17.10.05
10:55
Искам да разуча добре упражненията на щангистите,че засега съм самоук.Някой може ли да ми помогне и да ми каже как се изпълняват правилно и изобщо имал ли е някакъв опит с тях?ИМАТЕ ЛИ НЯКАКЪВ ЛИНК КЪМ САЙТ ЗА ТЕЖКА АТЛЕТИКА, В КОЙТО СА ОПИСАНИ ПОДРОБНО УПРАЖНЕНИЯТА НА ЩАНГИСТИТЕ?
Аз лично не съм тренирал и не мога да ти кажа. Но съм ходил на едно състезание(един прител тренираше).
Едвали като прочетеш ще се научиш. Просто защото всичко там е до техника. Пробвах се да вдигна 30кг и по двата начина-неуспях :) . Приятеля ми вдигаше 90, а в фитнеса не се представяше по добе от мене.
Ако искаш да научиш нещо по-дорбе ходи в някоя зала и говори с някой които може да ти покаже на практика.
Ходил съм на какви ли не спортове, 1-2 тренировки ти дават безплатно. Ходи виж питай, 100% ще ти помогнат.
Ахам.Аз сега се пробвам в изтласкването - направих 3 серии от по 6 повторения на 30 кг и вече 5 дена не мога ходя.Гърба и раменете се натоварват най-здраво.Досега не ми се е случвало да изтощя така гърба си.Като овладея техниката,ще вдигна тежестта.Мисля ,че тези упражнения са страхотни - мн. са сложни ,изискват концентрация ,да пазиш равновесие - както казваш изискват техника.И са мн. опасни де!Но мисля ,че след добра загрявка и при малка тежест няма да има проблем.
hah super,q kaji neshto namiral li si v neta ?
22.10.05
12:41
Всичко е една голяма техника като тинейджър иаз като теб от една книга четох и се опитвах да изпълнявам движенията ...след 2мец. се отказах.Моето мнение е че трябва да се съветваш с някои да ти покаже как става :lol: