Болки в рамото

26.08.13
11:59

Здравейте. Имам Болки във рамото мисля че се получава от успоредката, ходих на лекар, лекарста пих , мазах се със сякакви мазила , нагревки . Когато си тренирам само лост никакви проблеми . но когато започна да правя на успоредката не ме боли на момента  чак на сутринта започват болките , и не правя по много 5 кофи да направя и на сутринта е мъка . Възможно ли е защото успоредката е малко крива и мърда ? Когато се раздвижа болката спира

Темата беше редактирана от Jey на 26.08.13 12:01.

Не ми се вярва да е от мърдащата успоредка. Загрявай доста преди тренировка, стречинг  поне 5 мин преди старт даже и между серийте.Аз при болки ползвам едно мазило Krauterhof с едно конче на картинката има го във всички аптеки - 5 лв някаде струва. Ако болката продължи, спри тренивоките за 4-5 дена и тогава пробвай пак.

26.08.13
13:23

Съгласен съм с по-горното мнение за загрявките + съвет да намалиш леко натоварването ,като постепенно го увеличаваш със всеки следващ ден.
Щом лекарите не са установили сериозен проблем,значи работи на принципа,клин - клин избива.
Успех.

казано от El_tiggeraso на 26.08.13, 13:23:

Щом лекарите не са установили сериозен проблем,значи работи на принципа,клин - клин избива.

Не, това значи, че има проблем в диагнозата на този лекар и назначеното от него лечение. Щом болката не е приключила, значи проблемът не е отстранен. Съветът за клина е абсурден.

ЗЗ

26.08.13
14:41

От каде си сигурен че проблема е от успоредката!!!! Виж да не правиш и други упражнения , за рамо , лежанка и т.н. те също удрат в рамената,особенно раменната преса зад врат , или лежанка с по широк хват.просто си преразгледай тренировката.трябва също да обърнеш внимани на загрявка преди тренировка,мисла че загрявката е най важна. И последно като тренираш не те боли защото си затоплен и като изтинеш и започва да те боли.

26.08.13
19:35

Абе и аз имах 4 години една болка в рамото. Като имах военна преса и лежанка, в една тренировка особено, направо ми се плачеше след това. Та започнах по програма в която имаше лежанка, кофи и военна преса в една тренировка и то няколко пъти в седмицата. Първите две седмици не можех да си мърдам ръката след тренировка, след това си мина. Незнайно как, вече нямам никакви болежки в рамото каквото и да го правя. Може и клин клин да избива вярно, но това си е рискована работа. Аз на лекар съм ходил за болката и не ме оправи, само ми предписа мазила и хапченца от които видях нулев резултат и ми препоръча да не тренирам(най-добрия съвет за всеки пациент).

Преразгледай си техниката, ако лактите ти са навън ги прибери към тялото и не спускай твърде рязко. Прибери си хубаво плешките докато ги правиш кофичките.

казано от Кольо Пияндето на 26.08.13, 13:27:

Не, това значи, че има проблем в диагнозата на този лекар и назначеното от него лечение. Щом болката не е приключила, значи проблемът не е отстранен.

Тук пълзим по тънък лед. Я се подхлъзнем, я пропаднем в него.

Грешна ли е диагнозата на лекаря и грешно ли е лечението?
Възможно е да е диагностицирал възпаление и да го е излекувал. В момента може да го няма и съответно той да е бил прав за момента. Правилния въпрос е - ходи ли след това пак да го погледнат? За съжаление не можем да правим заключения от подадената информация, а и не сме били там, че да имаме мнение.

Проблем(предполагам визираш контузия) и болка еднозначни ли са?
Не непременно. Можеш да си контузен и да не те боли, може да те боли и да не си контузен. За съжаление “болка” не е разпространена диагноза в България, а диагноза трябва да се постави.

27.08.13
00:22

казано от Кольо Пияндето на 26.08.13, 13:27:

казано от El_tiggeraso на 26.08.13, 13:23:

Не, това значи, че има проблем в диагнозата на този лекар и назначеното от него лечение. Щом болката не е приключила, значи проблемът не е отстранен. Съветът за клина е абсурден.

Не съм съгласен с това изобщо,а и говоря от мой личен опит.Когато преди 2 години получих контузия в ръката(областта на китката),болката беше лека и търпима ,но все пак неприятна,лекар ме посъветва да тренирам ,дори без да я стягам с каквото и да е.Съветът ми не е абсурден,защото по този начин сухожилията заякват и болката отминава.Друг е въпроса ,че каквото и да го посъветваме няма да е максимално ефективно,защото не знаем точната диагноза на лекаря и състоянието на момчето.

