трибулус + 3-4 други добавки, как би могъл да бъдеш сигурен, от къде идва тази сила, на какво е резултат... всеки организъм реагира различно на добавки.
Основното е че мненията, които срещам тук са обвързани с покачването на сила, до известна степен, но и това е под въпрос. Интересното е че никой не споменава за видими резултати (физически) в резултат на употребата на трибулус.
И още нещо, след един период на прием на трибулус тялото привиква към външното стимулиране на секрецията на тест и при прекратяване на употребата му може да се появят анумалии от липсата на външен стимул на производството на тест, а това е мн опасно. Пак казвам тук, че повишаването на теста в организма на човек не означава автоматично, че и силата ви ще нарастне и в следствие на това вие ще тренирате по здраво и ще ставате по големи, нищо подобно, либидото и настроението ДА, но ако сте на определена възраст.
Мисълта ми е че този тип продукти са си за определена възраст и дай Боже всички я доживеем... нека не изпреварваме времето, ако това не е абсолютно задължително.
P.S. Относно за “Бисерите”... еми тези са ми любимите. Не са сложени под един знаменател продуктите... в интерес на истината дори няма връзка между примерите... просто ги срещам често и за това!
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 28.08.08 11:28.
казано от silabg.com на 28.08.08, 11:22:
Повишаването на нивата на тестостерон в организма не на 100% са свързани с право порпоционалното покачване на силата. С други думи, определен човек може да повиши нивата на тест в организма си, но това не означава, че ще повиши силата му до степента на повишаване на нивата на тест.
E, да. Последно бях на Novedex XT, дават го до 400% увеличение на тестостерона(кой знае дали е така). Не съм очаквал четворно увеличение на силата секи случай:) Много, много не го усетих ама ми куцаше хранене, възстановяване, всичко.
При положение, че нямате проблеми със секрецията на тест, то тогава какъв е смисъла. Има хиляди добавки които биха надскочили резултатите, които имате от трибулуса, когато нивата на тест са ви ОК. НО, мн са малко добавките които биха довели до нормализиране на нивата на тест в организма при наличие на занижена секреция и трибулуса е един от тях, един от най-добрите.
Не става въпрос за проблеми със секрецията на тестостерон, а за намалени естествени нива. Което от една възраст нататък не е рядко срещано явление, и не е нещо ненормално. Влияят вероятно стрес, умора и т.н. И просто трибулуса помага да се нормализират тези нива, което води до по-добър тонус, сила, sex drive. Не ставаш терминатор нали, сега ако буташ 150 на лежанка, триб. ти е като бонбонки тик-так - едва ли ще го усетиш. Ако питаме Недик сигурно и прохормоните са лимонада.
Да, ако нивата на тест са ти ок трибулуса няма да работи.
Ако взимате трибулус + 3-4 други добавки, как би могъл да бъдеш сигурен, от къде идва тази сила, на какво е резултат... всеки организъм реагира различно на добавки.
Напълно си прав. Аз затова по-горе подчертах, че не съм го взимал с нищо друго.
Основното е че мненията, които срещам тук са обвързани с покачването на сила, до известна степен, но и това е под въпрос. Интересното е че никой не споменава за видими резултати (физически) в резултат на употребата на трибулус.
Ми те видимите физически резултати са свързани най-вече с храненето затова. А храненето на повечето куца, включително и на мен напоследък. Само креатиновите матрици и такива като black hole продукти се сещам, които имат пряка връзка с масата. А, и гейнерите:)
И още нещо, след един период на прием на трибулус тялото привиква към външното стимулиране на секрецията на тест и при прекратяване на употребата му може да се появят анумалии от липсата на външен стимул на производството на тест, а това е мн опасно.
Да, те на почти всички тест. бустъри ги дават да не се взимат продължително време. На 2 месеца, 2 седмици пауза правя с Трибулус.
Пак казвам тук, че повишаването на теста в организма на човек не означава автоматично, че и силата ви ще нарастне и в следствие на това вие ще тренирате по здраво и ще ставате по големи, нищо подобно, либидото и настроението ДА, но ако сте на определена възраст.
М, не знам при мен работи. Има много мнения на хора, които казват, че за тях работи също. Индивидуално е вероятно. Има значение и марката, количеството, процент на екстракта.
Виж вече връзката здрави тренировки и обем тя не зависи вече от трибулуса, а от храненето както и от методиката на тренировката.
28.08.08
14:22
silabg не мога да разбера, защо твърдиш, че покачването на нивото на тестостерона нямало да качи силата и масата, като това е една от основните му функции. Ако това беше така, тогава защо толкова много атлети си инжектират чист тестостерон. Нещо не ми се връзват нещата. И казваш, за да има качване на маса и сила освен завишени нива на тестостерон трябвало и още нещо. Кое е това нещо? Боза?
п.п. И СТИГА СИ ПИСАЛ С ГОЛЕМИ БУКВИ. ДРАЗНЕЩО Е! ЗАЩОТО СЕ ВЪЗПРИЕМА КАТО КРЕЩЕНЕ.
Според мен сила бг говори за повишаване на тестостерона чрез трибулус а той не го повишава с незнам си колко стотин процента като при инжектирането а само в нормалните за тялото нива.затова и каза че работи най добре при занижена секреция.Това означава че ще ти върне теста на нормалното му ниво а не нещо в повече,и след като е в нормалните граници от там следва че няма да имаш това повишаване на сила и маса както при другият вариант(с инжекции).Но това е моето мнение...нека сила да ообясни по добре :)
28.08.08
16:37
Основната идея е,че Трибулус продуктите нямат въздействие върху масата и обема при хора с изградена вече мускулатура,а дори и при други к не чак сериозен напредък. Това,че някои тийнейджъри си въобразяват,че им действа не означава,че техният напредък се дължи на Трибулус. Нормално е когато си на 15-17 години и тепърва тренираш да растеш естествено,трибулусът няма никаква роля при това. Трибулус продуктите не помагат за изграждането на мускулна маса и обем. Може да има въздействие върху силата ,но не и върху масата и обемите!!!!!! Това е последния ми пост по темата!!! Предлагам модераторите да я заключат, защото стана досадно!!!
