тридневен сплит с базови упражнения за начинаещ

24.08.13
14:09

Здравейте на всички в този прекрасен сайт и форум , ето реших се и аз да променя нещо в мен . Първата крачка е направена, което е най-важно. Малко информация за мен , за мен на 20 години съм, висок съм 188 и тежа само 63 килограма . Целта ми е да кача маса , мускулна или не -важното е да e маса на този етап. Искам да стана поне 70 килограма ,страшно трудно качвам ,може би и заради гена ми ,НО ще се боря яко. Ще тренирам в три-дневен сплит главно с базови упражнения. Ето програмката , на която съм се спрял.Очаквам да чуя какво мислите и има ли нужда от коригиране , в което съм почти сигурен , хаха.

Ден 1:
Набирания за гръб -широк хват 3 по 8
Гребане с дъмбел- 3 по 8
Лежанка- 3 по 8
Упражнение за прасец - 3 по 10
Клек-3 по 10

Ден 2:
Набирания за гръб- широк хват 3 по 8..+
Мъртва тяга- 3 по 8
Повдигане ръце встрани за рамо -3 по 8
Повдигане ръце напред за рамо- 3 по 8
Преса за крака - 3 по 10

Ден 3:
Набирания за гръб-широк хват 3 по 8..+
Набиране за бицепс-тесен хват 3 по 8..+
Бицепсово сгъване с щанга - 3 по 8
Лежанка за трицепс - 3 по 8
Кофички- 3 по 8
Клек- 3 по 10

*Набиранията  ги правя с цел да увелича физическата си сила , ще се старая да ги подобрявам след всяка тренировка (с добавки и такива тем подобни-въобще няма да се занимавам,ще разчитам на натуралното ,пък колкото-толкова)  , ще се целя
също да правя тези базови упражнения с възможно повече килограми , за да има качествен ефект. Относно храненето , ще гледам да наблягам на мляко , месо, бадеми , фъстъци , мед ,банани , но няма да имам някакъв строг режим.Е , очаквам коментари..

Темата беше редактирана от petar petrov на 24.08.13 15:46.

24.08.13
14:19

Трябва да наблегнеш на краката повече.Тия 3 серии клек за никъде не са.
Защо не пробваш така:
Тренировка 1:
Клек
Лежанка
Гребане с щанга

Тренировка 2:
Тяга
Набирания
Войнишка преса

Въртиш двете тренировки.И не изключвай въглехидратите от менюто си.Яж си и ориз,картофи,овес.Яж много яйца,месо,мляко,ядки,масло.По-точно - тъпчи се.Иначе няма да качиш.Ключа е в храненето,колкото и да мислиш тренировките.

Мнението беше редактирано от Гената на 25.08.13 12:38.

24.08.13
15:47

Има ли смисъл изобщо от изолиращи упражнения за бицепс и трицепс ?

24.08.13
16:19

Не

25.08.13
01:14

Защо да маха меда и бананите?

На твое място бих правил тежки 5-ци на базовите упражнения.Набиранията и кофите задължително с тежест!!
А колко ти е стажа между другото,или тепърва започваш,не можах да разбера?

25.08.13
12:38

Нямах предвид да ги маха,а освен тях да яде и дуги въглехидрати.Получила се е двусмислица.

25.08.13
14:20

Значи занимавам се със спорт , имам опит , преди около година и половина се занимавах , но за кратко  и не беше никак качествено и сериозно. Започвам от нулата .Също така и така да попитам още няколко неизвестни за мен неща , колко килограма трябва да съм , в момента съм 63.5 , а съм висок 188 ? И мога ли да добавя бицепсово сгъване с щанга към упражненията си , тъй като не знам дали е базово и дали въобще ще има смисъл от него ? И последно ако имам лека мускулна треска мога ли да тренирам, ще има ли някакъв неблагоприятен ефект ?

Мнението беше редактирано от petar petrov на 25.08.13 14:38.

25.08.13
14:59

Добре е да бъдеш поне 75 кг,а след още 5 години да бъдеш поне 80-85 кг. В ден 1 си сложил прасеца преди клека,а обикновено се прави последен за крака.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1