07.08.13
16:22
Здравейте
Първо да се представя на 17 години съм (12 клас) 79 кг. и около 183см висок (Може вече да е и повече) .Тренирах волейбол , но отбора ми е меко казано в застой в момента, та започнах да тренирам сам - фитнес, пиометрични упражнения и т.н. Напоследък започнах да имам проблеми с възстановяването и реших да се обърна към добавките.По принцип целите са ми свързани с увеличаване на силата и леко намаляне на килограмите може би до 75-76кг.Във Фитнес следвам тази програма: http://www.bodybuilding.com/fun/kris-gethin-12-week-daily-trainer-intro.html
Та въпроса ми е - Според програмата по-горе трябва да пия протеин , насочил съм се към този продукт: http://shop.bb-team.org/bsn-syntha-6?sku=76 но не съм сигурен дали е подходящ или не , и за това ми е интересно какво мислите за Syntha 6?
Другия ми въпрос е как точно трябва да го пия и в какви дози дневно , на едно място четох че трябвало грам протеин за кг. тегло.
Но тук идва и фактора пари , защото нека да кажем че да купувам такъв протеин на всеки 15 дни е нереалистично за мен.
Извинявам се ако темата се получи много дълга
И благодаря на всички които ще си правят труда да я прочетат
Темата беше редактирана от ElMatador на 07.08.13 16:23.
07.08.13
16:26
Здравей, с какъв бюджет разполагаш на месец? Мисълта ми е, ако Синтата е непосилна, не я мисли нея, а според финансите избери протеин от порядъка на 2 кг месечно.
казано от Димитър Михайлов на 07.08.13, 16:26:
Здравей, с какъв бюджет разполагаш на месец? Мисълта ми е, ако Синтата е непосилна, не я мисли нея, а според финансите избери протеин от порядъка на 2 кг месечно.
Честно да ти кажа нямам някакъв точно фиксиран бюджет , но и имаики предвид възможностите ми не бих могъл да отделям повече от 50-60 лв на месец.
07.08.13
16:39
1гр протеин на килограм тегло е ОБЩИЯТ протеин за деня - тоест включващ този от храната + този от добавките. На твоите килограми това е еквивалентно на 10 яйца за деня или 300-400гр свинско. Не е непостижимо, според мен трябва да наблегнеш на храна, ще ти излезе по-рентабилно, а и добавките са крайна мярка :)
казано от Херцог Трън на 07.08.13, 16:39:
1гр протеин на килограм тегло е ОБЩИЯТ протеин за деня - тоест включващ този от храната + този от добавките. На твоите килограми това е еквивалентно на 10 яйца за деня или 300-400гр свинско. Не е непостижимо, според мен трябва да наблегнеш на храна, ще ти излезе по-рентабилно, а и добавките са крайна мярка :)
Благодаря за това пояснение за протеина, не бях чувал за това до сега. А относно това че протеина е крайна мярка съм абсолютно съгласен , само че аз имам поне години и половина плътен стаж в фитнеса , а и също така поне година в силовите тренировки и тичането от сорта на jogging.Но в момента тренирам 2 пъти дневно и силата понякога не ми стига - това е по принцип причината поради която искам да го взимам.
П.С. А какво е твоето мнение за този протеин конкретно ?
07.08.13
17:01
Не си дал никаква информация за храненето си => дай, за да получиш по-адекватен съвет. Година и половина стаж не е особено постижение, нито пък значи, че трябва да си вземеш добавки. Също така от тренировка до тренировка има разлика. Не виждам нещо особено в тренировъчната ти програма, видях че няма клек и тяга включени => програмата не струва ;)
Конкретно за синтата - това не е чист протеинов продукт - в доза от 44гр имаш едва 22гр протеин, а освен това имаш 14гр въглехидрати и 6гр мазнини. Лично бих казал, че аз усещах сравнително добро възстановяване, но ако можех да се върна назад не бих си го взел, защото качество спрямо цена не си заслужава според мен.
казано от bicepcurl на 10.08.13, 15:41:
По мое мнение синтата наистина не е най-рентабилния избор. Малко протеин на такава голяма доза. Общо взето, ако искаш да се поглезиш с вкусен и гъст шейк - става. За неовкусените неща не всеки може да ги понесе. Който не е пил левцин или цисус на Примафорс, той не знае. Тия Бълк скоро ми влезнаха в полезрението, разгледах им сайта, но чакам малко повече отзиви. Бих те посъветвал да си вземеш чист протеин, без въглехидрати.
Повече от половин година съм на Бълк паудърс и съм много доволен. Горещо ги препоръчвам. Приятелите ми също са доволни. Пил съм суроватката и млечния протеин, креатина, бца-то (най-доброто за мен) и глутамин пептидите. Отлични продукти на страхотни цени. Вече останалите неща под формата на хапове и бустери само от САЩ :)
Дигнал съм мерника на омега 3 и креатин хидрохлорид.
Единствен минус определям липсата на мерилка и по-скъпата доставка за малък ордер. Всичко друго е 6 !
казано от Петърч 1 на 10.08.13, 17:12:
Вече има Bulk Powders в сила бг. Много хубаво че ги пуснаха и тук.
Добра реклама правиш, но по-евтино ще ти излезе да си ги поръчаш от Англия ;)
11.08.13
12:38
Пии BCAA + глутамин ,особенно подходящ при сваляне на килограми.но е важно да приемаш необходимата доза.не по малко.може да си намериш за 50 60 лв добри.
казано от Херцог Трън на 07.08.13, 17:01:
Не си дал никаква информация за храненето си => дай, за да получиш по-адекватен съвет. Година и половина стаж не е особено постижение, нито пък значи, че трябва да си вземеш добавки. Също така от тренировка до тренировка има разлика. Не виждам нещо особено в тренировъчната ти програма, видях че няма клек и тяга включени => програмата не струва ;)
Конкретно за синтата - това не е чист протеинов продукт - в доза от 44гр имаш едва 22гр протеин, а освен това имаш 14гр въглехидрати и 6гр мазнини. Лично бих казал, че аз усещах сравнително добро възстановяване, но ако можех да се върна назад не бих си го взел, защото качество спрямо цена не си заслужава според мен.
Да прав си забравих да дам информация за храненето ми
Значи следвам този режим : http://www.bodybuilding.com/fun/gethin-nutrition-plan.html
Той си върви в комплект с програмата
Калорийния баланс които се опитвам да постигна е около 2800 кал. разделени в 6-7 хранения на ден , което прави по около 400кал на хранене
Казах 6-7 хранения защото ми е много трудно да направя тези две хранения които са преди обяда
А по принцип BMR ми е ако 3700кал (в момента) , през останалото време от годината ми е около 3300кал
казано от Мирослав Василев на 11.08.13, 12:38:
Пии BCAA + глутамин ,особенно подходящ при сваляне на килограми.но е важно да приемаш необходимата доза.не по малко.може да си намериш за 50 60 лв добри.
По принцип BCAA-то е една от основните причини поради която си взимам протеин.
А и днес се спрях на този протеин: http://shop.bb-team.org/syntrax-whey-shake?sku=816
Получих няколко добри мнения от мой познати за него , вие какво мислите.
П.С. Опс двоен пост
Мнението беше редактирано от ElMatador на 11.08.13 21:58.
11.08.13
22:03
Миналата година пих от него, определно съм доволен. Стойностен продукт на добра цена и приятен на вкус!