30.08.08
20:41
Ще цитирам едина реклама на MuscleTech :”Размера следва силата!” Само свободния тестостерон покачва силата, а от там и масата. Над 90% от тестостерона в тялото е сързан и неизползваем. Свободния тестостерон, който е необходим за мускулите е едва около 10%.
ЕЕееее, евала! Тъкмо ме осени мисълта за свободния тестостерон и с риск да си навлека още някоя друга псувня исках да драсна няколко реда, които виждам, че едва в последния пост са споменати. Първото е SHBG (Sex Hormone Binding Globulin) и разбира се свободния тестостерон. Много се съмнявам, че е нормална практика на някого от този форум да си прави изследвания на свободния тестостерон, аз лично многобройно съм си правил на общия. Така че едва ли можем да оценим научно ефекта от така наречените тестостеронови стимулатори. НО! Има едно голямо “НО”! Както каза Sila.BG никой не е доказал, че евентуално това покачване е свързано с покачване на масата. Първо заради SHBG и второ заради едно друго още по-важно нещо, наречено ХОМЕОСТАЗА. Тоест когато тестостеронът се повиши, повишава се и кортизола и естрогена и серотонина и куп други неща. В книгата си Chemical Muscle Enhancеment, Lrea е пресметнал, че натуралният културист може да пребори ХОМЕОСТАЗАТА с около 5кг годишно и сметката е за 200lb културист и при условие, че съумява да тренира и живее анаболно. Така че, нека без да отсичаме главата на индустрията за добавки умерено да кажем, че този тип добавки оказват положителен ефект върху режима ни, но и нека не се изхвърляме, че може да се разчита на тях за маса. Колкото до гръмките фрази “The secret Bulgarian weghtlifting weapon Tribestan”, “The Russian weightlifter’s secret Ecdysterone” и други маркетингови изказвания, тях ще оставя на западните ни колеги...
30.08.08
22:47
пичове..успокойте топката. Ако знаех, че толко ще се храните нямаше въобще да я пиша темата..
Аз имах предвид използвалите да напишат какво точно са използвали(марка, продукт), с какво са го комбинирали, какви резултати са имали..не се карайте повече.
31.08.08
02:41
Естествено по никакъв начин натуралните спортни храни и добавки немогат да се сръвнят с анаболните стероиди. Ефекта им е много по-бавен и по-малък, но е сръвнително безвреден. Отделен въпрос е , че всеки използва гръмки реклами, което мен лично много ме разсмива защото тийнейджърчетата веднага се палят и се ловят като каракуди по няколко на една кука. Нали за това е форума и темата в него за да обсъждаме ефекта и действието на препаратите за които се проявява интерес.
Кобра радва ме фактът, че се аргументираш и цитираш източниците си. Много хора тук само си плямпат и се сърдят ако им обориш мненито. Все пак има начини натурално да се потиска SHBG и да се забави ароматизацията на тестостерона. Всеки организъм обаче е строго индивидуален и на някои стимулаторите оказват по голям ефект, а на други незначителен. Много е важно също на каква възраст е индивида, ако е мжду 18 и 25 години тези стимулатори няма да имат почти никакъв ефект. Също така трибулусът няпълно самостоятелно няма чак такова действие каквото му приписват. А 5 кг. за мускули са си напълно постижими за 90 кг. културист за една година. Тук говорим за чиста мускулна маса, а не за общо покачване на тегло.
Мнението беше редактирано от Controlled Labs на 31.08.08 02:55.
Доста се чудех дали да си взема Трибулус,но след тази тема си направих изводите.Благодаря пичове!
казано от Viktor-88 на 08.08.13, 18:38:
Доста се чудех дали да си взема Трибулус,но след тази тема си направих изводите.Благодаря пичове!
От известно време съм на Tribulus, Nettle root, Rhodiola, ZMA и съм доста доволен ! Смятам, че сам по себе си трибулуса не си заслужава.
казано от AgBOKATA на 08.08.13, 22:26:
казано от Viktor-88 на 08.08.13, 18:38:
От известно време съм на Tribulus, Nettle root, Rhodiola, ZMA и съм доста доволен ! Смятам, че сам по себе си трибулуса не си заслужава.
И аз съм на мнение, че само трибулус не си заслужава. Минимум трябва да се добави едно ZMA, а за максимален ефект SERM или AI и SHBG блокер.
14.08.13
14:07
казано от Hvanatema на 14.08.13, 09:56:
И аз съм на мнение, че само трибулус не си заслужава. Минимум трябва да се добави едно ZMA, а за максимален ефект SERM или AI и SHBG блокер.
Вместо ZMA по-скоро D-AA. Иначе употребата на SERM за увеличаване на ендогенния тест е малко спорна. Самия израз SERM ИЛИ AI е грешен. А AI за тази цел е по-скоро задължителен. ;)
казано от Veso Pervazov на 14.08.13, 14:07:
казано от Hvanatema на 14.08.13, 09:56:
Вместо ZMA по-скоро D-AA. Иначе употребата на SERM за увеличаване на ендогенния тест е малко спорна. Самия израз SERM ИЛИ AI е грешен. А AI за тази цел е по-скоро задължителен. ;)
D-AA е също перфектно допълнение ;) Както се казва винаги може да се добави и още нещо, но всичко зависи от финанси, опит, знания и желание.