Ново начало за един Ектоморф

Темата е заключена.
Прескочи до:

10.08.13
18:40

Здравейте ,

След година +++ Тренировка по Залите ... лутане , изпробване на различни Програми и в последствие смешни резултати реших да си направя нов Дневник за стимул и мотивация .
Бях на прага да се откажа от яд че не се получава с “Мръвката по Кокалите”  за над Година Тренировки но в крайна Сметка - Never give up !

Малко информация за мен :

Години :30
Ръст : 178 см
Кг :80/81

Размери :

Гръдна Обиколка : 106
Талия :100
Ханш: 95
Ръка/Дясна : 35.5
Предмишница/Дясна: 30
Бедро/Дясно:59

Тип Тяло : Ектоморф .. и то със Корем .
Мда .. грозна гледка .. Skinny Fat Чичка със Коремче ...

Относно Тренировките : До сега съм правил класически 3 - дневни Сплитове за Маса със 8 повторения и 2 пъти 5х5 .
За сега съм на 3 Дневен Сплит и ВВД Хранене във Тренировъчен и РБД/НВД във нетренировъчни Дни

Тренировъчният ми сплит изглежда по следният начин :

Понеделник

Гърди / Трицепс

Лег 4х10
Подвигане на Дъмбели от наклон 3х10
Флайс 3х12
Кофички 3х макс

Лег с тесен хват 3Х10
Френско 3х10
Скрипец или разтягане на Дъмбел над Глава : 3хмакс

Сряда

Гръб / Бицепс

Придърпване на вертикален скрипец 4х10
Мъртваа Тяга 3х8
Гребане с Щанга 3х10
Придърпване на долен скрипец 3х10

Сгъване за Бицепс със прав Лост (изправен) 3х10
Сгъване за Бицепс със крив Лост (седнал) 3х10
Концентрично 3хмакс

Петък

Крака / Рамо

Клек 3х 8-10
Бедрено разгъване 3х10
Бедрено сгъване 3х10

Военна преса 4х8
Разтваряне на Дъмбели в страни 3х8
Вертолет 3х 8-10

Допълнително правя и PLP понеже действало добре на Ектоморфи

Това е за мен .
Ще се радвам на всякакви съвети и препоръки

Темата беше редактирана от Ectobelly на 10.08.13 18:56.

10.08.13
18:59

29.07,2013

Гърди и Трицепс

Лег 4х10 50 кг
Подвигане на Дъмбели от наклон 3х10 16кг
Флайс 3х12 10кг
Кофички 3х макс

Лег с тесен хват 3Х10 40 кг
Френско 3х10 24 кг
Разтягане на Дъмбел над Глава : 8/6 със 18 кг и 8 със 16 кг

Мнението беше редактирано от Ectobelly на 10.08.13 19:02.

10.08.13
19:01

31.07.2013

Гръб и Бицепс

Придърпване на вертикален скрипец 4х10 45/50/50/50
Мъртваа Тяга 3х8 60/70/70
Гребане с Щанга 3х8/8/6 50
Придърпване на долен скрипец 3х10 45

Сгъване за Бицепс със прав Лост (изправен) 3х10 20 кг
Сгъване за Бицепс със крив Лост (седнал) 3х10 24 кг
Концентрично 2х8 7 кг 1х6 6 кг

Мнението беше редактирано от Ectobelly на 10.08.13 19:02.

10.08.13
19:04

02.08.2013

Крака / Рамо

Клек 3х 8 60 кг (до долу)
Бедрено разгъване 3х10 45кг
Бедрено сгъване 3х10 50кг

Военна преса 3х8 30 кг
Раменна преса 3х6/5/5 14 кг
Вертолет 3х 8 30 кг

10.08.13
19:07

05.08.2013

Гърди и Трицепс

Лег 10/10/10/6 54 кг
Подвигане на Дъмбели от наклон 3х8 16кг
Кофички 8/7/6

Лег с тесен хват 6/6/6 40 кг
Френско 3х10 24 кг
Разтягане на Дъмбел над Глава : 8/8/6 18 кг

Мнението беше редактирано от Ectobelly на 10.08.13 19:07.