27.08.13
01:41

Казаха ми разтегнато сухожилие, но това разтегнато сухожилие не мина цяла зима, през това време не съм тренирал .. дойде лятото спря болката почва да захладнява и почва да се обажда проблема. Зимата когато ставам сутрин е имало случай със страшни болки. Болката е на лицевата част на рамото. Мажа се със ментолов везелин, загрява и ме оправя малко. Правиха ми снимка викат че съм бетон просто.. разтегнато сухожилие  но едва ли е това.

Благодаря на всички за отговорите поздрави !

казано от Цветан Василев на 26.08.13, 22:58:

Тук пълзим по тънък лед. Я се подхлъзнем, я пропаднем в него.

Ледът е тънък, да. Не само тук, а в този раздел по принцип.
Това е друга тема, обаче...

Възможно е да е диагностицирал възпаление и да го е излекувал. В момента може да го няма и съответно той да е бил прав за момента.

Напълно възможно е възпалението да е овладяно тогава. Въпросът за мен е - защо болката отново е налична? Точно ти чудесно знаеш колко много причини може да има за такова нещо - от неправилна компенсация до нова различна травма. След като болката се появява отново, за мен най-вероятно проблемът просто не е решен, т.е. не е елиминирана причината за болката и възпалението... а тя дори може да не е в рамото. Реагирах остро, защото имам подозрението, че въпросният лекар е назначил общо симптоматично лечение, без да потърси причината за болката. Знаеш чудесно, че не е задължително при болка в коляното причината за нея също да е в коляното (просто давам пример).

Правилния въпрос е - ходи ли след това пак да го погледнат? За съжаление не можем да правим заключения от подадената информация, а и не сме били там, че да имаме мнение.

Въпросът е правилен, да, но не е единственият такъв.
Мога да задам още доста правилни въпроси, но не е там работата.

Проблем(предполагам визираш контузия) и болка еднозначни ли са?
Не непременно. Можеш да си контузен и да не те боли, може да те боли и да не си контузен. За съжаление “болка” не е разпространена диагноза в България, а диагноза трябва да се постави.

Тук си прав, разбира се.

казано от El_tiggeraso на 27.08.13, 00:22:

Не съм съгласен с това изобщо,а и говоря от мой личен опит.Когато преди 2 години получих контузия в ръката(областта на китката),болката беше лека и търпима ,но все пак неприятна,лекар ме посъветва да тренирам ,дори без да я стягам с каквото и да е.Съветът ми не е абсурден,защото по този начин сухожилията заякват и болката отминава.Друг е въпроса ,че каквото и да го посъветваме няма да е максимално ефективно,защото не знаем точната диагноза на лекаря и състоянието на момчето.

Говориш за личен опит с различна като характер контузия. Това е абсурдното. Нямаме представа от неговия проблем (”боли ме рамото” е далеч от достатъчно за придобиване на реална представа, нали?), но въпреки всички ти назначаваш лечение на база опит с някаква контузия. И това е абсурдно. Въпросът не е в това, че може съветът ти да не е максимално ефективен. Съществува съвсем реален вариант ефектът да е напълно негативен. Виждам, че разбираш какво имам предвид.

казано от Кольо Пияндето на 27.08.13, 09:40:

Напълно възможно е възпалението да е овладяно тогава. Въпросът за мен е - защо болката отново е налична? Точно ти чудесно знаеш колко много причини може да има за такова нещо - от неправилна компенсация до нова различна травма. След като болката се появява отново, за мен най-вероятно проблемът просто не е решен, т.е. не е елиминирана причината за болката и възпалението... а тя дори може да не е в рамото. Реагирах остро, защото имам подозрението, че въпросният лекар е назначил общо симптоматично лечение, без да потърси причината за болката. Знаеш чудесно, че не е задължително при болка в коляното причината за нея също да е в коляното (просто давам пример).

Прав си, Ники. Много често хората идват с болки в коленете, тръгват си с упражнения за всичко освен коленете и от това се чувстват по-добре. Аз също имам подозрението, че въпросният лекар няма идея що е спорт и болка, ама това му е работата.
Много е неприятна законодателната ситуация - или трябва да идеш при лекар, който не отбира нищо от проблема, или трябва да идеш при някой “на черно”. Просто не е легално аз или някой друг с подобно образование да има частна практика и да работи с хората без “надзора” на лекар по (физикална) медицина. Не е добре това за никой.

В крайна сметка май и двамата сме на едно мнение - трябва второ мнение, което е базирано не само на описанието на болката(защото е все едно ние да го диагностицираме въз основа на описанието му), а и на начина по който възниква, начина по който се подновява, начина по който се движи, начина по който се упражнява.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1