Дисциплинарен дневник на EllieSan

Темата е заключена.
Прескочи до:

15.08.13
13:39

Хахаха, да...Злати, напълно те разбирам, особено за хляба си е изкушение. В ресторанта се въртят около 10 вида и просто това не беше любимия ми иначе не бих му простила :D В момента събирам всички рецепти, особено тези за хляб, и съм запланувала като се прибера октомври едно месене да му ударя.

15.08 - Четвъртък

09:00 - “Тичане сред крави” епизод 13523 :D 47мин
11:00 - бъркани яйца, задушени гъби, две пилешки наденички
12:30 - кафе със сметана
18:00 - половин свински вурст, салата домати и краставици
23:00 - ябълка

Мнението беше редактирано от Ellie San на 16.08.13 11:57.

17.08.13
00:28

16.08 - Петък

08:30 - 44мин крос, като се прибрах имаше p90x plyometrics - колената и всичко под тях ме боли. Утре няма да тичам.
12:00 - агнешко месо на яхния с грах и моркови
16:00 - кафе със сметана
18:30 - малко печено патешко (то кожата беше повече от месото (dull) ), задушени моркови грах, салата от домати и краставици, ванилов мус

ми...нещо много се излагам с този НВД режим, който се опитвам да спазвам. Ще се стегна, искам да бъда максимално стриктна, за да постигам максимални резултати. Относно тренировките - мисля да засиля кардиото.
И една новина - днес успешно си влязох в старите панталони. Не ми е особено комфортно още в тях, но и това ще стане, не бързам за никъде.

17.08.13
18:16

17.08 - Събота

09:00 - тренировка
        40 - back lunge and toe touch (each leg)
        40 - лицеви от колене
        40 - планински катерач
        40 - sumo squat and knee up
        40 - бедр. разгъване + гл. мост с шв. топка
        40 - кофички
        40 - star crunches
        40 - touch downs
        40 - side plank lifts (each side)
        40 - one leg wall sit pulse (each leg)
  И после, защото утре почивам и дай да се размажем на най-близкия, супер стръмен хълм. Качих го само три пъти. Не беше много правилно това ми решение, колената ме болят и минават вече в графата “неприятни болежки”. А как се казва на български когато те боли подбедрицата отпред (май тибия се казва костта) от тичане обикновено се получава. Shin splints му викат братята англоговорящи...

храната после ще я опиша :)

18.08.13
17:23

ханата за вчера - Събота 17.08

11:00 - бъркани яйца, задушени гъби, курабия (последната ;( )
14:00 - кафе
18:00 - печена пуйка със сос, краставици
около 00ч. шепа печени фъстъци

Вчера вечерта бях на работа в Цюрих, до 4 часа в бара. Беше много слабо, нали е топло и хората са навън. Спах от 4:30 до 8:30 след което се прибрах. Във влака пих едно кафе.

18.08 - Неделя - нетренировъчен

11:30 - 3сл овесени ядки с подсладен йогурт, 1 белтък
14ч - 16ч - донаспиване
16:00 - ябълка
18:00 - две печени пил. крилца, задушени моркови, малко домат, малко салата колсло

Малко страдам, че тази година няма много нетлъсти салати в стола, да не кажа хич. Или ще са някви майонезени, или горчичени...абе все тежки работи.

Мнението беше редактирано от Ellie San на 18.08.13 19:58.

19.08.13
13:15

19.08 - Понеделник

08:30 - p90x plyometrics и ab ripper (планувах да се поразтичам, но много валеше)
11:30 - телешко печено около 100гр, салата от айсберг домати и чушки с пилешко бяло месо, и тя беше доста. Стабилно си хапнах :D
18:30 - задушен зелен боб, задушени моркови, салата от айсберг домати и чушки с пилешко месо
21:00 - половин ябълка (знам, че не и е там мястото ама...)

Мнението беше редактирано от Ellie San на 19.08.13 22:23.

