18.10.05
02:10
Вчера почнах тази програма+30мин велоергометър(май така се пише) ведна след тренировката,пих почти 2 месеца трибестан и съм качил 4-5кг и сега смятам малко релефче до Нова година :) Ето и програмата:
1.Гърди+крака
вдигане от полулег 2 заграващи и 2 с голяма тежест 5-6 повторения
лег пак така
за крака клякане с щанга 3х10
2.почивка
3.Гръб+рамо
М.тяга 3х10
Скрипец 3х6 с много тежко
рамо-вдигане на щанга зад врат 2 загряващи и 2 с тежко 5-6пов.
4.почивка
5.Ръце
за бицепс прав 2 серии с 5-6 повторения с тежко и чиитинг и после на скот с умререна тежест пак 6-7 повторения,пак 2 серии
за трицепс комбинирано френско+тесен хват с ЕЗ лост със тежест за 6 повторения за френско и 6 за вдигане на тесен хван,2 осн. серии и 2 загряващи
6.почивка
и пак от 1….
Споделете мнения и ако има нещо да редактирам.
Целта ми е да смъкна малко паласките щото там най-много ми се трупа мазнина.
Стаж 1г и 4 месеца, 178см 86кг.
пс. ааа да на НВД съм
18.10.05
20:57
пич защо ти е НВД идва зима
по добре земи да качваш
с ВВД
Относто програмата, единствено бих препоръчал да замениш пресите зад врат с такива пред гърди.
На мен пък не ми харесва гърди крака
няма нищо лошо че идва зима аз винаги зимата свалям не казвам че не е по добре лятото заради редицата приимущества
ами аз крачетата отодавна не съм ги тренирал и сега тренировката ми е по-лекичка така че ... :)
Няма проблеми гърди и крака, при твоя случай, понеже не правиш много упражнения ;)
[quote author=”Петко К”]Относто програмата, единствено бих препоръчал да замениш пресите зад врат с такива пред гърди.
добре,може и така да правя,но би ли обяснил доводите си?
По - безопасно е ;) Бутането зад врат се явява не много естествено движение (както и дърпането между впрочем) и може да предизвика проблеми с раменните стави.
А и отпред трябва да можеш да буташ по - голяма тежест ;)
Пробвай и раменни преси с дъмбели, вместо с щанга, също е много добро упражнение.
Бутането зад врат трябва да се прави до позиция “”лоста да упре в главата”” след това нагоре. Иначе рамото се усуква нереално. Има риск от сериозна кунтузия.
Ще отбележа нещо. Просто да съм сигурен че ше го знае.
При изпълнение зад врат към 90% от тежеста я поема средното рамо.
А при изпълнение отпред се натоварва повече предното отколкото средното.