Какви са недостатъците.........

16.10.05
08:16

Поздрави на всички здрави пичове(обръщам особено внимание на думата “здрави”, не “напомпани хапове”). Ще ви помоля само за едно нещо - да ми кажете всичките недостатъци на тази програма:

Понеделник - Крака (Клякане с щанга зад врат, Бедрено разгъване, Бедрено сгъване, Мъртва тяга с дъмбели)
Четвъртък - Крака (30 минути бягане, Клякания, Пистолет, Скачане на въже, Lateral Cone hop)
Вторник - Гръб, трицепс, врат и трапец, рамо (Набирания, Придърпване на вертикален скрипец, Гребане с щанга, Гребане с T щанга, Привеждане на ръцете на горен скрипец от стоеж, Раменни преси, Изтласкване на щанга от лег с тесен хват, Френска преса)
Петък - Гръб, трицепс, врат и трапец, рамо (Мъртва тяга, Гребане с дъмбел, Придърпване на долен скрипец, Навеждане с щанга, Гръбни преси/хиперекстензии, Повдигане на щанга до брадата –“вертолет”, Повдигане на ръцете напред с дъмбели, Разтваряне на ръцете встрани с дъмбели, Трапецовидно повдигане на рамене с дъмбели)
Сряда - гърди, бицепс, корем, предмишница (Разгъване на портален скрипец - кросоувър, Кофички, Мокри кофички, Пек-дек, Скотово сгъване, Повдигане на краката)
Събота - гърди, бицепс, корем, предмишница (Флайс-сгъване на дъмбели от лег, Лицеви опори, Бицепсово сгъване с щанга, Бицепсово сгъване с дъмбели, Коремни преси, Сгъване и разгъване на китките с щанга)

Неделя - почивка

RO

16.10.05
10:33

Значи здравей първо. Искам да те попитам от кога тренираш , понеже ми се стори да почиваш само в неделя е направо налудничево.
Целта ти мускулна маса ли е ?

RE

16.10.05
10:39

един мускул не се тренира 2 пъти в седмицата особенно като си начинаещ.
и използвай 3дневен сплит.

16.10.05
11:30

Здравей и от мене
и мн се извинявам ако ще ти се нафлуди темата, ама може ли някой да ми обясни,ако трябва и на лс, какви са тези упражнения:Пистолет, Lateral Cone Hop, Мокри Кофички.
Благодаря предварително

16.10.05
14:54

Здрасти и от мене.Да важно е да се знае колко стаж имаш,но при положение,че искаш съвети относно програмата си правя изводи,че не е много голям.Тази програма е изумително натоварваща и от нея според мене няма да видиш много полза.Верно,че много профи състезатели тренират като почиват 1 ден в седмицата(дори и Колман) но при тебе тва няма да работи,поради куп причини.Освен това гледам че си “пуснал” краката в 2 последователни дена.Това е похват,който някои по-напреднали културисти използват за определен период предимно за големи мускулни групи с цел стрес и евентуално нарастване.Не знам но си мисля,че си взаимствал тази програма или поне част от нея от някъде,където е представено,че тя работи.Това сигурно е така,но се съмнявам,че ще работи и за тебе.Аз не зная как тренираш и как се възстановяваш,но ще ти препоръчам да тренираш не повече от 4 дена седмично,като подходяща програма можеш да намериш в сайта.Разбира се всичко което съм казал по горе няма да важи ако не съм бил прав и ти си с много повече стаж и по-големи цели отколкото съм предполагал.В такъв случай може да тренираш като състезател и забравяш всичко казано дотук:)

16.10.05
15:31

Програмата не струва. Не се тренира 6 пъти седмично, освен ако не си Рони Колман, не взимаш неговата химия и нямаш неговите 30 години стаж ;)
Аз лично препоръчвам 3 пъти седмично. Може да направиш двоен сплит като начало, тоест, разделяш тялото на две и тренираш половината в едната тренировка, другата половина в другата. По 1 - 2 упражнения за мускулна група. В краен случай, при правилно комбиниране на мускулните групи би могъл да тренираш по два пъти седмично всяка, или 4 пъти седмично общо, но трябва така да се комбинират, че да не се натоварват частично в другите тренировки, нещо, което не е изпълнено в твоята програма. Помвисли малко - във вторник правиш гръб и трицепс. При тази тренировка се натоварва и бицепса, а и частично гърдите (при бутането с тесен хват). На следващият ден имаш гърди, чиято тренировка зависи силно от раменете и трицепса, които вчера си тренирал и не са готови за ново натоварване. Също товариш и бицепса, който още не си е починал от вчерашната тренировка за гръб. С една дума - тренираш отново същите мускули, които и вчера си правил и се получава тотално претоварване!

Единственият начин това да не стане е комбинирането на бутащи мускули в едната тренировка и дърпащи в другата или разделяне на тялото на горна и долна част. При това упражненията не трябва да са ти повече от 1 - 2 за група. По твойто разделяне ще ти трябва минимум 1 ден почивка след всяка тренировка, и пак може да са ти много упражненията!
Не ми харесва и изборът на упражнения и подреждането им. За гърдите се започва със вдигания на щанга или дъмбели от лег/ полулег, и чак след това се правят кросовъри и пек - дек. А аз изобщо препоръчавм да не се правят такива упражнения, когато търсиш маса или докато не напреднеш достатъчно, а да се концентрираш на основните - вдигане на щанга и дъмбели, които изобщо отсъстват от програмата ти.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1