20.08.13
23:14

20.08 - Вторник

06:00 - ZWOW 19
        5 rounds of
        1) water bottle clean - 10 (клек-горе пускаш бутилката и долу я хващаш)
        2) pistol squats - 10 (each leg)
        3) water bottle push-ups - 10 (ходещи лицеви, от колене)
        4) russian twist - 10
        5) hip twist - 10
        6) hollow rock - 10
10:00 - 1 морков, половин банан
12:00 - свинско с някакъв сос, сл салата от леща, задушен зелен боб, зелева салата
17:30 - варено яйце
19:00 - малко от същото свинско, малко задушени карфиол и моркови, малко грах (от една странна картофена салата), малко хляб

И май туй ще е. Надявам се. Знам че някои храни изобщо не ги консумирам в удачното време (като тоя хляб там), но се притеснявам, че и много ям...
Радвам се, че сутринта станах за тренировчицата, малко дисциплина да вкарам.
От утре започвам ето тази програма http://www.bb-team.org/workout/4409_programa-za-stabilen-i-silen-koremen-poyas-i-chast Ще я комбинирам с кардио тренировки. Много искам да ходя на фитнес, но ми излиза доста скъпо, особено като не работя като преди. Иначе за програмата ще я изпълнявам по 3 пъти седмично...малко ми е объркано, самата програма ми е ясна, само не знам как точно да я комбинирам с кардиото, какво да бъде то, високо-нискоинтензивно, дали мога от време на време да си правя по някоя интервална тренировчица...общо взето уж искам да вкарам някаква система, да не ми бъде толкова разхвърляно тренирането, ама не е толкова лесно...

24.08.13
18:20

21.08 - Сряда

Първа тренировка по програмата.
1) Янда сгъвания 3х30
2) Повд. на крака от тилен лег 3х15
3) Странична опора 3х50сек (лява, дясна страна)
4) Предна опора 3х60сек
5) Тазобедрена абдукция 3х20
6) Добро утро 20

ми...направих я. Зор има само на планковете иначе всичко друго го правя без проблем. Нямах никаква тежест за доброто утро, затова не правих повече, ще видя дали мога да си домъкна нещо от “фитнес залата”.
След това 12 мин:
Part 1 - Interval Training (3 mins)
9 Rounds: 10/10 sec intervals
10 sec: Crab Kicks
10 sec: Mountain Climber Peaks
Part 2 - Interval Training (6 mins)
9 Rounds: 30/10 second intervals
30 sec: Side Plank Knee Tuck (L)
10 sec: REST
30 sec: Side Plank Knee Tuck (R)
30 sec: Prisoner Get Ups
Part 3 - Interval Training (3 mins)
9 Rounds: 10/10 sec intervals
10 sec: Plank Jumps (F/B)
10 sec: Knee Hugs

Храната беше добре, нямаше ексцесии.

24.08.13
18:49

22.08 - Четвъртък

3 рунда, 50/10
1) напади с 5кг мед топка
2) клек с отскок
3) лицеви опори от колене
4) бърпи
5) джъмпинг джакс
6) бедр. разгъване + гл. мост с шв. топка
7) ренегатско гребане без тежест
8) руско усукване

23.08 - Петък

07:00 - 4сл мюсли с натурален йогурт
10:00 -
1) Янда сгъвания 3х30
4) Предна опора 3х60сек
5) Тазобедрена абдукция 3х20
Няма тежест, няма добро утро.
12:00 - салата от айсберг с пиле, малко задушени зеленчуци и две свински ребра в убийствен сос
17:00 - тичах с групата (от цялото уни, общо сме 3ма :D) мале, от къде ме прекараха...имаше един баир който го вървях, защото не можех да дишам. 5км за 28мин и нещо...много ми хареса защото тичах до края с добро темпо, когато съм сама това трудно ми се получава.
18:00 - задушени тиквички, салата от китайско зеле и моркови, тирамису (не прекалих този път (wait) )

24.08 - Събота

09:00 - 6км, по-бавно и по-лек терен от вчера
11:00 - бъркани яйца, задушени гъби, палачинка с конфитюр
14:00 - кафе със сметана
18:00 -

ии довечера пак съм на работа.

