26.08.13
16:16
Здравейте, започнах да премислям програма за основния период. Тъй като имам проблеми с едната ръка при упражненията за бицепс и гръб съм решил да акцентирам на трицепса, така и така той прави ръката. Ето я и програмата:
1 ден: Гърди и трицепс
3 ден: Гръб и бицепс
5 ден: Рамо и трицепс
7 ден: Корем и крака
Последния ден ми е много съмнителен и изобщо не знам дали е правилно така да съчетавам тези две групи, но така ми дойде. Мисля в петия ден да вмъкна някакви методи за по-добра хипертрофия на трицепса. Та ако може да кажете мнение за седмия ден и някакви ефективни методи за трицепса, приемам всякакви мнения :)
И аз тренирам крака и корем в една тренировка, повярвай ми едвам правя корема, дори не искам да го тренирам, но няма къде другаде да се сложи, освен ако не мажнеш трицепса от рамото и да стане рамо + трицепс. Ако ръцете ти изостават не е много удачно да съчетаваш гърди с трицепс и гръб с бицепс, по-добре ще е обратно.
26.08.13
22:04
Аз двете проблемни групи бицепса и гърба в един ден съм ги сложил поради тая причина. А и давам почивка на трицепса през 1-2 дена, абе горе долу мисля че съм го замислил правилно, чакам някой метод да споделите ?
27.08.13
00:15
Що прайш трицепс два пъти седмично?
казано от `~1! на 26.08.13, 21:25:
рамо + трицепс.
Извинявам се за грешката. Исках да напиша рамо + корем.
27.08.13
11:46
казано от Владислав Андонов на 27.08.13, 00:15:
защото имам проблем с едната ръка при упражненията за бицепс и гръб, а искам да ми растат ръцете все пак... затова. Още чакам някой метод...
27.08.13
11:51
казано от андрей николов на 27.08.13, 11:46:
защото имам проблем с едната ръка при упражненията за бицепс и гръб, а искам да ми растат ръцете все пак... затова. Още чакам някой метод...
Махно го този трицепс от петия ден и сложи трапец на негово място.
27.08.13
12:41
Тренирането на един мускул често не означава, че той ще расте. Мускулите растат при почивката си не при тренировката и тъй като виждам имаш и рамо, предполагам, правиш раменни преси, които също натоварват трицепса, при гърдите особено при лега с лост трицепса също се натоварва. Не мисля, че е удачен вариант.
27.08.13
15:33
казано от андрей николов на 27.08.13, 11:46:
И затова реши да наваксваш с трицепс?В това особено голям смисъл няма.
Ако искаш съвет - сложи рамото към краката и се отърви от 5-тия ден.Ако искаш пък да изтезаваш трицепса си,то поне нека в основния ти ден за трицепс да е трениран с базови ,а в измисления ден за трицепс не повече от 1-2 изолиращи.
1.Гърди + Бицепс
2.Почивка
3.Крака + Рамо
4.Почивка
5.Гръб + Трицепс
6.Почивка
7.Почивка
Мисля, че така ще можеш да тренираш трицепса най-добре, без да е изморен от предишната мускулна група. След това имаш 2 дни, в които трябва да се въстанови.
27.08.13
15:55
Що не напрайш така:
Гърди+Бицепс
Крака
почивка
Рамо+Трицепс+Трапец
почивка
Гръб+Корем
почивка
За мене по смислен сплит няма...
27.08.13
18:16
ама защо всички ми махате трицепса ? А аз малки групи като трапец и предмишница зимата не правя.. Идеята ми е да расте ръката, според мен ако махна трицепса няма да порасне ама ни най-малко, как ще расте като не я тренирам ? Нали трицепса е по-големият мускул на мишницата, на дали ще го претоваря. А сега се сетих и за друг вариант, който обаче изключва корема, но пък и ми се струва много еднообразен.
1 ден: Гърди трицепс
3 ден: Гръб бицепс
5 ден: Гърди трицепс
7 ден: Крака и рамо
ама тия два повтарящи се дни.... но искам да наблегна на бутащите мускули, защото пак повтарям имам проблем с едната ръка при дърпащите... когато извършвам самото движение, усещам болка, за това слагам тоя трицепс 2 пъти..
27.08.13
20:29
При всяко едно бутащо движение в горната част участва трицепса. Хората по един ден не го тренират тоя мускул ти искаш два... мускула не расте при повече натоварване, а при правилно трениране, хранене и почивка, пък ти ако искаш и по 10 пъти го тренирай. Стига да си почива няма проблем. На изказвания като: “Аз даден мускул не тренирам” дори няма да ги коментирам....
27.08.13
22:20
Остави го, човека явно е решил да по-тренира повече трицепса.Каквото и да му кажеш пак ще го тренира 2 пъти,негова си работа.
Андрейчо ,добре си прочел ,че трицепса прави ръката,ама прочете ли ,че за да направиш големи ръце,трябва да покачиш цялостното си тегло?Отделно с това трениране на трицепса 2 пъти, отиваш към претрениране,понеже трицепса е малка мускулна група и взима участие при всички бутащи движения.От това следва ,че няма да стимулираш кой знае какъв растеж,понеже няма да имаш достатъчно време за възстановяване.
Аз дотук спирам,а ти се пробвай с тази си програма,след време пиши за резултати.