10.08.13
19:09

07.07.2013

Гръб и Бицепс

Придърпване на вертикален скрипец 4х10 50/50/50/50
Мъртваа Тяга 3х8 60/70/75
Гребане с Щанга 3х8 50
Придърпване на долен скрипец 3х10 45

Сгъване за Бицепс със прав Лост (изправен) 6/6/6 24кг
Сгъване за Бицепс със крив Лост (седнал) 6/6 24 кг + 6 със 22 кг
Концентрично 2х8 7 кг

Мнението беше редактирано от Ectobelly на 10.08.13 19:09.

10.08.13
19:11

09.08.2013

Крака / Рамо

Клек 2х8 60/65 и 1х6 70кг
Бедрено разгъване 3х10 50кг
Бедрено сгъване 3х10 50кг

Военна преса 4х8 34 кг
Разтваряне на дъмбели в страни 3х8 7кг
Вертолет 3х8 30 кг

10.08.13
21:42

Тежестите са заедно с лоста,нали? Ако е тъй трябва да увеличиш още малко силата. За да има по-добро напомпване и мускулна хипертрофия. Все пак 1 година е сравнително малко време. Винаги ли правиш точна бройка повторения в сериите,примерно 3х8 или 3х10?

10.08.13
21:46

Пич, не се отказвай! Форума е с теб! :)

Късмет братле :)
Опиши как се храниш през дните, така по-компетентните съфорумници могат да ти дадат съвет, как да оправиш храненето с цел да постигнеш резултатите, които гониш.

11.08.13
11:31

казано от Миро на 10.08.13, 21:42:

Тежестите са заедно с лоста,нали? Ако е тъй трябва да увеличиш още малко силата. За да има по-добро напомпване и мускулна хипертрофия. Все пак 1 година е сравнително малко време. Винаги ли правиш точна бройка повторения в сериите,примерно 3х8 или 3х10?

Здравей Миро ,

Да , Тежестите са заедно с Лоста .
Имах малко повече от месец пауза и силата ми е поспаднала с около 20 % но след всяка Тренировка се възвръща малко по малко .

Относно Повторенията : да , гледам да правя 8-10 Повторения . Дори съм чел ,че при Ектоморфите оптималния брой е 10-12 .
Идеята е , че когато стигна 4х10 или съответно 3х10 на едно Упражнение с Х Тежест , значи ми става леко и трябва да кача работните Килограми . След като кача Килограми съответно бройката на повторенията ми намалява на 6-8 ... и така докато стигна отново 10 .

Преди едномесечната пауза и моят “restart” правех упражненията със 6-8 повторения . Сега искам да видя как ще ми подействат “десятките” :)

Прави сериите в прозореца от 40 до 70 секунди, до колкото съм запознат така се стимулира растежа на мускула и това е прозореца на максимална хипертрофия. При серии под 30 секунди се стимулира силата, а над 70 издръжливостта, предполагам че това е пряко свързано с вида на мускулни влакна изграждащи мускулатурата на тялото. Ако не съм прав, надявам се някои да ме поправи.

Много се отклоних... та идеята ми е прави със средни килограми, по 8-10 повторения като се стремиш всяко от тях да бъде по 5 секунди. Давам ти пример:
Лежанка 4 серии, първата ти е загряваща с тежест около 50% от максималната ти, правиш по 12 повторения като се стремиш да вдигаш самата тежест 2 секунди, задържаш я в горната точка една секунда и се стремиш 2 секунди да пускаш тежестта.
Втората ти серия, вработваща, с тежест около 75% от максимума ти, 10 повторения, пак същата схема.
Трета и четвърта работна, стремиш се да направиш между 8-10, пак по същата схема.

В началото е много терсене, защото си свикнал да правиш по един начин упражнението, а сега трябва да попромениш някои работи, което се отразява и на работните килограми, но не се притеснявай винаги съм бил на мотото, че техниката е по-важна от килограмите.
Поздрави!

