17.10.05
14:25
какво ли не опитах за гърдите не растат НЕ РАСТАТ седят си на едно място кат ......
едва вдигам70 от лег за 1 година ..... тягата и клека са ехееее къде повече ....
какво да правя .... пробвах много варианти :
да са 1 ви в сплита
да са последни в сплита
да са в отделен ден
да ги тренирам 1 път
да ги тренирам 2 пъти седмично
да правя кофички като последно упр .
да правя по 4 упражниения с 3 серии
да прая 3 упр с 4 серии да прая 2 упр с 4 серии 2 упр с 3 серии ...
май най много растяха когато правех кофички по 3 серии в почивен ден и след това ги тренирам след 3 дни ....
но така ми казват че претренирам .....
КАКвО ДА ПрАвЯ ! ! ! ! !
Защо ми се струва, че или си претренирвал през повечето време или не си се възстановявал добре след това. Дай ми малко инфо. И все пак 3 упр. с 4 серии ми се виждат малко множко. Виж 2 упр. с 4 серии е по-добре или най-добре според мен е 3 упр. с 3 серии.
Ами щом си пробвал всичко,прави малко по-различни методики.Имам в предвид да ползваш суперсерии,негативни и форсирани повторения.Прави повторенията много бавно.Просто пробвай,а и недей да ги тренираш 2 пъти седмично
? чесно казано незнам какво е това. Ако може да разясниш.
Благораря
17.10.05
23:40
Най-важни за развитието на мускулите са последните 2-3 повторения от серията, които се изпълняват с усилие, а предишните са само подготвителни. Този режим на съкращаване на мускулите с оптимално за нарастването им противодействие може да бъде удължен изкуствено, ако след като възможността за извършване на повторения в дадена серия бъде изчерпана напълно, с все повече увеличаващата се помощ на партнъор, помагащ при изпълнението на движението, да се направят допълнително още 2-3 повторения.
Когато тренираш сам, можеш бързо да намалиш тежестта на щангата с няколко процента и да продължиш след това изпълнението на упражнението, което е не толкова ефективен, но все пак доста полезен вариант за метода.
Друга причина за разтежа ти може да бъде застоя! Вариант да го преодолееш е тази тренировка само с флайс:
флайс от полулег 4х10-12
флайс от тилен лег 4х10-12
флайс на пек-дек 4х10-12
Едва ли си го опитал това, ако не те притеснява пробвай.
Не бих казал че при проблем с разтежа флайса ще даде кой знае какви резултати.Той е повече за оформяне.Виж ако се вкара в суперсерия с преси е друга работа.Негативните повторения са тези на които се набляга на негативната част от движението в случая спускането на щангата към гърдите.Трябва да се спуска много бавно около 5сек.Форсираните може да ги вкараш ако имаш кой да ти помага.Те се правят като си достигнал отказа и после партньора ти помага да направиш поне 2 повторения извън отказа.Друг вариант са частичните повторения.Те се изпълняват като товариш щангата с тежест която поне може да държиш и изпълняваш само чат от движението неповече от 2-3.Дано си ме разбрал
18.10.05
16:34
разбрах те напълно мерси много
искам само да попитам как негативните повторения биха могли да повлиаят толкова силно