28.08.13
00:43
Претренирането не е толкова голям проблем, тъй като трябва да го изцежда наистина доста сериозно. Въпросът е, че вместо да тренираш два пъти трицепс, може да сложиш нещо, което наистина ще има ‘файда’ от него. Не тренираш трапец, но пък за сметка на това тия гърди 2 пъти седмично, вместо да правиш тренировка за крака, която е доста тежка, особено ако правиш клекове, слагаш още една голяма група от мускули. Рамото не е мускул, който може да пренебрегваш, ако искаш да имаш резултати както в силата така и в релефа и издръжливостта на гърдите и гърба. Това са чисто приятелски съвети, които ако искаш спазвай...
Поздрави! :)
От толкова писане така и не видях самата програма, която да може да се обсъди и да се каже става ли или не. Разпределението на мускулите по дни не е програма.
28.08.13
15:33
Вие тука всички упреквате момчето, че едва ли не ще претренира трицепса , но съгласете се, че не знаем как се храни, как почива и дали взима някакви добавки..... А това е от голямо значение за възстановяването, тонуса, растежа, силата и т.н... Другото ,което е ,че не си споделил каква ти е целта т.е релеф ли гониш, маса ли искаш да качиш ? С тази програма, която си описал , трудно ще ти порасне ръката, защото правиш 2 мускулни групи в един ден. Тя е повече за релеф ! Ако искаш да растеж, прави по една мускулна група на ден :)
казано от Dimitar Kostadinov на 28.08.13, 15:33:
трудно ще ти порасне ръката, защото правиш 2 мускулни групи в един ден. Тя е повече за релеф ! Ако искаш да растеж, прави по една мускулна група на ден :)
Ако не беше затворена темата за бисерите, директно те слагах там.
28.08.13
16:57
Мерси за съветите, дори да си знам моето, ще ги имам на предвид :)
29.08.13
12:38
казано от Петко К на 28.08.13, 15:41:
казано от Dimitar Kostadinov на 28.08.13, 15:33:
трудно ще ти порасне ръката, защото правиш 2 мускулни групи в един ден. Тя е повече за релеф ! Ако искаш да растеж, прави по една мускулна група на ден :)
Ако не беше затворена темата за бисерите, директно те слагах там.
За мен е така и заставам зад думите си, защото съм го изпитал на гърба си. А ти не си НИКОЙ ,за да слагаш който и да било,където и да било :)
Заставай си колкото искаш, това не променя фактите, че пишеш глупости и си баш за темата с бисерите.
29.08.13
12:51
Щяха да са глупости, ако говорех на изуст. А ти , Г-н РЕГУЛИРОВЧИК , с твойте “разпределения”, се излагаш в повечко ;)
Баш наизуст говориш, ама не смятам да си губя времето да ти обяснявам елементарни неща, дето така или иначе няма да вденеш.
Но продължавай да си пишеш глупости, не ми пречиш. Ти си този, който се излага в крайна сметка.
Мнението беше редактирано от Петко К на 29.08.13 12:57.
29.08.13
13:06
Т’ва като един от фитнеса - аз правя гърди и бицепс и ми вика ‘как така правиш гърди с бицепс - КРЪВТА НЕ ЗНАЕ КЪДЕ ДА ОТИДЕ и няма да имаш растеж’ xahxahaxhahxhaxh
29.08.13
15:48
Ест.че и да прави по 2 групи не е изключено да расте.Но,по една група на ден ,дава по-добри резултати ;)
29.08.13
15:59
казано от Teen Power на 29.08.13, 13:06:
Т’ва като един от фитнеса - аз правя гърди и бицепс и ми вика ‘как така правиш гърди с бицепс - КРЪВТА НЕ ЗНАЕ КЪДЕ ДА ОТИДЕ и няма да имаш растеж’ xahxahaxhahxhaxh
Т’ва с кръвта е класово, на всеки тая кръв му е оправданието :D
30.08.13
00:23
казано от Dimitar Kostadinov на 29.08.13, 15:48:
Ест.че и да прави по 2 групи не е изключено да расте.Но,по една група на ден ,дава по-добри резултати ;)
Не искам да заемам страна ,НО наистина глупости говориш пич. :) Съмнявам се, че говориш от личен опит,явно си прочел грешна информация някъде,но не обърквай човека поне..
Ако си толкова убеден в това ,което казваш поне подкрепи тезата си с малко доказателства насреща?
30.08.13
00:34
По същата логика може да се нарече ,че не трябва да се тренира,понеже като правиш гърди се включва адски много трицепса,а рамото не изостава.При рамото се включват гърдите,при бицепса се включва предмишникът,а при тягата и клека се включва почти цялото тяло,следователно,който ги е мислил явно е шарлатанин и иска да не можеш да качиш и 200 гр мускул.
30.08.13
19:20
казано от El_tiggeraso на 30.08.13, 00:23:
Не искам да заемам страна ,НО наистина глупости говориш пич. :) Съмнявам се, че говориш от личен опит,явно си прочел грешна информация някъде,но не обърквай човека поне..
Ако си толкова убеден в това ,което казваш поне подкрепи тезата си с малко доказателства насреща?
Защо да си измислям ? Тренирах доста време по 2 мускулни групи 3 пъти в седмицата и когато започнах по една качих и сила и килограми.И както се казва имах видими резултати.Ти какви доказателства искаш ?