P.S. Надявам се някой от по-разбиращите да ме поправи, ако греша, за да не заблуждавам човека :)

Gogo

11.08.13
12:38

Клякаш ли до долу? Нещо разминаване в ханша и талията виждам.
Повторенията, които описваш с дадената тежест, макс ли е за всяка серия?
Една година без резултат е повече от ясен показател, че нещо определено не е наред.

По-горе имаше върпос за храненето ти, на какво прилича?

Вместо да пробваш по 10-12 повторения, пробвай с 3-5 на макс. Увеличи работната тежест, трябва ти сила.
Даже не знам дали в твоя случай е подходящо да разделяш отделните мускулни трупи в отделни дни.

Явно трябва да пробваш нещо различно. 3 пъти в седмицата клек, тяга, раменна, лежанка, набиране, кофички. От 3 до 5 повторения на макс.
Ако не ти се почват кръгови тренировки, поради една или друга причина, забивай по 3-4 тежки серии от всяко упражнение, да заякнеш малко.
Ако ти се правят кръгове, от всяко упражнение по една тежка серия без почивка между упражненията. После почиваш, колкото ти е времетраенето на кръга и повтаряш общо 4 пъти. Ако всичко е наред, пулсът ти трябва да наближава 180. Първият път е най-зор, така че не се плаши, няма всеки път да го усещаш толкова гадно.

Давай, напъни се малко, че да клякаш с тежест по-малка от личното ти тегло, да правиш раменна с 34 кг, лег с половината ти от ЛС си е гадна работа.

И кажи наистина, как е храненето. Дай ВВД-то в един тренировъчен ден на какво ти излгежда?
Вероятно не поемаш никакви добавки. Ако и е възможно финансово, добре ще ти дойдат.

С всичко съм съгласен, написано от Гого, само смятам, че нямаш нужда от добавки :) Евентуално малко омега3 и мултивитамин + мощно ядене :)

Gogo

11.08.13
12:55

Само където и аз съм ектоморф и знам какво е да се опитваш да ядеш по много и да няма къде да го сложиш и да ти е все тежко... Затова пък едни добавки, като протеин и някои аминокиселини ми влизат екстра към хранителния режим. :>
... пък и добавките са си един допълнителен стимул да тренираш по-здраво, да не ги прахосваш само :D

Така е, но аз пък от опит знам, че взимането на добавки рано (в стажа) не е оптимален вариант. Като започнах да тренирам, доста добавки купих, които не са ми трябвали...а истината е в хладилника :) Плюс това, човек малко или много в началото мисли, че добавките са вълшебни и занемарява храненето (и при мен съм го видял, и при познати...). :)

Gogo

11.08.13
13:08

Съгласен съм, че няма нищо по-добро от идеално балансираното хранене, но ако не може да го постигне, добавките ще са +.
Една година стаж не е баш в началото.
Всичко е въпрос и на приоритети. Не винаги мога да изям нужното количесто храна, за да си набавя дозата протеин. Няма ли да е по-добре тогава да си я изпия :) Човек не може да си съобрази цялото ежедневие с това кога и какво да яде. :)

11.08.13
13:08

Тип Тяло : Ектоморф .. и то със Корем .
Мда .. грозна гледка .. Skinny Fat Чичка със Коремче ...

Този проблем ти е от неправилно хранене.
Почни да описваш храненето , ако има пропуски да ти казваме.

Остави тези 10 повторения.Прави толкова , колкото тялото пожелае.Не се влияй от едно число.Дори те съветвам да пробваш да слезеш под 6-7 повторения и си поправи психическата нагласа , че можеш да дигаш повече.

Gogo

11.08.13
13:11

:D това с чичката сега го видях, от цитата... Браво бе, на 30 години, чичка. Аз на 35 се имам още за момченце, ти къде отиде.. :>>

11.08.13
15:28

казано от Gogo на 11.08.13, 12:38:

Клякаш ли до долу? Нещо разминаване в ханша и талията виждам.
Повторенията, които описваш с дадената тежест, макс ли е за всяка серия?
Една година без резултат е повече от ясен показател, че нещо определено не е наред.

По-горе имаше върпос за храненето ти, на какво прилича?

