Хранителни добавки при проблеми със ставите

23.08.13
18:26

След като за момента операцията се размина ( http://www.bb-team.org/forums/viewthread/69938 ) ми препоръчаха пиене на МСМ, хиалуронова киселина, хондроитин и глюкозамин. Има обаче толкова много марки, сред които известни, недоказани, рекламирани, някои съдържат всичко на куп, а други - не. Интересуват ме отзиви от хора, които са имали проблем и след прием на някой от предлаганите продукти (или комбинация от няколко) се е уветил в действието му.

Благодаря предварително!

Споделям мое ревю на такъв продукт, който приемах преди време.

23.08.13
18:53

Благодаря ви за препоръката! Това, което ми прави впечатление при този продукт е, че дневната доза МСМ е 300мг, а доколкото разбрах е важна добавка и ориентировъчно приема се смята 500мг/15кг.

Дневният прием MSM е в рамките на до 3 г. В този случай може да се приема самостоятелно като продукт, а не в комбинация с другите две, които са водещи в добавката, която посочих преди това.

Ето и вариант на глюкозамин и хондроитин (заедно).

23.08.13
21:50

В крайна сметка се колебая между следните варианти като марка и комбинация

1) глюкозамин и хондроитин + МСМ + хиалуронова киселина

2) Solgar Glucosamine Hyaluronic Acid Chondroitin MSM

3) Universal Nutrition Animal flex

4)  Flex Code

Разликата в цената между първите два и вторите два варианта е двойна. Дали Animal flex и Flex code не са добри само по етикет или просто са по-изгодни?

Моят опит приключва с вариант 1.

За Animal Flex има няколко теми с мнения във форума ни, може да са от полза.

Solgar, доколкото имам информация, са висок клас продукти. За Flexcode нищо не мога да кажа.

24.08.13
11:25

А защо не направиш един цикъл 2-3 месеца с “FlexodoN A” после да починеш 1 месец ,да направиш още 1 цикъл и всичко ще си дойде на мястото ;)

25.08.13
10:05

Флекскодът също не е за подценяване, въпреки че е толкова комерсиализиран. Съотношението на съставките и количествата в дневната доза са доста прилични. Единственият проблем е, че за траен резултат се препоръчват три тримесечни курса с по три месеца паузи между тях. Аз лично, но не съм го пил, но имам преки наблюдения върху употребяващи го хора с различни проблеми и в различна възраст и бих могъл да кажа, че работи.
Лично съм пил течен глюкозамин с хондроитин и МСМ на NOW и съм доста доволен  от него.
Препоръката ми е да заложиш на флекскод, ако проблемът ти изисква трайно или постоянно лечение и на енимъла или NOW, ако смяташ, че имаш нужда от по-краткотрайно лечение, което да ти помогне да възстановиш от травмата.

25.08.13
11:46

А с NOW има ли проблем при по-продължително лечение? Аз предполагам, че така или иначе мястото ще си остане проблемно и ще се налагат профилактики...

25.08.13
16:19

Няма проблем, просто ако няма нужда от продължително лечение е по-добре да заложиш на него, защото, както казах, флекскод се пие по три пъти по три месеца.
Какъв всъщност е твоят проблем?

25.08.13
16:34

В налото се съмняваха за скъсани кръстни връзки, искаха операция веднага, но нещо не ми допадна идеята. След ЯМР се оказа, че предната кръстна връзка е “напукана”, по думи на доктора, който прави ЯМР. Това, което коментираха и други лекари е, че връзката със сигурност е там - вижда се, но заради отока може би не се вижда както трябва. Още един ортопед-хирург погледна снимките и каза, че не вижда патология, която налага операция - единственото лошо в снимките е течността в коляното, която пък е в малко количество и би трябвало да отмине с успокояване на възпалената става.

25.08.13
21:43

Би трябвало, да. В такъв случай може би е удачно да опиташ с някакво лечение за около месец и да видиш как се чувстваш. Ако успееш да се възстановиш бързо не е необходимо да пиеш флекскод цяла година, той по-скоро е подходящ за хронични заболявания. Опитай с анимъл флекс или течната комбинация на NOW.

25.08.13
23:07

За да не се бавя в измислянето днес от аптеката взех:

Nature`s Way Hydraplenish & MSM (750 mg / 60 капсули)

и отделно

Nature`s Way Glucosamine HCL (375 mg / 80 таблетки)

Поне имам време да го мисля сега. По принцип проблема е от почти година и се обажда през няколко месеца, така че продполагам ще се наложи по-дълго лечение...

А някой дали има представа как въздейства плуването при такива проблеми? Знам, че е хубаво за ставите, но се чудя, ако евентуално има проблем с кръстните връзки дали не би навредило?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.08.13 07:34.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1