Пауърбилдинг + тренировки със собствено тегло = функционална мускулна маса и добра визия?

16.08.13
17:24

В момента правя нещо подобно на ето това чудо (пауърбилдинг) като на “светата троица” и още няколко упражнения правя 5х5 и опити за максове. Единствената разлика е, че раменете са сложени с краката, защото краката ми вървят доста повече от горната част на тялото, а раменете са ми слаби и мисля, че това е удачен вариант. Фитнес тренирам 3 пъти седмично - вторник, четвъртък и събота , а понеделник сряда и петък тренирам на лостовете (интензивна кръгова тренировка с малки почивки) като разделям съответно на дърпащи (понеделник), крака (сряда), бутащи (петък). В неделя правя пълна почивка, може да добавя леко разпускащо кросче, но се чудя дали няма да ми стане много ..Тренировките с тежести са с цел мускулна сила и хипертрофия, а тези със собствено тегло целят издръжливост и експлозивна сила. Отделно тренирам БИ и често имам двуразови тренировки, ако това има значение. Въпроса ми е удачно ли е това което правя?  Според мен класическите кръгови тренировки не позволяват достатъчно акцентиране на дадена мускулна група и факта, че натоварват цялото тяло в една тренировка прави възстановяването трудно. Според мен това е добър вариант, вие как мислите ?!

Темата беше редактирана от No Limits на 16.08.13 17:27.

16.08.13
21:52

Тия понятия сила, издръжливост и експлозивност за нищо ги нямате. Да не говорим, че те са взаимно свързани.

Ти си начинаещ атлет а искаш да правиш 10+ тренировки седмично?

16.08.13
22:26

Прекалено много тренировки седмично ми се виждат. Защо просто в тоя три дневен сплит не добавиш и набиранията. Тоест да ги правиш в една тренировка вместо всеки ден да тренираш.
Към мъртвата тяга ще добавиш и набирания, към деня за гърди ще добавиш лицеви опори и кофички.
В един тренировъчен ден ще си правиш упражненията с тежести и тия със собствено тегло. Хем ще тренираш само 3- 4 пъти седмично и ще се възстановяваш като хората.

17.08.13
11:13

Много тежка и дълга става тренировката като ги събера и двете неща в една тренировка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1