Вместо да пробваш по 10-12 повторения, пробвай с 3-5 на макс. Увеличи работната тежест, трябва ти сила.
Даже не знам дали в твоя случай е подходящо да разделяш отделните мускулни трупи в отделни дни.

Явно трябва да пробваш нещо различно. 3 пъти в седмицата клек, тяга, раменна, лежанка, набиране, кофички. От 3 до 5 повторения на макс.
Ако не ти се почват кръгови тренировки, поради една или друга причина, забивай по 3-4 тежки серии от всяко упражнение, да заякнеш малко.
Ако ти се правят кръгове, от всяко упражнение по една тежка серия без почивка между упражненията. После почиваш, колкото ти е времетраенето на кръга и повтаряш общо 4 пъти. Ако всичко е наред, пулсът ти трябва да наближава 180. Първият път е най-зор, така че не се плаши, няма всеки път да го усещаш толкова гадно.

Давай, напъни се малко, че да клякаш с тежест по-малка от личното ти тегло, да правиш раменна с 34 кг, лег с половината ти от ЛС си е гадна работа.

И кажи наистина, как е храненето. Дай ВВД-то в един тренировъчен ден на какво ти излгежда?
Вероятно не поемаш никакви добавки. Ако и е възможно финансово, добре ще ти дойдат.

Здравейте на всички и благодаря за съветите ви .

@ Gogo

Да , клякам до долу .. гъзъ ми се удря в прасците ..

Това с 3-5 на макс съм го пробвал ... имам 2 кръга 5х5 като работните Килограми бяха със 20 % по-нагоре от сегашните .
Тъпото е че от 5х5 се качва и много мазно , а аз искам първо да се поизчистя . Иначе 5х5 ми даде тласък да Клакам и да правя Тяга . Именно от 5х5 усвоих Клякането до долу а не 1/2 .

Този Сплит който съм почнал е импровизиран .. импровизиран защото исках моментално да почна да Тренирам но не бях ( и все още не съм ) се спрял на Програма която да следвам поне 3 Месеца .

В момента все още се чудя дали да се спра на Сплит (подобен на този в момента) или на “A - B Тренировка” със основни упражнения .

Относно Храненето във Тренировъчен Ден :

7:00 3 Филий Пълнозърнест Хляб със Масло и Шунка , 3 Цели Яица , 100-150 гр Сирене , 500 мл Вода
10:00 Кофичка Кисело Мляко със Овесени Ядки (около 80-100 грама)
11:30 2 Банана
13:00 Пилешка Пържола (150-200 грама) , 300-400 гр Ориз със Зеленчуци , Питка Хляб
16:30 Банан + Кисело Мляко
19:00 Тренировка
20:30 Доза Протеин ( Суроватъчен или Уей )
22:00 Вечеря (някоя готвена Манджа , Салата , 1-2 Филии Хляб)
23:00 Сън

Мнението беше редактирано от Ectobelly на 11.08.13 15:29.

11.08.13
16:18

казано от Gogo на 11.08.13, 13:11:

:D това с чичката сега го видях, от цитата... Браво бе, на 30 години, чичка. Аз на 35 се имам още за момченце, ти къде отиде.. :>>

хахах , падам си по самоиронията .. оттам се изцепих и с Чичката :)

11.08.13
22:39

Чудя се дали от утре да почна отново 5х5 ....
Когато съм я правил винаги съм качвал сила но и мазно ...

Не ми се ще да се омазнявам допълнително ... чудя се и за някои алтернативен “Фул Боди Уоркаут” освен 5х5 ?
Или пък да правя 5х5 (понеделник/сряда/петък) и 15-20 мин Кардио Вторник и Четвъртък ...

Някои да ми препоръча нещо ?

ZI

11.08.13
22:57

-

Мнението беше редактирано от ziro на 18.04.15 17:52.

Няма как да качваш маса, без мазно.

12.08.13
10:42

Ectobelly, аз малко се обърках с твоята програма и цели, стана ми интересно и реших да попитам:

Като гледам мерките, в момента си 80кг с около 23-25% мазнини. Работиш за маса. Тоест ако примерно качиш още 7-10 кг сравнително чиста маса ще си 90 кг с 20+% мазнини. Сигурен ли си, че това е целта ти?

