Съвети за тренировъчна програма.

Здравейте на 32 години съм и се занимава с фитнес от близо 2 години.Целта ми е общ тонус и ефективна мускулна маса.Работя 2 на 2 (дневна - нощна и два дни почивка),като дилемата пред която се изправям е дали да тренирам 2 последователни дни,след което 2 да почивам или е по-добре да тренирам през ден?Благодаря предварително!

21.08.13
13:18

Зависи каква ти е тренировъчната програма - цялото тяло в един ден, сплит, бутащи/дърпащи, горна/долна част.

1-ва тренировка:Гръб+трапец 2-ра тренировка:гърди+корем 3-та тренировка:Рамо+крака 4-та тренировка:ръце
като 3-та и 4-та могат да се разменят в зависимост от вида на програмата!

Мнението беше редактирано от Михаил Георгиев на 21.08.13 13:36.

21.08.13
13:36

Ами според мен би могъл да правиш първа и втора, два дни почивка - трета и четвърта, два дни почивка.

Благодаря за отговора!До сега тренирах така,но първия от двата дни е преди нощната смяна,а втория се пада след нея и усещам ,че нямам достатъчно сила да направя тренировката пълноценна.Затова се питах дали е погрешно да се тренира през ден или дали пречи на тренировката това,че съм спал няколко часа през деня след нощна и съм направил зала?

21.08.13
13:50

Според мен, работното ти време е такова, че не позволява в работен ден да направиш пълноценна тренировка. Вместо сплит, тренирай по-добре бутащи/дърпащи или горна/долна част в почивните дни.  Така просто ще редуваш 2-те тренировки. Ако сесията е интензивна, не би трябвало да ти отнема повече от час и няма да ти прецака почивния ден. Само като мнение го казвам.

Благодаря,pesho vasilev,но това не отговаря на въпросите ми.Пък и сега така,разделени с минимум почивка между сериите,ми отнема около час,а ако ги събера ми се струва,че няма да мога да изляза от фитнеса.:(

21.08.13
14:23

Смятам, че най-удачните дни за тренировка в твоя случай са във втория почивен ден и в този с дневната смяна, вечер след работа. Това е така, защото след нощната ще спиш през деня, след това вечерта лягаш когато ти се доспи, наспиваш се и си свеж за втория почивен ден. След това се наспиваш пак, отиваш на работа през деня, после на тренировка и пак лягаш. После си нощна и така... може нещо да съм объркал с работното ти време, но поне аз така си го обяснявам. И ако го направиш така се падат два тренировъчни един след друг и после два почивни.

Благодаря Ви момчета,с две думи препоръчвате тренировка два на два,като отхвърляте да е през ден.Както и да не се пада преди или след нощна смяна!С риск да стана досаден,според Вас,преди или след нощна смяна(принципно)е по-добре да се тренира?Като се има предвид,че след тренировка преди нощна спя по 2-3 часа,а след нощна около 4.

21.08.13
16:11

Аз не бих тренирал нито преди нито след.

Благодаря...

21.08.13
16:20

Най-добре като се наспиш след нощната, да отидеш да тренираш. На следващия ден си почивка, така че няма проблеми да тренираш пак. После двата дни (дневна и нощна), в които си на работа може да почиваш.

Благодаря!А принципно мнението,така разбирам,за през ден трениране Ви е отрицателно.Но при по-тежки и интензивни тренировки няма ли същия ефект като на сплит и не е ли възстановяването по-добро?Или просто общия стрес върху организма ще е по-малък и ефекта по-слаб?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1