26.08.13
02:08

25.08 - Неделя
Нетренировъчен

Изобщо не спах в Цюрих, ами направо хванах първия влак за Люцерн, защото свършихме към 5. Към 7 си легнах и спах до 11.
05:30 - две шепи сурови ядки
11:00 - бъркани яйца, малко мюсли
14:30 - парче кекс
18:00 - свински вурст, задушени броколи, салата от зеле и моркови

26.08.13
14:19

26.08 - Понеделник

09:00 - тич тич 6км и след това:
        1) Янда сгъвания 3х30
        4) Предна опора 3х60сек
        5) Добро утро 3х20@10 - абе много ми харесва това упражнение :D и мисля че го изпълнявам правилно, без да се гърбя
11:30 - около 80гр свинско готвено, задушени броколи, салата от краставици и лук
14:00 - кафе
18:30 - голямо количество пилешки гърди с гъбен сос, задушен карфиол и салата от краставици с лук

Тая програма...не знам, ама мисля да я утежня, че имам чувството, че нищо не правя...ще погледна и втората част на програмата.
Много много много се разсейвам с храненето вече и не знам...това не ми помага.

Мнението беше редактирано от Ellie San на 26.08.13 22:30.

28.08.13
01:05

27.08 - Вторник

06:00 - 3 рунда, 50/10
        1) напади @12кг
        2) клек с отскок
        3) лицеви (първите две цели)
        4) мен мейкъри
        5) тъч даун
        6) бедр. разгъване и гл. мост с шв. топка
        7) преден планк
        8) руско усукване
07:00 - варено яйце
09:30 - варено яйце
12:00 - ростбиф около 80гр, сл готвен грах, хлебче (бяхме в ресторанта и...беше топло още :D), десертът беше много красив, но аз го пропуснах (шоколадова чашка, колкото форма за мъфин, пълна с ванилов мус, допълнително украсена). Уж го снимах, ама излиза, че не съм.
16:00 - половин български домат с малко българско бяло сирене (снабдиха ме (grin) )
19:00 - цяло пилешко бутче, 3сл готвен грах, салата от домати с песто и 2сл котидж - тука го смесват с пъпеш (втф?) и нещо не ми харесва комбинацията.

Отделно искам да кажа, че реших да броя дните, в които не преяждам и ям читава храна, иии сега започвам с ден 1 (sun)

28.08.13
13:30

28.08 - Сряда

Здравейте, спортуващи хора!
Много хубав ден днес, надявам се да не вали по-късно, защото слетобед ще тичаме с групата, демек Елена пак ще тича след момчетата :D имам пред вид съвсем буквално, да не се объркате.

09:30 - по 30 от всяко упражнение:
        1) Jump lunge and kick
        2) Burpee and knee tuck
        3) Super girl squat
        4) Dive bomber knee tuck
        5) Low jack jump tuck
        6) Push up - 5 цели
        7) One leg jump +  1/2 squat
        8) Ab chopper sit up
        9) Sumo squat and knee tuck torso twist
        10) All your abs crunch
    После по програмата:
        1) Янда сгъвания 3х30
        4) Предна опора 3х60сек
        5) Добро утро 3х20@10
    И по-добре да не казвам колко време ми отнеха всичките тези удоволствия, че ще стана за резил. А да не говорим, че
първата част на тренировката трябваше да я повторя, ама...

11:30 - 2 долни печени пил. бутчета, 2сл задушен спанак, половин варено яйце и листа, листа, листа
17:00 - ще се тича!
18:00 -

Решила съм да ям само от “по-чистите” салати в стола, без майонези и тежки дресинги.

Мнението беше редактирано от Ellie San на 28.08.13 13:31.

28.08.13
20:49

Продължение, продължение...

15:30 - половин домат с малко бяло сирене
16:30 - излагация...половин охлюв (Schneke - тестяно и сладко)
17:30 - 6км с групата, около езерото, по равничкото
18:30 - около 100гр печено свинско, задушени зеленчуци, половин краставица

И да...този ден не се брои.

Лека нощ :)

29.08.13
23:18

29.08 - Jeudi

07:30 - варено яйце
      - бях в кухнята на стола днес, правих бананова торта/кекс, много вкусна се получи, изядох едно средно голямо парче
11:30 - 3сл салата от моркови, 3сл салата от царевица с гъби, салата от краставици с лук, малко зелена салата с ананас
18:30 - задушен пак чой, салата от краставици с лук, зелена салата с ананас, малко шунка, хлебче (малко по-голямо от топче за пинг понг)
20:00 - почти един час йога. Мале, ужас, пънах се като за световно. До колкото разбрах, правихме поздрави към слънцето, някакви пози (стол?). Ще ме извините за моето невежество, ама честно да си кажа нямам идея какво правих. Едно от момичетата уж ни упътваше какво и как да го правим, ама аз нали съм си дърво, пък и като загубя баланс...мани.

Стана 1 месец откакто съм в кампуса и тренирам редовно. И храната е много по-добре от колкото беше в Тайланд и преди него, няма преяждания, но искам да го изчистя максимално. Днеска тая бананова торта...и тоя хляб. Хубаво щеше да бъде ако имаше повече протеин. Според мен тялото ми още не е разбрало какво му се случва, но аз съм търпелива и най-важното - постоянна в тренировките.

30.08.13
13:37

30.08 - Vendrediмале, какви сме френскоговорящи...така поне запомням лесно :D

09:00 - 40мин крос по баири, 6км
      След това:
        Напади 1х15@5кг, 3х10@12кг
        Флайс 3х15@3кг
        Суинг до хоризонтала 3х15@8кг (подувки у нашото “фитнес” нямаме, ама аз внимавах)
        Повд. на дъмбели настрани + напред 3х10+10@3кг
        Добро утро 3х20@12кг
11:30 - малко пил. бутче от фрикасе, малко задушени моркови, много печени тиквички, домати, краставици

Може ли да попитам или по точно да помоля за съвет за тия тренировки моите. Опитвам се да правя по-тежички неща обаче много са ми разхвърляни. Аз можех още работи да си измисля, просто нямах време за още. И да, заявявам, че мога да правя лицеви опори (или трябва да кажа лицева опора, щото цяла мога само една :D ). Разсех се нещо, та, да. Ще се радвам някой да изрази мнение :)

Мнението беше редактирано от Ellie San на 30.08.13 13:40.

30.08.13
21:42

Продължение:

14:00 - половин домат и около 50гр бяло сирене
16:30 - кафе
18:30 - 2 долни пилешки бутчета, много задушени зеленчуци, салата от домати и краставици. Много ядене наведнъж, много нещо

Ще излизам по-късно, ще празнуваме рожден ден.

01.09.13
19:07

Ако желаеш може да прочетеш съветите на Инис в моя дневник. Аз сега се опитвам да правя силови тренировки по тези препоръки, може и на теб нещо да е полезно. Успех!

02.09.13
21:35

Благодаря, Вяра. Прочетох дневника ти отначало и много ми харесва посоката в която си тръгнала. И аз искам да започна по-тежко да вдигам(от розовите гирички), нямам възможност да ходя на фитнес, но в кампуса има дъмбели има и щанги и май натам отиват нещата. Още не съм усвоила базовите упражнения, но имам голям мерак да стана по-силна (и физически, и психически) и да намаля процента мазнини който имам. Прочетох какво ти е написала Инис, наистина много е полезно, мисля тези дни да си измисля нещо като програма с наличните “инструменти” и да почвам, а в движение ще я нагласям (надявам се, че съфорумници ще помагат).

Иначе за днес мога да кажа, че оклепах работата. Заболя ме кръста и то знам много добре от какво ме боли - от суинговете. За пореден път решавам, че много мога. Да се ядосвам на себе си и да не се ядосвам няма никакъв смисъл. Сега трябва да седя мирна докато ми мине, а това ми е също трудно. Не се чувствам добре като не тренирам и се побърквам.