Хранене - “За сега съм на 3 Дневен Сплит и ВВД Хранене във Тренировъчен и РБД/НВД във нетренировъчни Дни”
Тоест комбинираш три взаимноизключващи се хранителни плана. През ден.
Както казваше един познат - “Аз ям само разделно - първо, второ, трето” :)

Сори ако ти звуча негативно, но и аз съм минавал през подобни дилеми. На твое място бих преразгледал целите си и начина на достигането им.

12.08.13
10:52

Реших го .. пак ще е 5х5 със малко добавки ...

Понеделник:

Клек 5x5 (еднаква тежест);
Лег 5x5 (еднаква тежест);
Гребане 5x5 (еднаква тежест);
Кофички 3хмакс
Сгъване на прав лост за бицепс 3хмакс
Коремни Преси 3х20
Повдигане на Крака от висене 3х20

Сряда:

Клек 5x5 (с 15-20%

< от понеделник)
Милитъри преса от стоеж 5x5 (еднаква тежест);
Тяга 5x5 (еднаква тежест)
Набиране 5x5
Френско разгъване 3хмакс
Коремни Преси 3х20

Петък:

Клек 5x5 (покачване на тежестта във всяка серия);
Лег 5x5 (хоризонтален или от наклон, еднаква тежест);
Кофички 3хмакс
Коремни Преси 3х20

12.08.13
12:05

казано от Дългия на 12.08.13, 10:42:

Ectobelly, аз малко се обърках с твоята програма и цели, стана ми интересно и реших да попитам:

Като гледам мерките, в момента си 80кг с около 23-25% мазнини. Работиш за маса. Тоест ако примерно качиш още 7-10 кг сравнително чиста маса ще си 90 кг с 20+% мазнини. Сигурен ли си, че това е целта ти?

Хранене - “За сега съм на 3 Дневен Сплит и ВВД Хранене във Тренировъчен и РБД/НВД във нетренировъчни Дни”
Тоест комбинираш три взаимноизключващи се хранителни плана. През ден.
Както казваше един познат - “Аз ям само разделно - първо, второ, трето” :)

Сори ако ти звуча негативно, но и аз съм минавал през подобни дилеми. На твое място бих преразгледал целите си и начина на достигането им.

Здравей :)

Да , наистина е оплескано.
Горе-долу правилна Картинка си си създал за мен (като Мазнините са струпани предимно в Коремната област) .

Целите са ми покачване на ММ и сваляне на “Belly-to” .
Знам че няма как да стане едновременно .

Последователността би трябвало да е следната - Сила - > Маса - > Чистене ( поправете ме ако греша )

Замислил съм следното :

9-12 Седмици 5х5 със ВВД Диета във Тренировъчни и НВД във нетренировъчни

в последствие

9-12 Седмици Сплит за ММ включващ базови и оформящи упражнения . Диетата най-вероятно същата както описано горе .

и накрая чистене

9-12 седмици Сплит , Кардио и НВД

Моля поправете ме ако са ми грешни представите .
Благодаря предварително /strong]

Мнението беше редактирано от Ectobelly на 12.08.13 13:03.

Gogo

12.08.13
13:01

:)
Забил си си на всяка тренировка по две упражнения за корем, колкото да си доизмориш кръста след тренировката, а само един ден правиш военна праса. За разлика то бицепса, който си го сложил два пъти, където и един път му е много.
Тягата и нея си я метнал само веднъж. Хубавото е, че клек има всеки път.

Тренировката в Сряда ми допада най-много. Само ако замениш френското с кофички.. Нарочно си изхвърлил всичко за гърди в този ден, да си почива, и ги тренираш за разлика от рамото два пъти в седмицата. Сигурно са ти важни, но повярвай, рамото е по-важно.

