26.08.13
15:58
Здравейте, ще се екипирам за зимата с добавки. Имам половин кутия от протеина на Pure Nutrition от миналата зима и сега ще си взимам един стак, който съдържа протеина 5lbs, креатин 500гр, и amino 2000 на същата марка. Ще гледам да ги използвам колкото може по-икономично, та имам и въпроси и някакъв план. За колко време би ми стигнал креатина и аминото ? Ще тренирам 4 пъти в седмицата, мисля да пия първоначално само протеина и креатин и като ми свърши протеина да подкарам на амино и креатин, като си мисля, че креатина ще издържи по-дълго време ? Правилно ли ги смятам нещата ? А и как е по-добре да пия креатина, на малки дози или големи дози и почивки, имаше някакви такива методи, приемам всякакви предложения :)
26.08.13
16:38
Добавки НЕ се пестят.
Ако ще пестиш - по-добре инвестирай в храна.
Креатинът - по 5 g дневно (сметни си ги).
Аминокиселините - по 10-15 g дневно, може и повече (сметни си ги).
Това, което трябва да знаеш за креатина, е тук.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.08.13 16:51.
26.08.13
17:16
Значи всеки ден по 5гр креатин ? А аминото не може ли само в дните, в които тренирам ? A имам и друг въпрос, как да разбирам, кои амино продукти са с добро качество ? Какви параметри да гледам ?
26.08.13
17:29
Креатин се пие всеки ден.
Аминокиселините... може и само в тренировъчни дни.
Няма как да бъдеш абсолютно уверен в качеството на един продукт, гледайки само неговия етикет.
В този бизнес е така, за съжаление...
26.08.13
18:01
Но все пак, примерно на протеините гледам колко съдържание на протеин има в една доза, а на аминото няма ли някакви такива ? Колко мг от еди си коя АК ?