02.09 - Понеделник

11:30 - телешки вурст, задушен зелен боб, домати, айсберг
13:30 - 6км крос. Една гадна болка в подбедриците като умора. Тук още не ме болеше кръста. После:
        Янда сгъвания 3х30
        Повдигане на крака от тилен лег 3х15
        Лицеви опори от колене 3х15
        Преден планк 3х40сек
        Суинг 3х15@8кг
        чак след като се изкъпах ми стана ясно, че нещо не е наред.
16:00 - 50гр бяло сирене
18:30 - малко пиле с гъби, задушени броколи, салата от краставици с лук, 4 хапки омлет, 5 кайсии

04.09.13
01:15

03.09 - Вторник

без физвъз...едва се сдържам. Не ми пречи да си тренирам с болката, просто не искам да става по-силна

07:00 - 2 варени яйца, 50гр бяло овче сирене (ии свърши ;( )
11:30 - пиле с гъби, салата от краставици, листа, листа, листа
14:00 - 19:00 - 3 шоколадови бисквити, към 200гр сушени ябълки, нещо като сутляш, което го “опитвах” на няколко пъти, 3 ментови чая
21:00 - морков, вурст

Поне успях да се събера с груата, че имаме групова работа, и сме почти готови. В петък презентираме за виното на Испания и Португалия, пожелайте ни успех.

Лека нощ :)

04.09.13
09:05

04.09 - Сряда

Трябва да съм търпелива. Имам цялото време на света, за къде бързам и аз не знам. Мога да съм търпелива. Ще чакам да ми мине и в същото време ще се грижа за себе си, няма да ям боклуци. Написах си на едно лепящо листче “Aз имам търпение” и го залепих на етажерката, па барем стане истина...

Както и да е, след малко отивам на доктор, на който да съобщя за моето безциклие, и да започна да ходя от лекар на лекар...

После ще вписвам храна

Лек ден

05.09.13
00:55

Кратък ъпдейт от днес. Бях на гинеколог и май и аз ще се присъединя към СПКЯ отборът. Ще видим след изследванията.

Иначе храната бива. Мисля следващите дни да я намаля, тъй като няма да тренирам, докато не ми мине кръста.

П.С. всичко си беше като обикновено на преглед, само по едно време докторът ме попита “А баща ви космат ли е?” :D помислих, че не го разбирам какво ме пита, та се наложи да повтори :D

Лека нощ

06.09.13
19:09

06.09 - Петък

Курсови работи, презентации всичко мина най-накрая. Малко съм разочарована (все едно ми е за първи път), втори курс станахме а нивото ни е...не такова каквото би трябвало да бъде. Аз се стремя нашата група да се представим по най-професионалният начин, въпреки факта, че повечето от моите колеги ги мързи, та ги боли. Добре мина презентацията, само един говореше глупости, но като цяло се справихме. И отговорихме добре на всичките въпроси на лекторите. Винаги може още, разбира се.
Иначе кръста от кухнята вчера не ме е пуснал и съм леко притеснена, защото тази и утре вечер ще работя. Ще видим какво ще се получи, накрая май ще се нагълтам с волтарен.

07:00 - варено яйце
08:30 - варено яйце
12:00 - печена сьомга, няколко печени тиквички
15:30 - голяма бисквита
18:30 -

06.09.13
20:41

Струва ми се, че днес храната ти е много малко, но може би мислиш да наваксаш с вечерята?

06.09.13
21:18

Ето я, ето я:

18:30 - печена сьомга, салата от краставици и лук,
        кафе

Вяра, какво дати кажа, старая се да не ям много, много, така и така нищо не правя в момента.

Лека вечер от мен, отивам да заработя някой франк

09.09.13
15:23

Спирам да пиша докато не ми мине кръста. Надявам се до седмица да ми мине. До скоро :)

И да не си развалите дисциплината, ей (wait)

24.09.13
10:51

Здравейте, мили хора,

Все още ме боли кръста много сериозно. В момента не тренирам, само слабея...паднаха още 3 кила, чувствам се добре, само подбирам и разпределям и не гладувам. Друго интересно е чее тази сутрин ми дойде. То човек да не си направи час за гинеколог... :D

Поздрави

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1