12.08.13
13:13

казано от Gogo на 12.08.13, 13:01:

:)
Забил си си на всяка тренировка по две упражнения за корем, колкото да си доизмориш кръста след тренировката, а само един ден правиш военна праса. За разлика то бицепса, който си го сложил два пъти, където и един път му е много.
Тягата и нея си я метнал само веднъж. Хубавото е, че клек има всеки път.

Тренировката в Сряда ми допада най-много. Само ако замениш френското с кофички.. Нарочно си изхвърлил всичко за гърди в този ден, да си почива, и ги тренираш за разлика от рамото два пъти в седмицата. Сигурно са ти важни, но повярвай, рамото е по-важно.

Здравей , това в същност е описанието на 5х5 Цикъла във този сайт ( без допълващите Упражнения след базовите ) .

Оригиналната “Рецепта” на Програмата по принцип е Тренировка “А” и “Б”

Тренировка А

Клек 5x5 (еднаква тежест);
Лег 5x5 (еднаква тежест);

Допълващи ( по мое усмотрение )

Кофички 3хмакс

Тренировка Б

Клек 5x5 (с 15-20% < от Тренировка А)
Милитъри преса от стоеж 5x5 (еднаква тежест);
Тяга 5x5 (еднаква тежест)

Допълващи ( по мое усмотрение )

Набиране 5x5
Френско разгъване 3хмакс - тук мога да го заменя със Лег с тесен хват

Упражненията за Корем мога да ги намаля на 2 пъти седмично

Какво ти е мнението ?

Gogo

12.08.13
13:25

Ако ще следваш 5х5 цикъла описан в този сайт, как така си избра да правиш тренировка А два пъти, а тренировка Б, един път? :) Поне ги редувай.
Като допълващи  само кофички и набиране. За корем прави планк, едностранен, с тежест.. Може да си правиш коремните преси, щом те кефят, в нетренировъчните дни. Ако ти е достатъчно интензивна тренировката, не виждам как ще се хвърлиш да правиш коремни преси и повдигане на краката.
Аз лично така описан този 5х5 не бих го правил. Скучен и безинтересен. Оттам и демотивиращ за мен. Но така или иначе си взел решение, почвай го, като ти писне, ще подхванеш друго. По-добре е от сплит системите, които правиш. Само гледай да слагаш достатъчно тежки кг-и. Вземи викни някой да те пази и помага, и си изпробвай максовете на отделните движения. Да гледам после с какви работни тежести правиш сериите.

Мнението беше редактирано от Gogo на 12.08.13 13:26.

12.08.13
14:24

Прав си скучничка е .. но така е описана  .

ОК , мисля че това вече е крайният вариант :

Понеделник

Клек 5х5
Военна Преса 5х5
Мъртва Тяга 5х5
Кофички 3х макс
Набирания с раменен подхват 3х макс

Сряда

Клек 5х5
High Pull 5х5
Лег 5х5
Набиране с неутрален хват 3х макс
Лег с тесен хват 3х макс

Петък

Клек 5х5 ( Пирамида )
Мъртва Тяга 5х5
Военна Преса 5х5
Лег 5х5
Набиране с раменен подхват 3х макс
Кофички 3х макс

Мнението беше редактирано от Ectobelly на 12.08.13 14:43.

12.08.13
14:28

Храна за днес :

07:30 3 Филий Пълнозърнест Хляб със Маргарин и Шунка , 3 Цели Яица , 150 гр Сирене
09:30 400 мл Кисело Мляко + 100 гр Овес , 1 Банан
13:30 Пилешка Пържола (150 гр) , 1 Кюфте , 300 гр. Ориз със Зеленчуци , 1 Пълнозърнеста Питка
17:40 1 Банан , 1 Кисело Мляко
18:50 Тренировка
20:00 Протеинов Шейк
22:00 3 Неврозни Кюфтета , Салата ( Домати / Краставици ) , малко Пържени Кюфтета , 3 люти чушки , 2 Филий Хляб и накрая не издържах и обърсах 1 Биричка ...
24:00 Сън

Мнението беше редактирано от Ectobelly на 13.08.13 09:17.

