11.08.13
05:43
Здравейте, имам един въпрос към всички вас!
На 15 години съм, 52 килограма, 166 сантиметра висок.
Тренирам от около 3,4 месеца и въпроса ми е следния:
Искам да кача маса по всички мускулни групи но главно по ръцете. Сега започвам програма на основата на базовите упражнения с 5 дневен сплит. Тоест всеки ден по 1 мускулна група. Но се чудя дали да тренирам и ръцете в 5-тия ден, защото прочетох доста статии и в повечето пишеше, че само с базови упражнения без тренировка на ръце, ръцете пак растат. Защото досега ги тренирах само в Понеделник но имам добавен само 1 сантиметър. Ето я и програмата, която си съставих:
Понеделник:
Лежанка 3х12;
Пулоувър 3х12;
Флайс 3х12;
Вторник:
Клек с дъмбели 3х12;
Напади с дъмбели 3х12;
Повдигане на пръсти с дъмбели 3х12;
Сряда:
Гребане с дъмбели 3х12;
Мъртва тяга 3х12;
Набиране 3х12;
Четвъртък:
Раменни преси 3х12;
Раменно разтваряне встрани 3х12;
Раменно разтваряне напред 3х12;
Та дали в Петък да сложа по 2 упражнения за бицепс и трицепс, или да преместя тренировката за рамо в Петък, така че да имам поне 48 часа почивка на ръцете през тренировка, защото в Понеделник ги натоварвам при 3-те упражнения и после в Сряда.
Благодаря предварително! :)
11.08.13
12:17
Избери си тридневен сплит, на този етап не мисля, че имаш нужда от четири последователни тренировки. Ръцете, да хубаво е да се тренират, но при всеки е различно как и дали в отделен ден бицепс и трицепс, или разделени в другите мускулни групи. Та сега влез в сайта, намери програми за начинаещи, при тридневен сплит и започни да тренираш както е описано в самата програма.
Изключително важно е да се храниш правилно, така че ако искаш напиши тук през деня как се храниш, за да може някой да ти помогне със съставянето на хранителен режим :)
Поздрави!
Може да не отделяш отделен ден за ръце, а просто в тренировката за гърди и гръб да вмъкнеш по 4-5 серии бицепс(гръб) и трицепс(гърди)
Избери си тридневен сплит, той ще е най- подходящ за теб. 4 и 5 дневните са си за доста напредналите. Тренирай през ден.
Понеделник- гърди и трицепс
Сряда- гръб и бицепс
Петък- рамо и крака
нещо подобно...
Като си вмъкваш базовите упражнения и след това по някоя й друга серия за бицепс или трицепс.
14.08.13
01:23
Благодаря ви за отзивите. :) Сега си съставих нова програма и тя изглежда така:
Понеделник:
Лежанка 3х12;
Пулоувър 3х12;
Флайс 3х12;
Концентрично сгъване с дъмбел 3х12;
Сряда:
Клек с щанга 3х15;
Напади с дъмбели 3х15;
V-Преса 3х15;