Gogo

12.08.13
14:33

Сега пък в сряда не ми харесва :D
Сложи си клека пак в началото и не намаляй с 20% тежестта, щото и без това си я намаляш по презумция.
После високото изтегляне.
След него забий за разнообразие обръщане от земя или прав.
Набиране
Тесен лег

Само преджложение, разбира се.

12.08.13
14:46

казано от Gogo на 12.08.13, 14:33:

Сега пък в сряда не ми харесва :D
Сложи си клека пак в началото и не намаляй с 20% тежестта, щото и без това си я намаляш по презумция.
После високото изтегляне.
След него забий за разнообразие обръщане от земя или прав.
Набиране
Тесен лег

Само преджложение, разбира се.

Не ми се ще да махам Лега . Гърдичките така или иначе са ми малки и изостават ( както и всичко останало де :D ) .
Напаснах я отчасти слагайки Клека първи и без намаляне на тежестта и високото изтегляне на 2-ро място .

Почвам я днес и дано има прогрес :D :D

12.08.13
15:08

казано от Ectobelly на 12.08.13, 14:46:

Не ми се ще да махам Лега . :D :D :DГърдичките така или иначе са ми малки и изостават ( както и всичко останало де :D ) .
Напаснах я отчасти слагайки Клека първи и без намаляне на тежестта и високото изтегляне на 2-ро място .

Почвам я днес и дано има прогрес :D :D

Нали не го бъзикаш Гого, че и аз специално в негова чест три вида лег включих в последната тренировка |-)

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 12.08.13 15:08.

Gogo

12.08.13
15:15

Хааа
Тая седмица последна без лег..
После сме имали волна програма - преден клек и лежанка. За разнообразие обръщане прав или от земя, раменна или пуш преса, сталкер. Тяга за природна сила накрая на всяка тренировка. Кофи с тежест на свежо.. Абе пълен айляк се очертава :D :D

12.08.13
15:52

Август, август :)

12.08.13
15:54

А бе както е пълен айляк, да не вземе да стане пълен ташак тая схема ;)

12.08.13
21:15

Тренировка 12.08.2013

Клек 5/5/4/3/2 70 кг (до долу) - нещо се надцених да сложа 70 кг за стартови . Усещах мускулна треска още от Клека в Петък но ми се щеше да ги бутна 25 пъти .. Е за съжаление не се получи . Даже усещам лека болка в десния Прасец . Мисля да сваля малко стартовите килограми при Клека на 65 , и в Сряда да е преден Клек или лекия Клек ( с 20 % по - малко кг ) . Множко ще ми доидат на този етап 3 тежки клека в седмицата .

Военна Преса 5х5 - 36 кг
Мъртва Тяга 5х5 - 70 кг
Кофички 12/10/8
Набирания с раменен подхват 4/3/3 - винаги са ми били слаби набиранията ... винаги . Надявам сесега с напъни 3 пъти в седмицата да им покача бройката :)

Gogo

12.08.13
21:30

Недей бара кг-те на клека, така е добре
Само дигни на раменната преса. Нищо, че не можеш да избуташ навсякъде по 5. Поне е показателно, че наистина ти идва ташкън. Вдигни и тая тяга.

12.08.13
21:41

казано от Ectobelly на 12.08.13, 12:05:

Последователността би трябвало да е следната - Сила - > Маса - > Чистене ( поправете ме ако греша )

Замислил съм следното :

9-12 Седмици 5х5 със ВВД Диета във Тренировъчни и НВД във нетренировъчни

в последствие

9-12 Седмици Сплит за ММ включващ базови и оформящи упражнения . Диетата най-вероятно същата както описано горе .

и накрая чистене

9-12 седмици Сплит , Кардио и НВД

Моля поправете ме ако са ми грешни представите .
Благодаря предварително /strong]

Много порочна практика са тия срокове. Правиш нещо докато не си изпълниш целите по него. Като минат 9-12 седмици не е речено, че ще си доволен от резултатите, може да ти трябва още време. Поставяй си цели, а не срокове е мисълта ми.

и незнам защо ми излиза дебел шрифта :D

Мнението беше редактирано от Рой Бати на 12.08.13 21:41.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1